-
Ρε τι απορίες έχουν μερικοί. ΑΝ γύριζε το ρολόι καμμιά δεκαπενταριά χρόνια πίσω, αλλά έχοντας τη γνώση του μέλλοντος, τι επένδυση θα κάναμε όχι εκ των υστέρων αλλά ΤΟΤΕ.
Θα αγοράζαμε μετοχές της Άπλ που πήγε 80 φορές επάνω στο φινάλε με τα μηλόφωνα και τις λοιπές παπαριές.
Μα είναι ερώτηση αυτή, ήμαρτον ρε.ΥΓ, Το σχόλιό μου να μην ληφθεί υπόψη . Συνεχίστε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ρε τι απορίες έχουν μερικοί. ΑΝ γύριζε το ρολόι καμμιά δεκαπενταριά χρόνια πίσω, αλλά έχοντας τη γνώση του μέλλοντος, τι επένδυση θα κάναμε όχι εκ των υστέρων αλλά ΤΟΤΕ.
Θα αγοράζαμε μετοχές της Άπλ που πήγε 80 φορές επάνω στο φινάλε με τα μηλόφωνα και τις λοιπές παπαριές.
Μα είναι ερώτηση αυτή, ήμαρτον ρε.Σωστοτατα αλλα το 1995 που να δεις τα μηλοφωνα κλπ. Και το 2007 να την επερνες οταν ανακοινωσε το πρωτο μηλοφωνο θα ησουν σουπερ κεδισμενος.
Μιλαμε για επενδυσεις που επεζαν τοτε αν και το ερωτημα ειναι τωρα τι κανεις και οχι τι θα εκανες διαφορετικα.
-
Η γη πάντα ήταν επένδυση (και κατα την γνωμη μου συνεχίζει να είναι). Αλλα ... μακροχρόνια επένδυση! Ούτε να ενοικιαστεί πλέον ούτε να πουληθεί ένα ακίνητο δεν μπορεί.
Το κράτος δε εδώ και χρόνια ... ζήταγε και ζητάει μερίδιο σε αυτη την επενδυση εκτός της νόμιμης αλλα ηθικής με ερωτηματικό λύση της off shore εταιρίας (Δεν ξερω αν ισχύει ακόμα!)
Η δευτερη επενδυση ο χρυσός! Σε τούβλα ή λίρες! Μια λίρα πριν 2 χρόνια κοστιζε περίπου 150€ και τωρα περίπου 340€! -
Η σίγουρη επένδυση είναι:
- Όπλα
- σφαίρες
- κούτες marlboro
τέλος
-
Μερικά κιλά χρυσό μου φαίνεται ό,τι καλύτερο.
_
-
Εσύ αγόρασε χρυσό και θα σου έρθω με το καλάσνικοφ, θα στο πάρω και θα σου δώσω ένα μάλμπορο για παρηγοριά.
-
Ό,τι και να ΄ξερα το '95, ήμουν φοιτητής στη Θεσ/νίκη, σε ψιλομπατιρέ κατάσταση κιόλας ...
Οπότε, μάλλον σε καμμιά συμφοιτήτριά μου θα επενέδυα εκείνα τα χρόνια .Απλά να γυρίσουμε στο '95 με τα σημερινά μυαλά, δεν γίνεται ρε γμτ ; )
-
Κι εγώ ήμουν 5η δημοτικού
Sent from my LG-P500
-
Μήπως καλύτερα να επενδύσουμε στην ...κρυονική ;
-
Μπααα ποιος ο λόγος να ζήσουμε τόσο ?
Μέχρι τα 50-60 χωρίς παιδιά , καλά είναιSent from my LG-P500
-
Γιατί, πιστεύεις πως με τις σημερινές συνθήκες φτάνει ΑΝΕΤΑ κανείς μέχρι εκεί ;
Ενώ στην καταψυξούλα ξεπερνάς κρίσεις, πολέμους, κυβερνήσεις των ίδιων και των ίδιων κλπ. κλπ. ... -
Και μετά βγαίνεις εξω και δεν είναι κάνεις δεν έχει νόημα
Στη καλύτερη περίπτωση να είναι φάση demolition man ή futurama , στη χειρότερη terminator ή matrix
Επίσης πολύ καλό ειναι και το σενάριο με τον cartman στο μέλλον (2 ή 3 επεισοδιάκια αν θυμάμαι καλά ) αυτό μου φαίνεται το πιο ρεαλιστικό από όλα
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οικοπεδα, it's good to have landΕνα παρομοιο λεγανε οι .. Ιρλανδοι.
Η καλυτερη επενδυση ειναι τα βιβλια, να μαθαινουμε τιποτα. Σπιτια, λεφτα, ερχονται και παρερχονται (οσονουπω το 2ο ).
-
To 'τι θα κάνατε πριν 15 χρόνια' είναι άκυρη ερώτηση, αφού τα δεδομένα ήταν άλλα, και η αλλαγή τους στην Ελλάδα υπήρξε απολύτως ριζική και μη λογικά προβλέψιμη, με την ενημέρωση του μέσου μορφωμένου πολίτη.
Με δεδομένο ότι ζεις σε τριτοκοσμική χώρα, σε καθεστώς ανομίας, βγάζεις τα λεφτά σου στην Ελβετία, ή ως χαρτονομίσματα σε θυρίδα, όπου είναι ασφαλή, αλλά δεν αυγατίζουν. Ή στο Λουξεμβούργο όπου αυγατίζουν ελάχιστα, όντας και ένα-δυο κλικ λιγότερο ασφαλή.
Αλλά είχαμε όλοι υποστεί πλύση εγκεφάλου ότι κάτι τέτοιο (τρίτος κόσμος) δεν ίσχυε πια, δήθεν, οπότε η 'λογική' τότε επιλογή, θα ήταν τα ακίνητα, με αποτέλεσμα σήμερα να σε είχαν σκίσει.Τα οικόπεδα είναι για πολύ πλούσιους, που έχουν την πολυτέλεια να θάψουν λεφτά επί μακρότατο χρονικό διάστημα. Το ποια εξ αυτών μπορεί να πάρουν αξία εντός του lifespan ενός ανθρώπου, και όχι των δισέγγονών του, μπορείς να το ξέρεις μόνον αν ανήκεις στους εγκληματικούς κύκλους πολιτικών, δημάρχων, διεθφαρμένων υπαλλήλων Πολεοδομίας, τοπικών μεγαλοκακοποιών με πολύ ρευστό, που αγοράζουν όλους τους προηγούμενους, κλπ
Για χρυσό, πολύ αργά. Είναι σαν να μπεις στο χρηματηστήριο πάνω στο limit up.
Μετοχές ελληνικές βεβαίως αποκλείονται, αλλά και οι ξένες είναι εξαιρετικά επισφαλείς, αν δεν είσαι της δουλειάς (κερδοσκόπος) και δεν ξημεροβραδιάζεσαι στα dealing rooms της Ν. Υόρκης και του Λονδίνου.Το 'νορμάλ και φρόνιμο' είναι οι προθεσμιακές σε ελληνική τράπεζα, αυτήν τη στιγμή, αλλά μην έρθει κανείς το 2025 για να μου την πει...
Εγώ ψήφισα την καλή ζωή, γιατί είναι μία, σύντομη και ψεύτικη (που 'λεγε κι ο Μάρκος). Και δεν εννοώ μόνο την παρούσα ψηφοφορία, Το έκανα εμπράκτως πρόσφατα, όταν έδωσα αυτούσιο τον ιδρώτα μου αρκετών χρόνων ξενητειάς (ήτοι, στέρησης αγαπημένων προσώπων) για την καύλα μου, ξέροντας ότι θα έχει (σύντομη) ημερομηνία λήξης.
Η ευτυχία ή η δυστυχία είναι μέσα μας, και δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, τουλάχιστον από το επίπεδο της φυσικής επιβίωσης και πάνω.
-
Αν μιλάς γιά μακροχρόνια επένδυση , γη αν έχεις πολλά λεφτά και ακίνητα αν έχεις λιγότερα . Μακροχρόνια επένδυση σημαίνει ότι δεν βάζω εκεί όλα μου τα λεφτά , αλλά αυτά που είναι εντελώς περίσσεμα .
Το ότι σήμερα φορολογούνται τα χτισμένα ακίνητα , δεν λέει τίποτα γιατί μέχρι το 80 φορολογούνταν με φόρο ακαλύπτων χώρων τα οικόπεδα , κάτι που μπορεί να γίνει και στο μέλλον .
Τώρα τα ακίνητα του 1995 είχαν αυξήσει μέχρι το 2007 3-4 φορές την αξία τους πέραν του ενοικίου που με ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο της 12ετίας 5 €/τμ σημαίνει περίπου 7-8 % ετήσια απόδοση στο αρχικό κόστος . Αρα στην 12ετία είχαμε άλλη μιά φορά την αξία αγοράς , μόνο από τα ενοίκια .
Ο χρυσός ανέβηκε πάρα πολύ μόνο εξ' αιτίας της κρίσης , αλλιώς θα έμενε χαμηλά .
Οι μετοχές ρευστοποιούνται πιό γρήγορα , αλλά οι ζημίες μπορεί να είναι μεγάλες όπως τώρα που μιλάμε γιά απώλειες σχεδόν όλων των κερδών , μιά και το κεφάλαιο το είχες πάρει από τα μερίσματα .Τα ακίνητα θα ξαναποδώσουν στο μέλλον , ιδιαίτερα οι κατοικίες , αφού καλύπτουν πραγματικές ανάγκες , αλλά πάντα είναι μακροχρόνια επένδυση .
Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να ζούμε μιά καλή ζωή και το περίσσεμα διασπορά .
-
Ούτε αποκλειστικά το ένα ούτε το άλλο, ότι και αν έχετε προτείνει μερικοί.
Η σωστότερη λύση που προτάθηκε δις είναι η διασπορά ανάλογα πάντα με:1- το ύψος των διαθεσίμων που διαθέτουμε
2- την ηλικία μας (δηλαδή ο χρονικός ορίζοντας της/των επένδυσης/σεων μας)
3- το επενδυτικό μας προφίλ (συντηρητικό ή μη)
4- τις ανάγκες μας τώρα και στο μέλλον βάση και του ρυθμού αναπλήρωσης των διαθεσίμων μας. (δηλαδή άλλο ο μισθοσυντήρητος που έχει στην άκρη τις οικονομίες μιας ζωής και άλλο ο επιχειρηματίας που βγάζει πολλά κάθε μήνα)Βάση των παραπάνω πράτουμε ανάλογα.
Το να ρίξουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε μόνο σε γή ή μόνο σε χρυσό ή σε... είναι ακριβώς η ίδια μ@λ@κία που πολλοί κάνανε το 1998-2000 όταν τα παπαγαλάκια τιτίβιζαν περί της μιας ή της άλλης ευκαιριάρας και τρέχανε να πουλήσουν τα σπίτια τους για να αγοράσουν μετοχές σαν τρελοί...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
οικοπεδα, it's good to have land
Ενα παρομοιο λεγανε οι .. Ιρλανδοι.
Η καλυτερη επενδυση ειναι τα βιβλια, να μαθαινουμε τιποτα. Σπιτια, λεφτα, ερχονται και παρερχονται (οσονουπω το 2ο ).
Από κει το κλεψα κι εγώ
Απλά σε σχέση με τα σπίτια δεν έχουν τη φορολογία και συντήρηση
Ειναι κάτι που κάθεται και σχεδόν σίγουρα ανεβαίνει η αξία τουΜε τα βιβλία δεν τα παω καλά, όταν δε τα χρειάζομαι τα δίνω , τα πετάω και ίσως αρχίσω να τα πουλάω
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το να ρίξουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε μόνο σε γή ή μόνο σε χρυσό ή σε... είναι ακριβώς η ίδια μ@λ@κία που πολλοί κάνανε το 1998-2000 όταν τα παπαγαλάκια τιτίβιζαν περί της μιας ή της άλλης ευκαιριάρας και τρέχανε να πουλήσουν τα σπίτια τους για να αγοράσουν μετοχές σαν τρελοί...Συγκρινεις τον χρυσο με τις μετοχες?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
οικοπεδα, it's good to have land
Ενα παρομοιο λεγανε οι .. Ιρλανδοι.
Συγκρινεις τον χρυσο με τις μετοχες?
Επί του προκειμένου έχει δίκιο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Από κει το κλεψα κι εγώ
Απλά σε σχέση με τα σπίτια δεν έχουν τη φορολογία και συντήρηση
Ειναι κάτι που κάθεται και σχεδόν σίγουρα ανεβαίνει η αξία τουΜε τα βιβλία δεν τα παω καλά, όταν δε τα χρειάζομαι τα δίνω , τα πετάω και ίσως αρχίσω να τα πουλάω
Απο 'κει κλεψανε κι αλλοι βασικα
Η φραση δεν ξερω απο που ηρθε αλλα την συναντας συχνα παντου, χωριο και πολη.Ειναι κάτι που κάθεται και σχεδόν σίγουρα ανεβαίνει η αξία του
Το ιδιο λεγανε, ξαναλεω, στην Ιρλανδια.
Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?