-
αν καποιος μου κερασει μεταφορικα θεσνικη αθηνα κ επιστροφη,εγω παντως δεχομαι να ''μετρηθω'' με οποιονδηποτε!ετσι κ αλλιως θα χασω,αλλα τουλαχιστον θα το ευχαριστηθω!
υ.γ.
αν δεν βρειτε νοικιαρικο,γιατι δεν ψαχνετε εκεινο το καημενο το φοκους που ειχαν οδηγησει ολοι?που ηταν για πωληση η κατι τετοιο?νομιζω φιλου το ρεαλζους ηταν..αλλα δεν ειμαι σιγουρος.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν καποιος μου κερασει μεταφορικα θεσνικη αθηνα κ επιστροφη,εγω παντως δεχομαι να ''μετρηθω'' με οποιονδηποτε!ετσι κ αλλιως θα χασω,αλλα τουλαχιστον θα το ευχαριστηθω!υ.γ.
αν δεν βρειτε νοικιαρικο,γιατι δεν ψαχνετε εκεινο το καημενο το φοκους που ειχαν οδηγησει ολοι?που ηταν για πωληση η κατι τετοιο?νομιζω φιλου το ρεαλζους ηταν..αλλα δεν ειμαι σιγουρος..τί λες ρε συ. 'φανταστικά' γράφαν για το φοκους
όποιοι θέλουν, μπορουν να πανε σε μια πιστα καρτ που δεν εχουν ξανακανει κ να κανουν εναλλάξ με το ίδιο καρτ- εστω κ νοικιαρικο- (αρκεί να μην έχουν μεγάλη διαφορά στα κιλά). παλια το φορουμ έκανε διάφορα χρονομετρημένα (σε τελείως φιλικό και χαβαλετζίδικο στυλ παντως, καμια με σχεση με αυτά που γινονται τωρα) στη πιστα καρτ στην ανθουσα ή στο παραλληλοδρόμιο.
τις πρώτες θέσεις μονοπωλούσαν αυτοί που δεν κάνα πολλές δηλώσεις παντως. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
επειδη εχουν ειπωθει βαριες κουβεντες η μονη λυση ειναι με νοικιαρικο αυτοκινητο στα Μεγαρα. Εκει θα δουμε ποιος εχει δικιο.
Προσωπικά το βρίσκω ανούσιο γιατι δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα.
Όποιοι το έχουν ανάγκη ας το κάνουν...βάζω τα νερά...
Δεν εχεις την περιεργεια να δεις εαν εχουν πιασει τοπο οι 4000 γυροι μεσα σε πιστα με καθαροαιμο αγωνιστικο καρτ? Δεν θα ηθελες να δεις την αποδοση σου απεναντι σε καποιον με 10 μολις γυρους που κανει και τετακε?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σοβαρα? Οταν εσυ πρωτομπηκες με το πρωτο μτχ αγωνιστικο, ΔΕΝ εκανες κανενα τετακε?
Όχι, σοβαρά.
Ενταξει, οτι πεις...
Ξεχνας που σου λεγαμε ΟΛΟΙ πως παιρνεις την Κ2 εντελως ΛΑΘΟΣ, γιατι δεν 'εμπαινες μεσα' μετα την Κ1?
Μετά τη Κ1, θέλει κερμπ...δηλαδή έξω.
Μετα την Κ1, σου λεγαμε να μεινεις δεξια, να μην το αφησεις να ανοιξει γλυκα τροχια αριστερα, γιατι ετσι 'πουλαγες' την Κ2...
Μετα απο καμμια 5αρα προπονησεις και 50γυρους συνολικα, το καταλαβες...Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Το θέμα είναι ότι το έπαιζες παντογνώστης (πάλι) Γρηγόρη τη στιγμή που είσαι σε πολύ μα πολύ μα πολύ πρωταρχικό στάδιο και φαίνεται από αυτά που λες παρακάτω.
Παντογνωστης το παιζει ο μεγαλος 'καρτιστας' που γεννηθηκε ταλεντο(?) του καρτ, εχει φαει καμμια 10-15 χρονια, και βρισκει να ειρωνευτει που με ειδε πρωτη φορα να γυριζω σε μολις 3-4 γυρους ενα μτχ αγωνιστικο με λαθος ρυθμισεις, στο 1:05 περιπου...
Απαντησα και εγω, οποτε θελει οπου θελει, ειτε σε πιστα με κανονικο αυτοκινητο, ειτε σε κλειστη διαδρομη...
Αμα τα εχει τα νεφρα, που δεν τα εχει βεβαια...Τρεις προπονήσεις, ίδιες συνθήκες, δυο δευτερόλεπτα.
Να τ'αφήσω?
Καλα ενταξει, με ψεμματα/μισες αληθειες περιμενεις να κανω σοβαρη συζητηση...
Τρεις φορες σε ειχα δει εγω, στο ενδιαμεσο ειχες κανει αλλες τοσες, απο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
τρια-τεσσερα session των 15-20 γυρων συνολικα ανα προπονηση.
Μονο την πρωτη φορα που μπηκες στην πιστα (εαν οχι ακριβως την πρωτη, κατα μεσο ορο στις υπολοιπες)
εκανες συνολικα καμμια 20-25αρια γυρους.
Εγω εκανα την πρωτη φορα τρεις-τεσσερις, την δευτερη (αλλη ημερα) αλλες τοσες, και την τριτη, 3 γυρους...
Ουτε το μισο session της ΠΡΩΤΗΣ σου κανονικης φορας δηλαδη...
...και εχεις την υπεροψια να κοκορευεσαι κιολας...Τώρα θες να τα ακούσεις. Όχι Γρηγόρη, δεν το είχες. Οι γραμμές σου ήταν αλλού γι'αλλού, έκανες δυο φορές το ίδιο λάθος και σβούριξες (δυο φορές), το γκάζι σου ήταν on-off και όχι προοδευτικό (σου έλεγα...ήρεμα με το φυγοκεντρικό) και γενικώς είχες μια πολύ νευρική οδήγηση.
Να τα ακουσω θελω, αλλα να ειναι αληθεια, οχι μισες αληθειες, και ουτε οτι σου ακουγεται 'ωραιο' και 'σωστο'...
Αυτο ηταν την πρωτη φορα, στους πρωτους 2-3γυρους, χωρις καν να εχω την επι ωρων πληροφορηση που ειχες εσυ, με αλλους καρτιστες, παιδια που εκαναν προπονηση κτλ...
Δεν πειραζει, εσενα οι γραμμες σου ηταν οκ...Ειχε μαλλιασει η γλωσσα ΟΠΟΙΟΥ εβλεπε εκεινη την ωρα για την λαθος
γραμμη στην Κ2, και για τα φρενα στην κατω-κατω στροφη στο αλλο ακρο της πιστας απο την μικρη ευθεια, πριν την Κ1...
Εγω δεν το ειχα, εσυ ομως επειδη μολις προσφατα το ειχες αγορασει κιολας, ετσι κι αλλιως 'το ειχες'...
Μετα απο 30-40 γυρους αρχισες να το καταλαβαινεις...Εσυ ομως 'ΤΟ ΕΙΧΕΣ', απο ΤΟΤΕ...Όρεξη έχεις τώρα να ανοίξουμε κουβέντα?
Οχι, ετσι κι αλλιως με μισες αληθειες τι κουβεντα να ανοιξουμε, αφου τωρα εισαι και πρωταθλητης, και που τολμαω εγω να
απευθυνομαι σε εναν πρωταθλητη του καρτ, ειναι μεγαλη τιμη...Α μάλιστα...έχεις και γιαυτό εμπειρία μετά από 20 λεπτά στη πίστα? Δηλαδή -->:slap:
Οχι, αυτο λεγεται αποψη, και δεν την ειχα μονο εγω, την ειχε εμειρος καρτιστας, και σου το ελεγε και εσενα μεταξυ αλλων...
Αν πιστεύεις ότι αυτό είναι το καρτ...so be it. For the record, έχεις μαύρα μεσάνυχτα κι ούτε θα κάτσω να σου εξηγήσω γιατί. Κράτα αυτή τη άποψη.
Σαφως και επι του πρακτεου δεν εχω την αναλογη εμπειρια και εξελιξη...ΠΟΤΕ ομως στην ζωη μου δεν εχω δει καποιον να ασχολειται σοβαρα με το καρτ, και σε επιπεδο συζητησης/αντιδρασεων για οδικη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου πανω απο τα ορια, να ειχα/εχω ακουσει πιο αντιφατικες δηλωσεις, στο forum ενιοτε, και παραλληλα, να μην μπορει ή και φοβαται να κινηθει γρηγορα με αυτοκινητο σε καποια απομονωμενη διαδρομη.
Αν πιστεύεις λοιπόν ότι είναι τόσο εύκολο όπως λες στην ίδια πίστα, με τις ίδιες κινήσεις, στα ίδια σημεία, με τα ίδια φρένα κλπ...κάν'το. Αν μάθεις τις κινήσεις, θα βάλεις τα γυαλιά σε όλους, ε?
Μα σαφεστατα και δεν ειναι καθολου ευκολο. Ειναι κατι που εκτος απο χειρισμους ακριβειας και τρομερη αυτοσυγκεντρωση
σε κινησεις, απαιτει και εξοικειωση με τα υψηλα g που καταπονουν συνεχως το σωμα σου, ποσο μαλλον τα δικα μας, εννοω
του καθε ενηλικα που ζυγιζει απο 70 μεχρι και σχεδον 100κιλα.
Αυτο με το οποιο δεν 'ψαρωνω' ειναι οτι και καλα που κοροιδευει ο φιλος σου ο 'χερας' εμενα που με ειδε να πηγαινω εστω μια βολτα, στους τρεις πρωτους γυρους της ζωης μου με αγωνιστικο μτχ καρτ, λες και αυτος ειναι κανενας πιλοτος, επειδη εχει φαει 10-15χρονια και κανει 42αρια στις Αφιδνες. Ε λοιπον χ@στηκα Νικο, οι χρονοι ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ σε ΜΙΑ πιστα δεν λενε σχεδον τιποτα, για τις συνολικες οδηγικες ικανοτητες ενος πραγματικου οδηγου, και επιπλεον και εγω αμα εκανα τοσα χρονια, οπως και καμποσοι που γνωριζω (και απο κοντα) απο το Forum θα μαζευαμε κυπελλακια, και θα γυρνουσαμε μετα και με αυτοκινητα καμμια πιστα, δεν θα καναμε τον μαγκα επειδη ξερουμε την ΜΙΑ πιστα εδω και 15χρονια, σαν την τσεπη μας, οταν καποιος αλλος μπαινει πρωτη φορα στα 33 του. Βγαινει ο εξυπνος, και με συγκρινει με 12χρονο, με το Budget του μπαμπα να τρεχει καμποσα χρονια και μειον 40-50κιλα, προφιλ του οποιου 'ξεφτιλιζε' και εσενα μετα απο ηδη καμμια 50γυρους που ειχες με το δικο σου.
Ξαναλεω, σε πιστα για αυτοκινητα, ή σε απομονωμενη διαδρομη οποτε, οπου θελει, να δουμε βρε αδερφε τι 'χερια' εφτιαξε
τοσα χρονια στα καρτ.
Κανονικα εμενα δεν με συμφερει καν να το αναφερω. Θα επρεπε να με εχει για πρωινο ΤΕΤΟΙΟΣ καρτιστας...
...στα λογια ομως ξερει να προκαλει και να ειρωνευεται. Απο 'κιοτευοντες' λοιπον αλλο τιποτα...Ντάξει...αποκτάς εμπειρία για γρήγορη οδήγηση με το Vectra θες να μου πεις, κάνοντας βόλτα (στην ίδια διαδρομή) στο Ντράφι.
Μα βεβαια εσυ ειδες μια φορα το ξεχαρμανιασμα που εκανα στο Ντραφι, και μια βολτα με την 118i (και την απαισια στανταρ αναρτηση ) .
Οταν Νικο εγω μπηκα πχ πρωτη φορα στα Μεγαρα το 2000 με 996ΤΤ και εκανα μερικους αξιοπρεπεστατους γυρους κατα τον
Γερμανο Instructor, πρωην οδηγο αγωνων, εσυ που ησουν?Άσε μας ρε Γρηγόρη βραδιάτικα που θα εκφράσεις και άποψη για το καρτ επειδή έκανες 20 λεπτά βόλτα...
Τα ισοπέδωσες όλα...πραγματικά όμως...
Συγνωμη Νικο... Για το καρτ θα εκφραζονται απο εδω και στο εξης ΜΟΝΟ οσοι εχουν χρονομετρημενο γυρο οριακα κατω απο 43'' (με μπολικη γομα...προπονησης του Σαββατου) μετα απο 3 χρονια προπονησεων και αμετρητων γυρων κυριως σε μια πιστα...
Οι υπολοιποι, τον π@υλο. Για αυτα τα θεματα θα μιλανε ΜΟΝΟ ο Viper-7 και ο Νikos!...
Ελπιζω να το διαβασουν αυτο και οσοι ετοιμαζονται να πουν καμμια κουβεντα, και να συμμορφωθουν στις υποδειξεις... -
Εεετσι!
Και λίγα λες...πως το είχες πει? ούτε σε 7 ζωές?
Είσαι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ!
Τέλος!
-
ααα,φανταστικο ηταν το φοκους..δεν το ηξερα..ειπαμε..ειμαι αμπαλος!μη το ξεχνας!
οπως κ να εχει παντως,πρεπει να υπολογισουμε κ τον παραγοντα φθορα ελαστικων,μεταξυ του πρωτου αγωνιζομενου κ του δευτερου!σας εχω ολους γατακια..στο γκραν τουρισμο!!
-
τι κατινιές είναι αυτές ρε πστ μου ...
'όχι το έκανες έτσι', 'όχι δεν το έκανες' , 'όχι γαμάω', 'όχι δεν γαμάς' κλπ κλπ
γιατί ρε κίκιζα δεν απραδέχεσαι οτι μπορεί να μην το έχεις στα καρτ με την πρώτη ?? στο χρωστάει ο θεός?? είσαι ο χαμένος αδερφός του κίμι ??
τα παιδία σου λένε έχουν εμπειρία , γιατί επιμένεις πάλι ??
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εεετσι!Και λίγα λες...πως το είχες πει? ούτε σε 7 ζωές?
Είσαι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ!
Τέλος!
Σαν και εσενα, ΚΑΝΕΙΣ!!! Μονο ο Viper-7 δηλαδη, αλλα και αυτος μεχρι ενα σημειο...
-
-
Ευτυχως που δεν ειστε off-topic... Εχει καταντησει ξεφτιλα ελεος πια.
-
Μλκ γρηγόρη σε λυπάμαι, αλήθεια...
Δεν ασχολούμαι άλλο, σιχάθηκα...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Για νορμαλ ανθρωπινες καταστασεις και οχι πιστα ή οδηγηση για να πετυχεις κατι συγκεκριμενο :- Οταν οδηγαω μεσα στην πολη κατα 95% σα ταξιτζης και χειροτερα, οδηγαω καθαρα συνειδητα, πολλες φορες κοιταω το στροφομετρο να δω ποτε θα αλλαξω ταχυτητα, βλεπω πιο 'μακρια' προσεχοντας κοκκινα φωτα στο βαθος ή το συχρονισμο των φαναριων, ολα αυτα με στοχο την οικονομια και τις μαλακες ηρεμες κινησεις για να μην κουραζω εμενα ή τους επιβατες μου.
- Οταν οδηγαω σε εθνικη επισης σκεφτομαι πριν κανω κατι γιατι εχω να ελεγξω παραπανω παραμετρους. Π.χ. να σκεφτω τι εχει φανταστει να κανει ο μπροστινος, τι θα κανει ο πισω, τι κ@υλα θα φαει ο φορτηγατζης μπροστα κλπ. Σε κινδυνο ομως θα αντιδρασω τελειως μηχανικα και απ ο,τι εχω προσεξει θα ψαξω παντα να χωσω τ αμαξι σε κενο χωρο, πρωτα σκεφτομενος να αποφυγω και μετα να φρεναρω.
- Οταν οδηγαω σε ανοιχτο δρομο και ανεβαινουν οι ρυθμοι τοτε καθαρα ασυνειδητα. Βλεπω πολυ περισσοτερο 'κοντα' προσεχω γραμμες, πατηματα, σημεια αναφορας απο στροφη σε στροφη, κινησεις αμαξωματος, και ο,τι πληροφορια μου δινει το αυτοκινητο. Καμια φορα μηχανικα παω να φρεναρω και με το αριστερο αλλα συνηθως το σταματαω, (αν κι εχω ριξει 2-3 ωραιες κλωτσιες στον συμπλεκτη κατα καιρους!)
Κατα τ αλλα δε ξερω που κολλαει το αρχικο ποστ του Νικου στο θεμα και επισης δε μπορω να καταλαβω γιατι ο Γρηγορης το συνεχιζει για πολλοστη φορα οταν για πολλοστη φορα συμφορουμιτες ξεκαθαρα τον 'αδειασαν' με συγκεκριμενα στοιχεια.
-
ας διορθώσει καποιος τον τιτλο του τόπικ περικαλώ:
Οδήγηση (Γρηγόρη και μη). Υποσεινήδητη διαδικασία
ευχαριστώ
ας δούμε μερικους γύρους του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΚΙΖΑ:
-
Κανονίστε: δεν θα επιτραπεί να μετατραπεί το θέμα σε one-on-one κόντρα όπως αυτή που ήδη εξελίσσεται ή άλλη που μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους ή σε 'καρτίστες-vs-αυτοκινητάδες' κτλ. Τα έχουμε δει αυτά τα έργα και ήταν κουραστικά [Mod]
-
Γιατί είναι τόσο σημαντικό για κάποιον να είναι καλός σε αγωνιστική οδήγηση; Ξεκολλήστε, δεν είμαστε στο δημοτικό
Ιστορική κατανιά ο διάλογος, και από τους 2...
Εγώ είμαι στη διάθεσή σας για κόντρα με καρτ,αν χωρέσω... Αλλά, για να είναι δίκαιη η σύγκριση, οι υπόλοιποι θα έχετε και συνοδηγό
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Εγώ είμαι στη διάθεσή σας για κόντρα με καρτ,αν χωρέσω... Αλλά, για να είναι δίκαιη η σύγκριση, οι υπόλοιποι θα έχετε και συνοδηγόΘα σου αφαιρέσουμε χρόνο
Κάθε πέντε κιλά είναι περίπου 1-1,5 δέκατο.
Πάντως σοβαρά τώρα, είμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε ένα νέο project που θα περιλαμβάνει μια συνολική εμπειρία οδήγησης με αγωνιστικό καρτ.
Stay tunned
Προσωπικά δεν έχω καμιά διάθεση και όρεξη να συνεχίσω μια ατέρμονη κουβέντα που κουράζει τους πάντες.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
επειδη εχουν ειπωθει βαριες κουβεντες η μονη λυση ειναι με νοικιαρικο αυτοκινητο στα Μεγαρα. Εκει θα δουμε ποιος εχει δικιο.Σαφεστατα ειναι η μονη λυση, εδω που εφτασαν τα πραγματα!!
Θα ειμαστε ολοι εκει..... -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μλκ γρηγόρη σε λυπάμαι, αλήθεια...Τον εαυτο σου, μονο...
Δεν ασχολούμαι άλλο, σιχάθηκα...
Αμην και πότε...
-
σορρυ αλλα δεν καταλαβενω ολο αυτο που ψηφιζεται, το πως αντιδρα ενα ατομο καθοριζεται απο πολλους παραγοντες ναι μεν υπαρχει το συνειδητο και το υποσ/το ,ομως υπαρχουν και ενα σωρο αλλα πχ βιωματα τα οποια καθοριζουν τον τροπο που συμπεριφερομαστε , επειδη το θεμα ειναι πολυ δυσκολο και εγω δεν ειμαι ψυχολογος αλλα και τα δεκα πραγματα που ξερω ειναι πολυ δυσκολο να τα γραψω θα προσπαθησω να το εξηγησω απλα πχ μπορει να οδηγας γρηγορα και συνειδητα δηλαδη εχεις βρει ενα δρομο -πιστα κτλ και λες ειμαι εδω θα παω γρηγορα ολες οι αισθησεις ειναι στην οδηγηση .ομως μπορεις να πας γρογορα και υποσ/τα πχ εισαι στο αμαξι τερμα το ραδιο πας με 160 και το μυαλο σου ΤΡΕΧΕΙ δηλαδη σκεφτεσαι πως θα πληρωσεις το χαρατσι , γιατι σε αφησε η γκομενα κτλ (πιστευω να καταλαβατε τι θελω να πω )
τωρα γνωμη μου ειναι οτι η οδηγηση δεν πρεπει να την παιρνουμε αψηφιστα γιατι εκτος του οτι βαζουμε σε κινδυνο το τομαρι μας μαζι με εμας κινδυνευουν και οι αλλοι για αυτο λοιπον οδηγηση παντα ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ διαδικασια οσο δυσκολο και να ειναι πχ καθημερινα προβληματα. -
Εχει φοβερη πλακα.
Αλλο πραγμα λεει το θεμα, αλλο λετε εδω.
Πετατε σεντονια, μετα ο επομενος κανει πολλαπλα quote στο σεντονι αρα η δημοσιευση του διπλασιαζεται και τελικα νοημα δεν βγαινει.
Και το καλυτερο ειναι που πεταγεται ο vlasis-b και γραφει τα κλασσικα που κανεις ποτε δεν καταφερε να διαβασει!Υποκλινομαι.-
Ειναι 10 η ωρα, υποθετω θα αρχισει η μαχη παλι σε λιγο (κλασσικες ωραιες ωρες του φορουμ). Παω να φαω για να εχω μετα χρονο να απολαυσω!
Οδήγηση (γρηγορη και μη). Συνειδητή ή υποσ/τη διαδικασία?