-
Δεν υπολογίζετε και κάτι ακόμα......Δείτε σήμερα μιά σειρά 1 πέντε ή έξη ετών και μία Alfa 147 αντίστοιχης ηλικίας.Καθήστε μέσα κάντε μερικά χλμ και βγάλτε συμπέρασμα.......
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν υπολογίζετε και κάτι ακόμα......Δείτε σήμερα μιά σειρά 1 πέντε ή έξη ετών και μία Alfa 147 αντίστοιχης ηλικίας.Καθήστε μέσα κάντε μερικά χλμ και βγάλτε συμπέρασμα.......+1
-
Θα ήθελα ένα μέτρο σύγκρισης, πόσο περισσότερη τεχνολογία σε θέμα κινητήρα, αναρτήσεων και κιβωτίου/μετάδοσης έχει η 1 σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Δεν το γνωρίζουμε με ακρίβεια αυτό, αλλά και λίγη σημασία μπορεί να έχει. Το μικρό Λέξους π.χ. έχει ασσύληπτη τεχνολογία κόστους πολλών δις στον κινητήρα και τη μετάδοση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς το έχει στη ροχάλα (παρεμπιμπτόντως εδώ σηκώνει και συγκριτικό για το ποιό πίσω μέρος είναι ασχημότερο το 1 ή το CT).
Μερικά πράγματα άλλωστε μοσχοπουλάνε επειδή είναι απλώς καλές, αν και συμβατικές, υλοποιήσεις ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν άλλα πλεονεκτήματα.Στην BMW πάντως, συγκεκριμένα για την 1, κοστίζει λιγότερο(επιμερισμός κόστους μέσω πλατφόρμας κοινής χρήσης ή πολλαπλής χρήσης). Θα κόστιζε περισσότερο μια προσθιοκίνητη 1.
Μπορεί να κόστιζε και τα ίδια ή και λιγότερο. Δεν το ξέρουμε, άρα μόνο εικάζουμε. Να σημειώσουμε εδώ τα λεφτά που έριξε και το χρόνο που έφαγε για τις αναγκαίες μετατροπές στον κινητήρα και στην μετάδοση για να προσαρμόσει κατάλληλα το αρχικώς σχεδιασμένο προσθιοκίνητο σύνολο που πήρε έτοιμο από τα Μίνι-ΠΣΑ.
ΟΜΩΣ, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι προσθιοκίνητη για τον απλούστατο λόγο ότι αν ήταν τέτοια δεν θα μπρούσε να δεχτεί τα μεγαλύτερα μοτέρ τα οποία έχει ήδη έτοιμα από τα 3άρια και που αποτελούν την διαφήμισή της, άσχετα αν οι μικρές εκδόσεις με τους τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου θα αποτελέσουν τον κύριο όγκο των πωλήσεων.Δεν μπορούν να βγουν 300 αλόγατα από μπροστά κίνηση, άρα η όλη πλατφόρμα γίνεται πισωκίνητη προς χάριν των μεγάλων, και ασχέτως αν μια χαρά διαχειρίζονται τα 170 αραβίας από τους μπροστά άξονες.
Μην κάνετε άστοχες υποθέσεις λοιπόν. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν υπολογίζετε και κάτι ακόμα......Δείτε σήμερα μιά σειρά 1 πέντε ή έξη ετών και μία Alfa 147 αντίστοιχης ηλικίας.Καθήστε μέσα κάντε μερικά χλμ και βγάλτε συμπέρασμα.......Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά αν τα δύο αυτοκίνητα έχουν δεχτεί την ίδια φροντίδα και είχαν παρόμοια χρήση αυτά τα χρόνια. Επίσης τα χωρίζουν και κάποια χρόνια εξέλιξης καθώς και μεγαλύτερο κόστος για την 1, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...
-
To πάτωμα της 1 είναι modular και μπορεί να παίξει ως εμπρός-πίσω και 4κίνητο.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν υπολογίζετε και κάτι ακόμα......Δείτε σήμερα μιά σειρά 1 πέντε ή έξη ετών και μία Alfa 147 αντίστοιχης ηλικίας.Καθήστε μέσα κάντε μερικά χλμ και βγάλτε συμπέρασμα.......Το ίδιο πιο γρήγορη κι ευχάριστη όπως ήταν πριν 5-6 χρόνια θα είναι πάλι η 147 (στις 1600 αναφέρομαι).
-
Μαλλον αναφερεται στις φυσικες φθορες τοσο του εσωτερικου οσο και του αμαξωματος οπου οντως η 1 και γενικα οι BMW εχουν τις λιγοτερες.
-
Εγώ ένα ξέρω..Αν το γκάλοπ ήταν τι θα ήθελες να σου χαρίσουν μια BMW 118i ή μία Alfa Romeo Giulietta 1.4 T 170 hp με τον ίδιο εξοπλισμό αφού πρώτα τα έκανες και test drive η BMW θα είχε το 90%,και θα τη διάλεγε για ίδιους ή διαφορετικούς λόγους ο καθένας...
-
Παιδιά, δεν υπάρχει νομίζω αμφιβολία ότι η 1 είναι πιο ποιοτική από την Giulietta. Αυτό πρακτικά λέει ο Γιώργος (sv2).
Άλλωστε αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τη διαφορά της τιμής.
Όπως και να'χει πάντως τη στιγμή που η QV κάνει όσο η 118i δε βλέπω πραγματικά το λόγο γιατί κάποιος να προτιμήσει τη BMW.
Ακόμα κι εγώ που είμαι γνωστός κολλημένος BMW στο φόρουμ, τη QV θα αγόραζα.
-
Ο χρήστης Apatilos έγραψε:
Εγώ ένα ξέρω..Αν το γκάλοπ ήταν τι θα ήθελες να σου χαρίσουν μια BMW 118i ή μία Alfa Romeo Giulietta 1.4 T 170 hp με τον ίδιο εξοπλισμό αφού πρώτα τα έκανες και test drive η BMW θα είχε το 90%,και θα τη διάλεγε για ίδιους ή διαφορετικούς λόγους ο καθένας...Ο καθένας θα διάλεγε αυτή που το άρεσε περισσότερο στο td αλλά και εμφανισιακά.
-
Απλά η διαφορά στη μακροβιότητα μεταξύ μιας 1 και μιας 147 (ή και γενικά μιας BMW και μιας Alfa), που λέει ο κος SV2, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αφήνει να εννοηθεί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν υπολογίζετε και κάτι ακόμα......Δείτε σήμερα μιά σειρά 1 πέντε ή έξη ετών και μία Alfa 147 αντίστοιχης ηλικίας.Καθήστε μέσα κάντε μερικά χλμ και βγάλτε συμπέρασμα.......
Το ίδιο πιο γρήγορη κι ευχάριστη όπως ήταν πριν 5-6 χρόνια θα είναι πάλι η 147 (στις 1600 αναφέρομαι).
Δεεν μιλάω για επιδόσεις αλλά για αίσθηση ποιότητας......Μελός του φόρουμ έδωσε την 147 τετραετίας και πήρε S3 δεκαετίας.Επαθε σοκ με το πόσο πιό καινούργια αίσθηση είχε από την δικιά του....
-
Φίλος δικός μου με S3 MK1 225hp δεν φαντάζεται πόσο πιο καινούρια δείχνει η 147 μου κι ας είναι μόλις 1 χρόνο νεώτερη ...πολύ σχετικά πράγματα...
-
Την ξέρω την περίπτωση του Χρήστου Γιώργο, αλλά σε ένα αυτοκίνητο αν θέλεις να λέγεσαι αυτοκινητόφιλος, μετράνε άλλα πράγματα πολύ περισσότερο από τα πλαστικούλια!
-
Τα οποία είναι και εντελώς μέτρια στη συγκεκριμένη περίπτωση Αλέξανδρε...
-
Καλά και το όποιο Audi άμα το αφήνεις να ψήνεται στον ήλιο και ρημάξεις όλες τις λακούβες θα φαίνεται χρέπι μπροστά σε μια 147 με χρήση εκτός πόλης και φύλαξη σε γκαράζ.
-
τα δέρματα της αρ δεν παίζονται ...
τα υλικά της είναι πολύ καλά , λίγο στην συν/ση τα χαλάει αλλά κατα τα άλλα είναι ήδη φιουτσερ κλασικ σε αντίθεση με το μποτάκι της βαβαρίας -
To οτι ενα αυτοκινητο υπερεχει εναντι καποιου αλλου σε οδηγικη συμπεριφορα αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης δεν το κανει καλυτερο αλλα ισχυει αυτο που λεει ο Αλεξ.Ενας αυτοκινητοφιλος ποιο πολυ θα κοιταξει την οδηγικη συμπεριφορα παρα αν θα ''γερασει'' το αυτοκινητο σε 5-6 χρονια.
Καπως ετσι αγοραζει και καποιος μια Ferrari εναντι μιας SL65 AMG πχ. -
Όταν μιλάμε για μικρομεσαία 'επενδυση' πολλών χιλιάδων ευρώ και αλόγων τότε άλλα είναι τα ζητούμενα πέρα απο την σχεδίαση του τιμονιού για παραδειγμα!
-
Επένδυση και αυτοκίνητο είναι δυο έννοιες που δε συνάδουν.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Giulietta vs new 118ι