-
Peugeot 508 (και όλα τα λίγο παλιότερα πεζώ χωρίς αυτό τον άθλιο προφυλακτήρα μπρος)
Alfa 159
Mercedes C coupe και SLK '11 (μου θυμίζει τα παλιά)
Citroen C3 και Pluriel (το DS3 μου μοιάζει εντελώς τσίρκο με τα λαμπάκια και τις γωνιές...)
Με εξαίρεση το Κ12 νισσάνι ( που είναι καρακουκλάρα ) και το accord από το '04 και περα που είναι σχεδόν κλασσικό δε μ'αρέσουν τα υπόλοιπα τζαπόνια...Σε λίιιιγο πιο παλιά η Jaguar S-type της πρώτης μοντέρνας σειράς είναι απλά απίθανη.
Βέβαια, προσωπικά θεωρώ πολύ πιο όμορφα κάποια από τα κλασσικά της δεκαετίας 60-70 που σήμερα εξακολουθούν να είναι αξεπέραστα σε στυλ και ομορφιά... πχ μια κλασσική w113 παγόδα...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Άντε γειά...
Το συγκεκριμένο το θεωρώ από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά σεντάν των τελευταίων δεκαετιών. Το xedos από την άλλη ήταν μεν ενδιαφέρον σχήμα αλλά η πλήρης απουσία οποιασδήποτε ακμής το κάνει ιδιαίτερα γερασμένο σήμερα.
Επειδή δεν έχει ακμες δείχνει γερασμενο ;;
Θεωρείς πιπ γερασμενο το φαουβε απο το μαζντα ; -
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Οκ, το Xedos καλό ήταν αλλα ένα απο τα ΛΙΓΑ καλά Ιαπωνικά. Όχι όμως και ''αντε γεια' το Passat του 96!!! ΠΟΛΥ καλό ήταν. Για Mondeo καμία αντίρρηση . Το μεν πρώτο εντελώς αδιάφορο, το FL του 96 εως ασχημούτσικο.
Όσο για το Infinity πιο πάνω, όπως όλα τα Ιnfinity, απλά τραγικό!Kαι τα Μitsubishi Lancer-Carisma,Honda Accord,Subaru Impreza ηταν πολυ καλα Ιαπωνικα για την εποχη τους.
Το συγκεκριμενο infinity παντως στην sedan εκδοσε ουτε εμενα μου αρεσει. -
Συγνώμη που ξαναπάω χρόνια πίσω, αλλά αλήθεια, τί το ομορφότερο έχει αυτό http://www.productioncars.com/gallery.p ... del=Passat , ή αυτό http://3.bp.blogspot.com/_uyN7Yy4b6O8/S ... mk2-02.jpg , ή αυτό http://www.autosavant.com/wp-content/up ... at-132.jpg , αυτό http://www.autos.com.ar/anuncio-fotos.a ... 859&foto=2 , σε σχέση ας πούμε με.. αυτό http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 980_TF.jpg ??? Για να μήν πάω και σε κάτι τέτοιο, http://3.bp.blogspot.com/_UnycYfyvMUU/T ... hot044.bmp και περιπλακεί το θέμα περαιτέρω.. Αμερικανίζουσα αισθητική, δε λέω, αλλά κατ'εμέ, επιθετικότερες και δυναμικότερες (σ.σ. πιο όμορφες..) από τις κλασικές.. γεροντικές φόρμες μερικών ευρωπαίων εκείνη την εποχή!
-
Γιώργο απο την σύγκριση ανα χώρα καταγωγής θα έβγαζα εκτός την γαλλική πλευρά. Ιδίως στα προηγούμενα χρόνια 'δημιουργούσαν'.
Από την άλλη υπήρχε η Ιαπωνική σχολή που και εκείνη αδιαφορώντας για την ευρωπαική αισθητική (κάτι που ενοχλούσε κιόλας) με προσανατολισμό περισσότερο προς Αμερική έβγαζε ξεχωριστά αυτοκίνητα αλλα με αισθητικές ιδιομορφίες. Τα τελευταια χρόνια όταν 'καταλαβε' ότι υπάρχει και η Ευρώπη έδωσε ομορφότερα αυτοκίνητα. (Primera, Avensis, Galand, Accord κλπ)
Υπήρχε δε και η Γερμανία που έδινε προσοχή σε άλλα δίνοντας λιγότερη σημασία στο εξωτερικό πακέτο. Αλοίμονο αν ήταν όμορφη η Cortina! Τις τελευταίες 2 δεκαετίες άρχισε να μελετάει και την 'εξωτερική εμφάνιση' και έχει δώσει πολύ καλά δείγματα.
Σε ξεχωριστή θέση οι AlfaRomeo και Lancia για μένα που ... μόνοι τους πέτυχαν να φτιάξουν μια ολοκληρη ευρωπαική εικόνα με αισθητική.Το να ζηταμε να βρούμε το 'αντικειμενικά' όμορφο πάντως είναι δύσκολο. Εγω τουλάχιστον είμαι τόσο ψείρας και 'μίζερος' πολλές φορές που μπορώ να απορρίψω μια 'κούκλα' για μια μικρή λεπτομέρια που στο μάτι μου δεν θα κάθεται καθόλου καλά. (Μια κακόγουστη ζάντα, μια 'ανεξήγητη' κολόνα, ένα ιδιομορφο προφίλ, ακόμα και η μάσκα ...)
Οπότε στα μάτια του καθενός είναι αποδεκτα τα όποια 'όμορφα' υπάρχουν και ας υπάρχουν διαφωνίες.Και στην τελική ... 'Freedom στην 5GT'!!!
-
Εσύ Κώστα.. ΠΙΝΕ!!!
-
Ο χρήστης giorgosrallyman έγραψε:
Εσύ Κώστα.. ΠΙΝΕ!!! -
Πιείτε και εσεις ... για να το χωνέψετε!!!
-
Επαναλαμβάνω: πίνε, γίνε λιώμα, κομάτια, τούρνα, ντίρλα ρε παιδί μου! Και άμα θες.. κέρνα μας και εμάς κανα σφηνάκι!
-
Το πολύ κάνει κακό! ... και τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάποιοι θα θαυμάζουν το Sangyong και οι άλλοι την Alfa GT που είναι απέναντι! Οπότε ... καλή και η Sprite!!!
Οn topic ... και η Κορέα δίνει πλέον όμορφα αμάξια. Πανέμορφο το νέο Sportage.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οn topic ... και η Κορέα δίνει πλέον όμορφα αμάξια. Πανέμορφο το νέο Sportage.
Που να δείς και τα νέα Accent!!! Καλά και το Sportage συμπαθητικό είναι, ειδικά για SUV. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ όμως δεν είναι λίγο υπερβολή?
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Που να δείς και τα νέα Accent!!!Αν το δει αυτός που θα πάρει Accent σαν 'Accent' και θα ξέρει τι πήρε, μια χαρα και όμορφο είναι. Αν το δει όμως για S Class τότε ναι ...
Το ίδιο ισχύει βεβαια και για το Sportage αλλα και για όλα! Στο καλό υπάρχει το καλύτερο ήτοι ... στο όμορφο υπάρχει το ομορφότερο. -
Πάντως ακόμα δεν έχει έρθει Ελλάδα το Accent. Η αλήθεια είναι πως για μένα το πιο κομψό Κορεάτικο είναι το νέο Κέρατο (Cerato ήθελα να πω ). Όχι κατι ξεχωριστό αλλά έχει γενικά ωραία γραμμή.
-
Καλό παιδί αυτός ο cosneo, αλλά άμα (ο συνομιλητής του) είναι ξεμέθυστος από γούστο...
-
Τι λέτε ρε για τον πατερα μου.
Το βγάλατε και τον ποτήσατε εκμεταλευόμενοι τον πόνο του και μετά φταίει αυτός? -
Να αφήσετε το γούστο μου ήσυχο!!!
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τι λέτε ρε για τον πατερα μου.
Το βγάλατε και τον ποτήσατε εκμεταλευόμενοι τον πόνο του και μετά φταίει αυτός?Ενα τζιν με λεμονάδα ήταν όλο και όλο!!! Η 5GT και με νερό ... τους πειράζει!
-
-
Γενικά πάντως, πρέπει να ψάξεις για να βρεις ωραίο chevrolet ή hyundai ή nissan ή kia ενώ και η toyota αρχίζει και 'χάνει το δρόμο' (κακάσχημο το νεό RAV σε σχέση με αυτό του 2003 ή το νέο avensis σε σχέση με το πρωτο avensis ή το urban). Τα mazda είναι περισσότερο ιδιαίτερα, χωρίς να είναι απαραίτητα όμορφα - το τελευταίο mx5 είναι το πιο όμορφο απ΄τη σειρά, αλλά η σειρά 3... Απο την honda ωραίο το civic αλλά εσωτερικό, ψιλό φτηνό. Το jazz σε σχέση με άλλα μικρά είναι πολύ όμορφο εξωτερικά. Το mitsubishi ASX πάλι όχι.
Από τα ευρωπαικά,θα γράψω τι δεν μ αρέσει, εξωτερικά η alfa δεν παίζεται αλλά με χαλάει η μούρη της julietta, χάλια το νεό μινι countryman -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να αφήσετε το γούστο μου ήσυχο!!!Τι λέτε ρε για τον πατερα μου.
Το βγάλατε και τον ποτήσατε εκμεταλευόμενοι τον πόνο του και μετά φταίει αυτός?Ενα τζιν με λεμονάδα ήταν όλο και όλο!!! Η 5GT και με νερό ... τους πειράζει!
Ε, ναι... αυτή είναι αχώνευτη, που να πιεις όλη την πηγή της Σουρωτής...
Ή εναλλακτικά, όλη την παραγωγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να αφήσετε το γούστο μου ήσυχο!!!Τι λέτε ρε για τον πατερα μου.
Η 5GT κάνει μόνο για κουφάρι σε πεδίο βολής αρμάτων...
Ποια θεωρείτε όμορφα σήμερα ::::::