-
Ας μου πει κάποιος που ξέρει, τι διαφορες έχουν αυτά τα μοντέλα μεταξύ τους μηχανικά η και εμφανισιακά. Είμαι ιδιοκτητης ενός 414 Sli για αυτό το λόγο θέλω να μάθω.
*Πιο είναι πιο γρήγορο.......? * -
Ας μου πει κάποιος που ξέρει, τι διαφορες έχουν αυτά τα μοντέλα μεταξύ τους μηχανικά η και εμφανισιακά. Είμαι ιδιοκτητης ενός 414 Sli για αυτό το λόγο θέλω να μάθω.
Ριξε μια ματια εδω:http://www.rover200.org.uk/
και συγκεκριμενα εδω : http://www.rover200.org.uk/rover400technicaldata/rover400modelfeatures.html
Ειναι το Βρετανικο club για την γενια R8 των Rover 200 - 400 -
Οι διαφορές τους πρέπει να ήταν μόνο στον εξοπλισμό.Το GSI είχε σίγουρα δερμάτινο σαλόνι που δεν το είχε το SLI.Ηταν ας πούμε η πιο πολυτελής έκδοση.Μηχανικά νομίζω ήταν το ίδιο
-
εφοσον δουλεψουν το ιδιο πανε, 103 ps
-
Σε ολες της περιπτωσεις ηταν παρα πολυ καλα αυτοκινητα,γρηγορα,καλα φτιαγμενα με ικανοποιητικους χωρους κ πολυ καλο εξοπλισμο.Ηταν βεβαια λιγο ακριβα στα ανταλακτικα τους αλλα αποζημιωναν στο επακρο με την αποδοση τους ειδικα στα μοτερ λογω κ γονιδιων honda.Πολλοι ισως τα παρεξηγησαν κ τα θεωρουσαν μαιμου civic αλλα πιστευω πως ηταν απο τα πιο αξιολογα αυτοκινητα στα λεφτα του την δεκαετια του 90.
-
Το καλά φτιαγμένα περιλαμβάνει και τις αναλώσιμες φλάντζες κεφαλής;
-
χαχαχα, ουτε ο ιδιος μου ο θειος που εχει το συγκεκριμενο δεν παιζει να θυμαται ποσες φορες την εχει αλλαξει!
-
Ok υπηρχε ενα θεμα με της φλατζες ομως μην μου πεις οτι ειχε χειροτερη ποιοτητα κατασκευης απο ενα 146 ας πουμε που σκορπουσε στην πρωτη λακουβα,η οτι πηγαινε χειροτερα απο ενα vectra με 75 αλογα που για να κανεις προσπεραση επρεπε να κανεις ταμα στην παναγια την σουμελα.Θυμασαι μηπως ποσα γερμανικα αυτοκινητα ειχαν υδραυλικο τιμονι;;;;;Παρα το προβλημα με της φλατζες ακομα κυκλοφορουν αρκετα.Ποσα φορντ οραιον η ποσες αλφα 75 η ακομα κ ποσα ρενω 19 βλεπεις στον δρομο;;;Οταν βγηκε το ροβερ 220 turbo ποιος ηταν ο ανταγωνιστης του;To 216 gti το θυμασαι;;;Ποιος ανταγωνιστης πλην του χοντα σιβικ στα 1600 εβγαζε 122 αλογακια;Κοιταμε κ κανεναν δεικτη θερμοκρασιας που κ που κ τα σερβις τα κανουμε σε συνεργειο κ οχι σε μινι μαρκετ.Εχει θεμα το γνωριζω κ εχεις δικιο αλλα το συγκεκριμενο αυτοκινητο ηταν αξιολογο κ ας βασιζοταν στο χοντα κ δεν καταλαβαινω καποιοι στο παρελθον γιατι το πυροβολουν με τοσα αρνητικα σχολια....
-
Ο χρήστης matrix1977 έγραψε:
Ok υπηρχε ενα θεμα με της φλατζες ομως μην μου πεις οτι ειχε χειροτερη ποιοτητα κατασκευης απο ενα 146 ας πουμε που σκορπουσε στην πρωτη λακουβα,η οτι πηγαινε χειροτερα απο ενα vectra με 75 αλογα που για να κανεις προσπεραση επρεπε να κανεις ταμα στην παναγια την σουμελα.Θυμασαι μηπως ποσα γερμανικα αυτοκινητα ειχαν υδραυλικο τιμονι;;;;;Παρα το προβλημα με της φλατζες ακομα κυκλοφορουν αρκετα.Ποσα φορντ οραιον η ποσες αλφα 75 η ακομα κ ποσα ρενω 19 βλεπεις στον δρομο;;;Οταν βγηκε το ροβερ 220 turbo ποιος ηταν ο ανταγωνιστης του;To 216 gti το θυμασαι;;;Ποιος ανταγωνιστης πλην του χοντα σιβικ στα 1600 εβγαζε 122 αλογακια;Κοιταμε κ κανεναν δεικτη θερμοκρασιας που κ που κ τα σερβις τα κανουμε σε συνεργειο κ οχι σε μινι μαρκετ.Εχει θεμα το γνωριζω κ εχεις δικιο αλλα το συγκεκριμενο αυτοκινητο ηταν αξιολογο κ ας βασιζοταν στο χοντα κ δεν καταλαβαινω καποιοι στο παρελθον γιατι το πυροβολουν με τοσα αρνητικα σχολια....Η 146 σκορπαγε;Γιατι περισσοτερες 146 κυκλοφορουν παρα Ροβερ.
Ποιο αλλο εβγαζε 122 αλογα στα 1600 ;Η 146 μηπως;(120 εβγαζε για την ακρίβεια)
-
Kυκλοφορουν περισσοτερες;Που;Στης μαντρες η εγκαταλελειμενες;δηλαδη θες να μας πεις για την καταναλωση του μποξερ κ της διαροες του;Για τα ηλεκτρικα της μηπως;Ισως ειχε σιγουρα καλυτερο στησιμο ομως ποσες εβλεπα πανω στης οδικες να διασχιζουν την παραλιακη;Cuore sportivo ε;Το μοτερ T.S μπηκε πολυ αργοτερα οποτε θα συγκρινεις το μποξερ.Τελος ηταν κ ακριβη στην εποχη της κ δεν δικαιολογουσε την ποιοτητα της,απλα την αγοραζαν αυτοι που σε σχεση με την 33 η οποια σε ποιοτητα ηταν απαραδεκτη την εβλεπαν σαν ενα αλμα εξελιξης.Το ροβερ ηταν αχαρο ισως αλλα αποτελεσματικο κ το πιο σημαντικο ποιοτικα ανωτερο πολλων ανταγωνιστων του.
-
Kυκλοφορουν περισσοτερες;Που;Στης μαντρες η εγκαταλελειμενες;δηλαδη θες να μας πεις για την καταναλωση του μποξερ κ της διαροες του;Για τα ηλεκτρικα της μηπως;Ισως ειχε σιγουρα καλυτερο στησιμο ομως ποσες εβλεπα πανω στης οδικες να διασχιζουν την παραλιακη;Cuore sportivo ε;Το μοτερ T.S μπηκε πολυ αργοτερα οποτε θα συγκρινεις το μποξερ.Τελος ηταν κ ακριβη στην εποχη της κ δεν δικαιολογουσε την ποιοτητα της,απλα την αγοραζαν αυτοι που σε σχεση με την 33 η οποια σε ποιοτητα ηταν απαραδεκτη την εβλεπαν σαν ενα αλμα εξελιξης.Το ροβερ ηταν αχαρο ισως αλλα αποτελεσματικο κ το πιο σημαντικο ποιοτικα ανωτερο πολλων ανταγωνιστων του.Οσες εβλεπες εσυ στην οδικη επανω αλλα τοσα ροβερ δεν βλεπω εγω να κυκλοφορουν.
Δεν νομιζω οτι μπορει να βγει ακρη.Αμαξια της εποχης τους που,ευτυχως; , περασε ανεπιστρεπτί. -
το γεγονος οτι ειχε γκαζια οταν δεν ηταν στο συνεργειο δεν το κανει αξιολογο αυτοκινητο.........
οσα κυκλοφορουν ακομη ειναι γιατι οι ιδιοκτητες τους δεν μπορουν να τα αντικαταστησουν -
Ok υπηρχε ενα θεμα με της φλατζες ομως μην μου πεις οτι ειχε χειροτερη ποιοτητα κατασκευης απο ενα 146 ας πουμε που σκορπουσε στην πρωτη λακουβα,η οτι πηγαινε χειροτερα απο ενα vectra με 75 αλογα που για να κανεις προσπεραση επρεπε να κανεις ταμα στην παναγια την σουμελα.Θυμασαι μηπως ποσα γερμανικα αυτοκινητα ειχαν υδραυλικο τιμονι;;;;;Παρα το προβλημα με της φλατζες ακομα κυκλοφορουν αρκετα.Ποσα φορντ οραιον η ποσες αλφα 75 η ακομα κ ποσα ρενω 19 βλεπεις στον δρομο;;;Οταν βγηκε το ροβερ 220 turbo ποιος ηταν ο ανταγωνιστης του;To 216 gti το θυμασαι;;;Ποιος ανταγωνιστης πλην του χοντα σιβικ στα 1600 εβγαζε 122 αλογακια;Κοιταμε κ κανεναν δεικτη θερμοκρασιας που κ που κ τα σερβις τα κανουμε σε συνεργειο κ οχι σε μινι μαρκετ.Εχει θεμα το γνωριζω κ εχεις δικιο αλλα το συγκεκριμενο αυτοκινητο ηταν αξιολογο κ ας βασιζοταν στο χοντα κ δεν καταλαβαινω καποιοι στο παρελθον γιατι το πυροβολουν με τοσα αρνητικα σχολια....Σαφώς και υπήρχε θέμα αξιοπιστίας στα μηχανικά μέρη και αυτό αποδεικνύει ότι είχαν κακή ποιότητα κατασκευής.
Εγώ από 5 διαφορετικούς μεταξύ φίλους και γνωστούς κατόχους Rover 400 και 200 έχω ακούσει τα χειρότερα και όλοι ανακουφίστηκαν μόλις κατάφεραν να τα πουλήσουν, κατά σύμπτωση 4/5 σε αλλοδαπούς που ήθελαν «πολυτελές και αγγλικό». Δε νομίζω ότι αυτοί πυροβολούν με τόσα αρνητικά σχόλια, τα έζησαν και τα πλήρωσαν. Το ίδιο πυροβολούν και τα περισσότερα fora στο εξωτερικό;
Όλοι μα όλοι άλλαξαν τουλάχιστον από δύο φλάντζες κεφαλής (και μόνο σε αντιπροσωπία γίνονταν η τακτική συντήρηση), καθώς και εγκέφαλο 3/5 και θέματα με τα ηλεκτρικά. Μπορεί να είχαν ξύλο στο ταμπλώ, αλλά έτριζαν και σαν ξύλινα. Οπότε όσο λιγότερο εξοπλισμένα, τόσο καλύτερα γιατί τα πολλά αξεσουάρ έφερναν και εκθετικά περισσότερες βλάβες (για ηλιοροφές που δεν έκλειναν, είχες ακούσει;).
Σαφώς και είχαν καλή συμπεριφορά στο δρόμο, αλλά μόνο τα μικρά γιατί τα δυνατά ή τα τούρμπο δεν μαζεύονταν από την υποστροφή, αλλά συνολικά δεν ήταν και τα καλύτερα της κάθε κατηγορίας όπως τα παρουσιάζεις. Ακόμη θυμάμαι (το έχω κάπου το τεύχος) το εξώφυλλό του αγγλικού Car με συγκριτικό του 220 turbo με τους ανταγωνιστές του και τον τίτλο «spot the dog out», δηλαδή έβγαλαν με διαφορά χειρότερο το Rover κυρίως γιατί δεν καθόταν στο δρόμο (πολύ δυνατός κινητήρας σε μαλακό πλαίσιο και ακατάλληλη ανάρτηση, ανεπαρκή φρένα).
Για το κριτήριο, πόσα τέτοια βλέπεις στο δρόμο, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αξιόπιστο, ούτε λέει κάτι για την ποιότητα του εκάστοτε μοντέλου που κάποιοι το βλέπουν και κάποιοι όχι -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Για το κριτήριο, πόσα τέτοια βλέπεις στο δρόμο, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αξιόπιστο, ούτε λέει κάτι για την ποιότητα του εκάστοτε μοντέλου που κάποιοι το βλέπουν και κάποιοι όχιη ατάκα αυτή μου θύμισε το ανέκδοτο που σταματάει ένας τύπος με ένα lada δίπλα σε μία ferrari, και του λέει ο οδηγός (του lada): 'ρε φίλε, σου έχει βγει καλό αυτό? Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλά στο δρόμο'
-
Tα 14αρια είχαν θέμα με τις φλάντζες γιατί ήταν μουφατζίδικες. Τα 16αρια με τον honda δεν είχαν πρόβλημα. Από κει και πέρα είχαν εμφανιστεί πολλά ηλεκτρονικά προβλήματα, έχω ακούσει και γω για τις ηλιοροφές από κουμπάρο μηχανικό. Άλλα τόσα προβλήματα όμως εμφάνιζαν και οι Αλφα, και τα Peugeot και τα renault και και και.....
Για την τιμή τους μια χαρά αυτοκίνητα ήταν αλλά συγκεκριμένες σειρές, όχι όλα. -
Ο Κ Series είχε εγγενές πρόβλημα με τις φλάντζες όπως γράφτηκε. Μόνο τα μοτέρ σχεδίασης Honda ήταν απροβλημάτιστα. Τα υπόλοιπα ήταν όλα μπουρδέλα, ακόμα και στις Elise! Η αλλαγή με μεταλλική φλάντζα έλυνε το θέμα αλλά να ανοίξεις καπάκι σε καινούριο αυτοκίνητο είναι tragic! Αυτό λοιπόν είναι ΚΑΚΗ ποιότητα κατασκευής ή αν θες σχεδιαστικό ελάττωμα που έπληττε την αξιοπιστία!
-
Παιδια πιστευω ξαναλεω οτι ηταν ενα καλο value for money αυτοκινητο,πηγαινε ομορφα κ ειχε κ μια νοτα πολυτελειας στο σαλονι του,γενικα ηταν ευχαριστο αμαξι κ δεν ηταν κ ασχημο εξωτερικα.Τωρα αν αρχισουμε να λεμε για το καθε αμαξι τι εβγαζε ολοι θα πρεπει να πανε να τα πεταξουν.Ας μου πει καποιος στα λεφτα του 214 si που ειχε κ στανταρ ηλιοροφη κ υδραλικο τιμονι το 1992 ενα αυτοκινητο κ να μου το συγκρινει,του 92 επαναλαμβανω.Πουλησε πολυ καλα κ ολοι το ξερουμε,δεν μπορει ολοι αυτοι που το αγορασαν να ηταν ασχετοι κ να μην ηξεραν την τυφλα τους.Κ η επομενη σειρα 200 ξερουμε οτι κ αυτη πουλησε πολυ καλα.Δεν ειπα οτι ηταν απιστευτα αμαξια αλλα οχι οτι ειναι το χαλι που παρουσιαζουν καποιοι.Θελετε μηπως να μιλησουμε για αλφα ρομεο 75;Μηπως για σιτροεν ξαντια;Μηπως για λαντσια ντεντρα;Ολα εχουν παει για πεταμα κ εκει δεν μιλαμε για φλατζες αλλα για πολυ πιο χοντρα προβληματα οκ;Oσο για το 220 ηταν ενα ταχυτατο κ πολυ ομορφο κουπε αυτοκινητο το οποιο γινοταν κ ταργκα,ειχε κ μπλοκε διαφορικο κ ενας καλος οδηγος μπορουσε να το παει πολυ γρηγορα,ακομα κ σημερα σε επιδοσεις θεωρειτε ανταγωνιστικο.Οκ δεν περναγε κ με τον καλυτερο τροπο την δυναμη του στον δρομο αλλα για θυμισου κ κατι rx 7 του 1992;;;;;;;Ποια ευθεια ειπαμε;;;;;;;Ειχες μπει με τα οσα σε στροφη με 318 is e30;;;Το ουνο turbo με τα μολις 112 αλογατα το θυμασε πως κυνηγουσε τα πεζοδρομια;;;;Θες υποστροφη;Οδηγα ενα 306 s16 κ θα καταλαβεις.
-
Θες υποστροφη;Οδηγα ενα 306 s16 κ θα καταλαβεις.Για πες.
Rover 414, διαφορες μεταξύ Gsi και Sli?