-
Toτε παντως κανενας δεν το αγοραζε γιατι ηταν χοντα με αλλα σηματα.Αν τους το ελεγες ξυνιζαν .
-
Ο μπαμπάς το είχε αγοράσει σε Gsi (το πρόφερε Τζι-σι) και στα 20 χρόνια του και μονο 200.λίγα χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έκαψε τίποτα. Και ήταν και σανίδας ο φάδερ (τώρα ηρέμησε με το πάντα) αλλά είχε mechanical sympathy. Όταν άλλαζε ταχύτητες, ήταν σαν να άλειφε βούτυρο σε φρεσκοψημένο ζυμωτό ψωμί.
Από το facelift του 94 95 (και τη διαφοροποίηση στη πλαϊνή ποδιά) κ μετά δεν υπήρχε Gsi και υπήρχε το Sli (103 άλογα το 1400άρι, δε θυμάμαι αν υπήρχε 416sli, νομίζω μόνο 414).
Τόσο ρετρό δεν το αντέχω.
-
drdino το χω οδηγησει το ρημαδι το 306 δυστηχως αυτο που εξαχνες να βρεις τα 167 αλογα κ δυστηχως εγω οπως κ ο ιδιοκτητης που που το χε παρει κ 9 εκατομυρια κ κατι 800 χιλιαδες δεν τα βρηκαμε ποτε ομως.....Τι θες να σου πω για δαυτο...Για το icd της πισω αναρτησης μηπως;;;
-
Τι θυμήθηκα τώρα......όταν μου δώσανε την αποστολή να ταξίδεψω ένα rover 820 ti .......μιλάμε ότι το πιο χρήσιμο εξάρτημα του ήταν το τιμόνι, το χρησιμοποιούσα και στην ευθεία !
-
Η υποστροφή του 306 S16 έγινε τα 167 άλογα που δεν βρέθηκαν ποτέ. Μήπως γιατί δεν ήταν ποτέ 167 αλλά 155;
3 πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ.
-
Τι λες τωρα;;;;;Τρελη διαφορα....Αληθεια φιλε το χεις οδηγησει ποτε αυτο το πατραλι;;;;;Για πες μας εσυ της εντυπωσεις σου απο τον πεζουλα.Μηπως να σου πω εγω που μετα απο αυτο οδηγησα ενα fiat coupe turbo plus.......Αστο μεγαλε αλλη φαση...Οχι τοσο σε ποιοτητα οσο σε αισθηση κ στο τι παει να πει γρηγορο gti στα δεκα εκατομυρια που στοιχιζαν κ τα δυο καταλαβες....
-
Άλλα μοτέρ και αμάξια, τελικά S16 ή GTi-6 οδήγησες;
Αν οδηγείτε με τους αγκώνες, λογικό να βγάζει μούτρα το αυτοκίνητο και να μην πάει μια, κατάλαβες...
-
Δηλαδη για πες μου δασκαλε εσυ πως το πας το πεζω....Κ γενικα για πες μου εμεινες ικανοποιημενος απο αυτην την κατασκευη;;
-
Ο χρήστης matrix1977 έγραψε:
Παιδια πιστευω ξαναλεω οτι ηταν ενα καλο value for money αυτοκινητο,πηγαινε ομορφα κ ειχε κ μια νοτα πολυτελειας στο σαλονι του,γενικα ηταν ευχαριστο αμαξι κ δεν ηταν κ ασχημο εξωτερικα.Τωρα αν αρχισουμε να λεμε για το καθε αμαξι τι εβγαζε ολοι θα πρεπει να πανε να τα πεταξουν.Ας μου πει καποιος στα λεφτα του 214 si που ειχε κ στανταρ ηλιοροφη κ υδραλικο τιμονι το 1992 ενα αυτοκινητο κ να μου το συγκρινει,του 92 επαναλαμβανω.Πουλησε πολυ καλα κ ολοι το ξερουμε,δεν μπορει ολοι αυτοι που το αγορασαν να ηταν ασχετοι κ να μην ηξεραν την τυφλα τους.Κ η επομενη σειρα 200 ξερουμε οτι κ αυτη πουλησε πολυ καλα.Δεν ειπα οτι ηταν απιστευτα αμαξια αλλα οχι οτι ειναι το χαλι που παρουσιαζουν καποιοι.Θελετε μηπως να μιλησουμε για αλφα ρομεο 75;Μηπως για σιτροεν ξαντια;Μηπως για λαντσια ντεντρα;Ολα εχουν παει για πεταμα κ εκει δεν μιλαμε για φλατζες αλλα για πολυ πιο χοντρα προβληματα οκ;Oσο για το 220 ηταν ενα ταχυτατο κ πολυ ομορφο κουπε αυτοκινητο το οποιο γινοταν κ ταργκα,ειχε κ μπλοκε διαφορικο κ ενας καλος οδηγος μπορουσε να το παει πολυ γρηγορα,ακομα κ σημερα σε επιδοσεις θεωρειτε ανταγωνιστικο.Οκ δεν περναγε κ με τον καλυτερο τροπο την δυναμη του στον δρομο αλλα για θυμισου κ κατι rx 7 του 1992;;;;;;;Ποια ευθεια ειπαμε;;;;;;;Ειχες μπει με τα οσα σε στροφη με 318 is e30;;;Το ουνο turbo με τα μολις 112 αλογατα το θυμασε πως κυνηγουσε τα πεζοδρομια;;;;Θες υποστροφη;Οδηγα ενα 306 s16 κ θα καταλαβεις.Επειδη βαριεμαι και επειδη συγκρατιεμαι να παραμεινω στοιχειωδως ευγενικος...... απλα σου λεω οτι καλυτερα να κλεισεις το pc ,ν ανοιξεις κανα βιβλιο, να πιασεις κουβεντα με κανα μαστορα,να πιασεις κανα τιμονι απ ολα αυτα και ν ανοιξεις τα στραβα σου να δεις ανα τετραγωνο και στους δρομους τι αμαξια παρκαρουν και κυκλοφορουν...
'Rover 414, διαφορες μεταξύ Gsi και Sli?'
Το ενα χαλαγε ανα 6μηνο και το αλλο εκαιγε φλατζα ανα 12μηνο... -
Εαν θελαμε να μιλησουμε για αξιοπιστια της εποχης,τοτε ασφαλως θα μιλαγαμε για ιαπωνικα αυτοκινητα.
-
Δηλαδη αγαπητε φιλε που δεν υπαρχει λογος να εκνευριζεσε ειχε κ συ ροβερ στο παρελθον;;;;Τι λενε οι μαστοροι οι εμπειροι για πες μας...Τι αμαξια παρκαρουν στο τετραγωνο σου,λαντα νιβα κ φιατ τιπο;;;
-
Εγώ που έχω ακόμα LR της εποχής, βαριέμαι να γράψω τις βλάβες... θέλω 3 τόμους!
Είχαν καλά σημεία τα 214/6-414/6. Ήταν όμορφα και σχετικά πολυτελή, με πολύ καλά μοτέρ από άποψη δύναμης και χαρακτηριστικών λειτουργίας. Υποστροφικά όμως και γενικά δεν ήταν η οδική συμπεριφορά το φόρτε τους. Η αξιοπιστία δε... άστα να πάνε. Σε γενικές πάντα, παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις.
-
Μερικα κατοσταρικα στοιχημα τη στηνουμε στη Μεσογειων 14.00 το μεσημερι (καπελακι,αντιηλιακο δικα σου) αν περασουν περισσοτερα rover 414 απο xantia και 145-146 ξεχωριστα και οχι αθροιστικα !, εβγαλες ενα καλο μικρο μισθο.... Στα 4 τετραγωνα γυρω και μαζι με το τετραγωνο μου ειναι 6 xantia..
Εσυ που απ οτι φαινεται ειχες ξερεις καλα, πολυ καλα γιατι το εδωσες κιολας..
Ενα 620 και ενα freelander στο κυκλο μου εβγαλαν τρελες ζημιες μεσα στη 10ετια..τουρμπινα,ψυγειο,εγκεφαλο το 620, διαφορικο,ηλιοροφη,ηλεκτρολογικα,ψυγειο το free.Γνωστος αλφιστι εδω μεσα ας γραψει τι εβγαλε το freelander του...
Το gti6 ανοιξε οποιο περιοδικο θες να δεις τι εγραφαν.. Δε γινεται ρε ανθρωπε να τα 'παιρναν' ολοι..
-
Αυτο κ γω ξεκινησα να υποστηριζω realzeus κ ολοι επεσαν με τα μουτρα οτι τα ροβερ ειναι χαρβαλα εντελως.....Γιατι τετοιο μισος για αυτα τα αυτοκινητα δεν καταλαβαινω.....
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Τι θυμήθηκα τώρα......όταν μου δώσανε την αποστολή να ταξίδεψω ένα rover 820 ti .......μιλάμε ότι το πιο χρήσιμο εξάρτημα του ήταν το τιμόνι, το χρησιμοποιούσα και στην ευθεία ! -
Οποτε θες nonos κ κερναω κ καφε.Οντως το ειχα κ μαλιστα το 216 gti,το προσεχα κ ποτε δεν εβγαλε κατι του εκανα ομως κ σερβις κανονικο οχι στο πλυντηριο της γειτονειας λαδια κ γεια σας....Κανενα προβλημα πλην της ηλιοροφης που αλλαξα ενα λαστιχο γνησιο κ οχι απο παρμπριζα του κ....λου,πολυ σωστο σε ολα κ λογικη καταναλωση....Κ πηγαινε το ατιμο κ ειχε κ ωραιο κοκκινο φωτισμο στο καντραν.....χαχαχαχα.....Την ελεγα κ σε golf gt αυτα με τα 100 αλογα τα γρηγορα.....
-
Οκ απλα φοβαμαι μην εχω κανα ατυχημα οπως θα ρχομαι με την υποστροφικη μου zx...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οκ απλα φοβαμαι μην εχω κανα ατυχημα οπως θα ρχομαι με την υποστροφικη μου zx...H zx σου ηταν ενα αξιοπιστο αυτοκινητο σε σχεση με τα 70 αλογα που απεδιδε μετα κοπον και βασανων.
-
Το οδηγανε μαυροι ομως πια...
-
Εχεις παθητικη τετραδιευθυνση οποτε δεν παθαινεις,αυτο που φοβαμαι ειναι μην σου χαλασει κανενα a/c αν εχει γιατι ειναι κ λιγο εθραυστα,λεω να παρω κ γω ενα για τον πιτσιρικα τον ανηψιο μου για να μαθει σε αυτο το σχολειο της αυτοκινησης,τωρα που πεσαν κ οι τιμες στο χιλιαρικο τι λες;
Rover 414, διαφορες μεταξύ Gsi και Sli?