Jul 19, 2011, 10:56 PM

Ο χρήστης thvarveris έγραψε:

Το κακό κατά την γνώμη μου με το 106 ήταν ό,τι δεν ήταν turbo πράγμα που θα του έδινε την δυνατότητα την 'κρίσιμη' στιγμή να υπάρχει δύναμη για να το τραβήξει μπροστά.

Θα είχε, πιστεύεις, την απαραίτητη απόκριση στο γκάζι και φιλικότητα αν ήταν τουρμπισμένο [με την τεχνολογία της τότε εποχής] για να σε βοηθάει να μαζεύεις τις υπερστροφές χωρίς να αγοράζεις οικόπεδα?

Μια χαρά θα ήταν. Το 5GT πως τα κατάφερνε και μάλιστα με τεχνολογία πανάρχαιη;
Όταν λές 'τεχνολογία της τότε εποχής' τι εννοείς; Το turbo lag;
Εγώ προσωπικά στο 5 GT δεν με είχε ποτέ φέρει σε δύσκολη θέση. Ούτε πολύ ήταν και το συνήθιζες και άμμεσα.
Διαισθητικά πατούσες το γκάζι λίγο πιο πρίν και όλα πήγαιναν μια χαρά.
Όσο για τα 'οικόπεδα' πρέπει να έχεις την ιδιότητα του 'οικοπεδοφάγου' για να τα 'αγοράζεις'
Άμα έχεις κοινή λογική, λίγο οξυδέρκεια και καλή αίσθηση περί της οδήγησης, μπορείς μια χαρά γρήγορα να κινείσαι χωρίς να 'αγοράζεις οικόπεδα'.

Προφανώς αν τα έχεις αυτά μπορείς μια χαρά γρήγορα να κινείσαι, αλλά εδώ μιλάμε για κάτι πιο συγκεκριμένο (αν κατάλαβα καλά αυτό που έγραψες αρχικά) - να έχεις αρκετή δύναμη ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεσαι για να τραβήξουν οι εμπρός τροχοί την καρότσα εκεί που πας να φέρεις σβούρα και μαζί με λίγο ανάποδο να ισιώσεις. Αυτό δεν ήταν από τα ισχυρά σημεία των τούρμπο της εποχής, που πατούσες και μετρούσες δέκατα (ή δευτερόλεπτα...) μέχρι να ροπιάσουν. Τώρα με τα TFSi, THP, κλπ τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα και θα ήθελα πολύ να δω πόσο 'φιλικό' θα ήταν ένα ραλάκι με τον 1.6T που φοράει π.χ. το 207GT σε περιπτώσεις που το έχεις επιδιώξει να στρίψεις με τις πόρτες αλλά και σε περιπτώσεις που έτσι σου 'βγήκε' επειδή το παράκανες και δεν εκτίμησες σωστά το πάτημα σου.

Υ.Γ. To 5GT turbo ήταν από τα all-time favorites μου - θυμαμαι 4η χρονιά στο πανεπιστήμιο που μου έκανε πλάκα ο τότε κολλητός μου κι εκεί που χαζεύαμε ένα κάτασπρο στο πάρκινγκ του campus ξαφνικά βγάζει τα κλειδιά, το ξεκλειδώνει, και μου λέει '...and best of all, its MINE!!!!'...