-
Στο κουπέ μου το τελευταίο πρόγραμμα φτιάχτηκε στο δυναμόμετρο απο επαγγελματία που αφού πήρε τα στοιχεία του κινητηρα μου και τα νούμερα των ανταλλακτικών που έβαλα ξεκίνησε ολόκληρη διαδικασία για να βρεί τις αναλογίες και τις ρυθμίσεις που ταιριάζουν και μετα απο 7 μέρες ψάξιμο σε όλα τα επίπεδα.Το αποτέλεσμα (όπως είχε πει και ο Θωμάς) ήταν να κάνω χιλιόμετρα απανωτά χωρίς πρόβλημα και με απόδοση.
-
Ο χρήστης f15 έγραψε:
Με το openecu θα φτιάξεις πρόγραμμα σοβαρό ??? (με βαλβίδα εξωτερική στο turbo η με ζιγκλερ στα σωληνάκια για να κρατήσεις σταθερή τιν πίεση )
Fastech , pectel κλπ είναι after market ecu το λέει και η λέξη ,εγώ μίλησα για τεχνολογία του εργοστασιακού ecu (bosch,siemens κλπ) δεν έχουν καμία σχεση με τους αφτερ μαρκετ και είναι τεχνολογικά 100 χρονιά μπροστά από αυτούς που αναφέρεις ....(πχ Siemens MS D-80 έχει καμία σχέση αυτός ο εγκέφαλος με τους link )Ένας επαγγελματίας Βελτιωτης ,κάνει ερεύνα ,κάνει reverse engineering ,ψάχνει να ανακαλύψει νέους χάρτες ,κάνει αλλαγές στον κινητήρα ,ανακαλύπτει νέες τεχνικές αγοράζει αν χρειαστεί νέα εργαλεία ...και άλλα πολλά τώρα αν εσύ θωρείς βελτιωτη τους άσχετους που το παίζουν προγραμματιστές και δεν επενδύουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα και επίσης δεν ξέρουν καν από μηχανική και ηλεκτρονική και πιστεύουν οτι το να ρυθμίσεις ένα κινητήρα στο γονάτο σε ένα απόγευμα είναι προτιμότερο....και πολύ απλό τότε η συζήτηση σταματάει.
1oν) ξερεις τι εστι openecu και εκφραζεις αποψη? εαν ηξερες τοτε δεν θα πετουσες εξυπναδα περι ζιγκλερ, γιατι μαθε πως στα subaru απο το 2000 και μετα, ρυθμιζεις το μαμα solenoid απο την ecu.
2ον) εαν οι μαμα εγκεφαλοι θα ηταν 100 χρονια τεχνολογικα μπροστα τοτε στα αγωνιστικα θα χρησιμοποιουσαν τους μαμα. Προφανως ολες οι ομαδες που τρεχουν τα διαφορα πρωταθληματα (wrc,btcc κτλ) δεν γνωριζουν τιποτα και αγοραζουν aftermarket εγκεφαλους. Κριμα χαραμιζετε το ταλεντο σου
3ον) ο βελτιωτης δεν ειναι πειρατης για να 'ανακαλυψει' νεους χαρτες, οι χαρτες ειναι συγκεκριμενοι, ολοι οι υπολοιποι στους μαμα εγκεφαλους αφορουν failsafe λειτουργειες, τις οποιες απλα τις παρακαμπτεις ή τις τροποποιείς. απο εκει και περα πρεπει οπωσδηποτε να εχουν μηχανολογικες και ηλεκτρολογικες γνωσεις, δεν ειπα ποτε το αντιθετο ουτε μιλησα για αλμπανιδες του ποδαριου.
4ον)Κριμα γιατι ολοι αυτοι οι συναδελφοι μου γραφουν κωδικα σε διαφορες γλωσσες προγραμματισμου, δεν ειναι πλεον 'προγραμματιστες' συμφωνα με τα λεγομενα σου, οι πραγματικοι προγραμματιστες ειναι μονο αυτοι που φτιαξαν το εργαλειο (γλωσσα προγραμματισμου)Και επειδη οτι γραφεις στο ιντερνετ, παντα μαθαινετε, ψαξε δες τι εγραψες στο club ford περι της βελτιωσης οπου στο μαγαζι που πηγες, ειδες οτι εγινε το προγραμμα σε 'συνεργασια' με εταιρεια στην αγγλια. Αυτο και μονο φτανει για να φανει οτι φασκεις και αντιφασκεις.
Περιμενω με ανυπομονησία το επομενο ποστ σου, για να σε διαψευσω για ακομα μια φορα. Επισης να θυμάσαι οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας και με αυτα που λες καποιος καημενος θα σε ακουσει και μετα θα κλαιει τα λεφτα και το αυτοκινητο του.
Υ.Γ. δεν μου εχεις πει τι αυτοκινητο εχεις, τι βελτιωσεις εχεις κανει και απο που εχεις αποκομισει την εμπειρια σου, που τοσο σθεναρα υποστηριζεις. Εγω τουλαχιστον εχω ριξει και χρημα και διαβασμα και χρονο στο subaru μου και εχω προσωπικη εμπειρια για αυτα που εχω ζησει. Εσυ εχεις? ή απλα μελετας πολυ το ιντερνετ και αποκτας αποψη?
-
Απ'ότι γνωρίζω μονο σε after market ecu μπορείς να κάνεις νεους χάρτες.Στους εργοστασιακούς μόνο ρυθμίσεις κάνεις.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Με το openecu θα φτιάξεις πρόγραμμα σοβαρό ??? (με βαλβίδα εξωτερική στο turbo η με ζιγκλερ στα σωληνάκια για να κρατήσεις σταθερή τιν πίεση )
Fastech , pectel κλπ είναι after market ecu το λέει και η λέξη ,εγώ μίλησα για τεχνολογία του εργοστασιακού ecu (bosch,siemens κλπ) δεν έχουν καμία σχεση με τους αφτερ μαρκετ και είναι τεχνολογικά 100 χρονιά μπροστά από αυτούς που αναφέρεις ....(πχ Siemens MS D-80 έχει καμία σχέση αυτός ο εγκέφαλος με τους link )Ένας επαγγελματίας Βελτιωτης ,κάνει ερεύνα ,κάνει reverse engineering ,ψάχνει να ανακαλύψει νέους χάρτες ,κάνει αλλαγές στον κινητήρα ,ανακαλύπτει νέες τεχνικές αγοράζει αν χρειαστεί νέα εργαλεία ...και άλλα πολλά τώρα αν εσύ θωρείς βελτιωτη τους άσχετους που το παίζουν προγραμματιστές και δεν επενδύουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα και επίσης δεν ξέρουν καν από μηχανική και ηλεκτρονική και πιστεύουν οτι το να ρυθμίσεις ένα κινητήρα στο γονάτο σε ένα απόγευμα είναι προτιμότερο....και πολύ απλό τότε η συζήτηση σταματάει.
1oν) ξερεις τι εστι openecu και εκφραζεις αποψη? εαν ηξερες τοτε δεν θα πετουσες εξυπναδα περι ζιγκλερ, γιατι μαθε πως στα subaru απο το 2000 και μετα, ρυθμιζεις το μαμα solenoid απο την ecu.
2ον) εαν οι μαμα εγκεφαλοι θα ηταν 100 χρονια τεχνολογικα μπροστα τοτε στα αγωνιστικα θα χρησιμοποιουσαν τους μαμα. Προφανως ολες οι ομαδες που τρεχουν τα διαφορα πρωταθληματα (wrc,btcc κτλ) δεν γνωριζουν τιποτα και αγοραζουν aftermarket εγκεφαλους. Κριμα χαραμιζετε το ταλεντο σου
3ον) ο βελτιωτης δεν ειναι πειρατης για να 'ανακαλυψει' νεους χαρτες, οι χαρτες ειναι συγκεκριμενοι, ολοι οι υπολοιποι στους μαμα εγκεφαλους αφορουν failsafe λειτουργειες, τις οποιες απλα τις παρακαμπτεις ή τις τροποποιείς. απο εκει και περα πρεπει οπωσδηποτε να εχουν μηχανολογικες και ηλεκτρολογικες γνωσεις, δεν ειπα ποτε το αντιθετο ουτε μιλησα για αλμπανιδες του ποδαριου.
4ον)Κριμα γιατι ολοι αυτοι οι συναδελφοι μου γραφουν κωδικα σε διαφορες γλωσσες προγραμματισμου, δεν ειναι πλεον 'προγραμματιστες' συμφωνα με τα λεγομενα σου, οι πραγματικοι προγραμματιστες ειναι μονο αυτοι που φτιαξαν το εργαλειο (γλωσσα προγραμματισμου)Και επειδη οτι γραφεις στο ιντερνετ, παντα μαθαινετε, ψαξε δες τι εγραψες στο club ford περι της βελτιωσης οπου στο μαγαζι που πηγες, ειδες οτι εγινε το προγραμμα σε 'συνεργασια' με εταιρεια στην αγγλια. Αυτο και μονο φτανει για να φανει οτι φασκεις και αντιφασκεις.
Περιμενω με ανυπομονησία το επομενο ποστ σου, για να σε διαψευσω για ακομα μια φορα. Επισης να θυμάσαι οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας και με αυτα που λες καποιος καημενος θα σε ακουσει και μετα θα κλαιει τα λεφτα και το αυτοκινητο του.
Υ.Γ. δεν μου εχεις πει τι αυτοκινητο εχεις, τι βελτιωσεις εχεις κανει και απο που εχεις αποκομισει την εμπειρια σου, που τοσο σθεναρα υποστηριζεις. Εγω τουλαχιστον εχω ριξει και χρημα και διαβασμα και χρονο στο subaru μου και εχω προσωπικη εμπειρια για αυτα που εχω ζησει. Εσυ εχεις? ή απλα μελετας πολυ το ιντερνετ και αποκτας αποψη?
Τελικά έχουμε βγει πολυ εκτός θέματος ....και σε παρακαλώ μην το παίρνεις πατριωτικά το θέμα απλά μια συζήτηση γίνεται και όλοι μπορούν να πουν την γνώμη τους .
Στο clubFord (το οποίο είμαι και μέλος ) που αναφέρεις η Chiptronic έχει φτιάξει περίπου 100+ αυτοκίνητα (ρώτησα και τους ίδιους τηλεφωνικά πριν από λίγο ) και αυτό αποδεικνύει το ότι μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράματα και λες αρλούμπες? .Αν θέλεις παρ τους τηλέφωνο να το επιβεβαιώσεις αν λέω αλήθεια η ψέματα (τηλέφωνο στο λινκ http://www.chiptronic.gr/documents/contact1.html )
Έχω βελτιώσει περίπου 6 αυτοκίνητα μέχρι στιγμής ,όλα μου τα αυτοκίνητα τα είχα με μετατροπές τα βελτιωνω από το 1986 (από τότε που είχα ενα φιατ abarth ritmo 130 το οποίο το βελτίωνα μόνος μου στο γκαράζ μου ) και πιστεύω ότι έχω κάποια εμπειρία με βελτιωμένα αυτοκίνητα ,τα δυο τελευταία τα οποία τα έχω ακόμα ,είναι ένα focus 1.6 ατμόσφαιρα με πρόγραμμα από chiptronic εδώ και 5 χρόνια και ένα Golf 2.0 tfsi για αυτό άλλωστε απάντησα και στο ερώτημα του ποστ από την εν λόγο εταιρία την οποία έχω εμπειρίες τι το στραβό τι το παράξενο ?.)
Για τον προγραμματισμό αν διαβάσεις καλά το ποστ μου μιλάω για συγκεκριμένο προγραμματισμό σε ecu αυτοκινήτου και όχι γενικά για προγράμματα (πχ εμπορικά,λογιστικά κλπ)
Δεν είναι δυνατόν ο λογιστής σου να λέγεται προγραμματιστής επειδή γράφει με excel !!!!
Επίσης επιμένω με το openecu η το software που διαθέτει ο after market ecu κλπ που μπορεί να χρησιμοποιείς δεν έχεις καμία σχέση με προγραμματισμό, απλά περνάς ρυθμίσεις στον εγκέφαλο με ένα software που το έχει προγραμματίσει κάποιος προγραμματιστής για να σε διευκολύνει με τις ρυθμίσεις και να μην κάθεσαι να μάθεις προγραμματισμό ,καμιά σχέση δεν έχεις με προγραμματιστή, γιατί επιμένεις αλώστε σε αυτό ? μήπως θέλεις να σε αποκαλούν προγραμματιστή από μεράκι ας πούμε ? (τότε πάω πάσο)Τελος για το γιατί έβαλα το πρόγραμμα σε αυτούς ,στο δικό μου αυτοκίνητο, το έψαξα πάρα πολύ και κατέληξα μετά από δοκιμές σε 4 εταιρίες που δίνουν προγράμματα,τα οποία τα πλήρωσα και καλύτερα να μην τις αναφέρω γιατί δεν είναι σωστό να κατηγορούμε εδώ μέσα. (όπως κάνεις εσύ άλλωστε, ανυπομονα ).
-
παιδιά για να μπούμε λίγο πάλι ontopic.... τί μειονεκτήματα έχει μια αναβάθμιση τέτοια με παράλληλο εγκέφαλο;
-
Εξαρτάται απο το τι θες να κανεις.Δηλ να κάνεις τοποθετηση τούρμπο ή να ανεβάσεις λιγο ροπή σε ατμοσφαιρικό?..
Υπάρχουν παράλληλοι εγκέφαλοι που μπαινουν και βγαινουν ανετα ,με ρυθμίσεις που μπορεί να κανει επι τοπου μεσα απο την καμπίνα ο ιδιος ο οδηγός μέσω επιλογων που του δίνονται και παράλληλοι που ρυθμίζονται και τοποθετούνται απο βελτιωτή .Αυτό αφορά κυρίως τις τουρμποκαταστάσεις.
Πολύ light καταστάσεις που δεν δημιουργούν προβλήματα κατά τη γνώμη μου. -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
παιδιά για να μπούμε λίγο πάλι ontopic.... τί μειονεκτήματα έχει μια αναβάθμιση τέτοια με παράλληλο εγκέφαλο;το κακο με τους παραλληλους εγκεφαλους ειναι οτι 'μπερδευουν' τις ενδειξεις του μαμα λαμδα ωστε ο εργοστασιακος εγκεφαλος να μην κοψει αβανς ή καυσιμο βαση αυτου που διαβαζει. υπαρχουν παραλληλοι που κανουν καλη δουλεια εαν ρυθμιστουν σωστα αλλα μπορει να σου δημιουργησει πολλα προβληματα.
παραδειγμα το subaru impreza 1600 turbo το οποιο ερχοταν απο το εργοστασιο ως ατμοσφαιρικο και στην ελλαδα ο καλφακακος (τοτε επισημο συνεργειο της subaru) εκανε την μετατροπη σε turbo με τεραστια αισχη. φυσικα τα περισσοτερα απο αυτα τα αυτοκινητα σπαγαν το ενα μετα το αλλο, για παρα πολλους λογους.
οσοι κατοχοι προλαβαν και διαβασαν σε ελληνικο φορουμ subaru τα προβληματα αυτα, προχωρησαν σε εγκατασταση παραλληλου εγκεφαλου (ο πιο διαδεδομενος ειναι ο blue e-manage), αλλαξαν και θεση στο intercooler (ο καλφακακος το εβαζε κατω απο την μηχανη ) και απο τοτε και δυναμη ειδαν (το 150 εβγαζε 120 και το 180 το πολυ 145), και οικονομια (πριν καιγαν πιο πολυ και απο sti) και φυσικα αξιοπιστια.
γενικοτερα ενας παραλληλος ειναι μια πολυ καλη λυση, εφοσων γινει σωστη βελτιωση με τα απαραιτητα περιφερειακα.
Υ.Γ. f15 το μονο που παρανοησες ηταν οτι ηθελα να κατηγορησω την chiptronic, κανεις λαθος και ζητω συγνωμη εαν φανηκε οτι εκανα προσωπικη επιθεση στην εν λογο εταιρεια, εγω μιλουσα γενικοτερα για ολες τις εταιρειες που εχουν την ιδια λογικη
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
- με λίγα λόγια μπορεί να πεί κανείς πως με το πρόγραμμα αυτό έχει κανείς μια φθηνή μετατροπή επιπέδου mini cooper S works, όσον αφορά τη δύναμη του αυτοκινήτου;
- με τα προγράμματα αυτά όμως γιατί δεν καθιστάται αναγκαία η μετατροπή των πισθονιών ή εκκεντροφόρων η τέλος πάντων και άλλων μηχανικών μερών του αυτοκινήτου που στη βελτίωση του Works αυτές γίνονται; αυτά δεν καταπονούνται από την αναβάθμιση του προγράμματος;
Εξαρταται πως οριζεις την αξιοπιστια , δηλαδη , αν θες 240 αλογα στο μινι με ενα ιντερκουλερ και ΦΠΕ τα φτανεις και σε ενα σχετικο βαθος χρονου δεν βγαζουν προβληματα ... που να οφειλονται στην αναβαθμιση .Αν θες παραπανω αλογα ή 150000 και χιλιομετρα χωρις προβληματα ... θελει παραπανω μετατροπες που για να τις κανεις θες αρκετα χρηματα.
Υ.Γ μην αρχισει κανεις οτι θες και φρενα και αναρτησεις κλπ κλπ συμφωνοι σε ολα αλλα για αυξηση ιποδυναμης μιλαω
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
παιδιά για να μπούμε λίγο πάλι ontopic.... τί μειονεκτήματα έχει μια αναβάθμιση τέτοια με παράλληλο εγκέφαλο;
το κακο με τους παραλληλους εγκεφαλους ειναι οτι 'μπερδευουν' τις ενδειξεις του μαμα λαμδα ωστε ο εργοστασιακος εγκεφαλος να μην κοψει αβανς ή καυσιμο βαση αυτου που διαβαζει. υπαρχουν παραλληλοι που κανουν καλη δουλεια εαν ρυθμιστουν σωστα αλλα μπορει να σου δημιουργησει πολλα προβληματα.
παραδειγμα το subaru impreza 1600 turbo το οποιο ερχοταν απο το εργοστασιο ως ατμοσφαιρικο και στην ελλαδα ο καλφακακος (τοτε επισημο συνεργειο της subaru) εκανε την μετατροπη σε turbo με τεραστια αισχη. φυσικα τα περισσοτερα απο αυτα τα αυτοκινητα σπαγαν το ενα μετα το αλλο, για παρα πολλους λογους.
οσοι κατοχοι προλαβαν και διαβασαν σε ελληνικο φορουμ subaru τα προβληματα αυτα, προχωρησαν σε εγκατασταση παραλληλου εγκεφαλου (ο πιο διαδεδομενος ειναι ο blue e-manage), αλλαξαν και θεση στο intercooler (ο καλφακακος το εβαζε κατω απο την μηχανη ) και απο τοτε και δυναμη ειδαν (το 150 εβγαζε 120 και το 180 το πολυ 145), και οικονομια (πριν καιγαν πιο πολυ και απο sti) και φυσικα αξιοπιστια.
γενικοτερα ενας παραλληλος ειναι μια πολυ καλη λυση, εφοσων γινει σωστη βελτιωση με τα απαραιτητα περιφερειακα.
Εντάξει αυτονόητα ειναι ολα αυτα απο τη στιγμή που δεν γινεται σωστη δουλειά.Και ο σκοπός του παραλληλου ειναι να ''μπερδευει'' τα εργοστασιακά δεδομενα με τα δικά του χωρίς να δημιουργεί αρρυθμίες.
Ως εξαρτήματα και λειτουργία είναι πολύ αξιόπιστα .Δεν έχουν απαιτησεις μεγαλες για ρυθμίσεις . -
δεν υπάρχει κανείς με cooperS (R56) που να έχει βάλει τέτοιο παράλληλο εγκέφαλο να μας πεί την εμπειρία του;
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
δεν υπάρχει κανείς με cooperS (R56) που να έχει βάλει τέτοιο παράλληλο εγκέφαλο να μας πεί την εμπειρία του;εισαι σιγουρος οτι το cooper δεν δεχεται προγραμματισμο στον εργοστασιακο εγκεφαλο? ειναι προτιμοτερο να επαναπρογραμματιστει ο εργοστασιακος εγκεφαλος απο το να βαλουμε παραλληλο. οποιος σου πει το αντιθετο, προφανως δεν εχει τις γνωσεις και προτιμαει την ευκολη λυση, η οποια ειναι και πιο ριψοκινδυνη
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
δεν υπάρχει κανείς με cooperS (R56) που να έχει βάλει τέτοιο παράλληλο εγκέφαλο να μας πεί την εμπειρία του;@ Zoranb η Chiptronic δεν είναι παράλληλος εγκέφαλος ,είναι μια εταιρεία βελτιώσεων που κάνει remap στους εργοστασιακούς εγκεφάλους αλλά έχουν και παράλληλους εγκέφαλους .
Εγώ από εμπειρία θα πρότεινα remap στον εγκέφαλο καλύτερα.@ Cyberguy : δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου ,τώρα νομίζω ότι αρχίσαμε να συνεννοούμαστε ,αλώστε απλή συζήτηση κάνουμε sorry και από μένα .
-
Ο χρήστης f15 έγραψε:
δεν υπάρχει κανείς με cooperS (R56) που να έχει βάλει τέτοιο παράλληλο εγκέφαλο να μας πεί την εμπειρία του;
@ Zoranb η Chiptronic δεν είναι παράλληλος εγκέφαλος ,είναι μια εταιρεία βελτιώσεων που κάνει remap στους εργοστασιακούς εγκεφάλους αλλά έχουν και παράλληλους εγκέφαλους .
Εγώ από εμπειρία θα πρότεινα remap στον εγκέφαλο καλύτερα.τα υπέρ και κατά του remapping?
-
Να γράψω και κάτι συμπληρωματικά. Είναι πολύ απλό ένας κατασκευαστής να ρυθμίσει μέσο του εγκεφάλου που τοποθετεί, να αποδίδει το μοτέρ του με το 100%. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα, παροξυσμό και επιδημία σε ζημιές……..
Δεν φτάνουν ποτέ ούτε μέχρι το 95%.
Βεβαία υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να ρυθμίσουμε με το 100%, με διαφορά ηλεκτρονικά εργαλεία που διαθέτουμε.
Προσωπικά δεν το κάνω σε απλούς πελάτες, μα μόνον στα αγωνιστικά, και στα ‘κοντρακικα’ μου.
Εκεί όμως δεν υπάρχει το κόστος των 500ε , μα καπιες χιλιάδες. Το μοτέρ λύνετε και μπαίνουν ανταλλακτικά που αντέχουν δέκα φορές περισσότερο. Το καπάκι περνιέται air flow. Οι φλάντζες είναι completion. Μπαίνουν λάδια που φτιάχνονται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Έτσι η απόδοση του φτάνει και το 200%, και δεν υπάρχει πρόβλημα σπασίματος.
Το να αφήσεις λίγο περισσότερο χρόνο ανοιχτά τα μπεκ, ναι παίρνει κάποια δύναμη, εν συνδυασμό με την χαρτογράφηση της καμπύλης του αβανς.
Ρυθμίζεις οριακά, παίζεις με της αντοχές, την κατανάλωση, και άπλα είσαι λίγο γρηγορότερος από ένα άλλο φίλο σου με ίδιο αυτοκίνητο…..
Αυτός θα πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για service, ενώ εσύ μπορεί και ανάλογα την χρίση, να πηγαίνεις και για ζημιές.
Σίγουρα κάπου άκουσα και για οικονομία, και καράφλιασα. Ο μετασχηματισμός ενέργειας, και το κόστος του καυσίμου, ακολουθούν ευθέως ανάλογα την απόδοση σε άλογα. Χωρίς να σπάσουμε αυγά δεν κάνουμε ομελέτα……
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο κάθε Normal άψαχτος οδηγός που δεν είναι σε αυτό το επίπεδο πρέπει κάποιον να εμπιστευτεί .
Η απλή επιλογή ενός μεγάλου κατασκευαστικό οίκου αναβαθμίσεων πιστεύω ότι είναι εύκολη και σχετικά σίγουρη λύση .Τα υπόλοιπα θέλουν χρήμα και ψάξιμο .
Το βασικό ερώτημα ήταν για την εν λόγο εταιρεία , καλό θα ήταν αν έχει κάποιος εμπειρία να την γράψει .
-
Antonis δεν ξέρω τι είπαν οι αλλοι περι οικονομίας αλλά οχι και οτι δεν μπορείς να οδηγησεις οικονομικά ενα βελτιωμένο αυτοκίνητο.Εντάξει είπαμε.Το θέμα είναι ποιός μπορεί να το κάνει όταν έχει τέτοιες ανησυχίες.
Εκτός και αν πας για drag.
Φιλικά πάντα . -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Antonis δεν ξέρω τι είπαν οι αλλοι περι οικονομίας αλλά οχι και οτι δεν μπορείς να οδηγησεις οικονομικά ενα βελτιωμένο αυτοκίνητο.Εντάξει είπαμε.Το θέμα είναι ποιός μπορεί να το κάνει όταν έχει τέτοιες ανησυχίες.
Εκτός και αν πας για drag.
Φιλικά πάντα .
Έχεις απόλυτα δίκιο. Όλα τα οχήματα οδηγούνται και οικονομικά. Μα όταν ψάχνεσαι για οικονομία, δεν πληρώνεις χρήματα για εξτριμ αποδόσεις….
Το να γνωρίζεις ότι το ‘έφτιαξες’ έτσι, σίγουρα σε ‘κεντρίζει’…….
Καλή σου μέρα φίλε μου. -
Για το Προγραμματισμός ίσως να γίνεται η παρεξήγηση με βάση το απλό παρακάτω παράδειγμα. Λέμε αγόρασα μια τηλεόραση και έκατσα και προγραμμάτισα τα κανάλια. Εννοείται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σχεδίαση του λογισμικού (του προγράμματος των εγκεφάλων) της τηλεόρασης αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να το λέμε. Ίσως η πιο πριν παρεξήγηση να είναι τέτοιου τύπου. Έτσι κι αλλιώς βέβαια δεν νομίζει ότι αξίζει να κολλάμε σε μια τέτοια έννοια, οι περισσότεροι νομίζω καταλαβαίνουμε τις διαφορές, στην ορολογία είναι που μπλέκουμε.
Οικονομικότερα τα βελτιωμένα μπορεί να προκύψουν αλλά δεν εννοείται αυτό γενικά αλλά ειδικά. Αφορά κυρίως αυτοκίνητα αδύνατα για το βάρος τους τα οποία καίνε πολύ γιατί αναγκάζεσαι να ανεβάσεις στροφές για να κινηθείς άνετα. Σε αυτά προσφέροντας λίγη ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές μια βελτίωση επιτρέπει να οδηγείς με μια σχέση πιο κάτω από πριν. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι εφόσον οδηγούν με τέτοιο τρόπο (εκμεταλλευόμενοι τη ροπή και χωρίς πολλές στροφές) μπορεί να δουν οικονομία.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
τα υπέρ και κατά του remapping?
Ιδιαίτερα στα TURBO
- Είναι η πιο εύκολη αναβάθμιση .
- θέλει 1 - 2 λεπτά .
- δεν βάζει κανείς 'μάστορας' χέρι πουθενά .
- συνήθως γίνεται με σύνδεση στην θύρα OBD απο την καμπίνα
- επιστρέφει σε εργοστασιακό σε αλλά 2-3 λεπτά
- αναβαθμίσεις στο λογισμικό μέχρι και μέσω Internet .
- χωρίς ουσιαστικές καταπονήσεις ( το στάδιο 1 ) .
- μεγαλύτερη απόλαυση και χαρά από τα + άλογα και ροπή .
-
και τα κατά;
βελτίωση ιπποδύναμης με Chiptronic