Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    βελτίωση ιπποδύναμης με Chiptronic
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. βελτίωση ιπποδύναμης με Chiptronic
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 5 / 6
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    20
    105
    857
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      coupeas last edited by

Απλά αυτος τα 165 τα βλέπει στο δυναμομετρο ενω ο άλλος τα βλέπει στα χαρτιά.Πάντα δεν συμβάδιζαν αυτα τα δύο.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • sprsk
        sprsk last edited by

@antonis-team

Άρα εξαρτάται από το πιο είναι το ζητούμενο για τον καθένα , την χρήση όταν θα έρθει η στιγμή και το σημείο που θέλει να φτάσει .
        Σαφώς η μεγάλες αναβαθμίσεις απαιτούν εντόσθια και άλλα κοκορέτσια .
        Ο μικρομεσαίος όμως που θέλει στο 2λιτρο turbaki του να πάει απο τα 170 στα 200 έχει εύκολη δουλεία .
        Το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του 1600 που θέλει την έκδοση των 170 αλλά αγοράζει των 150 γιατί του λείπουν τα 3000 που χρεώνει το εργοστάσιο την διαφορετική χαρτογράφηση .

Αν κάποιος θέλει αγωνιστικό θα πρέπει να φτιάξει αγωνιστικό . Τα πακέτα δεν κάνουν . Και θα πρέπει να το φτιάξει συνολικά όχι μόνο κινητήρα.

• A
          antonis-team last edited by

από coupeas » 09/08/11 17:19
          Απλά αυτος τα 165 τα βλέπει στο δυναμομετρο ενω ο άλλος τα βλέπει στα χαρτιά.Πάντα δεν συμβάδιζαν αυτα τα δύο.

Το ζητούμενο φίλε μου είναι ποιος λέει την αλήθεια.

από sprsk » 10/08/11 10:30
          Το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του 1600 που θέλει την έκδοση των 170 αλλά αγοράζει των 150 γιατί του λείπουν τα 3000 που χρεώνει το εργοστάσιο την διαφορετική χαρτογράφηση .

Σε βεβαιώνω φίλε μου εκ πήρας, ότι οι 3000ε δεν είναι για την χαρτογράφηση. Αυτή είναι παραγγελία στο εργοστάσιο εγκεφάλων, και δεν χρεώνετε από αυτούς περισσότερο.
          Μα μια δυνατότερη έκδοση, θέλει άλλα μέταλλα, άλλα ελατήρια πιστονιών, άλλες έδρες βαλβίδων, άλλες βαλβίδες, άλλα ελατήρια βαλβίδων, άλλο εκκεντροφόρο, άλλη εξαγωγή, άλλη εξάτμιση, άλλο καταλύτη. Έτσι μαζεύετε ένα ‘κουστούμι’ που καλείτε να πληρώσει ο αγοραστής. Και ο λόγος?. Για να μπορεί να δώσει εγγύηση. Σίγουρα με άλλη χαρτογράφηση, και το έξτρα κέρδος!!!!.
          Κόστος που ξεπερνά τα 2000ε για αυτούς.

Κακά τα ψέματα φίλε μου, ότι πληρώνεις παίρνεις….

Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.

• A

«στο 2λιτρο turbaki του να πάει απο τα 170 στα 200 έχει εύκολη δουλεία .»

…δεν το πρόσεξα και επανέρχομαι…
            Σήμερα 2000cc turbo στα 170 χορσα?..... εάν ήταν 1400 ναι!. Τα 2000, από μαμά 200+, και δεν παίρνει περισσότερα, είναι ήδη ‘σκασμένα’. Το ελάχιστο περιθώριο ενδελεχούς ψαξίματος, θα υπονόμευε την αξιοπιστία των μετάλλων.
            ΑΝΤΩΝΗΣ.

• sprsk
              sprsk last edited by

Στα μοντέλα που προαναφέραμε .

του golf ?
              της Μito ?
              του bravo ?
              του A4 ?
              του Α3 ?
              του Focus ?
              της Delta ?
              του Astra ?

Εχεις βρεί ή μάθει για διαφορές , όπως αυτές που περιέγραψες , από “εσωτερική “ πληροφόρηση ?

Στο άλλο που ανάφερες , Σχετικά Με το αν ο δημοσιογράφος των 4Τ γράφει αυτά που του λένε και όχι έστω τα λίγα που καταλαβαίνει όσα λίγα και αν γνωρίζει, δεν μπορώ εγώ να απαντήσω.
              Αν θέλει ας το κάνει ο ίδιος.
              Προσωρινά πιστεύω το κείμενο που δεν μου φάνηκε υπερβολικά διαφημιστικό.

• Q
                qsisvts last edited by

Ο χρήστης antonis-team έγραψε:

Σε βεβαιώνω φίλε μου εκ πήρας, ότι οι 3000ε δεν είναι για την χαρτογράφηση. Αυτή είναι παραγγελία στο εργοστάσιο εγκεφάλων, και δεν χρεώνετε από αυτούς περισσότερο.
                Μα μια δυνατότερη έκδοση, θέλει άλλα μέταλλα, άλλα ελατήρια πιστονιών, άλλες έδρες βαλβίδων, άλλες βαλβίδες, άλλα ελατήρια βαλβίδων, άλλο εκκεντροφόρο, άλλη εξαγωγή, άλλη εξάτμιση, άλλο καταλύτη. Έτσι μαζεύετε ένα ‘κουστούμι’ που καλείτε να πληρώσει ο αγοραστής. Και ο λόγος?. Για να μπορεί να δώσει εγγύηση. Σίγουρα με άλλη χαρτογράφηση, και το έξτρα κέρδος!!!!.
                Κόστος που ξεπερνά τα 2000ε για αυτούς.

Κακά τα ψέματα φίλε μου, ότι πληρώνεις παίρνεις….

ανεβαινει τοσο πολυ η διαφορα? ολα αυτα που μου περιγραφεις ισως κοστιζαν μονα τους τοσο, αλλα αν αφαιρεσουμε τη διαφορα που προκυπτει απο αυτα που θα υποκαταστησουν (αν εμπαιναν) το κοστος θα ειναι πολυ λιγοτερο

απο τις γρηγοροτερες εκδοσεις μπορει να μπαινουν και μεσα καποιες φορες, αλλα πολλες περισσοτερες μαλλον θα βγαζουν υπερκερδη

επισης για ποια μοντελα μιλαμε γιατι αν παμε απο ενα α3 1.2 σε s3 πχ η τιμη υπερδιπλασιαζεται, αλλα σιγουρα οχι το κοστος γιατι ολα αυτα τα παραπανω πραγματα που μπηκαν στο αυτοκινητο δεν κανουν αλλα 20+ χιλιαρικα (ή 10λιγα αν ειναι να το παμε με τιμες γερμανιας) , 20-24 χιλιαρικα ειναι ζητημα να κοστιζει ολο το s3 στους γερμανους να το κατασκευασουν

• C
                  coupeas last edited by

Συγνωμη βρε Αντώνη.
                  Τα ''εντόσθια'' που αναφέρεις στις δυνατοτερες εκδόσεις μοντελων μονο 2 αντε 3 χιλιάρικα κοστίζουν στην εταιρία?...Το πακετο του ess στο GP κοστίζει 5 χιλ στην τοποθέτησή του απ'οτι γνωρίζω .Χωρις ''εντοσθια ''
                  Μαλλον κάνεις λάθος!

• A

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                    Συγνωμη βρε Αντώνη.
                    Τα ''εντόσθια'' που αναφέρεις στις δυνατοτερες εκδόσεις μοντελων μονο 2 αντε 3 χιλιάρικα κοστίζουν στην εταιρία?...Το πακετο του ess στο GP κοστίζει 5 χιλ στην τοποθέτησή του απ'οτι γνωρίζω .Χωρις ''εντοσθια ''
                    Μαλλον κάνεις λάθος!

Καλέ μου φίλε, εάν το δεις υπό το δικό σου πρίσμα δεν έχεις άδικο!!!!.
                    Εδώ μιλάμε για τα έτυμα φτιαγμένα της βιτρίνας. Τα υλικά μόνον αγοράζουν ακριβότερα γιατί είναι καλύτερα. Αυτά δεν υπερβαίνουν το 30 – 40% από τα φτηνά. Δεν βάζουν τα φτηνά άρα κερδίζουν την αξία τους. Δεν έχουν περισσότερη εργασία, αλλά την ίδια, που έτσι και αλλιώς θα πληρώσουν. Δεν κάνουν καμιά μετατροπή, αλλά μοντάρισμα των, από το κουτί εξαρτημάτων. Βεβαία της S εκδόσεις, βάζουν και καλύτερα φρένα, καλύτερα ζαντολάστιχα, καλύτερο σαλόνι, και έτσι το ‘μαλί’ ανεβαίνει!!.
                    Υπάρχουν και εργοστάσια, που βελτιώνουν μόνον την ιπποδύναμη, και εκεί οι διαφορές μεταξύ normal και S, είναι μικρές.
                    Μα υπάρχουν και νοοτροπίες περιοχών. Αλλιώς σκέπτονται οι ευρωπαίοι, και αλλιώς οι ασιάτες. Για τον ευρωπαίο, όταν ζητάς περισσότερα, πληρώνεις και ‘κερατιλικη’. Δεν το εκλαμβάνει, σαν ανάγκη, μα σαν βίτσιο!!...
                    Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ.

• C
                      coupeas last edited by

Αντώνη δεν έχεις άδικο.Όμως ξέρω καλά ότι τα μεταλα των τουρμπο κινητηρων δεν δουλευουν σε οριακες θερμοκρασιες και τριβές απο το εργοστάσιο και αυτά τα ορια ψαχνουν οι βελτιωτες ,επώνυμοι και μη.Και οι σωστοί βελτιωτες κατα τη γνωμη μου! Απο κει και πέρα όμως στο εμποριο οι επιλογες σε κοστος ανταλακτικών ειναι πολλές και για ολες τις μετατροπές.Το θεμα ποιότητας υλικών θα ελεγα οτι ειναι σχετικό και απροσδιόριστο αφού η διαφορα στην τιμή προς ωφελος της εταιριας παραγωγής του αυτ/του, θα βρισκεται μονο σε εξεζητημενα αντλακτικά που για να τα βρεις σε καποια εταιρια του εξωτερικου θα πρέπει να τα χρυσοπληρωσεις.

• A

Καλοί μου φίλοι, από 01/08 έως 10/08, ενημερώνομε, φτιάχνω ένθετα για βιβλία για να είναι σύγχρονα, κάνω παραγγελίες από Ελλάδα και εισαγωγές, και άλλα πολλά.
                        Όταν ‘ψωνίζω’ ζητάω ενυπόγραφες προδιαγραφές και εγγυήσεις προϊόντων.
                        Όλοι έσπευσαν να μου της δώσουν. Και εδώ ξεκίνησε το πρόβλημα. Τέλος ο 6μηνος διακανονισμός. Όλα μετρητής διατραπεζικά.
                        Πέρση επερχόντουσαν τα πράγματα τον 9ο μήνα, και μέχρι τον φλεβάρη, αποπληρωνόντουσαν. Δεν πολύ κοιτούσα της τιμές, έβαζα το κέρδος μου και πουλούσα.
                        Τώρα πρέπει να τα δώσω κάς!. Και άρχισα να ψάχνομαι. Δεν μείωσα την πιστοληπτική υπάρξει μου, τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, μου την εξαφάνισε ο μετανάστης, με το μπουλούκι του. Προτιμώ τα χρήματα στην τσέπη μου, παρά τα σίδερα στην αποθήκη.
                        Σε μια ‘κακιά’ με τα χρήματα θα φάω, οι άγραφοι εγκέφαλοι δεν τρώγονται!.
                        Έστειλα λυπών της προδιαγραφές από Ασία μεριά. Οι απαντήσεις ήρθαν και μέσα στην ήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ψαγμένοι!.
                        Πάμε στα χρήματα….. διαφορά από τον ευρωπαίο προμηθευτή μου 60%, και αυτοί με μετρητά, μα στο 1/3 της τιμής!. Και παρήγγειλα…..
                        Για την ιστορία: έχω φίλο μεγάλο εισαγωγέα από κίνα. Φέρνει από το ποιοτικά χειρότερο προϊόν μέχρι το άριστο. Τα δεκάδες χιλιάδες εργοστάσια στην κίνα, σου φτιάχνουν ότι πληρώσεις. Το 1/3 της τιμής διαμορφώνετε με τα 80ε το μήνα μηνιάτικο!!.. αυτό στοχεύει ο επάρατος μετανάστης με το μπουλούκι του και για εδώ!!!!.....
                        Και όλα αυτά για να καταλάβουμε, ότι τώρα που το χρήμα στην τσέπη μας είναι ελάχιστο, μπορούμε να ψαχνόμαστε και να επιτυγχάνουμε τιμές που ούτε κατά φαντασία ονειρευόμαστε. Χρειάζεται όμως υπομονή, επιμονή, και αναμονή. Όχι «σαν την χήρα στο κρεβάτι»!!!.
                        Όταν ένας έχει κάμψη στης πωλήσεις του, κάνει και κάμψη στης απαιτήσεις του….
                        Μα πρέπει να ξέρουμε τα ώρια που ζητάμε. Ένα αντικείμενο για να μην σκουριάσει, μπορείς να το κανείς από χρυσό, μα σίγουρα δεν θα σκουριάσει με άλλο μέταλλο, με μια καλή επιχρύσωση.
                        Υπάρχουν μέταλλα στροφάλου, ‘μασίφ’ αντιτριβικά και πανάκριβα. Άχρηστα οικονομικά, γιατί εάν υπολογίσεις ότι εάν φθαρούν με φθορά κατά το 1/10 πρέπει να τα αλλάξεις, πετώντας ακριβό υλικό που αγόρασες, για τα σκουπίδια. Παίρνεις λυπών μέταλλα με επίστρωση πανάκριβου υλικού, μα πολύ οικονομικότερα, και κανείς την ιδία δουλεία.
                        Συνήθως δεν ψάχνω τα ώρια των κατασκευαστών αυτοκινήτων!. Ψάχνω τα ώρια αντοχής των υλικών στην αγορά, και όπου διαπιστώνω την καλύτερη ποιότητα τα αντικαθιστώ
                        Και πάντα συστήνω, αυτό μπορούσατε να πάρετε, αυτό είναι, αγαπήσετε το και ζήστε μαζί του ευτυχισμένα. Αφήστε τον κλέφτη, τον μαυραγορίτη, τον ημέτερο με αυτό που έχει. Το έκλεψε, εκβίασε, του το δώσανε, μα πως κοιμάται το βράδυ?. Αυτός εσαεί θα το χρεωστάει σε είδος……
                        Αφήστε τα επαγγέλματα να δημιουργούνται για τους κάποιους…….. σεβαστά όσο υπάρχουν οι κάποιοι…..
                        ΑΝΤΩΝΗΣ.

• C
                          coupeas last edited by

Ελα βρε Αντώνη τώρα.......η ''αρρώστια'' δεν γιατρεύεται και το ξέρεις.Και τα κορόιδα (και εγω υπήρξα συνειδητά) επίσης θα υπάρχουν.Οπότε θα υπάρχεις και εσύ και οι υπόλοιποι του είδους σας!.....εις τους αιωνας των αιωνων.......Αααααααααμήηηην!......Βοήθειά μας μέρες που'ναι!

• A

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                            Ελα βρε Αντώνη τώρα.......η ''αρρώστια'' δεν γιατρεύεται και το ξέρεις.Και τα κορόιδα (και εγω υπήρξα συνειδητά) επίσης θα υπάρχουν.Οπότε θα υπάρχεις και εσύ και οι υπόλοιποι του είδους σας!.....εις τους αιωνας των αιωνων.......Αααααααααμήηηην!......Βοήθειά μας μέρες που'ναι!

Μην με καταριέσαι φίλε μου. 53 χρόνια υπάρχω σαν αφεντικό στα 66 μου, και ενόσω αποφάσισα να περιορίσω το γκάζι στο τρέξιμο, ήρθε ο άλλος ο ΓΑΠ….. Πλήρωνες για 14 μισθούς?, πάρε δέκα!. Πλήρωνες επικουρικό και μέταλλο?, έπαιξες και έχασες. Πλήρωνες πολλά στο ΤΕΒΕ, για να πάρεις πολλά?, πάρε τα αμερικανικά @ρχιδι@ μου. Και αναρωτιέμαι τι να συμβουλέψω τα κορίτσια μου?. Μου έρχεται να τους πω, κλέψτε, μα πολλά για να μην πάτε φυλακή…..
                            Κακά τα ψέματα φίλε coupeas, 11 άτομα συνεργείο και 6 φανοποιείο, και 50 αυτοκίνητα στο πάρκιν, να περιμένουν να γυρίσω από της διακοπές!.
                            4 άτομα από 7 το πρωί έως 9 το βράδυ, μόνον για το μεροκάματο, και δεν έχω χάση πελάτη…. Λεφτά δεν υπάρχουν τον φουστι……. Κορυδαλλός τους χρειάζεται, μα ποιος μπήκε από αυτούς?, κανένας.
                            Α.

• C
                              coupeas last edited by

Δίκιο έχεις αλλά που να το βρείς....Εχεις και κορίτσια... .....Πες να ''πιάσουν'' κανα πλούσιο γαμπρό και κααααααλό παιδί απο ''τζακι''.Ειναι πιο προσιτό φίλε Αντωνη.
                              Παντως μην ανχώνεσαι.Αλλοι δεν εχουν ουτε 5 στο πάρκιν.
                              Κουράγιο κατα τα άλλα!

• A

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους, και χωρίς βαρίδια…….
                                Antonis-team.

• sprsk
                                  sprsk last edited by

Θέλεις να μου απαντήσεις στο post **11/08/11 12:32 ** γιατί ή κάτι δεν γνωρίσω-κατάλαβα , ή μιλάμε για διαφορετικό θέμα σε παράλληλους μονολόγους

• A

Μπορείς κάλλιστα να βάλεις ξανά ολόκληρη την παράθεση σου, για να πάρεις την όποια απάντηση.
                                    Α.

• sprsk
                                      sprsk last edited by

Δεν χρειάζεται την πήρα...

• A

«Ειλικρινά δεν είμαι ειδήμων , απλός οδηγός είμαι , αλλά γιατί σε κάποιες εταιρείες που κοίταξα οι κωδικοί των ανταλλακτικών είναι ίδιοι . »

Ο κωδικός , ορίζει την μορφή και την θέση. Δεν περιλαμβάνει την σύνθεση, κατά συνέπια δεν αλλάζει.. Αυτή την γνωρίζει μόνον ο κατασκευαστής. Στης παραγγελίες που κάνουμε, ζητάμε ότι ζητάμε, και μας αποστέλλοντα. Πολλές φορές υπάρχει αυτοκόλλητο που γράφει competition, μα στο κουτί.
                                        Στην μόνη περίπτωση που σε ίδιο fατσικά ανταλλακτικό, και με ιδία ποιότητα, υπήρχαν τρις κωδικοί, ήταν κάποια φανάρια της NISSAN. Τα έβγαζε για το αγροτικό. Τα έβγαζε για την κούρσα. Τα έβγαζε για το S μοντέλο. Ο λόγος ήταν για την ανάλογη χρέωση!!!!..... αγρότης, φτωχός, λεφτατζής………. Και για του λογού μου το αληθές, έμπαιναν στο 720 που είχα.
                                        ΑΝΤΩΝΗΣ.
                                        ΥΓ. καλό είναι όταν ρωτάμε κάτι, και δεν παίρνουμε απάντηση, όταν το μάθουμε από κάπου αλλού, να το παραθέτουμε, απλά για ενημέρωση του συνόλου….

• sprsk
                                          sprsk last edited by

Χωρίς κανένα ίχνος μομφής, και επειδή απάντηση δεν έδωσες στα συγκεκριμένα ερωτήματά, θα σου πρότεινα, μιας και ζητάς πηγές, να διαβάσεις το συγκριτικό focus - joulietta στο τρέχον τεύχος των 4Τ.
                                          Ταυτίζεται με αρχικό μου ερώτημα και εκφράζει την ίδια απορία.
                                          Στην συνέχεια απαντά με ακρίβεια και μάλιστα σχολιάζει “ειρωνικά, αν μου επιτρέπεται“ την διαφορά τιμής των 2 εκδόσεων (150hp - 180hp) του Ford.

• A

Αναμφίβολα «Χωρίς κανένα ίχνος μομφής», γιατί αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης στην ενότητα.
                                            Ο δημοσιογράφος, εννοίοτε, θα ακούσει τι του λένε και γράφει…. Αυτό δεν σημαίνει εμπεριστατωμένη μελέτη, και αδιάσειστα κριτήρια, και χρήζετε περεταίρω αξιολόγησης από τους ιδικούς, πράγμα που είμαι.
                                            Απήντησα σε ότι εσύ ρώτησες και όχι σε κύμαινα τρίτων που παρέθεσες. Πιθανόν να μην έγινα αντιληπτός, συγγνώμη.
                                            Μα έθεσες θέμα για την Ford, της οποίας ήμουν επί χρόνια συνδεδεμένος στο ‘κάρο’ της, και παραμένω ‘κολλητός’ φίλος και υποστηρικτής της. Ενημερώναμε απόλυτα, για κάθε μοντέλο, με ενδελεχή ενημέρωση, που σίγουρα δεν ‘παίρνει’ κανένας δημοσιογράφος. Ένας δημοσιογράφος μαθαίνει ότι θέλει το εργοστάσιο να μάθει!!!.... ένας τεχνικός τους, μαθαίνει πράγματα που ενάγονται στο «τα εν οίκο μι εν δήμο»….
                                            Ένα εξελιγμένο μοντέλο, μπορεί να κοστίσει ακριβά, λόγο υλικών, σχεδίασης, κατασκευής και εφαρμογής. Αυτό το επί πλέον κόστος, μετακυλά στον αγοραστή, μέχρι απόσβεσης του. Μπορεί όμως και να ‘αντιγραφή’ από κάπου, με αποτέλεσμα το κόστος να είναι μικρό. Έτσι το κόστος που μετακυλά στον αγοραστή, είναι μικρότερο. Η δεύτερη κίνησης, επιδιώκετε κατά κόρο, για λογούς τιμολογιακού συναγωνισμού, μα σε ένα εργοστάσιο με ιστορία, το νέο και καλύτερο, δεν έχει πάντα και τιμολογιακή επιτυχία. Αυτό είναι γενικός κανόνας, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
                                            Ένας δημοσιογράφος, μπορεί να είναι ‘συνδεδεμένος’ με άλλη οικογένεια βιομηχάνων, όποτε τα νέα του – διαρροές του, να τίθεται υπό αίρεση, από ‘γνώστες’, μα στο πλατύ κινώ, οπού επικρατεί η έλλειψης γνώσης του αντικείμενου, να έχει έρεισμα!. Κάποτε το έκανα και εγώ!!!.... στο εμπόριο όλα επιτρέπονται, και δεν τα εξομολογούμενα στον παπά!!!. Δεν σχολιάζω δημοσιογράφους, μα βάζω τα φίλτρα ανάγνωσης για τον πελάτη!.
                                            Φιλικά
                                            ΑΝΤΩΝΗΣ.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 5 / 6