-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Όταν είχα πρωτοπάρει την τηλεμετρία μου... Δεν κρατήθηκα και, όπως-όπως, την πέταξα πάνω στ' αυτ/το με τη βοήθεια του Σουμάκου, χωρίς καμία ρύθμιση πουθενά, ούτε καν στο φορμά (ntsc αντί pal, γι' αυτό και δείχνει κάπως γρήγορη η βόλτα, ενώ μόνο αυτό δεν είναι) και κάναμε ένα χουζουρλίδικο πέρασμα από λιμανάκια προς Αθήνα. Οκ, δημόσιος δρόμος κιόλα, οπότε... τα γνωστά...
Για ποιόν λόγο πατάς γκάζι όταν φρενάρεις;
γκαζόφρενο.. λειτουργεί σαν μπλοκέ, ωστόσο νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο σε μεγαλύτερες ταχύτητες, ή σε γλυστερούς δρόμους. Πιθανόνον το παλικάρι να την ξέρει τη διαδρομή και να πηγαίνει από μόνο του το πόδι σε στροφές που γλυστράνε...
-
Νομίζω ότι ο infinity δεν αναφέρεται στο τσίμπημα του φρένου στις κορυφές τον στροφών που βοηθάει κρατηθεί η μούρη μέσα στο apex αλλά στο μυτοτάκουνο στα κατεβάσματα. Infinity ψάξε στο google τον ορισμό του 'heel and toe' και θα καταλάβεις.
-
Το (διπλό) τσίμπημα του φρένου, συνήθως μετά τα άπεξ, είναι το επιλεγόμενο brake pad knock back, και σκοπό του έχει να επαναφέρει τα τακάκια στη σωστή τους απόσταση από τη μεγάλη δισκόπλακα, από την οποία θέση τα είχε απομακρύνει η δισκόπλακα κατά το στρίψιμό της δεξιά ή αριστερά.
Το δε αριστερόφρενο σε κάποια σημεία είναι επιεικώς ημιτελές, ελέω ηλεκτρόγκαζου, που σου δίνει 1''-2'', προτού κόψει την παροχή ισχύος. Έτσι αριστεροφρενάρω, χωρίς ουσιαστικά να αγγίζω το γκάζι, απλά κερδίζοντας σε χρόνο με το να χρησιμοποιώ δυο πόδια αντί για ένα. Τεσπά... Απ' τ' ολότελα... Τυχεροί όσοι είναι ακόμα ντιζάτοι και χωρίς ηλεκτρονικά γενικώς... -
Στο τέλος του βίδεο εκεί που σταματάει στο φανάρι λέω.
-
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Το δε αριστερόφρενο σε κάποια σημεία είναι επιεικώς ημιτελές, ελέω ηλεκτρόγκαζου, που σου δίνει 1''-2'', προτού κόψει την παροχή ισχύος.
-
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Τυχεροί όσοι είναι ακόμα ντιζάτοι και χωρίς ηλεκτρονικά γενικώς...Υπάρχουν ηλεκτρονικά που κλείνουν πλήρως και ηλεκτρόγκαζα που δεν κόβουν την παροχή όταν φρενάρεις ταυτόχρονα.
Heel and toeing λέμε!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Heel and toeing λέμε!
Heel and toeing για να σταματήσει στο φανάρι;
-
Ναι, είναι αγωνιάρης!
-
Να πω την αποψη μου;
Θεωρω λιγο υπερβολικο το left-foot-braking και μυτη-τακουνι σε δημοσιο δρομο και τετοιους χαλαρους ρυθμους. Για να μη πω και λιγο επιτηδευμενο.
Ασε που κανει το μυτη-τακουνι δυο χρονια πριν τη στροφη κι οι στροφες του κινητηρα επεσαν
No offence, ε;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Κι ελεγα να ανεβασω σημερα βιντεακι αλλα προβλεπω να γινεται Κοσσοβο εδω συντομα οποτε θα περιμενω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να πω την αποψη μου;Θεωρω λιγο υπερβολικο το left-foot-braking και μυτη-τακουνι σε δημοσιο δρομο και τετοιους χαλαρους ρυθμους. Για να μη πω και λιγο επιτηδευμενο.
Ασε που κανει το μυτη-τακουνι δυο χρονια πριν τη στροφη κι οι στροφες του κινητηρα επεσαν
No offence, ε;
+1
-
Νομίζω ότι ακόμα σε αυτούς τους χαλαρούς ρυθμούς η τεχνική γίνεται για να κρατήσεις επαφή μαζί της (εφόσον πλέον την έχεις καταφέρει και τη βγάζεις σωστά). Ακόμα και το αριστερόποδο σε απλή καθημερινή οδήγηση βοηθάει το πόδι να παραμένει εξοικειωμένο με το πάτημα του φρένου και όχι μόνο του συμπλέκτη που έχει συνηθήσει να πατάει... Βέβαια δεν μιλάμε να τα κάνεις αυτά σε μεγάλη κίνηση, αλλά σε πιο χαλαρά σκηνικά...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να πω την αποψη μου;Θεωρω λιγο υπερβολικο το left-foot-braking και μυτη-τακουνι σε δημοσιο δρομο και τετοιους χαλαρους ρυθμους. Για να μη πω και λιγο επιτηδευμενο.
No offence, ε;
Ούτε υπερβολικό, ούτε επιτηδευμένο, αν θέλεις να κρατήσεις βασική επαφή με την τεχνική...
Ή μήπως περιμένεις από τη μια φορά το χρόνο που θα πατήσεις Μέγαρο να σου έρθει η Τσουτσίγια έμπνευση?
Θέλει συνέχεια και επιμονή, και η καλύτερη εξάσκηση είναι στην πόλη...έμαθες στις χαμηλές, πολύ πιο εύκολα συντονίζεις στις υψηλές της πίστας..Προσωπικά ,επειδή είμαι αγωνιάρης το κάνω συνέχεια, αλλά το έμαθα λάθος στην αρχή και τώρα είμαι γέρος για νέα και σωστά κόλπα.Με βοηθά πολύ το πεντάλ γκαζιού της ΒΜW, και ομοίως της Mercedes, αλλά σε νορμάλ πεντάλ δυσκολεύομαι, διότι δεν κάνω κλασσικό μύτη-τακούνι ,αλλά πατούσα-πατούσα!!
Το αριστερό στο φρένο μια ζωή σκατά το έκανα και από την ώρα που πήρα πισωκίνητο , το εγκατέλειψα...
-
Χωρίς παρεξήγηση αλλά πρέπει να είσαι ολίγον στ@ρχίδια μου για να νομίζεις πως μπορείς ακίνδυνα να δοκιμάζεις φρένο με το αριστερό σε δρόμο έστω και με ελάχιστη κίνηση. Συμφωνώ πως δεν θες να ξεχάσεις την τεχνική, αλλά αν έχεις το κόλλημα να ψειρίζεις τέτοιες λεπτομέρειες, βρες έναν έρημο δρόμο και κάντο.
Γενικά μιλώντας τώρα, δεν κατακρίνω όσους ασχολούνται να τα μάθουν, αλλά προσωπικά τα θεωρώ αχρείαστα. Ούτε αυτοκίνητο με τεράστιο turbo lag έχω, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω. Έτσι κι αλλιώς κάνω ένα σωρό άλλα πράγματα λάθος που κοστίζουν σε χρόνο, που ο χρόνος που θα χρειαστεί το πόδι μου για να αλλάξει πεντάλ είναι μηδαμινός. Ίσως ασχοληθώ κάποτε αν αποκτήσω αυτόματο. Ξαναλέω πως δεν τα θεωρώ γενικά άχρηστα, ούτε κατακρίνω όσους ξέρουν και τα κάνουν.
-
Οι φίλοι Τσίλης και Ραλοεπιρρεπής με κάλυψαν. Προφανώς δεν είναι αναγκαιότητα αυτές οι τεχνικές σε χαλαρούς βολτίσιους ρυθμούς. Πρόκειται απλά για συνεχή εξάσκηση, ώστε να μη σ' εγκαταλείπουν, όταν πραγματικά τις χρειάζεσαι.
Ακόμα κι ο τεράστιος Μοτοχάρου Κουροσάβα (Gansan) δεν έμαθε να μυτοτακουνιάζει με διπλοσυμπλέκτιασμα την F50 στη Σουζούκα, μόνο εξασκώντας αυτές τις τεχνικές μέσα στην πίστα.
Τα πάντα, γραμμές, κοντρόλ, σημεία φρένων/γκαζιού, τεχνικές ποδιών, trail, κτλ., πρέπει κάποιος να τα εξασκεί και στην απλούστερη βόλτα (χρειάζεται να πω, χωρίς να προκαλεί ή να ρισκάρει άραγε; ), αλλιώς και κτήμα του να είναι, θα τον αφήσουν.
Εξ' άλλου, όλοι το γνωρίζουμε, η διατήρηση είναι δυσκολότερη από την απόκτηση.
-
Strifter
Εξαιρετικος!!
Δουλευω και γω το ''μυτη-τακουνι'' πανω απο 10ετια και πλεον βγαινει ασυναισθητα, παντου και παντα ακομα και οταν πηγαινω στο σουπερμαρκετ...δεν θυμαμαι μερα και στιγμη που να μην την κανω, εχει περασει στο υποσυνειδητο οπως οταν μπαινουμε και βαζουμε τη ζωνη...και ειδικα στα πισωκινητα βοηθαει πολυ για διαφορους λογους
Απ την αλλη φρενο με το αριστερο δεν κανω σχεδον ποτε απο τοτε που εχω πισωκινητα οπως ειπε και ενας συναδελφος πιο πανω...το χρησιμοποιουσα σπανια οταν ειχα προσθιοκινητα και σε σχετικα αδειες διαδρομες οπως στη δικη σου -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Να πω την αποψη μου;
Θεωρω λιγο υπερβολικο το left-foot-braking και μυτη-τακουνι σε δημοσιο δρομο και τετοιους χαλαρους ρυθμους. Για να μη πω και λιγο επιτηδευμενο.
No offence, ε;
Ούτε υπερβολικό, ούτε επιτηδευμένο, αν θέλεις να κρατήσεις βασική επαφή με την τεχνική...
Ή μήπως περιμένεις από τη μια φορά το χρόνο που θα πατήσεις Μέγαρο να σου έρθει η Τσουτσίγια έμπνευση?
Θέλει συνέχεια και επιμονή, και η καλύτερη εξάσκηση είναι στην πόλη...έμαθες στις χαμηλές, πολύ πιο εύκολα συντονίζεις στις υψηλές της πίστας..Προσωπικά ,επειδή είμαι αγωνιάρης το κάνω συνέχεια, αλλά το έμαθα λάθος στην αρχή και τώρα είμαι γέρος για νέα και σωστά κόλπα.Με βοηθά πολύ το πεντάλ γκαζιού της ΒΜW, και ομοίως της Mercedes, αλλά σε νορμάλ πεντάλ δυσκολεύομαι, διότι δεν κάνω κλασσικό μύτη-τακούνι ,αλλά πατούσα-πατούσα!!
Το αριστερό στο φρένο μια ζωή σκατά το έκανα και από την ώρα που πήρα πισωκίνητο , το εγκατέλειψα...
Έλα μωρέ τώρα...πόσο χρήσιμο είναι το μύτη-τακούνι?
Είναι τόσο σημαντικό να το μάθεις για μια φορά που κατεβαίνεις Μέγαρα?
Όλα τα άλλα ο οδηγός τα έχει λύσει? Δηλαδή έχει εξαντλήσει τα όρια του αυτοκινήτου στη πίστα, έχει φρενάρει οριακά, έχει μάθει άριστες γραμμές και άλλα πολλά?
Και τι εννοώ? Έχει βρει τα δευτερόλεπτα σε όλα τα παραπάνω για να πάει και στα δέκατα που θα του δώσει το μύτη-τακούνι?
Για μένα περισσότερο σημαντικό είναι το left-foot-breaking ειδικά σε πισωκίνητο (για να ζυγίζεις το drift) παρά το blip.
Και στο φανάρι μύτη-τακούνι? Και για το super market?
Τέσπα...
-
Σου λενε για ποιο λογο, εξασκηση.
Πολυ κουλατη η οδηγηση του στριφτερ, thumbsup.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σου λενε για ποιο λογο, εξασκηση...Κι αυτό που δε καταλαβαίνω είναι εξάσκηση για τι? Για ποιό λόγο?
Τέσπα...άστο. Δε θέλω να μπω σε μια ατέλειωτη διαφωνία...
-
Aπό το Χειμώνα που μας πέρασε... Μια βολτούμπα-χαλαρούμπα από λιμανάκια, ουσιαστικά πηγαίνοντας Ζάχο να τσιμπήσουμε κάτι, γιατί μας είχε κόψει λόρδα...
Το καμερο-αυτοκίνητο, Κούπρα κι αυτό, ενός φίλου. Το δικό μου φαίνεται εμπρός.
Βάλτε ένα βίντεο από το αυτοκίνητο σας!