-
Σίγουρα υπάρχουν βενζίνες που κάνουν 2% οικονομία ή και περισσότερο αλλά ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ.
Είμαι σίγουρος ότι οι εταιρείες δεν βάζουν ακριβές βενζίνες στις αντλίες αλλά προσθέτουν ένα πολύ μικρό ποσοστό καλής και ακριβής βενζίνης για να μας πείσουν να αγοράσουμε ένα προϊόν από το οποίο έχουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος χωρίς εμείς να έχουμε την αντίστοιχη οικονομία.
Και πολύ ορθά γράφεις, διότι ‘παίζει’ και αυτό!.
Απλά περιέγραψα ότι έμαθα από πρώτο χέρι.
Α. -
Μετρώντας τους δεκάδες αισθητήρες L που έχω αντικαταστήσει, και πάντα προ του καταλύτη, η διαφορά ενός ‘χαλασμένου’ από έναν καινούργιο δεν είναι μεγάλη.
Τελευταία μέτρηση, πριν 2 ώρες και μετά αντικατάσταση του αισθητήρα, είχα την έξης μέτρηση: CO(%Vol) Ο,384, και μετά 0,272, και πήρε κάρτα.
Κατά συνέπια το 0,112% της διαφοράς, δεν είναι τόσο όσο θα μπορούσε κάποιος να πειράξει, για να προέλθει οικονομία.
Σημειωτέον δε, ότι εδώ δεν πρόκειται για εναλλακτικό καύσιμο, μα για ένα «βελτιωτικό» στην καύση, δεν θα τολμούσα να επηρεάσω τα standard του κατασκευαστή. Οι συνέπιες φτωχού μίγματος, καθώς και αυτό που έγραψε ορθά ο φίλος dog80, «Τώρα αν πάρεις μια συσκευή που παράγει όσο υδρογόνο της καπνίσει και την βάλεις στο αμάξι χωρίς αλλαγές στην χαρτογράφηση τότε έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό».
Όπως και σε όλους τους εγκεφάλους που γνωρίζω, η ρύθμιση είναι μονοκάναλι. Στην περίπτωση θα έπρεπε να έχουμε έναν δικάναλο, για να συγκρίνει με αισθητήρια έξτρα καταστάσεις.
Μα και εάν το επιτύχουμε αυτό, η δομή του χώρου καύσης, σχεδιάζετε για συγκεκριμένη δομή καυσίμου, και είναι διαφορετική από καύσιμο σε καύσιμο. Τι συνέπειες μπορεί να έχει στην περίπτωση από πλευράς φθορών, όταν θα έχουμε διαφορετικής μορφής καύση?.
Πιστεύω ότι είναι εύλογες οι απορίες μου, για αυτό θα περιμένω την έκδοση του περιοδικού, (και παρακαλώ να με ενημερώσετε)!.
Τότε θα παραθέσω χωρίς ερωτηματικά!!!.....
Α. -
Από την άλλη κάποια κιτάκια , υποτίθεται αναβάθμισης, ήταν στην ουσία 'κλεφτες' και έδιναν τιμές κάτω από το μηδέν στο αισθητήρα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ ππλουσιο μιγμα. Οκ το μοτερ έδινε δύναμη , οτι υπόσχονταν δηλαδή , αλλά απο κατανάλωση άστα να πάνε...
-
Μετρώντας τους δεκάδες αισθητήρες L που έχω αντικαταστήσει, και πάντα προ του καταλύτη, η διαφορά ενός ‘χαλασμένου’ από έναν καινούργιο δεν είναι μεγάλη.
Τελευταία μέτρηση, πριν 2 ώρες και μετά αντικατάσταση του αισθητήρα, είχα την έξης μέτρηση: CO(%Vol) Ο,384, και μετά 0,272, και πήρε κάρτα.
Κατά συνέπια το 0,112% της διαφοράς, δεν είναι τόσο όσο θα μπορούσε κάποιος να πειράξει, για να προέλθει οικονομία.
Σημειωτέον δε, ότι εδώ δεν πρόκειται για εναλλακτικό καύσιμο, μα για ένα «βελτιωτικό» στην καύση, δεν θα τολμούσα να επηρεάσω τα standard του κατασκευαστή. Οι συνέπιες φτωχού μίγματος, καθώς και αυτό που έγραψε ορθά ο φίλος dog80, «Τώρα αν πάρεις μια συσκευή που παράγει όσο υδρογόνο της καπνίσει και την βάλεις στο αμάξι χωρίς αλλαγές στην χαρτογράφηση τότε έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό».
Όπως και σε όλους τους εγκεφάλους που γνωρίζω, η ρύθμιση είναι μονοκάναλι. Στην περίπτωση θα έπρεπε να έχουμε έναν δικάναλο, για να συγκρίνει με αισθητήρια έξτρα καταστάσεις.
Μα και εάν το επιτύχουμε αυτό, η δομή του χώρου καύσης, σχεδιάζετε για συγκεκριμένη δομή καυσίμου, και είναι διαφορετική από καύσιμο σε καύσιμο. Τι συνέπειες μπορεί να έχει στην περίπτωση από πλευράς φθορών, όταν θα έχουμε διαφορετικής μορφής καύση?.
Πιστεύω ότι είναι εύλογες οι απορίες μου, για αυτό θα περιμένω την έκδοση του περιοδικού, (και παρακαλώ να με ενημερώσετε)!.
Τότε θα παραθέσω χωρίς ερωτηματικά!!!.....
Α.+1
Και ένα ακόμα. Γεμίζουμε την πολλαπλή εισαγωγής με καύσιμο μίγμα. Δεν υπάρχει φόβος να σκάσει και να πάρουμε την πολλαπλή σε σούπα; Μάλλον ναι!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ε διαβάστε τότε το σχετικό marketing ρε παιδιά.
Γιατί από τεκμηρίωση, δε βρέθηκε τίποτα άλλο μέχρι στιγμής από τα coulomb και τη σαλάτα!!!Ποιο μάρκετινγκ ρε φίλε? οι 4 τροχοι είναι το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα εδώ κ πολλά χρόνια + ότι δεν έχουν καν διαφήμιση από το τύπο που κ να είχαν λες να τους έκανε καμιά διαφορά? (όπως κ το οτοκαρ, από το αντίστοιχο σύστημα)
Για δες καλύτερα το θέμα. Μπήκαν λινκ θετικά ή αρνητικά κ σχολιαστηκαν κ από τις δυο 'μεριες'. αν θες να συνεισφέρεις στο θέμα ψάξε κ εσύ στο ίντερνετ κ ενημέρωσε το θέμα μας, αλλιώς μπες στου μαμαλάκη για να δεις σαλάτεςΚαταλαβαίνεις φυσικά ότι οι mods δείχνουν την ίδια ανοχή (που δεν σου αρέσει) και σε εσένα όταν γράφεις ότι αυτό με τα coulomb είναι ΜΑΛΑΚΙΑ (με bold και slap στο τέλος)
Σοβαρά? για πες με ποια παράβαση του κανονισμου λειτουργιας του φόρουμ κ θα αυτομπαναριστώ. Κ πίστεψε με φίλε μου αυτή τη 'μαλακία' με τα τροχιακά την καταλαβαίνω καλύτερα από εσένα γιατί είναι η δουλειά μου
Σημειωτέον δε, ότι εδώ δεν πρόκειται για εναλλακτικό καύσιμο, μα για ένα «βελτιωτικό» στην καύση, δεν θα τολμούσα να επηρεάσω τα standard του κατασκευαστή. Οι συνέπιες φτωχού μίγματος,
εδώ βάζουμε lpg αντί για βενζίνη στο υδρογόνο θα κολλήσουμε για την αξιοπιστία? κ με αυτή τη λογική του 'βελτιωτικου' κ οι ενισχυμένες βενζίνες θα έπρεπε να μη μπαινουν. όπως κ να έχει πάντως, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που 'δεν πειράζουν τίποτα'
νομίζω πως όσο κ να το συζητάμε θεωρητικά, οι απαντήσεις θα ερθουν από το πρακτικό του πράγματος. να δουμε κ τα αποτελέσματα από το οτοκαρ αλλά κ από χρήστες -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχουν δοκιμάσει πειραματικά άλλοι προσθήκη υδρογόνου μαζί με το καύσιμο και δεν παρατήρησαν βελτίωση στην καύση όπως ισχυρίζεται ο πωλητής των συσκευών.Ακόμα και η ανάλυση καυσαερίων που πόσταρες με την εξάτμιση της παλιάς πετρελαιοκίνητης μερσεντές ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις οικονομία καυσίμου 10, 20, 30% όπως ισχυρίζεται ο πωλητής των συσκευών.
Σιγά να μη φεύγει 50% άκαυτο καύσιμο από την εξάτμιση και με την προσθήκη υδρογόνου αυτό καίγεται ώστε να μας δίνει 20% οικονομία (με μια τυπική απόδοση κινητήρα εσωτερικής καύσης).
Είναι δύσκολο να πιστέψω φίλε Λέοντα, αυτά που γράφουν περί 50% καύσιμο στην εξάτμιση, όταν με τόσο άκαυστο μίγμα, προ καταλύτη θα είχαμε 55+%. Τρέλα . Και οπωσδήποτε οι HC(ppm V) θα ήταν στης 1800 μονάδες, όποτε θα των καταζητούσαν όλα τα περιπολικά…… με ανώτερο όριο τα 200, που μόνον ελαττωματικά αυτοκίνητα το πιάνουν!!!...
Με τόσο HC, στην εθνική, ο καταλύτης θα έλιωνε, και οι μελετητές των εργοστασίων, θα έσκιζαν τα πτυχία τους!..
Φιλικά
Α. -
«Και ένα ακόμα. Γεμίζουμε την πολλαπλή εισαγωγής με καύσιμο μίγμα. Δεν υπάρχει φόβος να σκάσει και να πάρουμε την πολλαπλή σε σούπα; Μάλλον ναι!!!
Σίγουρα ΝΑΙ, φίλε μου!.
Εάν για κάποιο λόγο το αυτοκίνητο κάνει ‘καρμπιρασιόν’, η έχουμε κάποια βαλβίδα εισαγωγής ελαφρά ελαττωματική, η εάν σε κάποιες στροφές αδρανήσει.
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και ένα ακόμα. Γεμίζουμε την πολλαπλή εισαγωγής με καύσιμο μίγμα. Δεν υπάρχει φόβος να σκάσει και να πάρουμε την πολλαπλή σε σούπα; Μάλλον ναι!!!Σίγουρα ΝΑΙ, φίλε μου!.
Εάν για κάποιο λόγο το αυτοκίνητο κάνει ‘καρμπιρασιόν’, η έχουμε κάποια βαλβίδα εισαγωγής ελαφρά ελαττωματική, η εάν σε κάποιες στροφές αδρανήσει.
Α.Τί λέτε ρε παιδιά? Σε όλα τα παλιά αυτοκίνητα με καρμπυρατερ και ψεκασμό μονού σημείου είχαν μείγμα στην πολλαπλή εισαγωγής. Για κάποιο περίεργο λόγο δέν ανατινάζονταν
-
Μάλλον δε σου έχει τύχει. Δες κανένα υγραεριοκίνητο με μίξερ!!!!
Επιπλέον, τα παλιά αυτοκίνητα δεν είχαν πλαστική πολλαπλή, ούτε MAF, MAP κλπ.
Αν ένα σημερινό κάνει μπαμ, θα πέσει πολύυυυυυυυυυυυυ κλάμα. -
Το υγραέριο δεν έχει σχέση με το υδρογόνο.
Το υδρογόνο σε αντίθεση με τα άλλα καύσιμα δεν έχει κάποιο ελάχιστο ποσοστό που χρειάζεται για να γίνει ανάφλεξη. Οποιαδήποτε ποσότητα υδρογόνου και να υπάρχει καίγεται. Είναι μεγάλο πρόβλημα στα υδρογονοκίνητα αμάξια και έχουν ΕΙΔΙΚΕΣ εισαγωγές.
Βέβαια στα αστεία συστήματα (με ηλεκτρόλυση) που βάζεις πάνω στο αμάξι η ποσότητα του υδρογόνου είναι ελάχιστη, δεν επηρεάζει σε τίποτε την καύση και κάθε τόσο (που παράγεται) μια ποσότητα θα καίγεται στην εισαγωγή πριν καν μπει στον κύλινδρο - θα κάνει ένα μικρό παφ και θα εξαφανίζεται.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το υγραέριο δεν έχει σχέση με το υδρογόνο.Το υδρογόνο σε αντίθεση με τα άλλα καύσιμα δεν έχει κάποιο ελάχιστο ποσοστό που χρειάζεται για να γίνει ανάφλεξη. Οποιαδήποτε ποσότητα υδρογόνου και να υπάρχει καίγεται. Είναι μεγάλο πρόβλημα στα υδρογονοκίνητα αμάξια και έχουν ΕΙΔΙΚΕΣ εισαγωγές.
Βέβαια στα αστεία συστήματα (με ηλεκτρόλυση) που βάζεις πάνω στο αμάξι η ποσότητα του υδρογόνου είναι ελάχιστη, δεν επηρεάζει σε τίποτε την καύση και κάθε τόσο (που παράγεται) μια ποσότητα θα καίγεται στην εισαγωγή πριν καν μπει στον κύλινδρο - θα κάνει ένα μικρό παφ και θα εξαφανίζεται.
Και πως εξηγείς την μείωση της κατανάλωσης κατά 22%?
-
Τι ερώτηση είναι αυτή...
Αν δεν είχε 22% μείωση στη κατανάλωση δεν θα το αγόραζε κανείς. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι ερώτηση είναι αυτή...
Αν δεν είχε 22% μείωση στη κατανάλωση δεν θα το αγόραζε κανείς.νομίζω 26 μέτρησαν
πάντως το ότι ο συγκεκριμένος που μέτρησαν οι 4 τροχοι κ η σεατ Μακρής (αν κατάλαβα καλά για αυτόν) σου δίνουν γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων 90 ημερών δεν βλέπω να σχολιάστηκε από κανέναν (κ είχα πει κάποιος θα το αναφέρει)
δεν αναφέρω ότι είχαν κ το θάρρος να δώσουν κ τα κιτ για τεστ σε περιοδικά (οι 4 τροχοι το τεστάραν για 7500 χιλιόμετρα) -
Ποσο κανει η συσκευη;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Καταλαβαίνεις φυσικά ότι οι mods δείχνουν την ίδια ανοχή (που δεν σου αρέσει) και σε εσένα όταν γράφεις ότι αυτό με τα coulomb είναι ΜΑΛΑΚΙΑ (με bold και slap στο τέλος)
Σοβαρά? για πες με ποια παράβαση του κανονισμου λειτουργιας του φόρουμ κ θα αυτομπαναριστώ. Κ πίστεψε με φίλε μου αυτή τη 'μαλακία' με τα τροχιακά την καταλαβαίνω καλύτερα από εσένα γιατί είναι η δουλειά μου
Άλλοι λένε μαλακία το ζήτημα με το υδρογόνο.
Εσύ λες μαλακία το ζήτημα με το διάγραμμα.Εσύ συγχύζεσαι που οι mods αφήνουν να γίνεται το πρώτο, αλλά κάνεις το δεύτερο (και φαντάζομαι δεν συγχύζεσαι που σε αφήνουν οι Mods).
Το πόσο το καταλαβαίνω εγώ ή όχι, από που το συμπεραίνεις;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κατά συνέπια το 0,112% της διαφοράς, δεν είναι τόσο όσο θα μπορούσε κάποιος να πειράξει, για να προέλθει οικονομία.Σκέψου να ήταν και 30% η διαφορά δλδ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Άλλοι λένε μαλακία το ζήτημα με το υδρογόνο.
Εσύ λες μαλακία το ζήτημα με το διάγραμμα.Το πόσο το καταλαβαίνω εγώ ή όχι, από που το συμπεραίνεις;
Ποιο ζήτημα με το διάγραμμα βρε άνθρωπε? ΑΝ το καταλάβαινες θα διαπιστωνες πως είναι άσχετο με το θέμα μας. Για πες μου πάντως αν κολλάει με το θέμα μας
Κοινώς, μπαίνει ο καθένας λέει ότι φαιδρό του κατέβει με αυτό το διάγραμμα, με ειρωνίες για το περιοδικό ή για όποιον έχει την 'αντίθετη' άποψη, με μαύρες τρύπες, σαλάτες και χαβαλές (δημοτικού) να γίνεται.
τέλος πάντων, πάμε παρακατω -
Που παρακάτ' πιδάκιμ', παρακάτ' ίνι γκριμός, θα σκοτουθούμι!!!!
-
«Τί λέτε ρε παιδιά? Σε όλα τα παλιά αυτοκίνητα με καρμπυρατερ και ψεκασμό μονού σημείου είχαν μείγμα στην πολλαπλή εισαγωγής. Για κάποιο περίεργο λόγο δέν ανατινάζονταν»
Φίλε 80 στης περιπτώσεις που παραθέτεις, η δοσομετρική ποσότητα καυσίμου του κατασκευαστή, χωρίς να υπάρχει πίεση, μάλιστα σε συνθήκες υποπίεσης, απλός αναφλέγετε, υπό συνθήκες που περιέγραψα. Πλην όμως και τότε είχαν πεταχτεί φιλτροκάπακα!.
Αυτό που δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο εργαλείο, πόση παραγωγή έχει. Οπωσδήποτε τι γκάμα cc καλύπτει?.«Σκέψου να ήταν και 30% η διαφορά δλδ»
Οσοσδήποτε εάν φίλε majacob o L είχε τέτοιες δυνατότητες, θα απαγορευόταν η προσπέραση!!!....
Ενημέρωσε όταν εκδοθεί το περιοδικό φίλε chemic.
A.
Γεννητρια υδρογονου (hho )