-
ποιος σου λέει, ότι τα ντιζελοκίνητα τέλη, Co2 όταν αρθεί η απαγόρευση, θα στοιχίζουν όσο και τα βενζινοκίνητα ......???
πάρε polo 1.2Tsi bluemotion -
Polo 1.6 TDI BlueMotion Technology.
3,7 l/100km
CO2-Emission:96 g/kmτέλος.
-
Καλυτερα να παρεις το πετρελαιο.Κανε test drive το s40 μιας και ειναι διαθεσιμο και κρινε μονος σου μετα.Επισης αν κινεισαι παραπανω σε αστικο κυκλο το πετρελαιο συμφερει...Συμφερει ΠΟΛΥ!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όταν κρουζάρεις χαλαρός με 110-130 δεν έχει 4000 στροφές αλλά αναλογα με το κιβώτιο κλπ είσαι στις 1500 με 2000 το πολύ. Το κατέβασμα απο 6η σε 5η δεν ανεβάζει τόσο τις στροφές ούτε ένας diesel ανεβάζει στροφές τόσο γρήγορα όσο ένα βενζίνης. Ξεκινάς λοιπόν την προσπερασούλα είσαι στην ροπή, αν είσαι και με τέρμα γκάζι μπορεί να μπεί και το overboost αν και εφόσον υπάρχει διακοπτάκι στο τέρμα της διαδρομής του πεντάλ. Μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσεις και σε 4η αν η διαδρομή είναι ανηφορική και έχεις πέσει πολύ κάτω απο τις 1500 που μπαίνει συνήθως το turbo αλλά η προσπέραση θα γίνει και θα γίνει και σχετικά σβέλτα αρκεί να παραμένεις μέσα στην ωφέλιμη περιοχή της ροπής που είναι απο 1500 μέχρι 4500 στροφές πρπ. Φυσικά ένα μεγαλύτερο μοτέρ θα είναι λίγο πιο γρήγορο, όχι απαραίτητα πάρα πολύ γιατί το κιβώτιο γίνεται ακόμα πιο μακρύ, αλλά και ο 1.6 είναι ΟΚ. Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει αλλά μια προσπέραση την κάνει πιο άνετα απο ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο με 125 άλογα.Η τελευταία σου πρόταση με καλύπτει πλήρως & συμφωνώ 100%. Το fluence μου, με 50άρα 6η (όχι πολύ μακριά για diesel) και 24 κιλά ροπής, προσπερνά αφού τουρμπίσει (προφανώς) με εύρος λειτουργίας 1700-3400 στροφές, μετά τελειώνει, αλλά δεν είναι και κανένα super μοτέρ, τα καινούρια αναπνέουν καλύτερα και συνεπώς στροφάρουν καλύτερα. Στο diesel μαθαίνεις να προσπερνάς ανεβάζοντας πολλές φορές ταχύτητα κατά τη διάρκεια της προσπέρασης (ακόμα και δύο αν χρειαστεί!) κρατώντας πάντα το γκάζι ελαφρά πατημένο κατά τις αλλαγές γιατί αν ξετουρμπίσεις, καθάρισες. Το diesel όμως με οποιαδήποτε σχέση επιταχύνει πρακτικά το ίδιο, απλά το μοτέρ έχει το δικό του (αργό) ρυθμό στο ανέβασμα των στροφών. Έχει δίκιο ο Thomas_C200K που λέει 'πάρε το diesel-άκι' και συμπληρώνω πως με το 1.6 λόγω ροπής ο deminio είναι καλυμμένος, γιατί αν ανέβει στα 2 λίτρα, κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το 'φιλόξενο' ελληνικό κράτος. Συμφωνώ και με τον johnkyr που λέει για το καινούριο 1.6 με τα 130 της renault (ΔΕΝ είμαι 'ρενάκιας', έχω αλλάξει διάφορες μάρκες), αλλά προς το παρόν τον βρίσκεις μόνο στα scenic.
-
κρατώντας πάντα το γκάζι ελαφρά πατημένο κατά τις αλλαγές γιατί αν ξετουρμπίσεις, καθάρισες.
Αυτό γενικά επιδρά κάπου αρνητικά στο αυτοκίνητο είτε ντίζελ, είτε βενζίνης;Κάπου το ξαναάκουσα τώρα τελευταία και μου έκανε εντύπωση.
-
Παιδια να ρωτησω και κατι αλλο ξερετε...ο diesel 1.6 ειναι 8βαλβιδος και οχι 16... Μηπως θα ειναο αργοστροφος;εκτος και αν εχει μεγαλυτερες βαλβιδες οποτε θα ειναι το ιδιο πραγμα λογικα
-
Το καλό των ντίζελ είναι ότι σπάνια χρειάζεσαι να αναζητήσεις το πάνω μέρος τους στροφομέτρου (όποιο κι αν είναι αυτό) γιατί στα έχουν δώσει όλα από νωρίς. Δηλαδή σε σχέση με έναν ατμοσφαιρικό 1600 με τα ίδια 115 άλογα εσύ θα έχεις τα 100 άλογα από πιο νωρίς με το καλημέρα ενώ ο άλλος πρέπει να φτάσει στις 5000 στροφές για να τα βρει.
Γιατί τελικά δε σε νοιάζει τι κάνει και σε πόσες στροφές θα λειτουργεί. Σημασία έχει πόση ώρα θέλει να ανεβάσει από πχ 80 στα 110 για να προσπεράσεις τη νταλίκα που πάει με 100. Αν έχουν ταιριάξει σωστά ταχύτητες και κινητήρας θα το πετύχει καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε αυτοκίνητο (και όχι μόνον) ακόμα και για κάτι χόντα που πάνε στις 8-9000 στροφές... Άρα κοιτάς το κοντέρ και εισπράττεις την αποτελεσματικότητα άσχετα με το τι λέει το στροφόμετρο. Αυτό παίζει ρόλο περισσότερο για να σου θυμίζει να αλλάξεις ταχύτητα. -
διαβαζω τοσα posts περι προσπερασεων. συγνωμη αλλα δεν επικεντρωνεστε σωστα. κατ αρχας πειτε μου σε ποσους δρομους πλεον κινειστε και πρεπει να προσπερασετε. πολυ λγιοτερους φανταζομαι σε σχεση με 10 χρονια πριν. αρα τα δεδομενα εχουν αλλαξει. επισης ποσες φορες εχετε πετυχει νταλικα σε δρομο με μια λωριδα , η οποια πηγαινει με 100. και να την πετυχετε σε τετοιο δρομο , κι εσεις με 100 θα πηγαινετε ετσι κι αλλιως. αρα δεν χρειαζετε να προσπερασουμε. το θεμα ειναι για μενα με τι στυλ οδηγει καποιος. του αρεσει να ειναι ανετος?του αρεσει σε εθνικη οδο να πιανει τα 160 και να ταξιδευει ανετα σε αυτην την ταχυτητα?του αρεσει να πηγαινει με 100 και να κανει οικονομια? αν καποιος ειναι χαλαρος τυπος, ποτε δεν θα τον προβληματισουν τα 115 αλογα. αν ομως θελει λιγο γκαζι παραπανω θα τον κουρασει αν δεν εχει αρκετη ιπποδυναμη. κι επισης θα το παταει αρκετα με αποτελεσμα να καιει και παραπανω. π.χ. στα 160 ο 1.6 πετρελαιο, πιστευω τελικως θα καιει παραπανω απο τον διλιτρο.
ο πατερας μου ας πουμε που εχει συνηθισει αλλιως θα νομιζει οτι ο 1,6 ειναι πυραυλος. εμενα θα με κουραζει απιστευτα. επειδη ταξιδευω αρκετα, η εμπειρια μου λεει οτι η περισσοτερη ιπποδυναμη, με παει και πιο ανετα και λιγο πιο γρηγορα στον προορισμο μου.
-
Η ιδιαιτερότητα των ντίζελ είναι ότι σου δίνουν πολλά περισσότερα άλογα σε πιο χαμηλές στροφές. Στην πράξη και μέχρι τις 4500 στροφές θα είναι μάλλον καλύτερα από το να έχεις ένα 2-2,2 λίτρα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.
Πρέπει να το οδηγήσεις και με το σωστό τρόπο για να καταλάβεις την ευκολία. -
Συμφωνώ με τον όνυχα και τη λογική του. ειδικά για το θέμα της προσπέρασης πρέπει πάντα να έχουν υπόψη τις προηγούμενες επειρίες του οδηγού και την αίσθηση που έχει για το αυτοκίνητο και το δρόμο. Εάν αργό ντίζελ (ναι υπάρχουν και γρήγορα) θα έχει κάποιο πρόβλημα στις προσπεράσεις με πολλά χιλιόμετρα γιατί δεν έχει δύναμη ψηλά. ΤΟ προσωπικό μου παράδειγμα (Punto 1,3 75HP): σε προσπεράσεις που ξεκινάω από΄60-70 για να ολωκληρώσω με 110-120 είναι στο τούρμπο και πάει πολύ καλά (μς δύο αλλαγές ταχύτητας). Όταν όμως πρέπει να ξεκινήσω την προσπέραση από τα 100 -110 και να ολοκληρώσω στα 140 τότε τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί είναι αδύναμο ψηλά και τελειώνει ο κινητήρας γρήγορα.
προσωπικά πιστεύω ότι όταν καταλάβει ο deminio τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου δε θα έχει πρόβλημα πουθενά και θα ευχαριστηθεί την οικονομία και το άνετο χαμηλόστροφο ταξίδι του ντίζελοκίνητου -
Ο χρήστης deminio έγραψε:
Παιδια να ρωτησω και κατι αλλο ξερετε...ο diesel 1.6 ειναι 8βαλβιδος και οχι 16... Μηπως θα ειναο αργοστροφος;εκτος και αν εχει μεγαλυτερες βαλβιδες οποτε θα ειναι το ιδιο πραγμα λογικαΤα ντίζελ εξ ορισμού είναι αργόστροφα. Οι μεγάλες βαλβίδες δεν κάνουν καλό καθώς έχουν μεγαλύτερη αδράνεια. Για αυτό άλλωστε εξελίχθηκαν οι πολυβάλβιδες κεφαλές.
-
Καλησπέρα κ απο εμενα.Αν θελεις την γνώμη μου μια χαρά ειναι τα 115.Απο την στιγμή που διάλεξες diesel σίγουρα εχεις στο μυαλ'ο σου την χαμηλή κατανάλωση.Για να το πετυχεις αυτό δεν φτάνει μονο το diesel αλλα χρειάζεται κ συνετή οδηγηση.Οποτε τον πιλοτο στα 120-140km και ολα καλά.Σου τα λέω ολα αυτά,καθώς το έψαξα λιγάκι το θέμα(υποψηφιος αγοραστής diesel).Μετα απο σκέψη κατέληξα κ εγω σε VOLVO S40 D2 R-DESING ΛΕΥΚΟ(συντηρητικο-αλλα με καλη τιμη 21000 με το κλειδι στο χέρι).Αρκεί να με ικανοποιηση κ απο κοντά(Εκλεισα απο βδομάδα test drive)Ποιο πολύ οι χώροι κ το εσωτερικό του παρα οι επιδόσεις του κινητήρα.Αν θες την γνώμη μου,το S60 ειναι κουκλι. Υ.Γ Iσώς του ριξω κ εγω μια ματια.Ξεχασα να σου πω πως η volvo εχει προσφορές μεχρι τελη του μηνα(-2800 στο s40 diesel)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παιδια να ρωτησω και κατι αλλο ξερετε...ο diesel 1.6 ειναι 8βαλβιδος και οχι 16... Μηπως θα ειναο αργοστροφος;εκτος και αν εχει μεγαλυτερες βαλβιδες οποτε θα ειναι το ιδιο πραγμα λογικα
Τα ντίζελ εξ ορισμού είναι αργόστροφα. Οι μεγάλες βαλβίδες δεν κάνουν καλό καθώς έχουν μεγαλύτερη αδράνεια. Για αυτό άλλωστε εξελίχθηκαν οι πολυβάλβιδες κεφαλές.
Ναι ΟΚ αλλά ο νέος 16αρης του PSA και του Volvo δλδ είναι 8βαλβιδος και παρόλα αυτά έχει καλύτερες επιδόσεις χάρη στα +5 άλογα και την ροπή στα 270nm, απο τον προηγούμενο 16βάλβιδο συνδυάζοντας τες με καλύτερη οικονομία καυσίμου.
En se conformant à la norme de dépollution Euro V, obligatoire depuis le 1er janvier 2011, le 1.6D d'origine PSA devient D2, perd 8 soupapes, mais gagne 5 ch (115 ch),** ainsi que 30 Nm (270 Nm). Il est désormais accouplé à une boîte six dont la commande reste douce, précise et suffisamment rapide. L'étagement de cette dernière, pas trop long, permet à cette C30 de bénéficier pleinement de l'augmentation de couple. En 6e, cette D2 offre déjà de bien meilleures reprises** que l'ancienne version 1.6D en** 5e (12,8 s de 80 à 120 km/h, contre 14,9 s).** De quoi assurer des dépassements toujours très sûrs, et ne jamais manquer de coffre...
http://www.automobile-magazine.fr/essais/volvo/essai_volvo_c30_d2_mieux_et_moins_bien
Απο την άλλη το μοτέρ έχει χάσει λιγο σε ομοιογένεια αφού η έλλειψη turbo γίνεται πιο αισθητή κάτω απο τις 1500 στροφές. Σε κάθε περίπτωση, κρινοντας απο τον προγονο του που έτυχε να πέσει στα χέρια μου, δεν νομίζω ο φίλος μας να αισθανθεί πως το αμάξι δεν πάει βήμα. Φυσικά υπάρχει και η λύση επαναπρογραμματισμού αλλά να περιμένει σημαντική αύξηση κατανάλωσης. -
Ο χρήστης deminio έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....)ένα ωραίο κείμενο του συν-φορουμίτη ΙΚΕ
http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ιδιαιτερότητα των ντίζελ είναι ότι σου δίνουν πολλά περισσότερα άλογα σε πιο χαμηλές στροφές. Στην πράξη και μέχρι τις 4500 στροφές θα είναι μάλλον καλύτερα από το να έχεις ένα 2-2,2 λίτρα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.
Πρέπει να το οδηγήσεις και με το σωστό τρόπο για να καταλάβεις την ευκολία.Πιο σωστά από όλους το έχει πιάσει ο onyx το θέμα. Αν δει κάποιος διαγράμματα ισχύος-ροπής από diesel, θα κατανοήσει εύκολα τα παραπάνω.
ΤΟ προσωπικό μου παράδειγμα (Punto 1,3 75HP)...
Με 5άρι κιβώτιο μάλλον, σωστά; Μειονέκτημα οι 5 σχέσεις στο diesel φίλε elvet. Αν μπορούσες να δεις τη διαφορά με το 6άρι θα καταλάβαινες τι εννοώ. Τα έχουμε ξαναπεί στο forum απ΄όσο θυμάμαι, πιο παλιά, για αυτό το θέμα.
Τα ντίζελ εξ ορισμού είναι αργόστροφα. Οι μεγάλες βαλβίδες δεν κάνουν καλό καθώς έχουν μεγαλύτερη αδράνεια. Για αυτό άλλωστε εξελίχθηκαν οι πολυβάλβιδες κεφαλές.
Συμφωνώ για τα αργόστροφα diesel, είναι ο λόγος που δεν τα γουστάρουν οι φανατικοί της γρήγορης οδήγησης. Μαζί τους και εγώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω +50.000χλμ/χρόνο με 1,7€/λτ!
Εκεί που κάνεις λάθος είναι στο εξής: οι πολυβάλβιδες κεφαλές υπάρχουν για να μεγαλώσει η επιφάνεια μέσω της οποίας ρέει το καύσιμο μίγμα/καθαρός αέρας ή τα καυσαέρια, δηλαδή βελτιώνουν τη ροή στον κύλινδρο, ενώ παράλληλα βάζεις το μπουζί στο κέντρο (ή τον ψεκασμό) με προφανή κέρδη. Η μάζα στελέχους/κεφαλής δεν είναι αυτό που μας απασχολεί, δηλαδή η αδράνεια που αυτή προκαλεί, άλλωστε οι 2 βαλβίδες μάλλον αθροίζουν περισσότερο 'βάρος' από τη (μεγαλύτερη) μία!
Τώρα μου ήρθε στο μυαλό και η Maserati με εκείνο το παλαβό 6βάλβιδο/κύλινδρο μοτέρ (πριν το 90-95 νομίζω ήταν, δε θυμάμαι περισσότερα, όποιος μπορεί ας μας διαφωτίσει...) -
Οι πολυβάλβιδες κεφαλές εξελίχθηκαν φυσικά για λόγους αναπνοής. Ένας από τους λόγους που τα πολυβάλβιδα σύνολα στροφάρουν πιο γρήγορα είναι λόγω της ταχύτητας ανοιγοκλεισίματος των μικρότερων και άρα ελαφρύτερων βαλβίδων (2 μικρές εισαγωγής αντί για μία μεγάλη).
-
Ερώτηση: Έχω ενα S40 1,8 των 125 ΗΡ. Λόγω πολλών χιλιομέτρων πρέπει να κανουμε και λίγο οικονομία λέω να πάρω το S40 1.6d. Προσπέραση θα κάνω πιο ευκολά με το μέν ή το δε; Η θηριώδης ροπή έχει τελικά κανένα κερδος η μπα; Με 160 μ.ω.τ θα μπορώ να κινούμε η μπα;
Αυτά τα λίγα. . .
Υ.Σ το γεγονός οτι θέλω πάλι S40 είναι κυρίως για τους χώρους και για το υπεραναπαυτικό του κάθισμα που είναι το καλύτερο που έχω βρει και υποστηρίζει η τσέπη μου -
Όσο ανηφορίζει ο δρόμος και βαραίνει το αυτοκίνητο η προσπέραση γίνεται σίγουρα πιο εύκολα με το dieselάκι παρά με το ατμοσφαιρικό 1.8, που θα έχει 5άρι κιβώτιο κατα πάσα πιθανότητα. Με 160 εννοείται πως θα κινείσαι και μάλιστα χωρίς να σε νοιάζει η κλίση του δρόμου, αλλά (ανάλογα με το γρανάζωμα της 6ης) αν ξεπερνάς πολύ τις 3000 στροφές ίσως να είναι λίγο κουραστικό.
-
Εγώ θα έλεγα να βρεις κανένα test drive και να κρίνεις μόνος σου...
-
και με το ατμοσφαιρικό στα 160, έχεις 'πολλές' στροφές λόγω κοντού 5ριου σασμάν .....
όταν λες ότι μετά τις 3.000 θα είναι 'κουραστικό' από τι ? θόρυβος ? o 1.6D έχει μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600σαλ
@Drkill, το S40 1.8 τι χρονολογίας είναι και με πόσα χλμ ? ... δεν νομίζω να μπορέσεις να ρεφάρεις από την ανταλλαγή με το 1.6D, αφού θα χάσεις πολλά €€€.
Volvo S60 1.6d 115HP diesel