-
παντα ενας μαλακας πρεπει να εχει λειζερ εκει δεν μπορει..
(12 ευρω το ενα κατα τα αλλα και εχει γεμισει η πλατεια.. σπιτι θα κανει ο πακιστανος) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φίλε image καλά έκανες και πήρες τις δουλειές αλλά καταλαβαίνεις ότι κάπως έτσι τσούλησε η μπίζνα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.Συγνώμη με συγκρίνεις με τον τεμπελχανά του δημαρχείου; Πόσους έχει στο πέϊρόλ του αυτό το κρέας; Εγώ είχα και έχω. Τάισα οικογένειες και πληρώνω ταμεία. Αναγκάστηκε ποτέ αυτός να απολύσει κάποιον; Το μόνο που ξέρει είναι να ζητάει δουλειά από άλλους.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ξέρουμε τι κόμμα ψηφίζει;Συμφωνα με πληροφοριες ηταν στην γαλαζια πολυκατοικια
-
Παρεξήγησες. Στην τελική εσύ έφτιαξες και ένα πεζοδρόμιο, ένα δρόμο, ένα παγκάκι. Αυτός;
Απλώς ήθελα να τονίσω αυτό που είπα περί 'εύκολου' χρήματος. Αν αυτός έπαιρνε ένα μηνιάτικο τζάμπα, ένας κατασκευαστής (δεν αναφέρομαι σε σένα γιατί δεν γνωρίζω) μπορεί να έφτιαξε 2 ή 3 φορές το ίδιο πεζοδρόμιο χωρίς λόγο (Πατησίων πχ ) κλπ.
Νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. -
imago απλά είναι τα πράγματα, η Ελλάδα δανείστηκε για να κάνει Ολυμπιακούς αγώνες, ένα μέρος από τα χρήματα αυτά το πήρες εσύ και ένα μέρος αυτών πήγε σε ταμεία,μισθούς ή στη τσέπη σου.
Αν θες τη γνώμη μου καλά έκανες, εφόσον έκανες τη δουλειά σου τίμια χωρίς υπεξαιρέσεις, υπερκοστολογήσεις κλπ δεν έχεις να απολογηθείς για κάτι. Όμως συλλογικά σαν χώρα (ΟΛΟΙ οι πολίτες, όχι ένας πρωθυπουργός) αποφασίσαμε πως θέλουμε Ολυμπιακούς αγώνες, θέλουμε να δανειστούμε και θέλουμε να πληρώσουμε τους διάφορους imago να φτιάξουν τα ανάλογα έργα.
Πολλά από τα έργα αυτά έχουν μείνει σαν υποδομή (μάλλον κανένας δεν θυμάται την Αθήνα χωρίς ανισόπεδες, μετρό ή Αττική οδό..) κάποια πήγαν τσάμπα και μεγάλα ποσά πήγαν απευθείας σε (πολλές και διάφορες) τσέπες που δεν έπρεπε.
Αν δανειστήκαμε πχ 1δις ευρώ αυτό σκόρπισε αλλού καλώς αλλού κακώς.
Πόσο **βλάκας **(το λιγότερο) είναι κάποιος που σήμερα λέει:
- Κανένας δεν ήθελε την Ολυμπιάδα και 'μας τη φόρτωσαν'
- Να επιστρέψουν 'οι κλέφτες' το 1 αυτό δις όταν τα χρήματα αυτά έχουν μοιραστεί άμμεσα ή έμμεσα στη μισή Ελλάδα.
ΥΓ. Για όποιον έχει απορία τι ψηφίζω, να απαντήσω πως ψηφίζω κάθε φορά αυτόν που θεωρώ καλύτερο από τους διαθέσιμους υποψήφιους στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση. Το ψάχνω πάρα πολύ και δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση ή χάρη από κανένα κόμα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αν και σπανίως η παράταξη αυτού που ψήφισα βγήκε στην κυβέρνηση (ίσως και ποτέ, δεν είμαι σίγουρος ) δεν έχω μετανοιώσει εκ των υστέρων σχεδόν ποτέ για την επιλογή μου. Κάθε ψήφος μετράει είναι κουτό (σε ατομικό επίπεδο) να αντιμετωπίζουμε τις εκλογές επιπόλαια αν και είμαι σαφέστατα υπερ της προαιρετικής ψήφου (που στη πράξη ισχύει βέβαια).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
...Αν θες τη γνώμη μου καλά έκανες, εφόσον έκανες τη δουλειά σου τίμια χωρίς υπεξαιρέσεις, υπερκοστολογήσεις κλπ δεν έχεις να απολογηθείς για κάτι. Όμως συλλογικά σαν χώρα (ΟΛΟΙ οι πολίτες, όχι ένας πρωθυπουργός) αποφασίσαμε πως θέλουμε Ολυμπιακούς αγώνες, θέλουμε να δανειστούμε και θέλουμε να πληρώσουμε τους διάφορους imago να φτιάξουν τα ανάλογα έργα.
...
Όχι και όλοι ρε φίλε.
Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι πήραμε τους αγώνες ήμουν έξω από το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Ακούω τις κόρνες των αυτοκινήτων και απογοητευμένος ψιθυρίζω 'όχι ρε γμτ'.
Το ακούει η συνάδελφος που ήταν δίπλα μου και με ρωτάει τι γίνεται με τις κόρνες και γιατί είπα αυτό που είπα με τέτοια απογοήτευση.
Της απάντησα με μορφασμό ότι μόλις είχε γίνει η ανακοίνωση ότι πήραμε τους ολυμπιακούς αγώνες.Πριν, αλλά και κατα τη διάρκεια του, 2004 ούτε συμμετείχα ούτε ήθελα τους ΟΑ γιατί θεωρούσα ότι ήταν μία καταστροφική φιέστα. (ίσως το μόνο πραγματικά καλό που έφερε και άφησε ήταν το aDSL)
Τότε -φυσικά- ήμουν μλκς, κομπλεξικός και μίζερος.
Δεν έχει σχέση το τι πίστευα και τι φοβόμουν βέβαια, απλά τα γράφω όλα αυτά γιατί κάπως μου έκατσε εκείνο το 'ΟΛΟΙ' που έγραψες με κεφαλαία.
Και όχι τπτ άλλο, να σκεφτείς ότι το 1992-93 υποστήριζα θερμά να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς στο κοντινό μέλλον.
_
-
Ωραία, άλλαξε το 'ΌΛΟΙ' με το 'συντριπτική πλειοψηφία', οκ τώρα?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Και όχι τπτ άλλο, να σκεφτείς ότι το 1992-93 υποστήριζα θερμά να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς στο κοντινό μέλλον.Καθαρά από περιέργεια, γιατί υποστήριζες το 93 τους Ολυμπιακούς αγώνες και όχι το 2004? Τι είχε αλλάξει?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Για όποιον έχει απορία τι ψηφίζω, να απαντήσω πως ψηφίζω κάθε φορά αυτόν που θεωρώ καλύτερο από τους διαθέσιμους υποψήφιους στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση. Το ψάχνω πάρα πολύ και δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση ή χάρη από κανένα κόμα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αν και σπανίως η παράταξη αυτού που ψήφισα βγήκε στην κυβέρνηση (ίσως και ποτέ, δεν είμαι σίγουρος ) δεν έχω μετανοιώσει εκ των υστέρων σχεδόν ποτέ για την επιλογή μου. Κάθε ψήφος μετράει είναι κουτό (σε ατομικό επίπεδο) να αντιμετωπίζουμε τις εκλογές επιπόλαια αν και είμαι σαφέστατα υπερ της προαιρετικής ψήφου (που στη πράξη ισχύει βέβαια).Με το να αναρωτάσαι αν σπανίως ή ποτέ βγήκε η ψήφος σου κυβέρνηση, μόνο το να ψηφίζεις έναν εκ των δύο μπορεί να υποθέσει κανείς. Γιατί οτιδήποτε άλλο δεν έπαιζε να έχει βγει και δεν έχει βγει ποτέ.
Οπότε αυτό που λες ότι το ψάχνεις πάρα πολύ, ενώ παράλληλα λες ότι φταίνε αυτοί που τους διόρισαν, πως ακριβώς το αντιλαμβάνεσαι;
Και bonus track γενικότερο, το να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ως αντιπολίτευση, έχει διαφορά από το να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ως κυβέρνηση;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραία, άλλαξε το 'ΌΛΟΙ' με το 'συντριπτική πλειοψηφία', οκ τώρα?αμφισβητεις ομως οτι μεσω των ΜΜΕ η κοινη γνωμη μπορει να καθοδηγηθει και να εξαπατηθει? αμφισβητεις οτι μεσω των ΜΜΕ εχεις την εικονα που εχεις για το συγκεκριμενο παραδειγμα (και πολλα αλλα) ?
ποιοι ειναι αυτοι που μπορουν να προβληθουν και να εκλεχθουν βρε IKE ?
γιατι σιγουρα θα χει απομεινει καποιος σοβαρος και σπουδαιος ανθρωπος στη χωρα μας, δε γινεται ολοι να ειμαστε σκαρτοι..
εδω η ντορα , η οποια δεν τραβαει και φαινεται οτι δεν τραβαει προσπαθει να στησει κι αυτη το μαγαζακι της και προβαλλεται απο τα καναλια σαν ηγετης κομματος μπας και πειστουν τελικα καποια ζωα να την βαλουν στη βουλη..αυτο εσυ το αποκαλεις δημοκρατια? ειναι δημοκρατια το να εχεις ουσιαστικα να επιλεξεις αναμεσα σε 2 κομματα? ειναι δημοκρατια αλλα να σου υποσχονται και αλλα να κανουν στο τελος στο ονομα της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας?
εγω ημουν παιδακι οταν πηραμε τους ολυμπιακους αλλα ουτε μια στιγμη δε χαρηκα με αυτο το πανηγυρακι και τη κατασπαταληση χρηματων που καταλαβαινα οτι καποια στιγμη θα κληθω να πληρωσω , ουτε ετρεχα οπως πολλοι φιλοι μου να γινω εθελοντης αλλα επειδη ειδες μερικους να τρεχουν εξω χαρουμενοι σημαινει οτι ειναι και η πλειοψηφια..
ισως και να ειναι , τι να πω.. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Με το να αναρωτάσαι αν σπανίως ή ποτέ βγήκε η ψήφος σου κυβέρνηση, μόνο το να ψηφίζεις έναν εκ των δύο μπορεί να υποθέσει κανείς. Γιατί οτιδήποτε άλλο δεν έπαιζε να έχει βγει και δεν έχει βγει ποτέ.Αυτός ο συλλογισμός είναι παρόμοιος με τον παρακάτω: οι φράουλες είναι κόκκινες άρα κάθε Τετάρτη βρέχει. Απλά ξαναδιάβασε τι έγραψες, μάλλον βιάστηκες γιατί είχες έτοιμη την απάντηση στο ποστ μου πριν το διαβάσεις
ΥΓ. Στις εκλογές ψηφίζεις βουλευτές άμμεσα και παράταξη έμμεσα..
@QsisVTS αν θεωρείς ΤΟΣΟ βλάκα τον κόσμο που να είναι πειθήνιο όργανο του mega ή κάθε καναλάρχη τότε οκ. ΣΥμπτωματικά οι περισσότεροι ψηφίζουν ότι τους βόλεψε.
Τώρα αν θες να με πείσεις πως κανένας δεν ήθελε την Ολυμπιάδα (αν και παιδάκι τότενες) μάλλον θα ζούσα σε άλλη Ελλάδα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραία, άλλαξε το 'ΌΛΟΙ' με το 'συντριπτική πλειοψηφία', οκ τώρα?Δεν έχει καμία σημασία, εννοείται ότι όταν κάτι το θέλει η πλειοψηφία είναι σαν να το θέλουν όλοι.
Δεν έχω διάθεση να πεταχτώ στην σχολική τάξη και να πω ότι εγώ δε γέλαγα, είναι κάτι σαν προσωπικό απωθημένο.Και όχι τπτ άλλο, να σκεφτείς ότι το 1992-93 υποστήριζα θερμά να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς στο κοντινό μέλλον.
Καθαρά από περιέργεια, γιατί υποστήριζες το 93 τους Ολυμπιακούς αγώνες και όχι το 2004? Τι είχε αλλάξει?
Είχα αντιληφθεί περισσότερα πράγματα. Είχα προφτάσει να σιχαθώ την αλλοίωση στο νόημα των αγώνων και την αισχρή εμπορευματοποίηση των πάντων στο όνομά τους.
Είχα προφτάσει να καταλάβω πόσο λάθος θα ήταν μία χώρα σαν τη δική μας να αναλάβει τη διοργάνωση αυτής της φιέστας όταν ξεκάθαρα είχε άλλες προτεραιότητες, ενώ η διοργάνωση των αγώνων δε θα της πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν έχει καμία σημασία, εννοείται ότι όταν κάτι το θέλει η πλειοψηφία είναι σαν να το θέλουν όλοι.
Δεν έχω διάθεση να πεταχτώ στην σχολική τάξη και να πω ότι εγώ δε γέλαγα, είναι κάτι σαν προσωπικό απωθημένο.Εγώ το ΟΛΟΙ το ανέφερα για να τονίσω πως οι ΟΑ ήταν κάτι που η πλειοψηφία ήθελε, όχι κάτι που επεβλήθει από κάποια κυβέρνηση εν μέσω αποδοκιμασίας. Ξέρω και εγώ κάποιους που δεν ήθελαν για διάφορους λόγους την Ολυμπιάδα, ούτε το 96, ούτε του 2000, ούτε του 2004. Ήταν όμως μειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία τους ήθελε σα τρελή.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν έχει καμία σημασία, εννοείται ότι όταν κάτι το θέλει η πλειοψηφία είναι σαν να το θέλουν όλοι.
Δεν έχω διάθεση να πεταχτώ στην σχολική τάξη και να πω ότι εγώ δε γέλαγα, είναι κάτι σαν προσωπικό απωθημένο.Εγώ το ΟΛΟΙ το ανέφερα για να τονίσω πως οι ΟΑ ήταν κάτι που η πλειοψηφία ήθελε, όχι κάτι που επεβλήθει από κάποια κυβέρνηση εν μέσω αποδοκιμασίας. Ξέρω και εγώ κάποιους που δεν ήθελαν για διάφορους λόγους την Ολυμπιάδα, ούτε το 96, ούτε του 2000, ούτε του 2004. Ήταν όμως μειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία τους ήθελε σα τρελή.
Ναι, έτσι είναι.
_
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτός ο συλλογισμός είναι παρόμοιος με τον παρακάτω: οι φράουλες είναι κόκκινες άρα κάθε Τετάρτη βρέχει. Απλά ξαναδιάβασε τι έγραψες, μάλλον βιάστηκες γιατί είχες έτοιμη την απάντηση στο ποστ μου πριν το διαβάσειςΥΓ. Στις εκλογές ψηφίζεις βουλευτές άμμεσα και παράταξη έμμεσα..
Πάλι σοφιστείες; Παίρνε τα πράγματα στα ίσια.
Η εκλογική διαδικασία και η διακυβέρνηση είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Με το να αναρωτάσαι αν σπανίως ή ποτέ βγήκε η ψήφος σου κυβέρνηση, μόνο το να ψηφίζεις έναν εκ των δύο μπορεί να υποθέσει κανείς. Γιατί οτιδήποτε άλλο δεν έπαιζε να έχει βγει και δεν έχει βγει ποτέ.
Αυτός ο συλλογισμός είναι παρόμοιος με τον παρακάτω: οι φράουλες είναι κόκκινες άρα κάθε Τετάρτη βρέχει. Απλά ξαναδιάβασε τι έγραψες, μάλλον βιάστηκες γιατί είχες έτοιμη την απάντηση στο ποστ μου πριν το διαβάσεις
Κοίτα ΙΚΕ. Πόσες φορές έχεις ψηφίσει σε βουλευτικές; 3; 4;
Λοιπόν, ο συλλογισμός είναι απλός.
Για να λες ότι σπανίως έχει βγει και γενικότερα να αναρωτάσαι κατά πόσον έχει βγεί ή όχι, μόνο ΠΑΣΟΚ ΝΔ παίζει.
ΑΝ δεν ψήφιζες ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ούτε σπανίως, ούτε θα είχες αμφιβολίες για το κατά πόσον έβγαιναν. Δεν θα είχαν βγει και δεν θα είχες καμία αμφιβολία γι' αυτόΟπότε πάμε πάλι. Από τη μία εμμέσως πλην σαφώς λες ότι ψήφιζες ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, σε τουλάχιστον μερικές (γιατί κάποια λες ότι παίζει να βγήκε και κάποιες άλλες όχι => είτε ναι είτε όχι πάλι στον ίδιο συνδυασμό αναφερόμαστε) και οι άλλες που μένουν είναι 1, και από την άλλη λες ότι και το έψαχνες πάρα πολύ, και δεν το έχεις μετανιώσει αλλά και υπέυθυνοι είναι αυτοί που εξέλεγαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Εκτός και αν απαντάς με θετικό τρόπο στο bonus track, ότι είναι διαφορετικό να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και να βγαίνει αντιπολίτευση, από το να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και να βγαίνει κυβέρνηση
EDIT και φυσικά το ΥΓ σου ισχύε με τον αντίστροφο τρόπο. Εκτός κι αν έχεις βρει κάποιο μαγικό τρόπο να ψηφίζεις ταυτόχρονα ανθρώπους διαφορετικών παρατάξεων. Θα είχε ενδιαφέρον και η άποψή σου (όπως φαίνεται να είναι) ότι το να βγει ΠΑΣΟΚ δεν λέει κάτι από μόνο του, γιατί αν οι σταυροί ήταν διαφορετικοί τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς
-
Ωραία η σοφιστεία σου αλλά αν διαβάσεις τον συλλογισμό του mjacob λέει πως επειδή σχεδόν ποτέ ή ποτέ δεν εκλέχθηκε αυτός που ψήφισα άρα το συμπέρασμα είναι πως πάντα ψηφίζω κάποιον από αυτούς που εκλέγονται.
Καταλαβαίνω πως κατά βάθος θα θέλατε να πω πχ πως είμαι ΠΑΣΟΚΟΣ μέχρι το κόκαλό ή ξάδερφος του Πάγκαλου ή της Ντόρας. Οπότε η συζήτηση να μετακυλίσει από διάλογο επιχειρημάτων (λέμε τώρα) σε προσωπικό μαλλιοτράβηγμα.
Για το λινκ και τη σοφιστεία σου θα σε παραπέμψω στο τεύχος του Λούκυ Λουκ όπου ήταν υποψήφιος στις εκλογές ο Άβερελ. Δείχνει πόσο αφελές είναι το σκεπτικό σου (στο λινκ) και μιας και είναι κόμικ διαβάζεται και πολύ ευχάριστα.
-
Μια και μιλατε περι ολυμπιακων - παλι οφτοπικ βεβαια - για ποιο λογο θεωρειτε πως η πλειοψηφια τους ηθελε???
Θεωρειτε πως γνωριζε ο κοσμος που τοτε πανηγυριζε με ποιους ορους θα γινονταν ή τι συνεπειες θα εφερναν?? Πως το προβαλλαν εκεινη την περιοδο τα μμε??
-
Κρίμα ρε γμτ. Αυτοπαγιδεύεσαι. Ρε μπας κι είσαι πράγματι σαν τη φωτό που κότσαρε ο άλλος;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραία η σοφιστεία σου αλλά αν διαβάσεις τον συλλογισμό του mjacob λέει πως επειδή σχεδόν ποτέ ή ποτέ δεν εκλέχθηκε αυτός που ψήφισα άρα το συμπέρασμα είναι πως πάντα ψηφίζω κάποιον από αυτούς που εκλέγονται.Όχι δεν έγραψα αυτό, και μην κάνεις το μλκ τώρα.
Λέω ότι εφόσον αναρωτιέσαι, τότε σημαίνει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
Γιατί αλλιώς δεν θα αναρωτιόσουν:Αν και σπανίως η παράταξη αυτού που ψήφισα βγήκε στην κυβέρνηση (ίσως και ποτέ, δεν είμαι σίγουρος )
Τα σπανίως και πάντα και κάποιες βγήκε αλλά κάποιες άλλες μπορεί και όχι, όταν μιλάμε για 3-4 φορές, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, έτσι δεν είναι;
Αγανακτισμένοι Έλληνες