-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Αν σκεφτεις βεβαια οτι χαρη στην κοκκινη σημαια ο Φετελ τσιμπησε 25 ποντους, ενω χωρις αυτην μαλλον θα κατεληγε σε καποιον τοιχο, μπορει να ηταν και ατυχια για τον Λιουις, οσο αφορα την διεκδικηση του τιτλου.
Φυσικα αν ο Φετελ τερματιζε 1ος-2ος-3ος, ηταν πραγματι τυχη για τον Χαμιλτον.Σωστά, αν και τώρα που το σκέφτομαι αν συνεχιζόταν ο αγώνας με το SC μέχρι το τέλος πάλι θα τερμάτιζε χωρίς πρόβλημα ο Hamilton.
Θα τον σταματουσαν με το ζορι γιατι ειναι μαυρος, λεμεεεε...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Με αυτή την απόφαση και την απίστευτη κωλοφαρδία της κόκκινης σημαίας τσίμπησε 8 πονταλάκια.
Αν σκεφτεις βεβαια οτι χαρη στην κοκκινη σημαια ο Φετελ τσιμπησε 25 ποντους, ενω χωρις αυτην μαλλον θα κατεληγε σε καποιον τοιχο, μπορει να ηταν και ατυχια για τον Λιουις, οσο αφορα την διεκδικηση του τιτλου.
Φυσικα αν ο Φετελ τερματιζε 1ος-2ος-3ος, ηταν πραγματι τυχη για τον Χαμιλτον.δηλαδη ο φετελ ειναι τοσο ασχετος που δεν ηξερε πως να κουμανταρει ενα μονοθεσιο με λινα? μαλλον δεν εβλεπες τι εκανε σε καθε στροφη που παταγε νωρις φρενο για να βγει στο apex με παραπανω ταχυτητα απο οτι ο αλονσο..
-
Καλά σε τοίχο μπορεί να μην κατέληγε, αλλά μπορεί να έφτανε σε τέτοιο σημείο η φθορά που να τον έβαζαν έστω και τελευταία στιγμή για αλλαγή και λόγω διαφοράς να έβγαινε στη χειρότερη τρίτος. Το είπε και στις δηλώσεις του μετά.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
2005
Από ποια ακριβώς άποψη? Ο Kimi έφταιγε που συνέχεια είχε προβλήματα?
Κοίτα δεν είμαι θεός να ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς και πάντα, οπότε μπορεί να μην έφταιγε και να ήταν μόνο άτυχος.
Από την άλλη ξέρω άτομα που αλλάζουν τακάκια στα 30.000χμλ και άλλα που αλλάζουν στα 45.000χλμ, όπως και άλλα που έχουν μείνει από συμπλέκτη στα 20.000χλμ και βρίζουν το αμάξι τους και πολλές παρόμοιες ιστορίες.
Επίσης σε ένα αγώνα του χε φύγει η ρόδα με τους κραδασμούς απ' ότι θυμάμαι.
Για να καταλήξω, πιστεύω πως εκείνη τη χρονιά ήταν ο Αλόνσο στη ΜακΛάρεν και ο Κίμις στην Ρενώ θα το σήκωνε πάλι ο Αλόνσο.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
. . . εκανε σε καθε στροφη που παταγε νωρις φρενο για να βγει στο apex με παραπανω ταχυτητα απο οτι ο αλονσο..Καλά σε τοίχο μπορεί να μην κατέληγε, αλλά μπορεί να έφτανε σε τέτοιο σημείο η φθορά που να τον έβαζαν έστω και τελευταία στιγμή για αλλαγή και λόγω διαφοράς να έβγαινε στη χειρότερη τρίτος. Το είπε και στις δηλώσεις του μετά.
Η απόφαση αν ερχόταν , που δεν ήρθε λόγο SC , θα ήταν on the fly και όχι προγραμματισμένη .Και εγώ πιστεύω το ίδιο με τον **sparticle **, μάλλον θα έκανε αλλαγή 1-2 πριν το τέλος . Δεν υπήρχε λόγος να χάσει τους πόντους από κλατάρισμα .
Μέχρι τότε όμως ο SV θα έκανε αυτό που έπρεπε , αυτό που περιγράφει ο cabala.Αλλά η θεά τύχη είχε άλλη γνώμη από αυτό που περιμέναμε όλοι να δούμε . Έκανε τα μαγικά της και να το SC .
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
2005
Από ποια ακριβώς άποψη? Ο Kimi έφταιγε που συνέχεια είχε προβλήματα?
Κοίτα δεν είμαι θεός να ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς και πάντα, οπότε μπορεί να μην έφταιγε και να ήταν μόνο άτυχος.
Από την άλλη ξέρω άτομα που αλλάζουν τακάκια στα 30.000χμλ και άλλα που αλλάζουν στα 45.000χλμ, όπως και άλλα που έχουν μείνει από συμπλέκτη στα 20.000χλμ και βρίζουν το αμάξι τους και πολλές παρόμοιες ιστορίες.
Επίσης σε ένα αγώνα του χε φύγει η ρόδα με τους κραδασμούς απ' ότι θυμάμαι.
Για να καταλήξω, πιστεύω πως εκείνη τη χρονιά ήταν ο Αλόνσο στη ΜακΛάρεν και ο Κίμις στην Ρενώ θα το σήκωνε πάλι ο Αλόνσο.
Δηλαδή το point σου είναι ότι ο Kimi έσπαγε τους κινητήρες και τα κιβώτια? Αν ναι, αυτό δεν είναι δυνατό γιατί τα συστήματα του μονοθεσίου είναι foolproof.
Στο Nurburgring του έσπασε η ανάρτηση γιατί η McLaren δεν τον έβαζε για pit stop να του αλλάξει τον τροχό. Επέμεναν βλέπεις ότι θα άντεχε. Οπότε αυτό που λες φίλε μου δεν ισχύει.
-
Παντως ο Μαριο Ιλιεν ειχε δηλωσει το 2007
No one drives the machine harder, no one bangs it so hard lap after lap into the kerb. Ferrari will have to build Kimi a tank if they want to win the title with him.
Σοβαρα τωρα δεν ξερω αν ισχυει το παραπανω αλλα κατι τετοιο θυμαμαι πως ειχε ειπωθει.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Παντως ο Μαριο Ιλιεν ειχε δηλωσει το 2007No one drives the machine harder, no one bangs it so hard lap after lap into the kerb. Ferrari will have to build Kimi a tank if they want to win the title with him.
Σοβαρα τωρα δεν ξερω αν ισχυει το παραπανω αλλα κατι τετοιο θυμαμαι πως ειχε ειπωθει.
ναι αλλα κατι που δεν μπορουμε να πουμε ειναι οτι ο κιμι ηταν speeding bullet εκανε hot laps στους τελευταιους γυρους χωρις να χρειαζεται 10 τετοιους να ειχε η f1 ολα θα ηταν μια χαρα..
-
Περί 2005...
Μετρήστε πόσες φορές έχασε αγώνα από μηχανική βλάβη (όχι έξοδο που έγινε μια φορά) εκείνη τη χρονιά και πόσες φορές έχασε 10 θέσεις στην εκκίνηση επειδή κάποιο κιβώτιο-μοτέρ έσπαγε. Το ποιός χαντακώθηκε για κάποια χρόνια είναι ξεκάθαρο αν και στη Ferrari να είχε έρθει από το 2003 (βάσει αρχικού σεναρίου) δεν θα είχε καλύτερη τύχη όσο ήταν στη μέση ο MS.Νομίζω ότι αυτή την Κυριακή είχαμε πολύ υπερένταση. Και ο Λούης τώρα αρχίζει να το συνειδητοποιεί ή απλά οι μηντιάδες του τράβηξαν το αυτί. Όπως και να χει πιστεύω ότι αν το άτομο αυτό επικεντρωθεί στην οδήγηση και όχι στις μαλακίες έχει να δείξει πολλά. Και προς απόδειξη αυτού, δείτε τη ρίζα του κακού...
He also said his desire to succeed in Monaco, the past playground of his hero Ayrton Senna, is higher than ever. 'In my heart of hearts I believe I can own this circuit,' said Hamilton. 'I feel like I can be the fastest here. I was, and not with the fastest car.'
Κλασσική περίπτωση βλάβης που θα λεγε και ο Τσάκωνας. Ο άνθρωπος δεν πάει καλά και δυστυχώς για αυτό φταίνε όποιοι πούστηδες μηντιάδες του κάναν το μυαλό γιδοτύρι από το 2007 που άρχισε να τον μαθαίνει ο κόσμος.
Σχετικά με το υπογραμμισμένο δείτε τους χρόνους του δίπλα στους (υπερ)χρόνους του Κουμπιά και βγάλτε συμπέρασμα...
Ελπίζω ο προχτεσινός αγώνας να ήταν μια αφορμή να έρθει στα ίσα του και να φύγει από αυτή την Senna-malarkey για το καλό του ίδιου αλλά και της F1 συνολικά.
Γιατί όσο αυτός θα προσπαθεί να μιμηθεί το σούπερμαν πετώντας από την ταράτσα του σπιτιού του, τόσο άλλοι οδηγοί θα παίρνουν τις κούπες.@Geo
Τα μοτόρια του Ίλιεν γινόντουσαν βίδες και από πιο uber οδηγούς όπως ο Hakinen ή ο DC. Και εκτός αυτού φάνηκε την ίδια χρονιά (2007) ποιός έλεγε μαλακίες και ποιός όχι. Πόσα σπασμένα μοτέρ είχε η Ferrari το 2007; Χμ... -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Παντως ο Μαριο Ιλιεν ειχε δηλωσει το 2007No one drives the machine harder, no one bangs it so hard lap after lap into the kerb. Ferrari will have to build Kimi a tank if they want to win the title with him.
Αν δεν κάνω λάθος μέχρι και το 2005 οι κινητήρες της Mercedes προέρχονταν από την Mercedes-Ilmor οπότε μετά από τόσο μεγάλη αποτυχία δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να έλεγε κάτι τέτοιο ο Illien. Επίσης, αν θυμάμαι καλά η McLaren είχε προβλήματα με τους κινητήρες της και επί Hakkinen. Γενικά τα προβλήματα αξιοπιστίας της ομάδας δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά όταν πήγε εκεί ο Kimi.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ελπίζω ο προχτεσινός αγώνας να ήταν μια αφορμή να έρθει στα ίσα του και να φύγει από αυτή την Senna-malarkey για το καλό του ίδιου αλλά και της F1 συνολικά.
Δε νομίζω να γίνει ποτέ αυτό γιατί εκτός του ότι το ψιλο-είπε ο ίδιος, έχει φανεί ότι από την αρχή της καριέρας του σαν οδηγός θέλει να μοιάσει στον Senna οπότε μάλλον μέχρι να το πετύχει (δηλαδή ποτέ) δεν θ' αλλάξει τίποτα.
-
Το ποιός χαντακώθηκε για κάποια χρόνια είναι ξεκάθαρο αν και στη Ferrari να είχε έρθει από το 2003 (βάσει αρχικού σεναρίου) δεν θα είχε καλύτερη τύχη όσο ήταν στη μέση ο MS.Ευτυχώς για τον Kimi που δεν βρήκε τον MS μπροστά του (στα καλά του χρόνια, όχι τώρα) με ίδιο μονοθέσιο. Τώρα μπορεί να ονειρεύεται ότι ίσως και να τα πήγαινε καλά.
-
Περί 2005...
Μετρήστε πόσες φορές έχασε αγώνα από μηχανική βλάβη (όχι έξοδο που έγινε μια φορά) εκείνη τη χρονιά και πόσες φορές έχασε 10 θέσεις στην εκκίνηση επειδή κάποιο κιβώτιο-μοτέρ έσπαγε. Το ποιός χαντακώθηκε για κάποια χρόνια είναι ξεκάθαρο αν και στη Ferrari να είχε έρθει από το 2003 (βάσει αρχικού σεναρίου) δεν θα είχε καλύτερη τύχη όσο ήταν στη μέση ο MS.+1
O Kimi θα μπορουσε να κανει πολλα περισσοτερα αν δεν ηταν τοσο αναξιοπιστη η τοτε Mclaren.Τις ικανοτητες τις ειχε αλλα του τις εκοβε το χρεπι που ειχε στα χερια του. -
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Στο Nurburgring του έσπασε η ανάρτηση γιατί η McLaren δεν τον έβαζε για pit stop να του αλλάξει τον τροχό. Επέμεναν βλέπεις ότι θα άντεχε. Οπότε αυτό που λες φίλε μου δεν ισχύει.[/quote]
Στο Ρινγκ το 2005 δεν άλλαξαν λάστιχα στον Κίμι γιατί υπήρχε κανονισμός που επέτρεπε μόνο τους ανεφοδιασμούς στον αγώνα. Δηλαδή, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, έβγαζαν τον αγώνα με ένα μόνο σετ ελαστικών. Αυτά για την ιστορία
-
Ναι αλλά αν υπήρχε πρόβλημα επιτρεπόταν ν' αλλάξουν λάστιχα. Οπότε στην περίπτωση του Kimi μπορούσαν να το κάνουν.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Ναι αλλά αν υπήρχε πρόβλημα επιτρεπόταν ν' αλλάξουν λάστιχα. Οπότε στην περίπτωση του Kimi μπορούσαν να το κάνουν.Όχι δεν μπορούσαν. Ήταν ένας πολύ χαζός από τα πράγματα κανονισμός. Αν θυμάσαι όταν τελείωνε ο αγώνας τα λάστιχα ήταν τόσο φαγωμένα που δεν υπήρχαν καθόλου οι αυλακώσεις (δεν είχαν σλικ τότε) πάνω τους!
-
Κάνεις λάθος φίλε μου. Όταν υπήρχε puncture ή κάποιο άλλο πρόβλημα μπορούσαν. Μόνο υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορούσαν. Η ομάδα πχ μπορούσε να του αλλάξει ελαστικά αλλά δεν θυμάμαι αν είχαν πάρει το ΟΚ από τη FIA επειδή είχε πρόβλημα ή αν θα υπήρχε η πιθανότητα να πάρει ποινή μετά. Όπως και να έχει πάντως η ομάδα επέλεξε να μην τ' αλλάξει και έγινε ό,τι έγινε.
Και για του λόγου το αληθές, από τους κανονισμούς του 2005:
'Unless a precautionary tyre change is necessary for clear and genuine safety reasons, only a punctured or damaged tyre may be changed during a race.'
-
Ε ειτε ηταν νομιμο ειτε οχι, ο Κιμι εφταιγε;
-
Σωστος ο Βασιλης!!!
Στην Μοντσα μαλιστα ο Κιμι αλλαξε λαστιχο!
Räikkönen would have had a chance of winning with a one-stop-strategy, but a deflated tyre forced him to make a second pit-stop.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ε ειτε ηταν νομιμο ειτε οχι, ο Κιμι εφταιγε;Για την φαση του Νιρμπ,ναι εφταιγε!
Οταν ριχνοντας γυρο στον Βιλνεβ μπλοκαρε ασχημα τον τροχο.
Monaco Grand Prix 2011