-
Παιδιά, τσάμπα (πάλι) τσακώνεστε. Το αυτοκίνητο στρίβει (1) με το τιμόνι και (2) με το γκάζι! Το (2) στέλνει στο διάολο τη στατική κατανομή βάρους και κάνει και το μπροστόβαρο αυτοκίνητο να στρίψει μια χαρά. Προϋπόθεση, να μη φοβάσαι.
Βέβαια, όσο πιο ισορροπημένο στατικά το βάρος, τόσο λιγότερο χρειάζεται να επέμβεις για να στρίψεις. Όχι όμως ότι η στατική κατανομή είναι το παν.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χωρίς να θέλω να συνεχίσω το γαϊτανάκι να παρατηρήσω ότι τα σχόλια από οδηγούς αγώνων που προηγήθηκαν αναφέρονται σχεδόν όλα στην έλλειψη μπλοκέ.Εξ'υπακούεται όταν μιλάμε για υψηλή ιπποδύναμη και αυτό ισχύει για όλα τα σπορ αυτοκίνητα με τέτοια και παραπάνω δύναμη, ανεξαρτήτου μετάδοσης. Από κει και πέρα επειδή υπήρξα ενεργό μέλος στο αλφίστι, έχω δει τι έκανε η τότε εξντριμίσια μπλε GTA και γενικά πολλές 6c Alfa...διαβάζω σε άλλα τόπικ για προγράμματα, τσιπάκια και παράλληλους, ενώ το να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο το στήσιμο του αυτοκινήτου σου είναι πολύ πιο ουσιώδες.
Τέλος το εν λόγω μέλος που τα κάνει παντού μπάχαλο, δεν έχει καμία ουσιώδη γνώση γύρω από την ιταλική μάρκα. -
Χωρίς να θέλω να συνεχίσω το γαϊτανάκι να παρατηρήσω ότι τα σχόλια από οδηγούς αγώνων που προηγήθηκαν αναφέρονται σχεδόν όλα στην έλλειψη μπλοκέ.Amen brother!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Να πετάξω βόμβα μεγατόνων? Θα την πετάξω.Κατά αντιστοιχία, αφού η μια περίπτωση με εμπρόσθια μετάδοση είναι η 147GTA, στην οπίσθια μετάδοση ποια είναι?
Μα φυσικά η αγαπημένη μας χελώνα. Η 911 με 6c κινητήρα που τον σέρνει ένας προφυλακτήρας πίσω, με κατανομή βάρους 35/65 χοντρικά και μεταξόνιο μικρότερο από Mito....Θέσεις λάβατε, ΑΡΜ.Yπαρχει μια μικρηηη διαφορα. Η μεταδοση κινησης ειναι στον πισω αξονα και οχι στον εμπροσθιο. Κατι ακομα, ετσι για κερασακι στην τουρτα? Σημαντικα χαμηλοτερο κεντρο βαρους χαρις και στον boxer κινητηρα...
Συνεχιστε τωρα με τις βομβες σας...
-
δεν ηξερα οτι η 911 εχει πίσω κινηση.
-
Χωρίς να θέλω να συνεχίσω το γαϊτανάκι να παρατηρήσω ότι τα σχόλια από οδηγούς αγώνων που προηγήθηκαν αναφέρονται σχεδόν όλα στην έλλειψη μπλοκέ.Oι εντυπώσεις του «Aμερικάνου»
Oι εντυπώσεις του Nίκου Zάχου
«Εκπληκτικός κινητήρας και αρκετά καλό στρίψιμο από την 147 GTA, αν και είναι πολύ βαρύ
το εμπρός της μέρος. Σπινάρει αρκετά στην έξοδο των στροφών».Γινεται πουθενα αναφορα, οτι εξαιτιας αποκλειστικα της ελλειψης μπλοκε συμβαινουν ολες αυτες οι αντιδρασεις τις...?
Ειναι ή δεν ειναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ, για το οποιο γινεται λογος στο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΥ ΕΜΠΡΟΣ ΜΕΡΟΣ? -
σχεδόν όλα
Αν και πέρα από αυτό η λέξη σπινάρισμα τρώει φλιτ από ένα μπλοκέ.
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι το επόμενο βήμα είναι να φέρουμε τον Αμερικάνο στο forum να κάνει μετα-ανάλυση της δήλωσης του.
Δεν έχει νόημα.Δες λιγο τι έκανε μια 147 GTA με ακόμα περισσότερο βάρος στον εμπρός άξονα (λόγω υπερκυβισμού στα 3,7) αλλά με μπλοκέ.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_To ... _Lap_Times
Όπως ξαναείπα τη Brera την επιλέγεις για πάρα πολλούς λόγους αλλά όχι για 5% πχ λιγότερο βάρος μπροστά.
Και μια ηχητική σύγκριση busso vs cangurotto ( ).
Νταξ δεν είναι κακός ο JTS.
Busso δεν είναι αλλά δεν είναι και του πεταματού. -
@Εddie_147
Τα πολλα λογια τελικα ειναι φτωχεια...(το λεω σε αυτη την περισταση ΚΑΙ για εμενα...)Ειναι δικαιωμα σου/σας και οσων αλλων ανθρωπων θελουν, να επιλεγουν αυτοκινητο, με βαση (κυριως) τα χαρακτηριστικα/αποδοση του κινητηρα, και τον ηχο του...
Απο την αλλη, υπαρχουν και καποιοι (αναμεσα τους και εγω) που προτιμουν οσο το δυνατον πιο ισορροπημενα 'πακετα'
σε επιπεδο συνεργασιας μεταξυ κινητηρα-πλαισιου, που θετουν και τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα της οδικης συμπεριφορας τους. Αυτα φυσικα, απο την στιγμη που μιλαμε για σπορ κατασκευες, και χρηση αυτων, με κυριο λογο την ευχαριστηση.Η 147 GTA απο την αρχη του 'χτισιματος' της, ΔΕΝ ειχε την 'μαγια', για να καταφερει να θεωρηθει ενα ομοιογενες συνολο σε επιπεδο δυναμικων χαρακτηριστικων. Ολα τα αρνητικα στοιχεια που εχω αναφερει εδω και αρκετα ποστ (με πρωτη αναφορα, αλλα οχι μοναδικη, την υπερ-μπροστοβαρη κατανομη), φωτογραφιζουν και προιδεαζουν για το αποτελεσμα.
Δεν ειναι κακο αυτοκινητο, ουτε επικινδυνο. Ειναι ενα ιδιαιτερο, σπανιο, 'αρχοντικο' ισως -λογω κινητηρα- hot-hatch με GT χαρακτηρα. Δεν εχει ομως ολα αυτα τα στοιχεια που να την χαρακτηριζουν στο τελος, ως ενα συνολο φιλικο-ευχαριστο, ομοιογενες οδηγικα και εκμεταλευσιμο στο επακρο, οπως ειναι η Brera 3.2 S.
Αυτα... -
+1
-
Η 147GTA ξεφτυλίζει σε οποιαδήποτε διαδρομή ή πίστα, οποιαδήποτε έκδοση της Brera.
Οδηγικά είναι πιο απολαυστική και Alfa Romeo από την 946, είναι κατά πολύ ελαφρύτερη και πολύ πιο ευέλικτη.Τα σχόλια του Αμερικάνου, του Εγγλέζου, του Γερμανού και γενικά αυτουνού με οποιαδήποτε εθνικότητα, είναι άστοχο να τα παρουσιάζει ο εν λόγω χρήστης ως επιχείρημα, αφού δεν αφορούν σχόλια μεταξύ των δύο αυτοκινήτων αλλά μονάχα για την GTA. Επίσης κουραστικό είναι το να ταυτίζεται ο εν λόγω χρήστης με το Ευαγγέλιο, λέγε με 4T library, και να το παρουσιάζει ως δική του άποψη. Επαναλαμβάνω δημοσίως πως ο εν λόγω χρήστης δεν διαθέτει ουδεμία γνώση για την Alfa Romeo, οπότε η άποψη του έχει τη σημαντικότητα που έχουν και τα μπάζα μιας οικοδομής.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η 147GTA ξεφτυλίζει σε οποιαδήποτε διαδρομή ή πίστα, οποιαδήποτε έκδοση της Brera.
Οδηγικά είναι πιο απολαυστική και Alfa Romeo από την 946, είναι κατά πολύ ελαφρύτερη και πολύ πιο ευέλικτη.Τα σχόλια του Αμερικάνου, του Εγγλέζου, του Γερμανού και γενικά αυτουνού με οποιαδήποτε εθνικότητα, είναι άστοχο να τα παρουσιάζει ο εν λόγω χρήστης ως επιχείρημα, αφού δεν αφορούν σχόλια μεταξύ των δύο αυτοκινήτων αλλά μονάχα για την GTA. Επίσης κουραστικό είναι το να ταυτίζεται ο εν λόγω χρήστης με το Ευαγγέλιο, λέγε με 4T library, και να το παρουσιάζει ως δική του άποψη. Επαναλαμβάνω δημοσίως πως ο εν λόγω χρήστης δεν διαθέτει ουδεμία γνώση για την Alfa Romeo, οπότε η άποψη του έχει τη σημαντικότητα που έχουν και τα μπάζα μιας οικοδομής.
O Παραπανω χρηστης που χρησιμοποιει ονομα αλλου ανθρωπου (νεκρου βασικα) ως δικο του username, με εβαλε στην θεση μου...
Ειναι ξεκαθαρο πως υποκλεπτω ξενα αρθρα και τα παρουσιαζω ως δικη μου αποψη(!!!)
Επισης ειναι αποδεδειγμενο πως ουδεμια γνωση εχω για την Alfa Romeo σε αντιθεση με τον χρηστη ο οποιος ειναι και αυτοματως ο guru της φιρμας στο forum, ως κατοχος φυσικα ενος μοντελου της.
Επιπλεον η αποψη μου, παροτι εχει υποστηριχτει με επιχειρηματα και αδιαμφισβητητες αποδειξεις, μεσω εγκυρων πηγων, αρθρων, μεταξυ αλλων ΚΑΙ του γνωστου περιοδικο, και παροτι εχει ουκ ολιγες φορες ριξει αμετρητες ταπες στον παραπανω χρηστη ηδη απο δημοσιευσεις προ 4ετιας (για οσους θυμουνται, για τους υπολοιπους βρισκονται με λιγο ψαξιμο σε συγκεκριμενα τοπικα), εχει τοση σημαντικοτητα οση εχουν και τα μπαζα μια οικοδομης...Οταν βεβαια τελειωνουν (ή καλυτερα δεν υπαρχουν απο τον παραπανω χρηστη) επιχειρηματα, η λασπολογια ως συνηθως, αναλαμβανει δραση...
-
-
Ο χρήστης Μέλος 4ΤF έγραψε:
O Παραπανω χρηστης που χρησιμοποιει ονομα αλλου ανθρωπου (νεκρου βασικα) ως δικο του username, με εβαλε στην θεση μου...
Ειναι ξεκαθαρο πως υποκλεπτω ξενα αρθρα και τα παρουσιαζω ως δικη μου αποψη(!!!)
Επισης ειναι αποδεδειγμενο πως ουδεμια γνωση εχω για την Alfa Romeo σε αντιθεση με τον χρηστη ο οποιος ειναι και αυτοματως ο guru της φιρμας στο forum, ως κατοχος φυσικα ενος μοντελου της.
Επιπλεον η αποψη μου, παροτι εχει υποστηριχτει με επιχειρηματα και αδιαμφισβητητες αποδειξεις, μεσω εγκυρων πηγων, αρθρων, μεταξυ αλλων ΚΑΙ του γνωστου περιοδικο, και παροτι εχει ουκ ολιγες φορες ριξει αμετρητες ταπες στον παραπανω χρηστη ηδη απο δημοσιευσεις προ 4ετιας (για οσους θυμουνται, για τους υπολοιπους βρισκονται με λιγο ψαξιμο σε συγκεκριμενα τοπικα), εχει τοση σημαντικοτητα οση εχουν και τα μπαζα μια οικοδομης...Οταν βεβαια τελειωνουν (ή καλυτερα δεν υπαρχουν απο τον παραπανω χρηστη) επιχειρηματα, η λασπολογια ως συνηθως, αναλαμβανει δραση...
Εγώ δεν γράφω μπαρούφες, εσύ το κάνεις. Εγώ εκεί που δεν γνωρίζω, δεν μιλάω. Εσύ εκεί που δεν γνωρίζεις το παίζεις γνώστης.
Και στην τελική μπορείς να ανοίξεις μια δημοσκόπηση, μπορείς να ρωτήσεις την άποψη στο φόρουμ για εσένα και εμένα....Εμένα vs δημόσια ρόμπα στο φόρουμ που έχεις γίνει. Δεν είμαι guru, εσύ είσαι χαζοβιόλης και με βλέπεις έτσι.ΥΓ: Μη σταματάς να προσφέρεις γέλιο
-
@GB
'Mελος 4ΤF εγραψε'... Σβηνουμε και τα ονοματα απο δημοσιευσεις τωρα...
Προφανως για εσενα το να εχει καποιος αποψη και μαλιστα εμπεριστατωμενη, θεωρειται οτι το παιζει γνωστης.
Τι να κανουμε, ετσι ειναι αυτα, επειδη καποιοι εχουν αποψη, και καποιοι αλλοι δεν εχουν τι να πουν, αυτο ενοχλει, οποτε και λασπολογουν, μηπως και νιωσουν χρησιμοι ή και καλυτεροι... -
Παίδες GBusso και ΓΚίκιζα, καλά, εσείς δεν ήσασταν φίλοι? Πηγαίνατε μαζί για βόλτες, καφέδες κλπ. Τί ξεκατινιάσματα και μιζέριες είναι αυτές τώρα?
-
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Παίδες GBusso και ΓΚίκιζα, καλά, εσείς δεν ήσασταν φίλοι? Πηγαίνατε μαζί για βόλτες, καφέδες κλπ. Τί **ξεκατινιάσματα και μιζέριες **είναι αυτές τώρα?Αν και δεν νομιζω να απασχολει/ενδιαφερει τους χρηστες του forum, επειδη ρωτας, δεν ξεκινησαν ποτε απο την πλευρα μου, απο την στιγμη της γνωριμιας απο κοντα και επειτα, και δεν εδωσα ποτε λογο και αφορμη για τετοιου ειδους αντιμετωπιση. Ουτε και φερθηκα ασχημα, ή αδιαφορα. Για να ειμαι ξεκαθαρος, απο την πλευρα μου. Δεν πειραζει ομως, καλη καρδια...
-
Σταματήστε τώρα. Πηγαίνετε για κανα μπάνιο να ξελαμπικάρετε αλλιώς υπάρχουν και άλλα μπάνια [Mod]
-
Αλφίσκι Τζιουλετίσκι Κουαντριφολιοβερντίσκι.
Αυτό είναι το κόκκινο που κάνει 2.000 φράγκα;
-
Καλησπερα,θελω την βοηθεια σας!Εχω την AR 147 και ηρθε η ωρα να αλλαξω αμορτισερ !δεν θελω χαμηλομα του αυτοκινητου.τι προτινετε να βαλω ?
ΑLFA ROMEO FORUM