-
+1
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
145-146Για εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο ρε Στεφανε.. Γενικα τις εχω σε εκτιμηση και μου κανει εντυπωση να το λεει καποιος με 'πειρα' στη μαρκα..
-
Εχει δικιο ο στεφ,τοτε υπηρχε το γκολφ 3 που τα εσβηνε ολα...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εχει δικιο ο στεφ,τοτε υπηρχε το γκολφ 3 που τα εσβηνε ολα...145-146
Για εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο ρε Στεφανε.. Γενικα τις εχω σε εκτιμηση και μου κανει εντυπωση να το λεει καποιος με 'πειρα' στη μαρκα..
Βασικά μ' αυτά τα δύο ξεκίνησα την καριέρα μου ως αλφιστα. Για 2 χρόνια είχαμε μια 146 1.4TS που την έκανε αλοιφή ένας γερανός και αντικαταστάθηκε για ένα χρόνο από μια 145 1.4TS, μέχρι να έρθει η ώρα της 147. Γενικά 145-146 δεν έχουν καμία επαφή με την 147, είναι αιώνες πίσω. Μέτριο τιμόνι, μέτρια ανάρτηση, μέτριο κιβώτιο και γενικώς μέτρια αίσθηση σε όλα τα χειριστήρια. Βέβαια είχα και πολύ φτωχές εκδόσεις γιατί ήταν leasing και το λέω γιατί έχω ακούσει ότι με μια ανάρτηση μεταμορφώνονταν τα 2 αυτά αμάξια. Αλλά και πάλι δεν μου έκαναν καμία εντύπωση παρά μόνο το σπιρτόζικο μοτέρ με τα 103 άλογα που έσβηνε ότι 1400αρι κυκλοφορουσε. Επίσης έχω κολλήσει έναν 1.6TS σε μια 146 που μου είχαν δώσει αντικατάσταση όταν τράκαρα τη 147fl μου! Για κάποιο άγνωστο λόγο δεν είχε κόφτη και λάδια αυτό το μοτέρ! Άρε κατακαημένοι της Avis...
-
Εχει δικιο ο στεφ,τοτε υπηρχε το γκολφ 3 που τα εσβηνε ολα...
145-146
Για εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο ρε Στεφανε.. Γενικα τις εχω σε εκτιμηση και μου κανει εντυπωση να το λεει καποιος με 'πειρα' στη μαρκα..
Βασικά μ' αυτά τα δύο ξεκίνησα την καριέρα μου ως αλφιστα. Για 2 χρόνια είχαμε μια 146 1.4TS που την έκανε αλοιφή ένας γερανός και αντικαταστάθηκε για ένα χρόνο από μια 145 1.4TS, μέχρι να έρθει η ώρα της 147. Γενικά 145-146 δεν έχουν καμία επαφή με την 147, είναι αιώνες πίσω. Μέτριο τιμόνι, μέτρια ανάρτηση, μέτριο κιβώτιο και γενικώς μέτρια αίσθηση σε όλα τα χειριστήρια. Βέβαια είχα και πολύ φτωχές εκδόσεις γιατί ήταν leasing και το λέω γιατί έχω ακούσει ότι με μια ανάρτηση μεταμορφώνονταν τα 2 αυτά αμάξια. Αλλά και πάλι δεν μου έκαναν καμία εντύπωση παρά μόνο το σπιρτόζικο μοτέρ με τα 103 άλογα που έσβηνε ότι 1400αρι κυκλοφορουσε. Επίσης έχω κολλήσει έναν 1.6TS σε μια 146 που μου είχαν δώσει αντικατάσταση όταν τράκαρα τη 147fl μου! Για κάποιο άγνωστο λόγο δεν είχε κόφτη και λάδια αυτό το μοτέρ! Άρε κατακαημένοι της Avis...
Δεν συμφωνώ Στέφανε, πίσω απο την 147 σίγουρα είναι. Αιώνες όμως όχι.
Kαι για δες την με σημερινά κριτήρια..... Λεγε με MITO...
Σίγουρα δεν ήταν 147 η 145/6, σε οδηγική συμπεριφορά, αλλά σε πολλούς άλλους τομείς ήταν μπροστά απο το 80% της εποχής της και της κατηγορίας της.
- Σχεδιασμός?? Chris Bangles ( η SEAT ακόμα στηρίζει το ibiza πάνω του)
- Χώροι ?? (όταν όλοι ακολουθούσαν την Golfoσχολή, για θυμίσου τον χώρο που είχε ο συνοδηγός και την ασφάλεια που παρείχε ακόμα και χωρίς 2ο αερόσακο)
-κινητήρας?? (Θυμίσου, 1.μεταλλική εισαγωγή!, 2.ο καλύτερος στα 1.4 με 103 και στα 1.6 με 120+ άλογα το 1997. Μου έβγαλε 180κ χλμ χωρίς πρόβλημα και με μηδεν κατανάλωση λαδιού.)
-Ανάρτηση ?? (μήπως θα πρέπει να δοκιμάσεις μια σύγκριση με τον ημιάκαμπτο της σημερινής Mito? Υστερούντες βραχείονες με στοιχεία παθητικής τετραδιεύθυνσης... Τι και αν ήθελε χέρια στο άφημα του γκαζιού...)
-Τιμόνι !!! Καμία σχέση με οτιδήποτε του Groupo τώρα πια.
κλπ κλπ κλπ
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Δεν συμφωνώ Στέφανε, πίσω απο την 147 σίγουρα είναι. Αιώνες όμως όχι.
Kαι για δες την με σημερινά κριτήρια..... Λεγε με MITO...
Σίγουρα δεν ήταν 147 η 145/6, σε οδηγική συμπεριφορά, αλλά σε πολλούς άλλους τομείς ήταν μπροστά απο το 80% της εποχής της και της κατηγορίας της.
- Σχεδιασμός?? Chris Bangles ( η SEAT ακόμα στηρίζει το ibiza πάνω του)
- Χώροι ?? (όταν όλοι ακολουθούσαν την Golfoσχολή, για θυμίσου τον χώρο που είχε ο συνοδηγός και την ασφάλεια που παρείχε ακόμα και χωρίς 2ο αερόσακο)
-κινητήρας?? (Θυμίσου, 1.μεταλλική εισαγωγή!, 2.ο καλύτερος στα 1.4 με 103 και στα 1.6 με 120+ άλογα το 1997. Μου έβγαλε 180κ χλμ χωρίς πρόβλημα και με μηδεν κατανάλωση λαδιού.)
-Ανάρτηση ?? (μήπως θα πρέπει να δοκιμάσεις μια σύγκριση με τον ημιάκαμπτο της σημερινής Mito? Υστερούντες βραχείονες με στοιχεία παθητικής τετραδιεύθυνσης... Τι και αν ήθελε χέρια στο άφημα του γκαζιού...)
-Τιμόνι !!! Καμία σχέση με οτιδήποτε του Groupo τώρα πια.
κλπ κλπ κλπ
Κοίτα να δεις...όταν τις είχαμε (1999-2/2003) εγώ ακόμα δεν είχα δίπλωμα (ή είχα για λίγο καιρό) αλλά ήξερα κανονικά να οδηγώ και τις οδηγούσα κυρίως στο εξοχικό (κακώς μεν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Στην 145 έγραψα τα πρώτα μου 15.000χλμ νόμιμα χιλιόμετρα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τη μέρα που πήρα την 147 είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό ως αναφορά τη διαφορά τους στο στήσιμο και κυρίως στο τιμόνι και γενικά στο μπροστινό μέρος. Φοβερή διαφορά στην αμεσότητα μπροστινού τα δύο αμάξια, υπέρ της 147 φυσικά. Εντάξει αν τώρα συγκρίνουμε με Golf και Astra της εποχής τότε ναι, η 145-146 ήταν εκτός συναγωνισμού σε δυναμικά χαρακτηριστικά.
Εμφανισιακά πάλι ποτέ δεν με ενθουσίαζαν γιατί όπως προείπα είχα βασικές εκδόσεις leasing με τάσια και ήταν και τα 2 ασημί. Κάποιες άλλες εκδόσεις τύπου lusso ή η 1.7 ήταν αρκετά πιο συμμαζεμένες.
Τελικά μάλλον τα ανταγωνιστικά τους αυτοκίνητα ήταν της πλάκας, παρά η 145-146 ήταν τόσο καλές τώρα που το σκέφτομαι. Το 306 ας πούμε μπορεί και να ήταν καλύτερο όλων και με την καλύτερη σπορ έκδοση...
-
Τελικά μάλλον τα ανταγωνιστικά τους αυτοκίνητα ήταν της πλάκας, παρά η 145-146 ήταν τόσο καλές τώρα που το σκέφτομαι. Το 306 ας πούμε μπορεί και να ήταν καλύτερο όλων και με την καλύτερη σπορ έκδοση...
περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πάλι για το αμάξι σου λες??
-
Πάλι για το αμάξι σου λες??
ειδες πουθενα να λεω κατι τετοιο?
-
Α με συγχωρείς κατάλαβα λάθος....
Υ.Γ. κατεβαίνω στα μέρη σου, έχει κίνηση η Βουλιαγμένης?
-
Α με συγχωρείς κατάλαβα λάθος....Υ.Γ. κατεβαίνω στα μέρη σου, έχει κίνηση η Βουλιαγμένης?
καλη ερωτηση
συνηθως εχει λογω εργων μετρο και προς τα μερη μου νομιζω οτι εχουν κλεισει μια λωριδα προσφατα (κοντα στο praktiker)
εγω παντως χρησιμοποιω κυριως τη παραλιακη για τις μετακινησεις που πρεπει να κανω , ευτυχως δε πολυτρωω στη μαπα τη βουλιαγμενης ωρες αιχμης
αντε να ρθει το μετρο στο ελληνικο.. (γαμω τη siemens μου μεσα )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έριχνα μια ματιά στις καταναλώσεις και βλέπω ότι ο 1750 tbi στην τζουλιετα με 235 άλογα καίει λιγότερο απ' ότι στη μπρερα με 200 άλογα. Γιατί αυτό? Δεν έχουν και καμιά τρλή διαφορά βάρους.
Άσε που με την προσφορά η μπρέρα βγαίνει και φθηνότερα ειδικά σε λευκό που μου αρέσει και μάλλον θα την τιμήσω τελικά...
Υπάρχει κάτοχος του 1750 σε οποιοδήποτε μοντέλο να μας πει καταναλώσεις εντελώς πληροφοριακά?Alfa 159 Tbi
12-13 ΠΑΝΤΟΥ
Στα ταξίδια πιο κοντά στο 12, στην πόλη πιο κοντά στο 13, με τη δική μου οδήγηση αυτή είναι όλη κι όλη η διαφοράτοσο καιει και η Brera tbi φιλου. Στη πολη παει ευκολα παντως στο 14-15 αν το κυνηγησεις εστω και λιγο.
γενικα ευχαριστημενος, εκτος απο καποιους απροσδιοριστους ηχους απο την πισω αναρτηση και καποιο θορυβο απο το τιμονι.
ΟΚ τόσο περίπου την υπολόγιζα και γω. thanks.
-
Παλιά και αγαπημένα σεντάν
Κια όλα υπέροχα και που είναι τα τωρινά σεντάν; Μόνο η 159 έμεινε -
Kαποιες νεες φωτο, [renderings(?)], για την επερχομενη 159:
...και το link, απο το auto-motor-und-sport
http://www.auto-motor-und-sport.de//bil ... how_item=0Απο ολα τα μελλοντικα κομπακτ sedan Μοντελα που δειχνει παντως, αυτο της CLC φαινεται πολυ ενδιαφερον.
-
Το DTS αν το λεω καλα ειναι το ESP της Alfa?
-
VDC είναι το ΕSP της Alfa.
-
Audιζει
Με τη μάσκα της Audi και αλλαγή σήματος πίσω φέρνει αρκετά σε Α4
-
-
Συγνώμη αλλά σαν Giulietta sedan είναι
Πάντως ένα καλό μπορεί να κάνει η συνεργασία με τους Αμερικάνους κι αυτό είναι να δούμε καμία πισωκίνητη Alfaεdit Με πρόλαβε o Κωνσταντίνος
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Kαποιες νεες φωτο, [renderings(?)], για την επερχομενη 159:
...renderings φυσικά, άκου φωτογραφίες... Απορώ γιατί αμφιβάλεις,
ΑLFA ROMEO FORUM