-
δεν μιλησα για τους εργαζομενους...αλλα για ολες τις αλλες φανταστικες 'λεπτομερειες' που μας εδωσες και αποδειχθηκαν
Ειμαστε on line για την απεθυειας συνδεση ενημερωση μεσω εσου, απο τα κεντρικα της διοικησης! -
χρησιμη η παραπομπη θα του χρειαστει η εφαρμογη της για μελλοντικη χρηση....
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Inglewood gangsta ?:hmmm:
Όχι...αλφίστα Αττικής με (μακρινή) καταγωγή από Καρδίτσα!
Το 300C με τον Hemi που είχαμε στην Avis για αυτοκίνητο αντικατάστασης το χω λιώσει πάντως. Άφθονη ροπή και ασφαλείς πλαγιολισθήσεις. -
'σα να τα κάνω γαργάρα και μετά να τα φτύνω'
-
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
δεν μιλησα για τους εργαζομενους...αλλα για ολες τις αλλες φανταστικες 'λεπτομερειες' που μας εδωσες και αποδειχθηκαν
Ειμαστε on line για την απεθυειας συνδεση ενημερωση μεσω εσου, απο τα κεντρικα της διοικησης!Όλα τα D segments του ομίλου θα παράγωνται στην Αμερική (από όπου η μεταφορά στην Ευρώπη κοστίζει 800USD ανά όχημα) και κατά περίπτωση θα μπορούν να συναρμολογηθούν υπό τη μορφή CDΚ (με τμήματα εξ'ολοκλήρου made in USA) επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Ό,τι έχω γράψει για την Giulia ισχύει μέχρι κεραίας (τόσο στο τεχνικό τομέα, όσο και στον παραγωγικό).
Το ίδιο και για το Mirafiori του οποίου την τύχη δεν προεξόφλησα ποτέ για αύριο το πρωί,αλλά στο μέλλον (δεκαετία).Αν ενδιαφέρεσαι για αγορά ακινήτου το 2020 (που η Ελλάδα θα έχει βγει από την κρίση)μου το λες.
Μπορείς νας ζει ελεύθερα στο ζωτικό σου ψεύδος,πιστεύοντας στα μεγαλεπίβολα και ανέξοδα πλάνα που πλασάρει σαν δόλωμα ο SM (και από τα οποία την τελευταία εξαετία δεν εφαρμόστηκε ούτε ένα ως προς την παραγωγή επί ιταλικού εδάφους ),αλλά εκείνο γαι το οποίο πρέπει να παρακαλάς είναι καταρχήν......... να μην πουληθεί η AR. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αν εννοούμε την ίδια εταιρεία έχω τη γνώμη πως θα ήταν πολύ καλή εξαγορά γενικώς και αν δεν βαριέσαι, μου λες τη γνώμη σου
Δεν εννοώ τι εννοείς...οπότε ας σχολιάσουμε όταν έρθει η ώρα
αυτο που αναρωτιεμαι παντως ειναι για ποιο λογο να πουληθει μια τετοια εταιρεια?
....γιατί ο Pantalone ο οποίος τους βοηθούσε να ξελάσπωσουν μέχρι χθες με τα χρέη,σήμερα καλείται θείος Sam.Αλλά ο Pantalone-θείος Sam θέλει τα δολάρια του πίσω,οπότε πρέπει να πουλήσουν κάποια κομμάτια της εταιρείας (την οποία κάποιοι νεοφώτιστοι υποστηρίζουν με πάθος)...ακόμα και εφαρμόζοντας πρακτικές που θα γεννήσουν στο μέλλον μεγάλους μπελάδες.
-
Οι διακηρύξεις Marchionne περί επενδύσεων και παραγωγής στο Mirafiori είναι απλά.....panem et circenses.Η Giulia έχει αποφασισθεί με σφραγίδα του ίδιου του SM ότι θα εξελιχθεί και θα παραχθεί μερικές χιλιάδες μίλια μακριά από την Corso Agnelli (στις παγωμένες εκτάσεις του Michigan, με αυτό το λίγο που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά να συναρμολογείται απλά επί ιταλικού εδάφους υπό τη μορφή CKD),ενώ για την ευρωπαϊκή παραγωγή της Chrysler/Jeep,που πραγματοποιείτο μέχρι πρότινος από τη Magna,αγοράστηκαν από τη Fiat οι εγκαταστάσεις της Bertone (προκειμένου να αντικαταστήσουν όταν χρειαστεί το Graz).Όλα τα D segments του ομίλου θα παράγωνται στην Αμερική ..
Συμφωνία φυσικά δεν επήλθε μεταξύ Fiat και εργαζομένων.
Αυτα λοιπον τα κραταω αρχειο..... ωστε να οριοθετησω την αντιπαραθεση και την αποτελεσματικοτητα των 'ειδησεων' σου, προσδιοριζοντας την αφετηρια.
Το που θα καταληξει, απο μεριας μου και με καμια διαθεση να το παιξω μελλοντολογος ή 'αγγελιοφορος' καμιας διοικησης (δεν εχω αλλωστε την δυνατοτητα), το αφηνω να το δειξει το μελλον.Αλλωστε υπαρχει διαφορα στο να συζητας και να αναλυεις τα νεα του ομιλου (νομιζω οτι εδω αυτο υποτιθεται κανουμε), οπως αυτα διαπιστωμενα προκυπτουν, και αλλο, σαν κλασσικος ξερολας να εκφερεις την γνωμη σου για οικονομικα θεματα, αλλα και για θεματα στρατηγικης, που στην τελικη δεν εισαι ο τελικος υπευθυνος να το πραξεις.
To mirafiori ελεγες θα κλεισει....η αληθεια ειναι διαφορετικη. Αλλο προβλεψεις επι μακροθεν (μπορεις και βλεπεις τοσο μπροστα, μια 10ετια;;), και αλλο συζητησεις επι της ουσιας για τα γεγονοτα του τωρα...Δεν χρειαζεται στην τελικη να προτρεχουμε τοσο, μηπως οχι; Υπαρχει οποιοδηποτε εννομο συμφερον απο τις 'εξελιξεις' στο συγκεκριμενο ομιλο;;
Υπαρχουν μυρια παραδειγματα 'διαπραγματευσεων' που λαμβανουν χωρα παγκοσμιως, και θα μπορουσαν να αποτελεσουν σπουδη, για την οποιοδηποτε οικονομικης φυσης αναλυση, εφοσον δειχνεις το ενδιαφερον σου, σε αυτου του ειδους τις εξελιξεις....
Τελος, για να υποστηριζεις επαρκως τα λεγομενα σου ( έγραφες:'δεν εχω διαθεση να ριχνω λασπη στην φιατ'..) και για να αποφευγεις να δημιουργεις αρνητικες εντυπωσεις απο μια μονοπλευρη προσεγγιση, θα προτιμουσα να σε εβλεπα πιο συχνα να ποσταρεις, ειδησεις (τεκμηριωμενες ομως και στην ωρα τους), ειτε αρνητικες, ειτε θετικες για το συγκεκριμενο ομιλο (που οπως δειχνεις, εχεις μια εμμονη) και οχι να 'χανεσαι' οταν οι εξελιξεις δεν ευνοουν τα 'συμφεροντα'(;;;).....
υγ:
Το εαν τελικα πουληθει η αλφα, που οπως δειχνεις το επιθυμεις διακαως, διοτι δεν εξηγειται τοσο μεγαλης εκτασης ενασχολιση με το θεμα απο πλευρας σου, για μενα αυτο που θα αλλαξει, ειναι τα εμβληματα στο χωρο που θα επισκεπτομαι για την τακτικη της συντηρηση..μεχρι εκει και τιποτα παραπανω! -
... εαν τελικα πουληθει η αλφα, που οπως δειχνεις το επιθυμεις διακαως......και δεν είναι ο μόνος...
-
To mirafiori ελεγες θα κλεισει....η αληθεια ειναι διαφορετικη. Αλλο προβλεψεις επι μακροθεν (μπορεις και βλεπεις τοσο μπροστα, μια 10ετια;;), και αλλο συζητησεις επι της ουσιας για τα γεγονοτα του τωρα...Μπορει να προβλεψει τι θα γινει σε 10 χρονια. Ελεος
Οπως και να χει μεινετε συντονισμενοι για περισσοτερες εγκυρες εγκαιρες και αντικειμενικες ειδησεις απο το Πυθια news
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
... εαν τελικα πουληθει η αλφα, που οπως δειχνεις το επιθυμεις διακαως...
...και δεν είναι ο μόνος...
Κύριος, στη σειρά σας....
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι τη ΜΜ την πήρε η Bosch ή η Siemens πάντως. Κάνας ενδιαφερόμενος για την Αεκ ρε παιδιά?? Τώρα που γυρνάει! Δεχόμεθα και μεταχρονολογημένες επιταγές!Για την Siemens λίγο δύσκολο, για τον απλούστατο λόγο ότι μερικά χρόνια πριν, ξεφορτώθηκε την Siemens VDO με ταχύμετρα & λοιπά προϊόντα παρόμοιας φύσης και χρήσης στo πολύ γνωστό μας Group Continental (ναι αυτό με τα λάστιχα). Άρα μάλλον η λίστα συρικνώνεται.
-
Όλα τα D segments του ομίλου θα παράγωνται στην Αμερική (από όπου η μεταφορά στην Ευρώπη κοστίζει 800USD ανά όχημαΠολλά πάρα πολλά βάζεις (χωρίς ίχνος ειρωνίας ή οτιδήποτε άλλο), δλδ με τα επιπλέον κόστη πέραν της παραγωγής όπως αυτά της διαφήμισης, προώθησης, προμήθεια αντιπροσώπων κλπ κλπ, τι περιθώριο θα μπορεί να αφήνει αυτή η ρημ@δ@ μονάδα;
-
http://theblogofcars.com/2010/11/fiat-c ... i-marelli/
-
http://www.bloomberg.com/news/2010-11-1 ... lysts.html
Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.
ένα απόσπασμα
The future of the Ferrari and Alfa Romeo luxury brands, which are part of Fiat’s automotive unit, has been the subject of speculation in the past months. At the Paris Motor Show in September, Volkswagen AG supervisory board Chairman Ferdinand Piech told reporters that said he’s monitoring Alfa Romeo in the event Fiat wants to sell. Piech is also interested in acquiring Ferrari, Germany’s Manager Magazin reported last week.
Marchionne and Volkswagen AG CEO Martin Winterkorn said last week in Turin that a sale of Fiat’s Alfa Romeo and Ferrari brands to the German carmaker is only a “dream.”
At the Nov. 12 analyst meeting, Marchionne reiterated that Alfa Romeo is only for sale at “ a very high price,” Morgan Stanley’s Pearson said.
-
Και το πιο φρέσκο
http://carscoop.blogspot.com/2010/12/al ... rface.htmlBy selling Alfa, Fiat could:
• Cash in between 1.5 billion to 2 billion euros. Then the post-spinoff Fiat Auto would be virtually debt-free;
• Slash product development expenditures of at least 1.5 billion euros, since Fiat no longer would have to launch five new Alfas from 2012 through 2014;
• Boost profits in 2011 and 2012, since the company would be rid of Alfa's annual losses projected at about 200 million euros;
• Reintroduce Dodge as a sporty brand in Europe, positioned above the mainstream Fiat brand. A sporty Dodge would not overlap Lancia-Chrysler, which will focus on comfort.
And here are six good reasons why Marchionne should keep Alfa Romeo:
• If Fiat can fight through the next three years, it will emerge in 2014 with fatter profit margins and a nearly debt-free balance sheet, according to Mediobanca Securities;
• Fiat can raise as much as 2 billion euros by selling Magneti Marelli, Comau and Teksid, which produce auto parts, production tooling and engine blocks. Then Fiat wouldn't have to sell Alfa, and it could focus more closely on the auto industry. Investors would like that;
• A relaunched Alfa eventually could command profit margins of 10 percent or so. That would help Fiat to generate the 3.5 billion euro annual operating profit that Marchionne has promised by 2014;
• Fiat will save money by letting Alfa Romeo and Chrysler share platforms. Moreover, Alfa could generate sales of 500,000 units a year, helping Fiat and Chrysler to achieve economies of scale. Roughly 300,000 of the 500,000 units of Alfa planned by 2014 will be based on architectures shared with Chrysler;
• Since Alfa Romeo will share its compact wide global architecture with Jeep, Fiat could produce those vehicles together in crucial growth markets such as China and Russia;
• Without Alfa Romeo, Fiat would be hard-pressed to make reasonable volumes and decent profits with mid-sized and large cars. Aside from Ferrari's handful of supercars, Fiat would be forced to eke out a profit from low-margin segments such as minicars and compact cars.
-
Ο χρήστης Sun έγραψε:
Για την Siemens λίγο δύσκολο, για τον απλούστατο λόγο ότι μερικά χρόνια πριν, ξεφορτώθηκε την Siemens VDO με ταχύμετρα & λοιπά προϊόντα παρόμοιας φύσης και χρήσης στo πολύ γνωστό μας Group Continental (ναι αυτό με τα λάστιχα). Άρα μάλλον η λίστα συρικνώνεται.
H λίστα είναι ατελείωτη....και αν κάποιος έχει όρεξη για ασκήσεις επί χάρτου,ας σκεφτεί ότι η πώληση μπορεί να είναι:
-σε ανταγωνιστή άμεσα συνδεδεμένο με το automotive (πχ. Denso,Bosch,Magna,VAG κλπ)
-σε fund μη συνδεόμενο με το χώρο του automotive
-'εσωτερική' (πχ στην Mopar της Chrysler)
Kάθε μια κατηγορία ανοίγει το δρόμο σε διαφορετικά σενάρια, με εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, όχι το ίδιο τραυματικά για την Fiat ......για παράδειγμα από το να γίνει 'μάγκας' ένας ανταγωνιστή της,να μπορέσει να ξαναποκτήσει κάποτε ο όμιλος Fiat αυτό που πούλησε (το έχει κάνει με την Teksid).....μέχρι να παραχώρησε την MM για να πάρει πίσω κάτι που είχε ήδη πουλήσει στον αγοράστη+ τη διαφορά σε μετρητά
Σημειώστε εδώ ότι η MM απασχολεί 27.000 υπαλλήλους και ειδικεύεται σε έναν σωρό τομείς.Πολλά πάρα πολλά βάζεις (χωρίς ίχνος ειρωνίας ή οτιδήποτε άλλο), δλδ με τα επιπλέον κόστη πέραν της παραγωγής όπως αυτά της διαφήμισης, προώθησης, προμήθεια αντιπροσώπων κλπ κλπ, τι περιθώριο θα μπορεί να αφήνει αυτή η ρημ@δ@ μονάδα;
Το νούμερο δεν είναι τυχαίο (έτσι μου μεταφέρθηκε)και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αυτοκίνητα με μέσο όρο κόστους παραγωγής γύρω στα 13Κ USD και μέσο όρο αρχικής τιμής πώλησης στα 22Κ USD (άρα στα 25Κ ευρώ στη στρεβλή ευρωπαϊκή αγορά).Συνεπώς υπάρχει αρκετός χώρος για όλους,που θα αφήνει καλή κερδοφορία στην εταιρεία και αξιοπρεπή στο δίκτυο (όχι σαν και αυτή που δίνει τώρα το gruppo).
Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Κανένα ενδιαφέρον από πλευράς γερμανών και καμία επαφή με αντικείμενο τη Ferrari.
Και το πιο φρέσκο
http://carscoop.blogspot.com/2010/12/al ... rface.htmlH ανάλυση είναι του Luca Ciferi και είναι αρκετά στοχευμένη.Εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο Nando (Piech) δεν βιάζεται (πιστεύοντας ότι του Maglione δεν θα του βγουν τα φασόλια)και πώς ο maglioncino triste κάνει και το σκατό του παξιμάδι,ώστε να την βγάλει καθαρή τη διετία που έρχεται (και στην οποία αναμένεται Fiat και ιταλικός λαός να χρειαστεί να ανοίξουν κανά δύο τρύπες ακόμα στις ζώνες των παντελονιών τους).
Την άποψή μου στην έχω ξαναπεί.Καθαρά διαισθητικά και με διάθεση τζογαρίσματος,πιστεύω ότι ο SM θα τα καταφέρει να αντέξει και η πώληση στο VAG δεν θα πραγματοποιηθεί.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού.Μπορεί από τη μια να είναι εγληματικό η AR να παραμείνει στην τροχιά της Chrysler-Fiat,από την άλλη όμως θα είναι ένα καλό χαστούκι στην αλαζονία της γερμανικής οικονομικής ισχύος (καθόλου κακό,έστω και σε συμβολικό επίπεδο, στις μαύρες μέρες που θα ζήσει ο ευρωπαϊκός νότος και ιδιώς η Ελλάδα).
Και αν στενοχωρηθείς επειδή δεν θα δεις ποτέ Alfaudi......υπάρχει ακόμα η BMW (και για όσο καιρό θα έχει στην γκάμα της καμιά δεκαριά αυτοκίνητα που αξίζουν και δεν το γυρίσει αποκλειστικά στα bubble cars και στα αυτοκινούμενα περίπτερα)Βέβαια αν η πώληση δεν γίνει,θα χάσουμε γέλιο μέχρι δακρύων, αφού οι εκατέρωθεν mujahideen που παρεπιδημούν στα fora..... δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε brainstorming για να την βγάλουν καθαρή,ενώ δεν θα μάθουμε και ποτέ ποιό κοράνι θα χρειαζόταν να διδάξει στους μαθητές του και ο γνωστός διαδικτυακός μεντρεσές.....
Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή, δεν μπορείς να τα έχεις όλα... -
Βέβαια αν η πώληση δεν γίνει,θα χάσουμε γέλιο μέχρι δακρύων, αφού οι εκατέρωθεν mujahideen που παρεπιδημούν στα fora..... δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε brainstorming για να την βγάλουν καθαρή,ενώ δεν θα μάθουμε και ποτέ ποιό κοράνι θα χρειαζόταν να διδάξει στους μαθητές του και ο γνωστός διαδικτυακός μεντρεσές.....
Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή, δεν μπορείς να τα έχεις όλα...εγω για αυτη τη μερα ζω...
αλλα αφου την πατησα με το busso, πλεον εχω χαμηλες προσδοκιες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Βέβαια αν η πώληση δεν γίνει,θα χάσουμε γέλιο μέχρι δακρύων, αφού οι εκατέρωθεν mujahideen που παρεπιδημούν στα fora..... δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε brainstorming για να την βγάλουν καθαρή,ενώ δεν θα μάθουμε και ποτέ ποιό κοράνι θα χρειαζόταν να διδάξει στους μαθητές του και ο γνωστός διαδικτυακός μεντρεσές.....
Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή, δεν μπορείς να τα έχεις όλα...εγω για αυτη τη μερα ζω...
Μην αυταπατάσαι από τον μανδύα του χαμαιλέοντα
δοκιμές κάνω και περιμένω στην γωνία για να πυροβολήσω.
Με είδες πουθενά να κατηγορήσω τον βραβευμένο μου κινητήρα που του έκανα αναβάθμιση και έχασα κάτι δεκάδες άλογα μεταξύ 1.000 και 3.000σαλ γιατί λέει βαράει πειράκια? Ε με είδες να το κάνω αυτό?
Κατά τα άλλα μην τρελαθούμε, οι Ιταλοί πάσχουν στη διοίκηση ενώ είναι μαέστροι στο να καίνε τα καλά τους χαρτιά... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Με είδες πουθενά να κατηγορήσω τον βραβευμένο μου κινητήρα που του έκανα αναβάθμιση και έχασα κάτι δεκάδες άλογα μεταξύ 1.000 και 3.000σαλ γιατί λέει βαράει πειράκια? Ε με είδες να το κάνω αυτό?
εγω φιλε μου για αυτο κινουμαι με προγραμμα του 2007
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μην αυταπατάσαι από τον μανδύα του χαμαιλέοντα
δοκιμές κάνω και περιμένω στην γωνία για να πυροβολήσω.
Κατά τα άλλα μην τρελαθούμε, οι Ιταλοί πάσχουν στη διοίκηση ενώ είναι μαέστροι στο να καίνε τα καλά τους χαρτιά...τι εννοείς έχασες δεκάδες άλογα?? βλέπεις διαφορές στις ρεπριζ??
ΑLFA ROMEO FORUM