-
μειώνει τον ηχο λιγο για τους εξω και προστατεύει το χρωμα απο την θερμοκρασία του κινητήρα.
Αν και τα μεταλλικά χρώματα ειναι πλεον παρα πολυ καλα -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ΟΚ!!! αμα είναι έτσι...
Απλά ξέρεις, αφού είμαστε εμείς που πληρώνουμε, πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, ότι μάρκα και αν συμπαθούμε...Η άλλη πλευρά είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να ωφελούνται απο τον φανατισμό μας...Τώρα μιλάς σωστά.
Και στην G αυτό ακριβώς συμβαίνει. Συμφωνείς με το να κάνουν έκπτωσεις σε ορισμένα υλικά του εσωτερικού (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), να ανοίγεις το καπώ της μηχανής και να αντικρίζεις γυμνό μέταλλο, με τα σίδερα στις ενώσεις να προεξέχουν και να διακρίνεις τους θόλους(!) στο πλάϊ (τσιγκουνεύτηκαν και τα πλαστικά καπάκια) και τέλος να στο τιμολογούν στα ανώτερα επίπεδα της κατηγορίας και όταν έχεις πληρώσει ένα σεβαστό πόσο και πας να το παραλάβεις να διαπιστώνεις πως στο δίνουν με ένα κλειδί με τηλεχειρισμό?
Και όλα αυτά όταν δεν μιλάμε π.χ. για Bravo που θες να το τιμολογήσεις χαμηλότερα, αλλά για την θεωρητικά top πρότασή σου στην κατηγορία που τιμολογείς σε ανώτερα επίπεδα.
Όλα αυτά δεν θέλουν πολύ για να 'χτυπήσουν άσχημα' στον υποψήφιο αγοραστή, γι αυτό και λέμε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και οι Ιταλοί δείχνουν σα να μη θέλουν να το καταλάβουν.
Επειδή (όπως το περίμενα άλλωστε) αυτά που είπα παρεξηγήθηκαν μάλλον...και αφού με ρωτάς προσωπικά, θα σου πω με τι συμφωνώ και με τι όχι...
Πρώτα απο όλα:
Συμφωνώ:
Με την ψαγμένη ανάρτηση της Ιουλιέτας, η οποία δουλεύει άψογα, χωρίς να χρειάζεται να είναι κούτσουρο...άψογα όμως...
Με την εμφάνισή της (υποκειμενικό, αλλά εμένα ρώτησες)
Με τον Multi-air 1400άρι κινητήρα των 170 ίππων και την οικονομία που προσφέρει όταν δεν έχεις διάθεση να τον σκίσεις ή όταν πλησιάζει το τέλος του μήνα και πρέπει να κάνεις οικονομίες....
Με το ταμπλό της (υποκειμενικό) που μου αρέσει πολύ...
Με τον τρόπο που ανεβάζει, χωρίς να σε τσαλακώνει...( και εκείνη την στιγμή, ευτυχώς δεν μπορώ να βλέπω παράλληλα με τον δρόμο και τον χώρο του κινητήρα)
Δεν συμφωνώ:
Με τα στάνταρ των γιατρών, δικηγόρων, μεγαλοστελεγχών, που θεωρούν must τα κουτιά με ρόδες και αφού τα αγοράζουν, προσπαθούν να υπερασπίσουν την επιλογή τους βρίσκοντας χαζούς λόγους...
Με τους άλλους που βλέποντας αυτήν την μόδα, παίρνουν την βασική έκδοση των παραπάνω, προκειμένου να νοιώσουν ίσοι...και αυτοί, μην θέλοντας να πουν γιατί το πήραν, εφευρίσκουν χαζούς λόγους...
Με την πολιτική της Φίατ, που όταν λανσάρει νέο προϊόν, δεν κάνει δώρο ούτε πατάκια (έχει συμβεί στο 500 συγγενούς μου) και όλων των άλλων εταιριών που εφαρμόζουν αυτές τις μαυραγορίτικες μεθόδους...
Με την λογική ότι ανοίγουν οι παραγγελίες και εσύ θα το παραλάβεις σε 5 μήνες...Απο εκεί και πέρα...έχω δηλώσει ότι θα πάρω την Ιουλιέτα...δεν πα να μην αρέσει σε κανέναν...χ@στηκα...δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των απ'έξω την στιγμή που δεν με έχουν χρηματοδοτήσει...Άλλωστε δεν έχω χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο σαν μέσον κοινωνικής καταξίωσης, άρα δεν με νοιάζει αν θα με θαυμάσουν ή θα με κατακρίνουν...
Ετσι και αλλοιώς θα περίμενα έναν χρόνο...πάγια τακτική μου, να μην αγοράζω πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο...τώρα οφείλω να ομολογήσω, ότι περιμένω και να κατασταλλάξουν οι '@#$%^&*' πολιτικοί προκειμένου να δω, αν θα πάρω την 170άρα ή την 235άρα...στο μεταξύ η 159 μου αρέσει αυτην την στιγμή σαν πακέτο, θεωρώ (υποκειμενικά) ότι είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία της και αν τελικά μπορέσω να καλύψω τα κυβικά της, ίσως καταλήξω και σε αυτήν και αφήσω την Ιουλιέτα για το φλ, εκτός αν η αλφα αφομειωθεί από τους Γερμανούς, οπότε θα κοιτάξω προς Λάντσια ή Φίατ ή Αμπαρθ μεριά... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ΟΚ!!! αμα είναι έτσι...
Απλά ξέρεις, αφού είμαστε εμείς που πληρώνουμε, πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, ότι μάρκα και αν συμπαθούμε...Η άλλη πλευρά είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να ωφελούνται απο τον φανατισμό μας...στην G αυτό ακριβώς συμβαίνει. Συμφωνείς με το να κάνουν έκπτωσεις σε ορισμένα υλικά του εσωτερικού (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), να ανοίγεις το καπώ της μηχανής και να αντικρίζεις γυμνό μέταλλο, με τα σίδερα στις ενώσεις να προεξέχουν και να διακρίνεις τους θόλους(!) στο πλάϊ (τσιγκουνεύτηκαν και τα πλαστικά καπάκια) και τέλος να στο τιμολογούν στα ανώτερα επίπεδα της κατηγορίας και όταν έχεις πληρώσει ένα σεβαστό πόσο και πας να το παραλάβεις να διαπιστώνεις πως στο δίνουν με ένα κλειδί με τηλεχειρισμό?
Όλα αυτά δεν θέλουν πολύ για να 'χτυπήσουν άσχημα' στον υποψήφιο αγοραστή, γι αυτό και λέμε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και οι Ιταλοί δείχνουν σα να μη θέλουν να το καταλάβουν.
να δει υπερτιμολογημενες mercedes a-b class με γυμνο μεταλλο-απουσια εσωτερικης επενδυσης στο καπο.....ειναι και premium!
Oσο για την g,σε βρισκω λιγακι υπερβολικο με ολες αυτες τις αναφορες, που σιγουρα εαν υπηρχαν στην εκταση που περιγραφεις, θα ηταν βουτυρο στο ψωμι πολλων περιοδικων να κανουν βουκινο τετοιες ελλειψεις.....
Παντως ολες οι εταιρεις προσπαθουν με διαφορους τροπους να περιορισουν το κοστος και συνηθως οι γερμανοι ειναι περισσοτερο φυδωλοι σε οτι προσφερουν στον βασικο εξοπλισμο τους.
Το κιτ επισκευης στο 500 ,προσφερεται και σε πολλα αλλα αυτοκινητα αρκετα ακριβοτερα.Αλλο να μην έχει θερμομονωτικό το καπό (που δεν έκανα λόγο για αυτό) και άλλο η εικόνα του χώρου που πλαισιώνει τον κινητήρα. Εκεί σε γερμανικό (ακόμα και κατασκευαστών άλλων χωρών αν θες) αυτής της αξίας, δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να βρεις τέτοιες ελλείψεις που να παραπέμπει σε 'φθηνιάρικη' εικόνα.
Για τα υλικά στο κεντρικό τουνελ από το κιβώτιο ταχυτήτων και πίσω, όπως και στα πανελ των θυρών είμαι υπερβολικός? Το πάνω μέρος του ταμπλό προς το παρμπριζ που θυμίζει τα πλαστικά του F500 και εκεί υπερβάλλω; Το δεύτερο κλειδί γιατί δεν το συμπεριέλαβαν; Εκεί βρήκαν να κάνουν την οικονομία όταν όλος ο ανταγωνισμός αυτά τα δίνει και μάλιστα τη στιγμή που δεν το έχουν τιμολογήσει χαμηλά;
Αυτές οι οικονομίες τους μάραναν τους Ιταλούς... Σαν το άλλο κορυφαίο που στα Panda/G.Punto η τάπα βενζίνης δεν κλειδώνει
καλα μιλαμε η κατασταση με το θεμα ποιοτητας στην g, εγινες πλεον γραφικη, και μοναδικη...
Μονο που σχολιαζονται τετοια πραγματα, δειχνει πολλα...
Δεν υπαρχει περιπτωση κολλησες, δεν εχει ποιοτητα ΤΕΛΟΣ...Δεν εχει,Πεταει ο γαιδαρος Πεταει!
Ειλικρινα αυτα που γραφεις τα εχεις διασταυρωσει; ή δεν ξερεις τι να προσαψεις και μιλας για 2 κλειδια για μονωσεις,ακαλυπτα μερη που φαινονται θολοι, και μηχανοστασια με φθηνιαρικη εικονα. Που τα εχεις δει ολα αυτα; μονο εσυ;
Πραγματικα γιατι εισαι ο μονος που τα αναφερεις; Μονο εσυ τα ανακαλυψες;Εγω μιλησα και για εικονα μηχανοστασιου καθως και καλυματος θερμομονωτικου στις Α-Β class και εσυ μου λες τα γερμανικα..μπλα,μπλα.Δες λοιπον πρωτα τι παιζει και μετα ριξε μια ματια στον τιμοκαταλογο και θα καταλαβεις ποιος κανει τσιγκουνιες, πραγματικες τσιγκουνιες ομως, και σε ουσιαστικα πραγματα και στην καμπινα!
Εδω φτασαμε στο 2010 για να αποφασισουν οι γερμανοι να προσφερουν βασικα στοιχεια εξοπλισμου, τα οποια οι περισσοτερες αυτοβιομηχανιες τα προσφεραν απο την δεκαετια 90 (πχ ηλεκτρικα παραθυρα πισω)!
Και σε πειραξε η ρεζερβα!
Για τα χαλια πλαστικα του golf στο κατω μερος του ταμπλο, γιατι το αποφευγεις καθε φορα να το σχολιασεις;
Εκει δεν σε πειραζει που ειναι και premium,κ.α....;
Λεπτομερεια.. -
νομιζεις οτι η ΜΒ νοιαζεται για την Αclass? ή οτι καποιος απο μας νοιαζεται για αυτη? για πες για τον υπολοιπο ανταγωνισμο αφου τα ξερεις τοσο καλα..
-
Α quick one...
Η 147 ειχε 1.6 με αποδοση 105ps και 120ps ε? Ο κινητηρας με τα 120 ειναι στα μοντελα μετα το fl του 04 ?
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Α quick one...Η 147 ειχε 1.6 με αποδοση 105ps και 120ps ε? Ο κινητηρας με τα 120 ειναι στα μοντελα μετα το fl του 04 ?
Οχι ,ειναι δυο εκδοσεις.Με μεταβλητο χρονισμο βγαζει 120 ενω χωρις βγαζει 105.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Α quick one...
Η 147 ειχε 1.6 με αποδοση 105ps και 120ps ε? Ο κινητηρας με τα 120 ειναι στα μοντελα μετα το fl του 04 ?
Οχι ,ειναι δυο εκδοσεις.Με μεταβλητο χρονισμο βγαζει 120 ενω χωρις βγαζει 105.
Οκ Ευχαριστω
-
Και ο πιο στάνταρ τρόπος να τις ξεχωρίζεις είναι το στροφόμετρο που στην 105 κοκκινίζει πιο νωρίς από τις 7κ στροφές (το asr μπορούσε να μπει προαιρετικά στην 105).
Αν ενδιαφέρεσαι για μεταχειρισμένη μην προτιμήσεις για κανένα λόγο την 105 έναντι της 120 εκτός αν είναι σε τόσο καλύτερη κατάσταση συνολικά από τις 120 που θα βρεις. Μην χάψεις κανένα παραμύθι που μπορεί να σου πει μαντράς ή ιδιοκτήτης (καλύτερη κατανάλωση, πιο πολύ ροπή χαμηλά κλπ). Ήθελαν μια έκδοση για να μην χάσουν τις πωλήσεις της 145/6 1,4 σε αγορές που φορολογούν με τα άλογα αλλά από την άλλη για λόγους κύρους δεν ήθελαν κυβισμό κάτω από 1,6.
Έχω ακούσει άπειρα παπατζιλίκια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. -
κολλητός έχει γιορτη την τρίτη και πρόσφατα απέκτησε τζουλιέτα
ψάχνομαι να του κάνω κανα καλό και ιδιαίτερο δωράκι, αλλά να μην μου φύγει και μια περιουσία.
καμιά πρόταση εκτός από ματάκια/σκόρδα/χάντρες..;
p.s.
δεν είναι αλφίστι
(τουλάχιστον οχι ως τωρα) -
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
κολλητός έχει γιορτη την τρίτη και πρόσφατα απέκτησε τζουλιέταψάχνομαι να του κάνω κανα καλό και ιδιαίτερο δωράκι, αλλά να μην μου φύγει και μια περιουσία.
p.s.
δεν είναι αλφίστι
(τουλάχιστον οχι ως τωρα)Προτείνω τη Βίβλο...
Εξαιρετικό βιβλίο για alfisti και μη. Μια καλή ευκαιρία να δει τι σημαίνει Alfa Romeo και τι σημαίνει Giulietta. Νομίζω ότι κάποιο καλό βιβλιοπωλείο με ξενόγλωσσα βιβλία ακόμα και αν δεν το έχει θα μπορεί να το φέρει.
-
το λαδάκι το σκέφτηκα και εγώ... αλλά πάει πολύ....
-
Προτεινω με τα πλαστικα που εχει μεσα ενα σπρευ σιλικονης,θα το χρειαστει....
-
-
Gift card στη ΣΚΥΚΑΡ βγάζουν?
-
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
κολλητός έχει γιορτη την τρίτη και πρόσφατα απέκτησε τζουλιέταψάχνομαι να του κάνω κανα καλό και ιδιαίτερο δωράκι, αλλά να μην μου φύγει και μια περιουσία.
p.s.
δεν είναι αλφίστι
(τουλάχιστον οχι ως τωρα)http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Alfa-Rom ... 2537wt_948
-
-
Τελικα ο busso, μαλλον πρωην busso δεν με 'διεψευσε', σιγα σιγα πρωτα με την ξαφνικη (εντελως τυχαια) δυσαρεσκεια του στα νεα 'προιοντα' του γκρουπο που υποστηριζε ή μαλλον δουλευε για αυτα, και δευτερον με την σταδιακη αφαιρεση των ιταλικων λεπτομερειων και αντικατασταση απο απο μνημια-σταθμους της τεχνολογιας της συγχρονης αυτοβιομηχανιας-4motion-φρουτοποτο;
To τελευταιο βημα και καταλυτικο, ειναι να να αλλαξεις το nickname, σου χανς βαγκεν, τι λες; καλο;
Για να ταιριαζει στην νεα σου εταιρικη ταυτοτητα!
Σημειωτεον βαση εικονας στην αγορα αυτη την στιγμη σε θεματα αξιοπιστιας, σιγουρα με τον tsi (συγκριτικα με με τα αντιστοιχα t-jet ή και τα νεοτερα τουρμπατα της ρενο), θα εχεις θεμα με την καταναλωση λαδιου, αλλα εισαι τυχερος διοτι υπο την προστασια της 'νεας διοικησης', που εισαι πλεον μελος, αρα και οπαδος κατα την προσφιλη σου τακτικη, θα αγοραζεις τις κουτες με τα λαδια χονδρικη, οποτε no problem!
Καθε 2 γεμισμα, ελεγχο στη σταθμη,το νου σου!
Καλα, και προπαντως απροβληματιστα χιλιομετρα! -
Ότι να ναι...
ΑLFA ROMEO FORUM