-
Ποτε με το καλο θα μαθουμε τα hints? Σε τουλαχιστον 2 χρονια απο τωρα φανταζομαι?
Γιατι ασχολεισαι με αυτοκινητα που τα αποκαλεις golfalfa, bravetta κλπ? Προς τι ολη αυτη η αρνητικοτητα
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Γιατι ασχολεισαι με αυτοκινητα που τα αποκαλεις golfalfa, bravetta κλπ? Προς τι ολη αυτη η αρνητικοτηταΗ αρνητικότητα οφείλεται στην οικονομία κλίμακας των μεγάλων αυτοκινητιστικών γκρούπ, φαντάζομαι...
Και δεν έχει άδικο.
Η φαντάζεται κανείς ότι μία Ιουλιέτα στα χέρια των Γερμανών, δεν θα είναι ένα Γκολφ με διαφορετικές λεπτομέρειες?
Επίσης το πάτωμα που φοράει σήμερα η Ιουλιέτα, θα το έχει και το μπράβο το καινούργιο, αλλά και η Λάντσια.
Για τους Ιταλούς, όπου οι 3 μάρκες, είχαν την προσωπικότητά τους, πριν συγχωνευτούν. είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσδώσουν την διαφορετικότητα της φιλοσοφίας σε κάθε μάρκα, αφού μοιραζόμενες το ίδιο πάτωμα, κάνουν παραχωρήσεις...
Για το ΓκρούπΒαγκ, δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Η ιστορία της VW ήταν ο σκαραβαίος, της Audi το 60άρι, της NSU υπήρξε μία εμπλοκή στους αγώνες και μία προσπάθεια σε ένα πολύ καλό πλαίσιο να ταιριάξει Wankel κινητήρς, όσο για την DKW την θυμόμαστε για τα δίχρονα μοτέρ, σε αμφιβόλου αισθητικής αμαξώματα (ακόμα και για την εποχή τους. Αυτά τα γράφω πολύ περιληπτικά, για να δείξω ότι οι λιγοστοί φίλοι της κάθε παραπάνω φίρμας, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Για τους Ιταλόφιλους, που είχαν γνωρίσει αυτοκίνητα με έντονες προσωπικότητες (σαν τον Alba με τα Lancia) είναι πολύ δύσκολο. Για μένα που ήμουν πιο εξοικειωμένος με τα Φίατ, αλλά θαυμαστής των Αλφα και των Λάντσια, μου είναι πιο εύκολο.
Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει να κάνει (όσον αφορά στον Alba) με καμμία εμπάθεια για κάποια συγκεκριμένη μάρκα, αλλά γιαυτήν την φιλοσοφία της κιμαδομηχανής...Αυτός είναι ο αντικειμενικός λόγος.
-
λιγοι 'φιλοι' , πολλοι ομως αγοραστες..
και για να επιβιωσει μια φιρμα θελει αγοραστες
στο κατω κατω η αλφα δεν ειναι λοτους
-
To ερωτημα μου εχει ως εξης, εφοσον βγαζει τετοια απαξιωση για τα αυτοκινητα της μαρκας τοτε γιατι ασχολειται? Αμα κατι σε εκνευριζει-ενοχλει τοτε σταματας να ασχολεισαι μαζι του (νομιζω) για να μην χαλας την ζαχαρενια σου
-
Σωστα! Η Alfa ειναι μακραν πιο ιστορικη φιρμα!
-
To ερωτημα μου εχει ως εξης, εφοσον βγαζει τετοια απαξιωση για τα αυτοκινητα της μαρκας τοτε γιατι ασχολειται? Αμα κατι σε εκνευριζει-ενοχλει τοτε σταματας να ασχολεισαι μαζι του (νομιζω) για να μην χαλας την ζαχαρενια σουΜαζοχιστης;
-
γιατι, απαγορευται να ασχολουμαστε?
εγω στο κατω κατω το εχω πει οτι θα ηθελα vagalfa, πιστευω οτι θα ειναι οτι καλυτερο
-
Για το ΓκρούπΒαγκ, δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Η ιστορία της VW ήταν ο σκαραβαίος, της Audi το 60άρι, της NSU υπήρξε μία εμπλοκή στους αγώνες και μία προσπάθεια σε ένα πολύ καλό πλαίσιο να ταιριάξει Wankel κινητήρς, όσο για την DKW την θυμόμαστε για τα δίχρονα μοτέρ, σε αμφιβόλου αισθητικής αμαξώματα (ακόμα και για την εποχή τους. Αυτά τα γράφω πολύ περιληπτικά, για να δείξω ότι οι λιγοστοί φίλοι της κάθε παραπάνω φίρμας, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Σόρυ αλλά ο τρόπος σκέψης σου εκτός από λάθος είναι και πολύ (παλαιο)ευρωπαιοκεντρικός (φιλικά ).
Για το πρώτο, αν το Λαικό πάρει την Άλφα δεν θα σπεύσει να πουλήσει τα τουτού της στους ογδοντακονταετείς παραμένοντες οπαδούς της Ενεσού ή της Ντεκαβέ, είναι πολύ λίγοι άλλωστε αν υπάρχουν και καθόλου. Ούτε καν θα σπρώξει πελάτες από την Λαική της βάση κατά εκεί , δεν είναι χαζή άλλωστε να εγγράψει πωλήσεις αιμορραγώντας αλλαχού.
Επίσης η εξαγορά της Άλφα ίσως να σηματοδοτεί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύο σοβαρότατα repositioning : αυτό της πολύπαθης SEΑT που αν δεν κλείσει μάλλον πάει για αντιΛάνταΝτάτσια για να μην πω και αντικινεζουά (αυτών που θα έρθουν αργά ή γρήγορα), και αυτό της Audi σε μια μάρκα πιο ρηλάξ, πιο εξηλεκτρισμένη και λιγότερο σπορ κατά τα πρότυπα των Lexus (από την οποία δεν μπορεί να αναπνεύσει σε ΗΠΑ) και ότι πάρουμε επίσης και από Mercedes και Cadillac κ.α.Για το δεύτερο ξεχνάς την Αμερική και την Κίνα, δύο τεράστιες αγορές σε άνοδο, με πρώην αδημονούντες οπαδούς Αλφίστες η πρώτη, και με νεοπλουτίδηδες με παχιά πορτοφόλια η άλλη . Να θυμίσουμε ότι οι δύο προαναφερθείσες αγορές αντιπροσωπεύουν ΧΑ-ΛΑ-ΡΑ το 42% των πωλήσεων παγκοσμίως με τάσεις περαιτέρω ανόδου, είναι σχεδόν ΠΑΡΘΕΝΕΣ για την φίρμα, και είναι και οι πιο πρίμιουμ και πολυτελείς παγκοσμίως (με τη μόνη εξαίρεση της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και των Εμιράτων). Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Μαρκιόνε στα κέφια του ήθελε περί ή και πάνω από 100.000 πωλήσεις στις ΗΠΑ το χρόνο, και αυτό δείχνει τις προσδοκίες που υπάρχουν μόνο από εκεί.
Εκεί είναι και τα όβολα λοιπόν, ούτε καν στους τωρινούς πελάτες της φίρμας αν και πρόσκαιρα και αυτοί θα μπουν στην εξίσωση αφού αποτελούν την μόνη υπαρκτή βάση, όλα τα άλα είναι στο βίρτουαλ ριάλιτι. -
To ερωτημα μου εχει ως εξης, εφοσον βγαζει τετοια απαξιωση για τα αυτοκινητα της μαρκας τοτε γιατι ασχολειται? Αμα κατι σε εκνευριζει-ενοχλει τοτε σταματας να ασχολεισαι μαζι του (νομιζω) για να μην χαλας την ζαχαρενια σουTη ζαχαρένια σου μάλλον την χαλάς εσύ,αδυνατώντας να κατανοήσεις αυτά που διαβάζεις....(άκου απαξίωση!!!)
Εγώ προς το παρόν διασκεδάζω (και στο μέλλον,βλέποντας αυτό που έρχεται,ενδέχεται να μην μου μείνει άντερο.....).Η αρνητικότητα οφείλεται στην οικονομία κλίμακας των μεγάλων αυτοκινητιστικών γκρούπ, φαντάζομαι...
Και δεν έχει άδικο.Αυτό είναι το λιγότερο Αργύρη και δυστυχώς στο σημερινό automotive πράγμα αναπόφευκτο.
Τα απογοητευτικά είναι άλλα (....ένα μικρό παράδειγμα είναι οι εσκεμμένες τρύπες στη γκάμα της FGA).Έγραψα λίγα μηνύματα πιο πάνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις κινήσεις του ομίλου Fiat.Διεξάγονται χοντρές διαπραγματεύσεις.....ανάμεσα σε δύο πλευρές,τις οποίες όμως ούτε κατονόμασα,ούτε έκανα νύξη τι πράγμα ακριβώς αφορούν.Ο καθένας είναι ελεύθερος να νομίζει ότι πρόκειται απλά για το τρίπολο VAG-Fiat-Alfa....με backround τις άριες του Piech.
Αν οι παραπάνω διαπραγματεύσεις όμως καταλήξουν σε συμφωνία.....θα οδηγήσουν σε εξελίξεις που θα προκαλέσουν εδώ μέσα μαζικές εκδηλώσεις υστερίας....... -
Ελεος ?
Αν με ενδιέφερε πραγματικά το Golfalfa θα είχα τιμήσει ήδη τα προϊόντα της Alfiat
Ακου απαξιωση
-
@ dstou
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με αυτά που γράφεις...το πνεύμα μου όμως ήταν άλλο. Η ιστορία, καμμιά φορά επαναπάυει τις επόμενες γενιές, όταν δεν έχουν την στόφα αυτών που την έγραψαν...
Δεν έχουν χαράξει ιστορία πολλές εταιρίες και οι φίλοι αυτών των εταιριών έχουν ηυξημένες απαιτήσεις. Οι περιστασιακοί φίλοι του Grup Vag, είναι ευχαριστημένοι που η φίρμα που διάλεξαν κάνει βήματα προόδου και δεν έχουν μπούσουλα το παρελθόν. Οι φίλοι (είμαι προσεκτικός, δεν γράφω οπαδοί ) όμως εταιριών σαν τις Alfa Romeo, Lancia, Mercedes, Bmw, Rolls Roys, Jaguar κλπ Είναι πολύ πιο αυστηροί με την στασιμότητα των εταιριών που συμπαθούν...μπορούμε να αντικαταστήσουμε την λέξη στασιμότητα, με την φράση: μικρά βήματα προόδου και και ελαφρά παρέκληση πορείας...Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τα απογοητευτικά είναι άλλα (....ένα μικρό παράδειγμα είναι οι εσκεμμένες τρύπες στη γκάμα της FGA).Έγραψα λίγα μηνύματα πιο πάνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις κινήσεις του ομίλου Fiat.Διεξάγονται χοντρές διαπραγματεύσεις.....ανάμεσα σε δύο πλευρές,τις οποίες όμως ούτε κατονόμασα,ούτε έκανα νύξη τι πράγμα ακριβώς αφορούν.Ο καθένας είναι ελεύθερος να νομίζει ότι πρόκειται απλά για το τρίπολο VAG-Fiat-Alfa....με backround τις άριες του Piech.
Αν οι παραπάνω διαπραγματεύσεις όμως καταλήξουν σε συμφωνία.....θα οδηγήσουν σε εξελίξεις που θα προκαλέσουν εδώ μέσα μαζικές εκδηλώσεις υστερίας.......Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αυτά που ξέρεις...πάντως υστερικός δεν θα γίνω, μετοχές δεν έχω και αν δω υστερίες, ούτε εμένα θα μου μείνει άντερο
Άλλωστε δεν είμαι καν ποδοσφαιρόφιλος, εξαιτίας των ποδοσφαιρόφιλων.... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
@ dstou
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με αυτά που γράφεις...το πνεύμα μου όμως ήταν άλλο. Η ιστορία, καμμιά φορά επαναπάυει τις επόμενες γενιές, όταν δεν έχουν την στόφα αυτών που την έγραψαν...
Δεν έχουν χαράξει ιστορία πολλές εταιρίες και οι φίλοι αυτών των εταιριών έχουν ηυξημένες απαιτήσεις. Οι περιστασιακοί φίλοι του Grup Vag, είναι ευχαριστημένοι που η φίρμα που διάλεξαν κάνει βήματα προόδου και δεν έχουν μπούσουλα το παρελθόν. Οι φίλοι (είμαι προσεκτικός, δεν γράφω οπαδοί ) όμως εταιριών σαν τις Alfa Romeo, Lancia, Mercedes, Bmw, Rollw Royw, Jaguar, Renault κλπ Είναι πολύ πιο αυστηροί με την στασιμότητα των εταιριών που συμπαθούν...μπορούμε να αντικαταστήσουμε την λέξη στασιμότητα, με την φράση: μικρά βήματα προόδου και και ελαφρά παρέκληση πορείας...Τα απογοητευτικά είναι άλλα (....ένα μικρό παράδειγμα είναι οι εσκεμμένες τρύπες στη γκάμα της FGA).Έγραψα λίγα μηνύματα πιο πάνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις κινήσεις του ομίλου Fiat.Διεξάγονται χοντρές διαπραγματεύσεις.....ανάμεσα σε δύο πλευρές,τις οποίες όμως ούτε κατονόμασα,ούτε έκανα νύξη τι πράγμα ακριβώς αφορούν.Ο καθένας είναι ελεύθερος να νομίζει ότι πρόκειται απλά για το τρίπολο VAG-Fiat-Alfa....με backround τις άριες του Piech.
Αν οι παραπάνω διαπραγματεύσεις όμως καταλήξουν σε συμφωνία.....θα οδηγήσουν σε εξελίξεις που θα προκαλέσουν εδώ μέσα μαζικές εκδηλώσεις υστερίας.......Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αυτά που ξέρεις...πάντως υστερικός δεν θα γίνω, μετοχές δεν έχω και αν δω υστερίες, ούτε εμένα θα μου μείνει άντερο
Άλλωστε δεν είμαι καν ποδοσφαιρόφιλος, εξαιτίας των ποδοσφαιρόφιλων....Πρόσθεσα κάτι
-
Ο χρήστης dimk έγραψε:
Καλα ολοκληρο ΦΙατ γκρουπ και δεν εχει ΕΝΑ(1) τετραπορτο σενταν.Και μην μου πειτε τν 159 γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι στα τελειωματα,μιλαμε τοσο φτωχη γκαμα(2 μοντελα η καθε μαρκα του γκρουπο),ακομα και η Dacia ποιο πολλα μοντελα εχει.επειδη η 159 ειναι στα τελειωματα σημαινει οτι δεν ειναι καλη, η 159 tbi με τα 200ps σου φαινεται λιγη;
Iσα-ισα ειναι στην ωριμοτερη φαση της, οπου διορθωσε τα αδυνατα σημεια, κανοντας τα πλεονεκτηματα (π.χ βαρος, επιδοσεις)
Με την ιδια λογικη ο αμεσος ανταγωνιστης της η σειρα 3 της bmw ειναι και αυτη πολλα χρονια στο κουρμπετι, και αν συγκρινεις 320 με 159.......
Εδω το autocar φιλα προσκημενο προς γερμανια πλευρα, βγαζει στην κατηγορια: 1) α4 2)159 3)mercedes c 4) bmw 3 5)lexus
Προσφατο τεστ, τευχος σεπτεμβριου στο φανατικο γερμανο περιοδικο autobild, συγκρινει αλφα 159 vs bmw 320 εβγαλε την 159 σαν την επιλογη τους, σαν καλυτερο συνολο, αλλα σε αναλυτικη βαθμολογια σε επιμερους τομεις,η 159 χανει απο την 320 στην ελκτικη ικανοτητα (χωρις να δινονται αναλυτικα στοιχεια για 159)
Υστερα απο ψαξιμο, βρηκα οτι η 159 εχει 1500 και η 320 1400, τωρα πως γινεται αυτο ;;;
Τωρα οσο αφορα το τρεχων ζητημα αυτο του ενδιαφεροντος της γερμανικης πλευρας για εξαγορα της αλφα ειναι κατι το οποιο θα δωσει τις απαντησεις συντομα προς καθε πλευρα.
Χοντρα παιχνιδια της παγκοσμιας αγορας, υποκεινουμενα απο τις συγχρονες προσταγες του μαρκετινγκ-πασπαλισμενες και με αρκετη γερμανικη εμμονη για εξαγορα ενος ξεχωριστου brand.
Η Alfa Romeo με πραγματικα δεδομενα, δεν κοστίζει παραπάνω στην Fiat, αντίθετως της δίνει κυρος.
Οι ΜιΤο και Giulietta να παράγονται στο Τorino οποτε η φιατ δεν εχει κανένα λόγος να πουλήσει.
Απλά βγάζουν φήμες για να επισκιάσουν την καθολική υπεροχή της Giulietta επί του Golf και του A3...
Mε κορυφαίο κινητήρα της χρονιάς τον Multiair, λογικο άρχισαν τα όργανα...Ποναει! -
φιλε μου στο ποστ σου (και γενικα σε πολλα ποστ σου) , εκτιμω οτι δεν υπαρχει καθολου το στοιχειο της λογικης
ενταξει εισαι φανατικος.. βαλε και κανα λογικο επιχειρημα μεσα να φανεις πεισεις περισσοτερο το συνομιλητη σουπχ λες εδω..
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Απλά βγάζουν φήμες για να επισκιάσουν την καθολική υπεροχή της Giulietta επί του Golf και του A3...
Mε κορυφαίο κινητήρα της χρονιάς τον Multiair, λογικο άρχισαν τα όργανα...Ποναει!δηλαδη εδω θες να μας πεις οτι ειδαν στη vw το νεο θαυμα της αυτοκινησης και χεστηκαν πανω τους για τα 2 τους αυτοκινητα με τεχνολογια 2003 που οπου να ναι πανε για αντικατασταση , και αποφασισαν να βγαλουν φημες μονο και μονο για να αποτρεψουν τις μερικες ψωροχιλιαδες πωλησεις που θα κανει η αλφα
μηπως διαβαζεις πολλα βιβλια?
οσο για τα περιοδικα, διαλεχτε
ειναι οργανα του vag, ή λενε την αληθεια μονο σε πολυ λιγες περιπτωσεις που οι ναζι δεν απειλουν με οπλο τους συντακτες?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φιλε μου στο ποστ σου (και γενικα σε πολλα ποστ σου) , εκτιμω οτι δεν υπαρχει καθολου το στοιχειο της λογικης
ενταξει εισαι φανατικος.. βαλε και κανα λογικο επιχειρημα μεσα να φανεις πεισεις περισσοτερο το συνομιλητη σουπχ λες εδω..
Mε κορυφαίο κινητήρα της χρονιάς τον Multiair, λογικο άρχισαν τα όργανα...Ποναει!δηλαδη εδω θες να μας πεις οτι ειδαν στη vw το νεο θαυμα της αυτοκινησης και χεστηκαν πανω τους για τα 2 τους αυτοκινητα με τεχνολογια 2003 που οπου να ναι πανε για αντικατασταση , και αποφασισαν να βγαλουν φημες μονο και μονο για να αποτρεψουν τις μερικες ψωροχιλιαδες πωλησεις που θα κανει η αλφα
μηπως διαβαζεις πολλα βιβλια?
οσο για τα περιοδικα, διαλεχτε
ειναι οργανα του vag, ή λενε την αληθεια μονο σε πολυ λιγες περιπτωσεις που οι ναζι δεν απειλουν με οπλο τους συντακτες?
για αντικειμενικοτητα εσυ ΔΕΝ ΘΑ επρεπε, οχι απλα να μιλας, ουτε να ψιθυριζεις!
Υπαρχει ιχνος λογικης στα δικα σου γραφομενα διοτι μονο γερμανικο-μονο αξιο!
Θα μας τρελανεις εντελως!
Δεν μιλησα για θαυμα της αυτοκινησης, μην βαζεις λογια για να εντυπωσιασεις λογω απουσιας επιχειρηματων σου.
Αλλωστε απο οσο βλεπω αρεσκεσαι σε τετοιου ειδους τακτικες, για να καλυψεις τις αδυναμιες σου.
Τεχνολογια του 2003 το συστημα multiair;;; καθως και το συνολο των τεχνολογικων λυσεων που εφαρμοζεται στον 1,7tbi.
Εκει εσυ εμεινες, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!Η g και η mito πανε για αντικατασταση;;;;;;
Παρακολουθα καλυτερα τις εξελιξεις και μετα να εκφερεις γνωμη.
Και συγκεκριμενα: Ο νέος κινητήρας 1.75ΤΒ συνδυάζει ένα σύστημα διαχείρισης με τις πλέον προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς της ανάφλεξης, του άμεσου ψεκασμού, του συνεχούς μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων και της υπερτροφοδότησης. Τα νούμερα του 1.75TB οφείλονται στην εφαρμογή της τεχνολογίας «σάρωσης» (Scavenging), η οποία μεγιστοποιεί τη ροπή στις πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα, μεταφέροντας στον οδηγό την αίσθηση ενός πολύ εύστροφου κινητήρα. Το σύστημα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο και μεταβάλει συνεχώς μια σειρά παραμέτρων όπως το χρονισμό των εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής, τον άμεσο ψεκασμό καυσίμου και την πίεση υπερπλήρωσης.
Το οτι παρουσιασε το γκρουπο 3 νεους βενζινοκινητηρες (ο τριτος αφορα την φιατ 0,9 twin air) αλλα και αλλους 2 πετρελαιοκινητηρες (1,6 με 120 και 2.0 με 170) που απευθυνονται σε αυτοκινητα μαζικης παραγωγης και δεν τοποθετουνται μονο στην αλφα,αλλα και σε 2 αλλες εταιρειες σημαινει οτι προοριζονται για μαζικες πωλησεις και αυτο ειναι κατι που δεν παιρναει απαρατηρητο απο τους γερμανους.
Σημειωτεον με την τεχνολογια multiair, προκειται να ακολουθησουν και αλλοι νεοι κινητηρες.
Επισης το νεο ημιαυτοματο κιβωτιο στην giulietta ειναι τεχνολογιες που βρισκονται αυτη την στιγμη στο προσκηνιο και σιγουρα εφοσον ειναι ανταγωνιστικες προκειται να επηρεασουν και να προκαλεσουν ψαλιδισμα απο τις πωλησεις στον ευρωπαικο στιβο των πωλησεων.
Το τελευταιο σιγουρα θα γινει ηδη απο την πολυ καλη πορεια της g στην ευρωπαικη αγορα και συγκεκριμενα στην πολυπληθη απο πλευρας πωλησεων μικρομεσαιας κατηγοριας.Τελος να αναφερθω και στην καινοτομια της Fiat Powertrain στην νεα μεταβαλομενη πλατφορμα που θα ειναι σε θεση να δημιουργουνται πολλες νεες πλατφορμες ανεξαρτητου κατηγοριων, με το ελαχιστο κοστος (οτι αυτο συνεπαγεται για τις οικονομιες κλιμακας).
Θεωρεις οτι ολα αυτα δεν επηρεαζουν την αγορα και τους ανταγωνιστες της;;;;Εαν οι γερμανοι αγοραζαν την αλφα απο την φιατ, σιγουρα θα εχαναν οι ιταλοι μια ιστορικη φιρμα που προσφερει κυρος στην fiat, και αυτο οι ιταλοι οπως και οποιοδηποτε αλλος να ηταν στην θεση τους δεν θα ηθελαν να χασουν επουδενη!
Το τελευταιο ειναι κλασικο παιχνιδι στο μαρκετινγκ και χρησιμοποιειται κατα κορων σε ανταγωνιστικες εταιρειες, παγκοσμιως.
Αφου οπως αναφερεσαι οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για ανταγωνιστικοτητα των ιταλων απο πλευρας vw, τοτε γιατι η τελευταια δια στοματος προεδρου της, επιθυμει να αγορασει διακαως την ALFA ROMEO και οχι μια οποιαδηποτε αλλη ευρωπαικη μαρκα;;;;;;
Οσο για τα περιοδικα αναφερθηκα για να τονισω με παραδειγματα τι ακριβως συμβαινει και τα παραδοξα που γραφονται κατα καιρους.
Ενω δηλαδη οπως και να το κανεις δεν μπορεις να βγαλεις την 3αρα καλυτερη απο την 159tbi σαν συνολο, το autobild καταφερε να βγαλει συμπερασμα 'προτιμουμε 159' αλλα στην συνολικη βαθμολογια η 159 υστερει κατα 3 βαθμους. τους οποιους δικαιολογησαν οτι εχασε η αλφα λογω μεγαλυτερης ικανοτητας ελξης της 3 αρας!
Αναφερθηκα και ειπα οτι ουτε αυτο συμβαινει (με την ικανοτητα ελξης) με πραγματικα νουμερα (διοτι 1400kgr-3αρα vs 1500 kgr-159).
Τωρα εαν το τελευταιο δικο μου ποσταρισμα αποτελεσε αφορμη να γραψεις ολα αυτα, και αυτα συγκρατησες για να σχολιασεις, φαινεται ποσο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ θελεις να εισαι και τι επιπεδο διαλεγεις να ακολουθησεις με τις ομορφες εικονιτσες που βρηκες καθως και με τα σεναρια περι συνομωσιας..
Βγαλε τα γυαλακια σου και δες τα πραγματα περισσοτερο ρεαλιστικα και απο την όποια σκοπια των συγχρονων τακτικων του μαρκετινγκ, οσο βεβαια σου επιτρεπεται!
Τοτε ισως καταλαβεις γιατι συμβαινουν ολα αυτα. -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Η Alfa Romeo με πραγματικα δεδομενα, δεν κοστίζει παραπάνω στην Fiat, αντίθετως της δίνει κυρος.
Σε ποιό film;Mε εξαίρεση την περίοδο 2000/2001,οπότε η Alfa Romeo παρουσίασε κερδοφορία,το brand είναι ζημιογόνο για τον όμιλο,παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο μαύρη τρύπα 200 εκατομύριων ευρώ ανά χρήση.Και αυτά είναι στοιχεία που δίνει κατ'εκτίμηση η ίδια η Fiat(δια στόματος Marchionne),καθώς η πραγματική έκταση της ζημιάς...... δεν μπορεί να εκτιμηθεί ίσως ούτε από τους ίδιους,λόγω του οργανογράμματος της FGA (συγκέντρωση της διαχείρισης όλου του όγκου των πωλήσεων των brands της FGA στα χέρια ενός μόνο προσώπου,που τυγχάνει ταυτοχρόνως και CEO της Fiat Auto SpA και Fiat LCV - μέχρι πρότινος ο Sistino και από τούδε ο Formica,οπαδός και αυτός της πολιτικής hard sales- και τσουβάλιασμα τους,με σκοπό να μοιράζονται τα μηνιαία πσοσοστά των πωλήσεων των brands.....κατά το δοκούν,με εκτεταμένη την πρακτική των sell in πωλήσεων).
Κύρος;Για τους Agnelli η AR αποτελεί ένα βάρος......δύσκολο στη διαχείριση.
Οι ΜιΤο και Giulietta να παράγονται στο Τorino οποτε η φιατ δεν εχει κανένα λόγος να πουλήσει.
Μito παράγεται στο Mirafiori του Torino (η 'εξυγίανση' του Mirafiori ήταν βασικά και η γενεσιουργός αιτία του μοντέλου ....καθώς έπρεπε να δώσουν παράταση ζωής σε ένα γιγαντιαίο βιομηχανικό complex, που χωρίζει την πόλη του Torino στη μέση,απαιτώντας μια παραγωγή της τάξης των 500Κ ετησίως για να λειτουργεί υγιειώς.Πριν την έλευση της MiTo λειτουργούσε με 60Κ κομμάτια ετήσιας παραγωγής των Musa/Idea-Multpla-Punto classic-Thesis και μετά από αυτή με 130Κ κομμάτια....και πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει την παραγωγή των μελλοντικών d segment των Lancia και Αlfa για να πάρει παράταση ζωής για μια δεκαετία,αγγίζοντας τα 200Κ αυτοκίνητα το χρόνο).
Giulietta παράγεται στο Cassino του Frosinone
Το τελευταιο σιγουρα θα γινει ηδη απο την ηδη πολυ καλη πορεια της g στην ευρωπαικη αγορα και συγκεκριμενα στην πολυπληθη απο πλευρας πωλησεων μικρομεσαιας κατηγοριας.
Προς το παρόν η εμπορική πορεία της giulietta είναι απλά καλή -έως μέτρια (και είναι πραγματικά κρίμα,γιατί το αυτοκίνητο αξίζει).Αν δεν αρχίσει να κάνει νούμερα της τάξης των 3500 μηνιαίων μονάδων στην ιταλική αγορά,πολύ δύσκολα θα πιάσει τις 70Κ πανευρωπαϊκές πωλήσεις το χρόνο.....νούμερο που απέχει ούτως ή άλλως από την πρόβλεψη των 100Κ (υπενθυμίζω αντίστοιχους στόχους για Bravo και delta.135K ετησίως για Bravo,τo oποίο έκανε τον πρώτο χρόνο 95Κ και το δεύτερο 65Κ,ενώ είναι ήδη σε ελεύθερη πτώση και 70Κ για Delta η οποία κινείται σταθερά στα 30Κ κομμάτια το χρόνο).
Στο c segment χωρίς πληθώρα αμαξωμάτων (SW,MPV,xover κλπ.)δεν μπορείς σήμερα να κάνει με ένα πεντάπορτο τις πωλήσεις της προηγούμενης δεκαετίας.
-
Αν ρε (συγγνώμη για το ρε) παιδιά η Alfa Romeo είναι απλά μια μάρκα που πάει χάλια γιατί φτιάχνει χάλια αυτοκίνητα γιάτι η εμμονή των γερμανών παραμένει;, η Audi δεν θα μπορουσε (λέμε τώρα-δεν θέλει;) με την τεχνογνωσία που έχει να κοντράρει στα ίσα την AR; ναί! πάει να μεγαλώσει την πίτα, αλλά γιατί να επιμένει τόσο με αυτήν την μάρκα;
-
- Γιατι η μαρκα εχει προοπτικη
- Γιατι η Giulietta απειλει το κατεστημενο
- Για να εχουν ενα αντιπαλο λιγοτερο
-
προσωπικα εγω παντως αλφα με κινητηρα tsi δεν θα αγορασω
-
Συμφωνώ και επαυξάνω, θα περιμένω τους ΤFSI.
ΑLFA ROMEO FORUM