-
Δυστυχως αυτα τα 'μου είπε' αποτελούνε και το κυριότερο τρόπο επικοινωνίας μας και αντλησης πληροφοριών Σπύρο.Αν περιμενουμε να αποκτησουμε γνωσεις μόνο απο προσωπικη εμπειρία τη βάψαμε.
Αναγκαστικα η μέθοδος 'ακουσα κάποιον να λέει' θεωρείται σε κάποιο βαθμό αξιόπιστη,τουλάχιστον εαν την ακούμε απο πολλά στόματα,και τουλάχιστον μεχρι να μπορεσουμε οι ίδιοι να την διαψεύσουμε -
σημερα παρελαβα τα αυτοκινητο και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος.βεβαια, ειχαμε και καποια παρατραγουδα.εκει που το πηγαινα μια βολτα και μπαινοντας στη στροφη με καποια χλμ, πανω στη στροφη το αμαξι πεταξε μουρες.υποθετοντας οτι ειναι τα ελαστικα τα τσεκαρα και διαπιστωσα οτι ειναι μαρκα με καψες.μπορει να φταιει κατι αλλο στο αυτοκινητο ? Αν οντως φταινε τα ελαστικα, εχετε καποια να προτεινετε?ευχαριστω
-
Σαν μπροστοκίνητο που ειναι,φυσιολογικα θα πεταει μούτρα στις στροφες.Εκτος κι'άν μιλάς για κάτι το υπερβολικό.
Λαστιχα κοίτα να βάλεις κάποια που να ειναι αναγνωρισμενης αξίας στην επόμενη αλλαγη σου,για να'χεις το κεφαλι σου ήσυχο
-
Πιστεύω ότι είναι παράλογο κάποιος να πάρει μεταχειρισμένη Alfa και να παραπονεθεί για αξιοπιστία.
Ο Λόγος είναι ότι την αγοράζει 1-3000 φθηνότερα από ότι ένα αντίστοιχο passat/golf/avensis δηλαδή γλιτώνει αρκετά χρήματα.
Κάποια από αυτά **Ίσως χρειαστεί ** να τα δώσει για διάφορες μικροζημιές, που ίσως παρουσιαστούν.
Το πιο πιθανό είναι ότι σε τελική ανάλυση γλιτώνει χρήματα σε σχέση με ένα golf ή στην χειρότερη είναι στα ίδια.
Αν δε και το golf/passat/corolla κλπ παρουσίασει πρόβλημα τότε έχει και πλεονέκτημα
Το να γκρινιάζεις για αξιοπιστία ενώ έχεις γλιτώσει λεφτά από την αγορά σημαίνει ότι θες και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! και ουσιαστικά 'ζητάς' να πάρεις το αυτοκίνητο του άλλου με λιγότερα λεφτά από ότι αξίζει!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι παράλογο κάποιος να πάρει μεταχειρισμένη Alfa και να παραπονεθεί για αξιοπιστία.Ο Λόγος είναι ότι την αγοράζει 1-3000 φθηνότερα από ότι ένα αντίστοιχο passat/golf/avensis δηλαδή γλιτώνει αρκετά χρήματα.
Κάποια από αυτά **Ίσως χρειαστεί ** να τα δώσει για διάφορες μικροζημιές, που ίσως παρουσιαστούν.
Το πιο πιθανό είναι ότι σε τελική ανάλυση γλιτώνει χρήματα σε σχέση με ένα golf ή στην χειρότερη είναι στα ίδια.
Αν δε και το golf/passat/corolla κλπ παρουσίασει πρόβλημα τότε έχει και πλεονέκτημα
Το να γκρινιάζεις για αξιοπιστία ενώ έχεις γλιτώσει λεφτά από την αγορά σημαίνει ότι θες και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! και ουσιαστικά 'ζητάς' να πάρεις το αυτοκίνητο του άλλου με λιγότερα λεφτά από ότι αξίζει!
Πολύ περίεργη και ολίγον ακατανόητη τη βρίσκω τη συλλογιστική σου... Από που και ως που ένα μεταχειρισμένο είναι σώνει και καλά αναξιόπιστο; Κάθε μεταχειρισμένο κουβαλά μεν τα προτερήματα και ελαττώματα που είχε και ως καινούριο, αλλά από 'κει και μετά εξαρτάται και από τη χρήση στην οποία το υπέβαλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Γ' αυτό ψάχνεις να βρεις μεταχειρισμένο από πρόσωπο που γνωρίζεις (εάν αυτό είναι βέβαια δυνατόν), ώστε να ξέρεις πάνω κάτω πώς το οδηγούσε όσο το είχε. Το μεταχειρισμένο έχει φθηνότερα όχι επειδή είναι λιγότερο αξιόπιστο, αλλά επειδή είναι 'μεταχειρισμένο', δηλ. χρησιμοποιημένο, όχι καινούριο.
Σκέψου το και αλλιώς: Αν δεν πουληθεί το αυτοκίνητο, αλλά παραμείνει στα χέρια του ίδιου ιδιοκτήτη, στο χρονικό σημείο που αυτός θα το πουλούσε, θα γινόταν ξαφνικά αναξιόπιστο; Δηλ. στα δύο χρόνια π.χ., το αυτοκίνητο θεωρείται αξιόπιστο και μετά ξαφνικά γίνεται ζημιάρικο; Δεν υπάρχει λογική σ' αυτό τον τρόπο σκέψης.
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι παράλογο κάποιος να πάρει μεταχειρισμένη Alfa και να παραπονεθεί για αξιοπιστία.
Ο Λόγος είναι ότι την αγοράζει 1-3000 φθηνότερα από ότι ένα αντίστοιχο passat/golf/avensis δηλαδή γλιτώνει αρκετά χρήματα.
Πολύ περίεργη και ολίγον ακατανόητη τη βρίσκω τη συλλογιστική σου... Από που και ως που ένα μεταχειρισμένο είναι σώνει και καλά αναξιόπιστο; Κάθε μεταχειρισμένο κουβαλά μεν τα προτερήματα και ελαττώματα που είχε και ως καινούριο, αλλά από 'κει και μετά εξαρτάται και από τη χρήση στην οποία το υπέβαλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Γ' αυτό ψάχνεις να βρεις μεταχειρισμένο από πρόσωπο που γνωρίζεις (εάν αυτό είναι βέβαια δυνατόν), ώστε να ξέρεις πάνω κάτω πώς το οδηγούσε όσο το είχε. Το μεταχειρισμένο έχει φθηνότερα όχι επειδή είναι λιγότερο αξιόπιστο, αλλά επειδή είναι 'μεταχειρισμένο', δηλ. χρησιμοποιημένο, όχι καινούριο.
Σκέψου το και αλλιώς: Αν δεν πουληθεί το αυτοκίνητο, αλλά παραμείνει στα χέρια του ίδιου ιδιοκτήτη, στο χρονικό σημείο που αυτός θα το πουλούσε, θα γινόταν ξαφνικά αναξιόπιστο; Δηλ. στα δύο χρόνια π.χ., το αυτοκίνητο θεωρείται αξιόπιστο και μετά ξαφνικά γίνεται ζημιάρικο; Δεν υπάρχει λογική σ' αυτό τον τρόπο σκέψης.
δεν διαφωνώ καθόλου με σένα.
Όμως όταν Η ΑΓΟΡΑ λέει ότι για παράδειγμα μια 147 1.6 και ένα golf 1.6 ίδιας χρονιάς και ίδιων χλμ και ίδιου εξοπλισμού με παρόμοια τιμή αγοράς ως μεταχειρισμένη πωλείται χαμηλότερα από το golf (όπως είπα 1-3000) τότε αυτό σημαίνει:
**1. **Ότι η 147 ως καινούρια ήταν υπερ-κοστολογημένη σε σχέση με το golf και η 'αγορά' διόρθωσε την υπερκοστολόγηση. --Πράγμα που δεν ισχύει καθώς η πραγματική αξία τους ως προιόντα είναι παραπλήσια με το καθένα να υπερτερεί σε διαφορετικό τομέα.
2. Ότι το golf είναι συνολικά καλύτερο αυοκίνητο απο την 147 που επίσης δεν ισχύει (τα θεωρώ ισάξια αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα)
3. Ότι η 'ΑΓΟΡΑ' έχει προεξοφλήσει ότι η 147 θα χαλάσει ή θα χαλάει ενώ το golf όχι!
Έτσι σε προσωπικό επίπεδο λέει ο κάθε αγοραστής μτχ Alfa στο ιδιοκτήτη της ότι '[b]φίλε δεν σου δίνω τόσα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σαν μπροστοκίνητο που ειναι,φυσιολογικα θα πεταει μούτρα στις στροφες.Εκτος κι'άν μιλάς για κάτι το υπερβολικό.Λαστιχα κοίτα να βάλεις κάποια που να ειναι αναγνωρισμενης αξίας στην επόμενη αλλαγη σου,για να'χεις το κεφαλι σου ήσυχο
απλα, επειδη προηγουμενως οδηγουσα ενα mazda 323F ('92-93 δε θυμαμαι ακριβως) το οποιο δεν πεταγε μουρες και επειδη ειχα ακουσει τοσα πολλα για τη συμπεριφορα και το τιμονι των αλφα μου κακοφανηκε καπως.και δεν ειναι τοσο πανω στησ τροφη οσο στην εξοδο που η μουρη του αυτοκινητου ταλαντευεται.Και σας ρωταω επειδη πολλοι απο σας λογικα θα ειστε κατοχοι 147 και σιγουρα πιο εμπειροι απο μενα.
-
κανε εναν ελεγχο σε πιεσεις ελαστικων(να ειναι ολα το ιδιο και οχι πανω απο 30) και στην ποιοτητα του ελαστικου.
-
ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Επειδη τε ελαστικα ειναι μαρκα με καψες (αγγλικης προελευσειως) μου φαινεται οτι θα παρουν δρομο.εχετε κατι να προτεινετε?
-
Ο χρήστης bladerasas έγραψε:
σημερα παρελαβα τα αυτοκινητο και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος.βεβαια, ειχαμε και καποια παρατραγουδα.εκει που το πηγαινα μια βολτα και μπαινοντας στη στροφη με καποια χλμ, πανω στη στροφη το αμαξι πεταξε μουρες.υποθετοντας οτι ειναι τα ελαστικα τα τσεκαρα και διαπιστωσα οτι ειναι μαρκα με καψες.μπορει να φταιει κατι αλλο στο αυτοκινητο ? Αν οντως φταινε τα ελαστικα, εχετε καποια να προτεινετε?ευχαριστωΚαταρχην να την χαιρεσαι! καλα και απροβληματιστα χλμ!
Στην 156 μου δεν εχω μουτρα. Τις περισσοτερες φορες μπαινει με τα 4.
Οποτε τα λαστιχα σου μαλλον εχουν παραδωσει το πνευμα.
Περνα μια βολτα απο το alfisti.gr για πιο πολλες τεχνικες πληροφοριες και γνωμες παιδιων που εχουν 147
και το εχουν ψαξει περισσοτερο το θεμα με τα ελαστικα. -
κατι ασχετο... μου φανηκε καπως παραξενο το γεγονος οτι στο κλειδι οταν κρατας πατημενο το κουμπι που ξεκλειδωνει το αυτοκινητο, κατεβαινουν ολα τα παραθυρα ενω οταν πατας το αντιστοιχο που κλειδωνει και εχεις ανοιχτο καποιο παραθυρο αυτο δεν κλεινει...το λογικο δε θα ταν το αντιθετ? η τουλαχιστον να εκλειναν τα παραθυρα με το κλειδωμα( με διαρκες κρατημα).ειναι οντως ετσι ή υπαρχει καποιο προβλημα?
-
το ανάποδο συμβαίνει, κάποιο πρόβλημα έχεις
-
Και σε μένα μόνο ανοίγουν τα παράθυρα και η ηλιοροφή από τον τηλεχειρισμό ενώ κλείνει μόνο η ηλιοροφή.
Το είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι ειναι φυσιολογικό... -
κατι ασχετο... μου φανηκε καπως παραξενο το γεγονος οτι στο κλειδι οταν κρατας πατημενο το κουμπι που ξεκλειδωνει το αυτοκινητο, κατεβαινουν ολα τα παραθυρα ενω οταν πατας το αντιστοιχο που κλειδωνει και εχεις ανοιχτο καποιο παραθυρο αυτο δεν κλεινει...το λογικο δε θα ταν το αντιθετ? η τουλαχιστον να εκλειναν τα παραθυρα με το κλειδωμα( με διαρκες κρατημα).ειναι οντως ετσι ή υπαρχει καποιο προβλημα?Μην ανησυχεις ειναι φυσιολογικο.Ετσι ακριβως συμβαινει και στο μινι και στις νεοτερες BMW.Η αλλαγη αυτη εχει γινει για λογους ασφαλειας ,απο οτι μου ειπαν.Ετσι μειωνονται οι πιθανοτητες να πιαστει καποιο παιδικο χερι στο παραθυρο π.χ. οταν το κλεισιμο γινετε απο αποσταση και ο χειριστης δεν εχει αμεση οπτικη επαφη με το αυτοκινητο.Παντως με το συνεχες κρατημα του κλειδιου στην κλειδαρια της πορτας θα επρεπε να δουλευει.
-
κατι ασχετο... μου φανηκε καπως παραξενο το γεγονος οτι στο κλειδι οταν κρατας πατημενο το κουμπι που ξεκλειδωνει το αυτοκινητο, κατεβαινουν ολα τα παραθυρα ενω οταν πατας το αντιστοιχο που κλειδωνει και εχεις ανοιχτο καποιο παραθυρο αυτο δεν κλεινει...το λογικο δε θα ταν το αντιθετ? η τουλαχιστον να εκλειναν τα παραθυρα με το κλειδωμα( με διαρκες κρατημα).ειναι οντως ετσι ή υπαρχει καποιο προβλημα?το ανάποδο συμβαίνει, κάποιο πρόβλημα έχεις
Παίδες έμενα συμβαίνουν και τα 2. Και ανοίγουν και κλείνουν.
-
Και σε μένα, και ανοίγει/κλείνει και η ηλιοροφή.
Αλλά και εγώ και ο cmarin έχουμε 147 σειράς 1.
-
ΚΑΛΑ!!!!
ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ??????
-
τελικα????
-
Τελικά μην ανυσηχείς γιατί είναι φυσιολογικό. Στις πρώτες 147 έκλειναν και πιο μετά καταργήθηκε η λειτουργία αυτή για λόγους ασφαλείας
-
ok. οσον αφορα τα ελαστικα, διαβασα καπου οτι τα bridgestone potenza ειναι αρκετα καλα.ποια ειναι η αποψη σας?
ΑLFA ROMEO FORUM