-
Βρέθηκα σήμερα για λίγο στην θέση του οδηγού σε μία Alfa Romeo Spider 3.2.. Ηχητική πανδαισία, και από τον κινητήρα, και από την εξάτμιση.. Δυνατός κινητήρας, ακριβές τιμόνι, ΑΠΟΤΟΜΟΣ συμπλέκτης (3 φορές σταμάτησε, 3 φορές μου σβησε) ενώ τα φρένα με απογοήτευσαν, τα περίμενα πολύ πιο ισχυρά, δυστυχώς όμως το βάρος δεν κρύβεται..
Προσωπικά, την περίμενα πολύ χειρότερη από όλα αυτά που είχα διαβάσει αλλά το αυτοκίνητο με εξέπληξε ευχάριστα... Ίσως μετά από μία πιο μεγάλη βόλτα να εντοπίσω καλύτερα τις αρετές και τα μειονεκτήματα της..
-
Αυτό ισχύει γενικά για όλα τα αμάξια. Αν δεν σου κατατροπώσει το σβέρκο στο κάθισμα η ροπή του TFSI, αν δεν πιείς τσάι από Alfa 1,6 (για τον 1,6 FSI εννοώ) και πάνω απ' όλα αν δεν μαζέψεις το παραθύρι σου μέσα από την πόρτα δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι εστί VW Golf.
....
....
....
....
....
....
....
....
....
Όπως επίσης και αν δεν σου μείνει από ηλεκτρονικά και αν δεν το πάς βόλτα με την ΕΛΠΑ στο συνεργείο και να ακολουθείς από πίσω με το Clio του μπαμπά δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι εστί 147...
ΥΓ: Όταν πάρω το καλώδιο για το κινητό θα βάλω και σχετική φώτο... -
Μπερδεύεις τα topic....
Για το άλλο που λες στο alfisti bella tsonda προσεχώς... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
αν δεν πιείς τσάι από Alfa 1,6 (για τον 1,4 ΤSI εννοώ) και πάνω απ' όλα αν δεν μαζέψεις το παραθύρι σου μέσα από την πόρτα δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι εστί VW Golf. -
http://www.autodeltashop.com/product_in ... ucts_id=77
R U TALKING TO ME??????
-
-
Καλημέρα σας!
Αφού πλακωσανε πολλοι νέοι είπα να εμφανιστώ κι εγω να γινουμε ακόμη περισσότεροι.
Ως κάτοχος 147 1.6 120hp απο το 01 έχωνα πω οτι την ερωτεύτηκα απο την εμφανιση και την επελεξα λόγω προδιαγραφών αλλα και λόγω φυσικής απέχθειας σε Golf και Α3 που αγοράζουν όλοι οι επιτυχόντες πανελλαδικων...
Πέντε χρονια μετά την οδηγώ με την ιδια όρεξη και κέφι όπως στην αρχη ωστόσο πλησιάζει η ωρα του χωρισμού και παρότι το αυτοκίνητο ειναι χρηματοκιβώτιο γερμανικού επιπεδου η τωρινη του αξία με κάνει να κοιτάξω προς ΒΜW μεριά και την νεα τρίθυρη 120 με 170 άλογα και μεταπωλητική αξία που θα βοηθήσει στην αποκτηση του πολυπόθητου εξακυλινδρου λιγο αργοτερα(ελπίζω).Υ.Γ. Θέλω να αλλάξω τα αμορτισέρ για να πουλήσω το αυτοκινητο σε οσο το δυνατον καλύτερη κατασταση και θα ήθελα την βοήθεια σας και την όποια εμπειρία σας πανω στο θέμα. Εχω ποστάρει σχετικα στο τμημα των τεχνικών θεμάτων για να μην σας ζαλίζω εδώ, καθε σχολιο και εμπειρία ευπρόσδεκτη.
-
Σου ξαναθέτω αυτούσιο το ερώτημα που έθεσα στο Niko147...
αντί για ???
-
Ο χρήστης fostiras έγραψε:
Καλημέρα σας!
Αφού πλακωσανε πολλοι νέοι είπα να εμφανιστώ κι εγω να γινουμε ακόμη περισσότεροι.
Ως κάτοχος 147 1.6 120hp απο το 01 έχωνα πω οτι την ερωτεύτηκα απο την εμφανιση και την επελεξα λόγω προδιαγραφών αλλα και λόγω φυσικής απέχθειας σε Golf και Α3 που αγοράζουν όλοι οι επιτυχόντες πανελλαδικων...
Πέντε χρονια μετά την οδηγώ με την ιδια όρεξη και κέφι όπως στην αρχη ωστόσο πλησιάζει η ωρα του χωρισμού και παρότι το αυτοκίνητο ειναι χρηματοκιβώτιο γερμανικού επιπεδου η τωρινη του αξία με κάνει να κοιτάξω προς ΒΜW μεριά και την νεα τρίθυρη 120 με 170 άλογα και μεταπωλητική αξία που θα βοηθήσει στην αποκτηση του πολυπόθητου εξακυλινδρου λιγο αργοτερα(ελπίζω).Υ.Γ. Θέλω να αλλάξω τα αμορτισέρ για να πουλήσω το αυτοκινητο σε οσο το δυνατον καλύτερη κατασταση και θα ήθελα την βοήθεια σας και την όποια εμπειρία σας πανω στο θέμα. Εχω ποστάρει σχετικα στο τμημα των τεχνικών θεμάτων για να μην σας ζαλίζω εδώ, καθε σχολιο και εμπειρία ευπρόσδεκτη.
Μη κάνεις τη μλκία που σκεφτόμουν να κάνω εγώ!!! Έχεις hatchback...θα πάρεις ΠΑΛΙ hatchback?
Κάνε βόλτα την 120i και κάνε και τη GT...και μετά έλα να τα πούμε. Είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο η 120i...αλλά η GT είναι ένα αυτοκίνητο που σκιρτίζει η καρδιά σου όταν το βλέπεις και είσαι alfisti...
Εμφανισιακά δε το συζητάμε...! Το μόνο θετικό της 120i είναι ότι έχει πίσω κίνηση...
Όσο για τη μεταπώληση. Μη νομίζεις ότι η 120i έχει καλύτερη μεταπώληση από τη GT...και τα διαβάζεις αυτά από τα χέρια (δε μπορούμε να πούμε τα ακούς από το στόμα) ενός κρύφο-BMWάκια! Κάνε μία γύρα να δεις πόσο δίνουν 120i! Ξέρεις γιατί? Ποιός θα πάρει 2λιτρο hatchback? Τα hatchback είναι πρακτικά και μικρά...2λιτρο είναι ειδικό και θα το πουλήσεις δύσκολα και αν δεχθείς να το δώσεις θα χάσεις αρκετά. Όχι πως η GT έχει τη τρομερή μεταπώληση...αλλά οδηγικά, αν και κίνηση μπροστά, είναι περισσότερο ενδιαφέρον...και εσωτερικό που σκίζει! Ειδικά η facelift!
-
Μεταξύ των δύο οπωδήποτε μπέμπα!! Είναι πιο δυνατή (οκ 5 άλογα μόνο), θεωρητικά (για να μην πέσετε όλοι πάνω μου να με φάτε!!!) αλλά το βασικότερο όλων είναι η πίσω κίνηση. Χώρια που ένας γνωστός που την είχε την πούλησε λόγω κατανάλωσης. Δε λέω είναι κούκλα (ίσως πιο πολύ από μπρέρα) αλλά δεν έχει χώρους (χωρίς η 1 να διεκδικεί δάφνες σε αυτό τον τομέα)
να είχε και ένα μπλοκε
-
Η 1 έχει χειρότερους χώρους και από Punto...
-
Δεν λέω ρε παιδιά δικιο εχετε για την GT, ωραίο αυτοκίνητο, εξαιρετικό στο δρόμο (το έχω οδηγήσει ουκ ολίγες φορές όπως και την ψόφια 116ί) αλλά τα οικονομικά προβλήματα των ιταλών αντικατοπτρίζονται στο αυτοκίνητο.
Να εξηγήσω: Φτιάχνει ο ιταλός ένα πανέμορφο GT με εξαιρετικό σχεδιασμό,καλοστημένο πλαίσιο και μηχανικά μέρη και κάπου εκεί κλείνει η κάνουλα οπότε ξεπατικώνει το εσωτερικο απο το entry level small hatch (147) και το βάζει αυτούσιο σε ένα αυτοκινητο που κινείται στην 'ελαφριά πλευρα' των 30χιλιάδων ευρώ.Δεν λέω ότι η GT δεν είναι καλό αυτοκίνητο, καθε άλλο, αλλά γιατί να δώσω δεκα εκατομμύρια δραχμές για να βλέπω την ίδια μούρη και να ζω στο ίδιο εσωτερικό που ζώ εδώ και πεντε χρόνια? Θα μου πείτε τωρα, ότι δεν έχουν όλοι 147, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω ή τουλάχιστον τι ισχύει στην περίπτωση μου.
Το συμπέρασμα είναι ένα: H κενωνία είναι άτιμη και οι γερμανοί αλήτες που δίνουν την Ζ4 2.5si 10χιλιάδες παραπάνω στους φτώχους πλην τίμιους έλληνες απο ότι στους λουκανικοφάγους, μπυροπότες και σανδαλοφόρους μετα κάλτσας συμπατριώτες τους...
Ααααχ άβυσσος η ψυχή του ελληνικού φορολογικού συστήματος...
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
gt.
ειναι λιγη η δυναμη για να χαρεις ενα πισωκινητο.
απο εμφανιση δεν το συζηταμε.beauty vs σκαντζοχοιρο.φυσικα αν το διλλημα ηταν μεταξυ gt 3.2 κ 130 θα εκανα κομματια την καρδια μου χαριν πισω κινησης.
βεβαια σε αυτη την κατηγορια χρηματων δεν θα κοιτουσα εγω προσωπικα
κανενα απ τα δυο.Εδώ θα διαφωνήσω...οδήγησα την 120i με τα 150 (δε φαντάζομαι πως θα πηγαίνει με +20 άλογα και +1 κιλό ροπή και ελαφρύτερη η 3θυρη από την τωρινή 5θυρη )...και έχει αρκετή δύναμη και ροπή από χαμηλά για να χαρείς το πισωκίνητο...ακόμα και χωρίς μπλοκέ. Αν θέλεις βάζεις μπλοκέ...με 2000 ευρώ.
Πρώτη, δευτέρα και τρίτη ήμουν με το πλάι...έχει αρκετή ροπή για να 'παίξεις'.
Αποφασίζεις και διαλέγεις...προσωπικά θέλω να ανέβω κατηγορία...αλλιώς θα έπερνα την 120i...
-
OK...αλλά δε σέρνεται και πετάει κώλο...και είναι 1,300 κιλά...όχι 1,500...
-
Video apo to mouseio tis AR
http://www.metacafe.com/watch/434105/mu ... _in_arese/ -
http://www.italiaspeed.com/2007/motor_s ... y/103.html
http://www.italiaspeed.com/2007/motor_s ... y/104.html
Σσσσσσσσσσσσ.... μιλάει το καλύτερο εσωτερικό της κατηγορίας!
-
To ruoteclassiche κυκλοφόρησε μια συλλεκτική έκδοση με τα κυριότερα τεστ του quattroruote των AR Giulia...με 20 ευρώ είναι ένα ιδιαίτερα καλό ανάγνωσμα και μάλλον απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη του παραδοσιακού alfista... όμορφα και αναλυτικές δοκιμές, πανέμορφες σύγχρονες και παλιές φωτογραφίες από σχεδόν όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, ανοικτές, κουπέ, σεντάν και φυσικά... specials!
Όσοι πιστοί προσέλθετε (τρέξτε να προλαβετε δλδ)!
Εγώ πάντως το πήρα! -
Alfa Giulia Sprint vs Porsche 356
Youtube Video -
Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα την βοήθεια απο κάποιους γνώστες σχετικά με την βελτίωση
μιας 159 1,9JTS. Την έχει το αφεντικό μου. Υπάρχει προγραμματάκι που να δίνει κάποια άλογα και αν ναι πόσα δίνει και σε ποιόν να απευθυνθώ.Βοηθήστε παίδες μπας και πάρουμε καμια αύξηση
Άλογο και 50ευρω θα είναι η άυξηση του μισθού
Μετά ανοίγω μπουκαλάκι Μακρόπουλο -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Alfa Giulia Sprint vs Porsche 356
Youtube Video-
Ωραιο βιντεο
-
Πολυ ανγχος ο οδηγος της Αλφα ρε παιδι μου...
-
Στο τελος μαζι τερματισαν......
-
Το αμαξι που ηταν η καμερα τι ηταν?
-
ΑLFA ROMEO FORUM