-
Ο χρήστης Dejan έγραψε:
Καλημέρα σας
Γραφω πρωτη φορα στο τοπικ καιθα ηθελα να με βοηθησετε οι φαν της αλφα.Ως κατοχος golf mk3,audi a3,bmw z4 ηρθε η ωρα να παω προς ιταλια μερια και να παρω την βοηθεια σας.Τα alfa για μενα ειναι τα ομορφοτερα αυτοκινητα που μπορει να εχει ο καθε ενας και ειμαι σε ενα διλημμα αναμεσα στην brera,guilleta,gt kai spider.Διαφορετικα αυτοκινητα και τα τεσσερα.Ποιο απο αυτα εχει τα περισσοτερα θετικα και ποιο μ προτεινετε;Ευχαριστω!Sent from my iPhone using Tapatalk
Brera 1750tbi αν διαθέτεις κοντά στα 20κ, 2.2 JTS που ειναι σαφώς φτηνότερη αλλα πρέπει να συνυπολογίσεις και τα πάγια (φόρος πολυτελείας + τέλη ) θα ήταν (είναι γιατί ψάχνω κι εγώ) οι πρώτες μου επιλογές, διότι υποκειμενικά η brera ειναι το πιο όμορφο άλφα
Μετά, πρακτικά μιλώντας, μια G QV του 12 θα κοστίσει κάτω από 15κ, πάει πιο γρήγορα απο όλα τα παραπάνω, ειναι πιο καινούργιο αυτοκίνητο με οτι σημαίνει αυτό.
Μετα θα έβαζα το GT λόγω value for money (κάτω απο 10κ)
My 2 cents
Το brera και το Guiletta ειναι πιο μπροστα στις προτιμησεις μου και εχω βρει γυρω στα 15Κ,το spider οχι λογω κυβικων και λογω οτι ειναι διθεσιο.Το μοτερ με τα 1750cc με τα 175hp ειναι το ιδανικο.Σαν οδηγηση ποιο ειναι πιο 'ιταλικο';;
[emoji849][emoji3][emoji849][emoji3]Ποια brera κοιτάς ;
Το μοτέρ των 1750 απο οτι ξέρω στη brera βγάζει 200 και στη G 235. Τα 170 ειναι 1.4
-
*H FCA Greece διαθέτει τις Alfa Romeo Giulietta και MiTo σε χαμηλότερες τιμές στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών του Απριλίου, με όφελος έως 5.000 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και για παραγγελίες έως 30 Απριλίου 2016.
Συγκεκριμένα, η Alfa Romeo Giulietta είναι διαθέσιμη με όφελος 5.000€,(που περιλαμβάνει έκπτωση, όφελος απόσυρσης και χρηματοδότηση μέσω FGA Bank με επιτόκιο 7,85%) ή εναλλακτικά 5 Χρόνια Ευνοϊκή χρηματοδότηση (με επιτόκιο 5, 25% μέσω FCA Bank), 5 Χρόνια Εγγύηση, 5 Χρόνια Οδική Βοήθεια και 5 Χρόνια Service. Η προσφορά ισχύει για την πλούσια έκδοση Distinctive με το νέο κινητήρα πετρελαίου 1.6 JTDM-2 120hp προδιαγραφών E6 που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, 17’’ ζάντες αλουμινίου, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 5’’, επιλογέα οδήγησης Alfa DNA, ηλεκτρονικό διαφορικό e-Q2, VDC/ASR/MSR/Hill Holder, εμπρός υποβραχιόνιο.
Παράλληλα, η Alfa Romeo MiTo προσφέρεται με όφελος 3.500€ (που περιλαμβάνει έκπτωση, όφελος απόσυρσης και χρηματοδότηση μέσω FGA Bank με επιτόκιο 7,85%) ή εναλλακτικά 5 Χρόνια Ευνοϊκή χρηματοδότηση (με επιτόκιο 5, 25% μέσω FCA Bank), 5 Χρόνια Εγγύηση, 5 Χρόνια Οδική Βοήθεια και 5 Χρόνια Service. Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά την έκδοση 1,3 JTDM-2 85hp Distinctive Diesel και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 5”, επιλογέα οδήγησης Alfa DNA, sport ζάντες αλουμινίου 16’’, επτά αερόσακους, VDC / ASR / MSR / Hill Holder, Start&Stop, πίσω αεροτομή και δερμάτινο τιμόνι, ενώ σημειώνεται ότι και για το 2016 ο πελάτης δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.
* -
έχω την alfa romeo 156 και πριν λίγο καιρό είχα πέσει σε μια λακκούβα με αποτέλεσμα να σκάσουν το μπροστά και το πίσω λάστιχο. από τότε όταν περνάω από λακκούβες ή σαμαράκια ακούγεται σαν να χτυπάνε σιδερά από την μεριά του συνοδηγού. μου άλλαξε ο μάστορας ψαλίδι πάνω κάτω σινεμπλόκ και ζαμφόρ έσφιξε και την ζυγαριά .και δεν σταμάτησε. ο μάστορας και το ΚΤΕΟ που μέτρησαν τα αμορτισέρ είπαν ότι είναι κομπλέ.αν γνωρίζει κανένας πάνω σε αυτό το θέμα ή του έχει τύχει αν μπορεί να απαντήσει γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα. ευχαριστώ!!!
-
Έχω χρονια να συναντήσω 33 στον δρόμο. Μακάρι να ήταν σε καλύτερη κατάσταση ομως..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ω ρε συ! Σε λίγο πρέπει να αλλάξει το πεδίο 'χρώμα οχήματος' στην άδεια!
-
Φαγανε ψωμακι πολλες οικογενειες απο δ'αυτα και παραλληλα καταρακωθηκε το ονομα της ΑΡ ως και σημερα!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Φαγανε ψωμακι πολλες οικογενειες απο δ'αυτα και παραλληλα καταρακωθηκε το ονομα της ΑΡ ως και σημερα!!!!Χαχαχα όντως. Δεν θα ξεχάσω τις γκαζιές που έριχνε ο γείτονας πρωϊνιάτικο για να μην του σβήσει.. [emoji1]
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Έχω χρονια να συναντήσω 33 στον δρόμο. Μακάρι να ήταν σε καλύτερη κατάσταση ομως..Sent from my iPhone using Tapatalk
Δε ξερω τι παιζει στη Ροδο, που ειναι συγκεκριμενο και οτι κυκλοφορει, αλλα κανει μια εντυπωση αυτο που λες.. Αθηνα βλεπω καθημερινα 33αρες.. Ειναι και τι παρατηρει ο καθενας στο δρομο.
Αν μια Alfa εκανε ζημια στο ονομα ηταν η sud οχι η 33 η οποια δεν ειχε και κανενα προβλημα σκουριας.
-
-
None εδώ κάτω μάλλον δεν είχαν πωληθεί και πολλα κομμάτια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
no commentsOmg...
-
H δικιά μου γριούλα 5 χρόνια πρίν...
-
Είχε κάποτε ένας φίλος μια ασημια με κόκκινη ρήγα στο πλαι... Ενα επετειακό μοντελο για όσους ξέρουν. Το αυτοκίνητο δεν παίζονταν. Διακοσάριζε για πλάκα ενώ το κράτημα ήταν ιταλικό και η άνεση καμια σχέση με τα κορεάτικα της εποχής...
-
Ομως η αλφα σημερα ειναι ξυραφακια ...........και τα κορεατικα βολταρουν ακομα!!!!
-
Ευτυχώς δεν έχω την ατυχία να βολτάρω ένα από αυτά!
-
Είχε κάποτε ένας φίλος μια ασημια με κόκκινη ρήγα στο πλαι... Ενα επετειακό μοντελο για όσους ξέρουν. Το αυτοκίνητο δεν παίζονταν. Διακοσάριζε για πλάκα ενώ το κράτημα ήταν ιταλικό και η άνεση καμια σχέση με τα κορεάτικα της εποχής...Μάλλον την Silver είχε ο φίλος σου. Η επόμενη η Nuova στην παρουσίαση της στην ευθεία της Θήβας 210 τελική, προσωπικά πολύ συχνά τα 205+ και αυτά από 1200cc και ~90hp αναλόγως την ρύθμιση… Οι αντίστοιχες αξιόπιστες επιλογές της εποχής εκ Γερμανίας και Ιαπωνίας ήταν συγκριτικά όλες παράγκες και όχι μόνο τα κορεάτικα και όσους μπεμβεδάκιδες πετύχαινα τους έκανα πάντα πλάκα.
Υ.Γ. BLU MARE MET. το χρώμα, το έδιναν δώρο για τις τυχόν γρατζουνιές
-
Ετσι! Να ακούγονται κι αυτά γιατί πολλοί γράφουν και λένε εδώ μέσα για τις alfa διάφορα, δίχως να αντιλαμβάνονται γιατί η φίρμα ήταν και είναι θρύλος. Σε θεωρώ πολύ τυχερό που καβάλησες τέτοιο μωρό. Τι να ζηλέψω τώρα από τα accent, xl, lanos elantra και sonates ή τα γκολφ εκείνων των ημερών. Η αλφα είχε να παραθέσει τις Α33, Α75, Α155 και είναι πραγματικά τυχερός όποιος οδήγησε τέτοια αυτοκίνητα!
-
Ετσι! Να ακούγονται κι αυτά γιατί πολλοί γράφουν και λένε εδώ μέσα για τις alfa διάφορα, δίχως να αντιλαμβάνονται γιατί η φίρμα ήταν και είναι θρύλος. Σε θεωρώ πολύ τυχερό που καβάλησες τέτοιο μωρό. Τι να ζηλέψω τώρα από τα accent, xl, lanos elantra και sonates ή τα γκολφ εκείνων των ημερών. Η αλφα είχε να παραθέσει τις Α33, Α75, Α155 και είναι πραγματικά τυχερός όποιος οδήγησε τέτοια αυτοκίνητα!Να 'σαι καλά φίλε μου και μακάρι να ξανασταθώ τυχερός
-
Ετσι! Να ακούγονται κι αυτά γιατί πολλοί γράφουν και λένε εδώ μέσα για τις alfa διάφορα, δίχως να αντιλαμβάνονται γιατί η φίρμα ήταν και είναι θρύλος. Σε θεωρώ πολύ τυχερό που καβάλησες τέτοιο μωρό. Τι να ζηλέψω τώρα από τα accent, xl, lanos elantra και sonates ή τα γκολφ εκείνων των ημερών. Η αλφα είχε να παραθέσει τις Α33, Α75, Α155 και είναι πραγματικά τυχερός όποιος οδήγησε τέτοια αυτοκίνητα!Συγνώμη φίλε μου αλλά εκείνα τα χρόνια η κορεάτικη αυτοκρατορία έκανε αντεπίθεση με όλα τα όπλα της, elantra, accent,
Cee απόστροφος d, με γιαπωνέζικους κινητήρες 12v, ανάρτηση που κατάπινε τα πάντα, τιμόνι για σεμινάριο, και την ώρα που άλλες εταιρείες είχαν extra τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα αυτοί τα είχαν στάνταρ.όσο αφορά τον σχεδιασμό αν δείς ακόμη και σήμερα δίπλα δίπλα μια 156 και ένα elantra θα καταλάβεις ακόμη και αν έχεις καταράκτη στα μάτια το πόσο ανώτεροι είναι οι κοντοστούπηδες σχεδιαστές του, άλλωστε είναι γνωστοί οι κορεάτες σχεδιαστές μπροστά στους οποίους οι ιταλοί είναι παιδική χαρά. Η δε αξιοπιστία που είχαν αυτά τα αλεξιβρόχια, αυτομάτως τα ανέβαζε κατηγορία προσδίδοντας στον κάτοχό τους ανυπέρβλητο κύρος. Εννοείται όλοι οι άλλοι ήταν κορόιδα που έδωσαν περισσότερα χρήματα για άλλες μάρκες, ενώ αυτοι κορόιδεψαν τους Κορεάτες και τους πήραν το κελεπούρι τζάμπα. Μάλιστα μπορούσαν να περηφανευτούν στους φίλους τους ότι το κακοσυντηρημένο και επικίνδυνο χρέπι τους δεν έχει πάει συνεργείο ποτέ και παρ´ολο που τα λαμπιόνια στο ταμπλό είναι αναμένα αυτο κινείται ακόμη.
Τα αυτοκίνητα αυτά λοιπόν ήταν φθηνά και χρησιμοποιώντας απλές μηχανικές λύσεις, πρόσφεραν όντως καλή αξιοπιστία, και μαζί με ένα καλό πακέτο εξοπλισμού, όντως έδωσαν λύση στον μέσο έλληνα ο οποίος βρήκε μια λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης, ειδικά αν δεν ένιωθε και πολύ απο οδήγηση ή το οδηγώ σημαίνει στρίβω αριστερά δεξιά το τιμόνι. Απο εκεί και πέρα όμως το να συγκρίνουμε εταιρείες με την ιστορία πχ της Alfa Romeo με τα κορεάτικα αλεξιβρόχια με ξεπερνά.
Η ιταλική καταγωγή είναι για κάποιους μειονέκτημα ακόμη και όταν πρόκειται για Ferrari μάλλον. -
Σε κάποια πράγματα δεν έχεις άδικο. Θυμάμαι ένας φίλος παίζονταν ανάμεσα σε μια καινούργια 146 όταν πρωτοβγήκε το μοντέλο και ένα accent. Αν θυμάμαι καλά η διαφορά τους ήταν τεραστια στα χρήματα αλλά το accent για τα δεδομένα της εποχής, τα είχε όλα (ζάντες αλουμινίου, ηλ. παράθυρα, a/c ηχοσύστημα και ηλεκτρικούς καθρέπτες με προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος. Η Α παρόλη την διπλάσια τιμή προσφέρονταν με τάσια, άβαφους προφυλακτήρες, δίχως ηλεκτρικά παράθυρα πίσω και ούτε λόγως για προβολής ομίχλης που είχε επίσης το accent. Τελικά προτίμησε κάτι ενδιάμεσο στα χρήματα αν και του βγήκε τελικά πατάτα παρόλες τις περγαμηνές...
ΑLFA ROMEO FORUM