-
Αν θεωρείς ότι η AR είναι μια εταιρεία από την Κολοπετινίτσα είσαι βαθιά νυχτωμένος. Η AR κέρδιζε τίτλους στην F1 όταν η Lotus ήταν μόνο μια σκέψη στο μυαλό του Chapman. Και φυσικά έχει τεράστια αγωνιστική ιστορία που εκτείνεται σε πολλές δεκαετίες. Θυμάσαι φαντάζομαι το κάζο που έκανα στα Γερμανά στο DTM με την 155!!!
Ανέβασε ό,τι θέλεις. Το σχήμα ενός μικρού κεντρομήχανου sports car είναι προκαθορισμένο εν πολλοίς από την τυπολογία και τις διαστάσεις του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θεωρείς ότι η AR είναι μια εταιρεία από την Κολοπετινίτσα είσαι βαθιά νυχτωμένος. Η AR κέρδιζε τίτλους στην F1 όταν η Lotus ήταν μόνο μια σκέψη στο μυαλό του Chapman. Και φυσικά έχει τεράστια αγωνιστική ιστορία που εκτείνεται σε πολλές δεκαετίες. Θυμάσαι φαντάζομαι το κάζο που έκανα στα Γερμανά στο DTM με την 155!!!Ανέβασε ό,τι θέλεις. Το σχήμα ενός μικρού κεντρομήχανου sports car είναι προκαθορισμένο εν πολλοίς από την τυπολογία και τις διαστάσεις του.
Εσυ αναφερεσαι σε προιστορια, εγω οχι...Και οταν η AR ειχε την 155 η Lotus ειχε Elise....Καμια συγκριση εν ολιγοις....
Ε πεστο μας πως ειναι προκαθορισμενο ολα τα αυτοκινητα με την μηχανη στο κεντρο να ειναι ετσι....
Ελπιζω βεβαια να μην σοβαρολογεις γιατι κατι τετοιο δεν παιζει...Απλα η AR μετα απο 2+ δεκαετιες χωρις κατι σπεσιαλ στην γκαμα της πονταρει στα σιγουρα....
-
Τι να σου πω, μεγάλη ανακάλυψη έκανες...
-
Τι να σου πω, μεγάλη ανακάλυψη έκανες...Ξερεις βεβαια πιο απο τα 3 υπηρχε πρωτο ε ?
-
Ναι, ξέρω (1968):
Κατάλαβες τώρα γιατί λες ασυναρτησίες;
-
Ναι, ξέρω (1968):Κατάλαβες τώρα γιατί λες ασυναρτησίες;
Ειμαι σιγουρος πως αν το ψαξουμε θα βρουμε απειρες διαφορες μεταξυ αυτης της Ferrari και της Lotus Elise απο μηχανη, κατανομη βαρους και φυσικα εμφανιση. Εκτος αν η 4C ειναι αντιγραφη της Ferrari και οχι της Elise που και ετσι να ειναι παλι δεν αλλαζει κατι, ειναι αντιγραφη. Παιζει ρολο Ποιον αντεγραψαν ?
-
Salvation81 είμαι σίγουρος πως αν το ψάξουμε θα βρούμε πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα παλαιότερων εποχών αλλά και σε σημερινά. Αυτό λέγεται 'Τάση' στην σχεδίαση ή 'Εξέλιξη'. Οι γραμμές σε κάθε εποχή είναι παρόμοιες για όλα τα αυτοκίνητα. Ο σχεδιασμός κάθε νέου μοντέλου θέλω να πω... δεν εκκινεί από λευκό χαρτί στο μυαλό του σχεδιαστή αλλά εκ προοιμίου από τα γούστα του σχεδιαστή και την τάση της εποχής βγαίνει κάποιο απόσταγμα. Αυτό τώρα απέχει κατά πολύ από τις ρηχές απόψεις που γράφεις εδώ μέσα δίχως να σέβεσαι την φίρμα που σε κάθε εποχή ο καθένας κάτι είχε να προσάψει αλλά εντούτοις κανείς δεν μπόρεσε να μην προσέξει την ομορφιά των μοντέλων της. Από την AR έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα σχεδιαστών. Πλαγίως έφτασες να λες πως το τμήμα σχεδιασμού της φίρμας κατάντησε να αντιγράφει. Μόνο ως κρύο αστείο το εκλαμβάνω και συνιστώ να προσέξεις το χιούμορ σου. Σε αντίθετη περίπτωση 'Χιούστον έχουμε πρόβλημα'.
-
SPI_Buster μπορει να εισαι τυφλος, μπορει να εισαι Αλφιστας η μπορει απλα να εισαι 'ignorant' οπως λενε και οι Αγγλοι......Απο εκει και περα η μιση υδρογειος λεει πως η Giulia ειναι μια Ghibli με πινελιες απο BMW και Audi......Εσυ προφανως δεν το δεχεσαι η δεν το βλεπεις......
Το ιδιο λενε και για την 4C αν και αποτι λεει ο RealZeus εμεσως πλυν σαφως ειναι αντιγραφη μιας παλιας Ferrari και οχι της Elise (μπορει αν και η Ferrari ειναι κοντη και μακρια σε αντιθεση με την Elise και την 4C που ειναι ελαχιστα πιο ψηλα αλλα και λιγοτερα σε μακρος σαν αυτοκινητα).
Ναι καποτε η Alfa εβγαζε ωραια αυτοκινητα και πρωτοτυπα, πλεον αποτι φαινεται δεν το κανει. -
Προφανώς οι υπεύθυνοι της VW θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μου ενώ δεν βλέπουν τα ουσιώδη... που πετάς κατά ρυπάς για τη φίρμα. Ετσι η τελευταία τους πρόταση πριν λίγες μέρες ήταν 18 δυς για τη AR, όταν χρηματιστιριακά όλος ο όμιλος της FIAT δεν αξίζει τόσο. Σε παρακαλώ κάνε τους ένα υπόμνημα. Εγώ μπορεί να γελώ με αυτά που γράφεις αλλά αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους αν λειτουργούν έτσι απερίσκεπτα!
-
Αν δεν δεις ένα αυτοκίνητο από κοντά, δεν μπορείς να κρίνεις με σιγουριά. Η Ghibli πάντως είναι κατηγορίας Ε, ενώ η Giulia D. Επίσης δεν βλέπω κάτι αουντίστικο πάνω της (που η Audi είχε τον αρχισχεδιαστή της AR και για αυτό άρχισε να βγάζει αυτοκίνητα με καμπύλες, σε αντίθεση με τα κουτιά που έβγαζε ως τότε). Αντιθέτως μοιάζει σε πολλά σημεία με την 159, ενώ έχει ενσωματωμένα και στοιχεία από Maserati (σχήμα πίσω φαναριών).
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προφανώς οι υπεύθυνοι της VW θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μου ενώ δεν βλέπουν τα ουσιώδη... που πετάς κατά ρυπάς για τη φίρμα. Ετσι η τελευταία τους πρόταση πριν λίγες μέρες ήταν 18 δυς για τη AR, όταν χρηματιστιριακά όλος ο όμιλος της FIAT δεν αξίζει τόσο. Σε παρακαλώ κάνε τους ένα υπόμνημα. Εγώ μπορεί να γελώ με αυτά που γράφεις αλλά αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους αν λειτουργούν έτσι απερίσκεπτα!Η VW δεν κοιταει να αγορασει την AR για να βγαλει χρηματα, κοιταει να την αγορασει για να μην χασει μεριδιο αγορας εφοσον η AR αρχιζει και κοιταει προς Γερμανια πλευρα για τον σχεδιασμο των αυτοκινητων τους. Οποιος δεν βλεπει ομοιοτητες με BMW και Audi στην Giulia προσωπικα κατεμε ειναι ειτε τυφλος ειτε φανατικος.
Αν δεν δεις ένα αυτοκίνητο από κοντά, δεν μπορείς να κρίνεις με σιγουριά. Η Ghibli πάντως είναι κατηγορίας Ε, ενώ η Giulia D. Επίσης δεν βλέπω κάτι αουντίστικο πάνω της (που η Audi είχε τον αρχισχεδιαστή της AR και για αυτό άρχισε να βγάζει αυτοκίνητα με καμπύλες, σε αντίθεση με τα κουτιά που έβγαζε ως τότε). Αντιθέτως μοιάζει σε πολλά σημεία με την 159, ενώ έχει ενσωματωμένα και στοιχεία από Maserati (σχήμα πίσω φαναριών).
Να κρινω με σιγουρια τι ? Οτι ειναι βασισμενο στο πατωμα της Ghibli δεν το εχει κρυψει ουτε η Alfa. Απο εκει και περα δεν θυμαμαι καμια 159 να μοιαζει με S4 απο πισω, εσυ ? Το οτι ο σχεδιαστης καποτε ηταν στην AR ειναι εντελως ασχετο. Ολοι απο καπου περνανε, δεν γινεται να μενουν μονιμα σε μια εταιρεια. Αν η Giulia εμοιαζε στην 159 και οχι στο S4 απο πισω θα το ελεγα λογικο. Μηπως στα πλαγια που μοιαζει με σειρα 3 ειναι και αυτο θεμα σχεδιαστη που ηρθε απο την BMW η εφυγε απο την AR και πηγε στην BMW ? Μηπως τα πραγματα ειναι πολυ απλα και καποιοι τα ψαχνετε πολυ χωρις λογο ?
-
Εσένα βέβαια μπορεί να σου μοιάζει για Audi ακόμα...
-
Εσένα βέβαια μπορεί να σου μοιάζει για Audi ακόμα...
Τραγικο....Δλδ η 159 θεωρεις πως εχει τον ιδιο κωλο με την Giulia.....Δλδ τα φωτιστικα που ειναι 2 φορες μεγαλυτερα τοσο σε μηκος οσο και παχος ειναι ιδια ? Απο την μεση και κατω τα σποιλερ, οι εξατμισεις, ιδια ? Η αεροτομη που δεν υπαρχει καν στην 159 ? Ιδια ? Ακομα και το 'νευρο' στην Giulia δεν υπαρχει καν στην 159 η εστω ειναι πολυ πιο ψηλα, οχι τοσο αισθητο και φυσικα καμια σχεση σε θεμα εμφανισης εφοσον το ενα ενωνεται με τα φωτα και το αλλο ειναι απλα για να ειναι πανω απο το σημα της AR. Ομοιοτητες περα απο το χρωμα ελαχιστες.
Στα πλαγια φυσικα και δεν σοβαρολογεις, την ομοιοτητα με την 159 που την βλεπεις ακριβως ? Μηπως θελεις να βαλουμε μια σειρα 3 πλαγια και να αρχισουμε να μετραμε ? Περα απο το χρωμα πραγματικα και σχεδιαστη να φερουμε θα σου πει πως δεν εχουν ουτε ενα νευρο κοινο.
Τωρα βεβαια το GT που κολαει δεν ξερω, αλλος σχεδιαστης και παλι δεν εχει τρελα κοινα με την Giulia (λιγο μακρια φαναρια αλλα λεπτα, ενα 'σχετικο' σποιλερ που δεν φαινεται και φυσικα διπορτο) και αν δεν ηταν και αυτο λευκο οι διαφορες θα φαινονταν ακομα περισσοτερο.
-
Προφανώς και δεν θα συμφωνήσουμε.
Ας δούμε λοιπόν πως θα τα πηγαίνει στον δρόμο. Στοίχημα ότι θα είναι καλύτερη από την αντίστοιχη BMW. Για Audi δεν το συζητώ καν, ποτέ δεν ήταν καλά στον δρόμο αυτά.
-
παιζει ρολο και η ποιοτητα κατασκευης. για να δουμε τι θα κανει απεναντι στην μπεμπα η στο αστερι αν η τιμη ειναι παραπλησια. αν δεν ειναι δικαιολογειται.
-
Θα τραβηξει πολυς κοσμος και τραβαει ηδη απ οτι βλεπω, ζορι μ αυτη την alfa...
Να πω κι εγω 2 μαλακιες... Αισθητικα θα μπορουσε να ναι και καλυτερη, ειναι ομως πολυ καλη! προφιλ εμπρος θυμιζει λιγο bmw γενικοτερα επισης.. εχει γενικως μια αισθητικη λιγο πιο ουδετερη γι αυτο και μπαινει κοσμος στο τρυπακι συγκρισεων.. με λιγα λογια αν στην 159 δε μπορουσες να πεις το παραμικρο σχετικα με το οτι θυμιζει κατι ,εδω δινει ενα δικαιωμα.. Απο εκει και επειτα μενει να τη δω και απο κοντα ενω στη κορυφαια της εκδοση που γνωριζουμε-διαβασαμε πεντε πραγματα μεχρι στιγμης, τους παιζει ολους στα ισα και κατι παραπανω Παντως ξαναλεω θα τραβηξει πολυς κοσμος ζορι με το συγκεκριμενο μοντελο... Κλασσικη alfa πας την παιρνεις και γελας με ολα τα υπολοιπα..
-
Θα συμφωνήσω με το νονό. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τραβάει ζόρια με την φίρμα. Απλά συχνά συναντώ στην καθημερινότητα και όχι μόνο στα θέματα των αυτοκινήτων αρκετούς γραφικούς. Για αυτούς τους τελευταίους υπάρχει ένα γνωμικό. Ο έξυπνος δεν μιλά, ο πονηρός το συζητά και ο ανόητος επιμένει.
-
Μια καλή Alfa Romeo είχε πάντα τον σεβασμό απο αυτούς που ήξεραν απο αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη θα έχει τον σεβασμό και απο αυτούς που δεν ξέρουν, γιατί τουλάχιστον απο αυτά που μαθαίνουμε , φαίνεται να είναι μια πραγματικά καλή Alfa Romeo.
Προσωπικά μου λείπει αυτό το κάτι, που μόνο ο Ιταλός θα το είχε σε αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αν σταματήσουν να λειτουργούν και σαν αλεξιπτωτιστές, καθώς μετά την 159 έχουν 5 χρόνια απουσίας απο την κατηγορία, νομίζω θα πάνε καλά και απο πωλήσεις.
Όπως και να έχει, πάντως νομίζω ότι πλέον τις προσιτές Alfa θα πρέπει να τις ξεχάσουμε, καθώς κάνουν την κίνηση να τοποθετηθούν στην premium πλευρά τις κατηγορίας.
Είδα ένα twitt απο την MB Ιταλίας που καλοσωρίζει την Giulia, (και πολύ καλά κάνουν) οπότε το ίδιο κάνω και εγω και περιμένω να την δω σε κάποια αντιπροσωπεία απο κοντά, ή σε κάποιο συγκριτικό.Τουλάχιστον ας υπάρχει μια αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία, εκτός των Γερμανικών. -
Παιδες εγω δεν ειπα ποτε πως δεν θα ειναι ΚΑΛΟ αυτοκινητο......Απλα λεω πως τα 2 τελευταια μοντελα που εχει λανσαρει η Alfa Δεν τα λες Alfa......Εχουν παρει ιδεες απο αλλα μοντελα και δυστυχως εχουν παρει πολλες και οχι μια και δυο και αυτο οταν εισαι μια εταιρεια 'ξεχωριστη' δεν ειναι καλο......Πλεον μεχρι και την Peugeot πιο ξεχωριστη την θεωρω στο θεμα 'εμφανιση' (εστω πιο καθαρη) εφοσον δεν εχει μπει στο τρυπακι να αντιγραψει κατι τρανταχτο απο αλλη εταιρεια.
-
Άποψη σου, με την οποία πολλοί όπως βλέπεις διαφωνούν. Μην πας να μας την περάσεις όμως και ως αντικειμενική αλήθεια. Από εκεί και πέρα ομοιότητες και διαφορές έχουν όλα τα αυτοκίνητα.
ΑLFA ROMEO FORUM