-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Καλή προσπάθεια αλλά πιστεύω ότι ακόμα και οι φανατικοί αλφίστι περίμεναν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, πιο ξεχωριστό, πιο όμορφο. Ήταν μεγάλες οι προσδοκίες για αυτό το αυτοκίνητο. Προσωπικά μου αρέσει αλλά -τουλάχιστον στις photos- με χαλάει λίγο το εμπρός μέρος. Ελπίζω live να είναι πιο εύπεπτο. Επίσης δεν έχουμε δει ακόμα τις απλές εκδόσεις, η QV είναι τούμπανο με τις ζαντάρες, τις φρενάρες, τις μπούκες πίσω και το πιο επιθετικό body kit.
Θέλω να πιστεύω (και ελπίζω) ότι στον δρόμο θα είναι μια γνήσια alfa και ότι θα τιμολογηθεί σωστά (δηλαδή πιο κάτω από τα γερμανικά). Η αυτοκίνηση χρειάζεται εταιρείες σαν την alfa romeo. Αν όντως όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι από εδώ και πέρα θα είναι είτε πισωκίνητα είτε τετρακίνητα είναι στην σωστή κατεύθυνση...Μηχανη Ferrari σε ενα αμαξι που η Fiat θεωρει πως θα ξελασπωσει την Alfa και πιο φτηνο απο τα Γερμανικα ? Αναλογα, αν ειναι γυρω στις 60.000ε θα τρωγεται, αν το τιμολογησουν γυρω στις 100.000ε οπως ακουγεται τοτε με καμια παναγια.
-
Φέρτε την με τον 1750TB με κάνα 250αρι άλογα και καλή τιμή και οι Γερμανοί θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ...
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Καλή προσπάθεια αλλά πιστεύω ότι ακόμα και οι φανατικοί αλφίστι περίμεναν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, πιο ξεχωριστό, πιο όμορφο. Ήταν μεγάλες οι προσδοκίες για αυτό το αυτοκίνητο. Προσωπικά μου αρέσει αλλά -τουλάχιστον στις photos- με χαλάει λίγο το εμπρός μέρος. Ελπίζω live να είναι πιο εύπεπτο. Επίσης δεν έχουμε δει ακόμα τις απλές εκδόσεις, η QV είναι τούμπανο με τις ζαντάρες, τις φρενάρες, τις μπούκες πίσω και το πιο επιθετικό body kit.
Θέλω να πιστεύω (και ελπίζω) ότι στον δρόμο θα είναι μια γνήσια alfa και ότι θα τιμολογηθεί σωστά (δηλαδή πιο κάτω από τα γερμανικά). Η αυτοκίνηση χρειάζεται εταιρείες σαν την alfa romeo. Αν όντως όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι από εδώ και πέρα θα είναι είτε πισωκίνητα είτε τετρακίνητα είναι στην σωστή κατεύθυνση...Μηχανη Ferrari σε ενα αμαξι που η Fiat θεωρει πως θα ξελασπωσει την Alfa και πιο φτηνο απο τα Γερμανικα ? Αναλογα, αν ειναι γυρω στις 60.000ε θα τρωγεται, αν το τιμολογησουν γυρω στις 100.000ε οπως ακουγεται τοτε με καμια παναγια.
500 άλογα με 60 χιλιάρικα; Τίποτα άλλο; Καμία Ρωσίδα μήπως;
Όσο για τις ομοιότητες, όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται κοινά στοιχεία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι που μετράει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
500 άλογα με 60 χιλιάρικα; Τίποτα άλλο; Καμία Ρωσίδα μήπως;
Όσο για τις ομοιότητες, όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται κοινά στοιχεία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι που μετράει.
Μα εκει θα χασει το παιχνιδι η Alfa. Παει η FIAT να βγαλει απο το πουθενα supercar με το λογοτυπο της Alfa Romeo και πολυ απλα αν το τιμολογησουν γυρω στις 100.000ε θα πατωσει. Υπαρχουν πιο ωραια αυτοκινητα στα ιδια λεφτα και σχεδον το ιδιο γρηγορα (καποια οπως οι Corvette πιο γρηγορα), γιατι να παει καποιος σε αυτο ? Εκτος αν ειναι τρελος οπαδος της Alfa που εκει οτι και να εβγαζε θα το επαιρνε.
Οσο για τις ομοιοτητες οι Corvette με τι μοιαζουν ? Τα RS ? Η C63 AMG ? Μην λεμε οτι μας κατεβει, Δεν κοπιαρουν ολες οι μαρκες αβερτα (και οσες κανουν σιγουρα δεν κοπιαρουν ολες τις πλευρες). -
Μπορείς να μην συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα και να μην λες ασυναρτησίες; Τι σχέση έχει η Corvette ή ένα οποιοδήποτε supercar με ένα super saloon? Το αυτοκίνητο είναι ανταγωνιστής της Μ3, όχι της Corvette!!! Όποιος λοιπόν ψάχνεται ανάμεσα σε Μ3/RS4/C63 κλπ, από του χρόνου θα έχει ακόμα μια επιλογή. Και είναι φυσικό η Alfa να κοστίζει όσο και τα γερμανικά από τη στιγμή που θα είναι πιο γρήγορη και μάλλον και με καλύτερη συμπεριφορά. Απλά είναι τα πράγματα!!!
Στη σχεδίαση διαφωνώ μαζί σου.
-
Μπορείς να μην συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα και να μην λες ασυναρτησίες; Τι σχέση έχει η Corvette ή ένα οποιοδήποτε supercar με ένα super saloon? Το αυτοκίνητο είναι ανταγωνιστής της Μ3, όχι της Corvette!!! Όποιος λοιπόν ψάχνεται ανάμεσα σε Μ3/RS4/C63 κλπ, από του χρόνου θα έχει ακόμα μια επιλογή. Και είναι φυσικό η Alfa να κοστίζει όσο και τα γερμανικά από τη στιγμή που θα είναι πιο γρήγορη και μάλλον και με καλύτερη συμπεριφορά. Απλά είναι τα πράγματα!!!Στη σχεδίαση διαφωνώ μαζί σου.
Καποιοι δεν θα το παρουν επειδη ψαχνουν οικογενειακο, θα το παρουν επειδη ειναι γρηγορο και Alfa Romeo....Και οσο αφορα το γρηγορο κομματι Μπορει σε αυτα τα χρηματα να υπαρχουν καλυτερα, αυτο ειναι ολο. Και οχι, δεν μπορεις να βγεις απο το πουθενα και να κοστιζεις οσο τα Γερμανικα. Απο ποτε εχει η Alfa να βγαλει ΓΡΗΓΟΡΟ αυτοκινητο ? Ειχε τα τελευταια 25 χρονια καποιο αυτοκινητο που να κοντραρεται με AMG, RS και πολλα αλλα ? Πως λοιπον βγαζεις πρωτη φορα εδω και 2 + δεκαετιες κατι γρηγορο και το χρεωνεις οσο εταιρειες που βγαζουν καθε χρονο σχεδον γρηγοροτερα αυτοκινητα απο το δικο σου ? Και μην ξεχναμε πως αν η FIAT δεν ειχε την Ferrari δεν θα υπηρχε αυτο το αυτοκινητο, οχι εστω με αυτο τον κινητηρα.
Οσο για την σχεδιαση γιατι διαφωνεις ? Αυτα που αναφερα εχεις δει να τα εχουν αντιγραψει απο αλλου ? Ακομα και η 4C της Alfa ειναι φτυστη η τελευταια Lotus Elise. Τυχαιο Και αυτο ?
-
Δεν έχει σημασία το ότι η Alfa είχε να βγάλει γρήγορο αυτοκίνητο χρόνια. Σημασία έχει το προϊόν σαν προϊόν. Αν λοιπόν η Mazda έβγαζε ξαφνικά το νέο RX-7 που ανταγωνίζεται σε επιδόσεις το GT-R, θα πούμε ότι δεν αξίζει τα ίδια λεφτά επειδή πέρασαν 20 χρόνια από το τελευταίο RX-7? Όχι βέβαια!!! Οπότε η συλλογιστική σου καταπέφτει.
Στην σχεδιάση διαφωνώ γιατί αν γίνω σπαστικός μπορώ να βρω ομοιότητες μεταξύ σχεδόν όλων των αυτοκινήτων. Οι διαστάσεις, η αεροδυναμική και η μόδα αν θες τις επιβάλλουν. Από εκεί και πέρα, στα δικά μου μάτια, η Giulia είναι το πιο όμορφο μεσαίο μαζί με την ΧΕ. Κι έχω 3άρα να φανταστείς...
-
Πραγματικα θεωρω το αυτοκινητο υπεροχο απο ολες τις αποψεις και πιστευω οτι θα σημανει την αναγεννηση της αγαπημενης μας μιλανεζικης φιρμας...Οσον αφορα τις τοποθετησεις καποιων περι αντιγραφης κλπ ειναι τουλαχιστον τραγικες...παλιοτερα λεγατε για μηχανικα συνολα πολυ πισω του ανταγωνισμου τωρα διακρινατε προβληματα και στον τομεα του design..Θα ηθελα να τοποθετηθει ο Busso και τα αλλα παλια μελη του φορουμ....
-
Δεν έχει σημασία το ότι η Alfa είχε να βγάλει γρήγορο αυτοκίνητο χρόνια. Σημασία έχει το προϊόν σαν προϊόν. Αν λοιπόν η Mazda έβγαζε ξαφνικά το νέο RX-7 που ανταγωνίζεται σε επιδόσεις το GT-R, θα πούμε ότι δεν αξίζει τα ίδια λεφτά επειδή πέρασαν 20 χρόνια από το τελευταίο RX-7? Όχι βέβαια!!! Οπότε η συλλογιστική σου καταπέφτει.Στην σχεδιάση διαφωνώ γιατί αν γίνω σπαστικός μπορώ να βρω ομοιότητες μεταξύ σχεδόν όλων των αυτοκινήτων. Οι διαστάσεις, η αεροδυναμική και η μόδα αν θες τις επιβάλλουν. Από εκεί και πέρα, στα δικά μου μάτια, η Giulia είναι το πιο όμορφο μεσαίο μαζί με την ΧΕ. Κι έχω 3άρα να φανταστείς...
Η Mazda δεν εχει αναγκη να αποδειχτει, το RX-7 εβγαινε μεχρι τα τελη του 90' και η top εκδοση του ηταν απο τα πιο γρηγορα αυτοκινητα εκεινη την εποχη (περα απο Ferrari και τετοιες μαρκες).....Και το RX8 σιγουρα δεν το λες αργο αφου ακομα και σημερα παταει τις περισσοτερες Alfa κατω....Αλλα μην ξεχναμε πως η Mazda δεν εβγαλε ποτε 'Supercar' οποτε και εκεινοι αν εβγαζαν κατι σημερα με κοστος 80-90-100.000ε θα τους εκραζα γιατι πολυ απλα δεν εχουν τετοια ιστορια. Οποτε σε τι διαφερει η Alfa ακριβως?
Απο εκει και περα δεν ζητησε κανεις να γινεις σπαστικος, οι ομοιοτητες της Giulia ειναι κατι που εχει κανει τον γυρο του κοσμου και δεν γινεται να ειναι τυχαιο. Ακομα και αλφιστες τις βλεπουν σε ολο τον κοσμο (αν και στην Ελλαδα καποιοι δεν το παραδεχονται) οποτε δεν ειναι κατι που βλεπουν οι 'σπαστικοι'.
-
Όσο καλό αυτοκίνητο και να είναι η giulia, αν δεν τιμολογηθεί σωστά δεν πρόκειται να κάνει τα νούμερα που θέλουν οι ιταλοί. Και δεν μιλάω για την top έκδοση που απευθύνεται σε πολύ λίγους αλλά για τις απλές εκδόσεις που καθορίζουν και την εμπορική πορεία ενός μοντέλου. Μην ξεχνάμε τον παράγοντα μεταπώληση που μετράει για αρκετούς αγοραστές της κατηγορίας και φυσικά το status που ΔΕΝ το έχει η alfa όσο και να λένε κάποιοι το αντίθετο. Επίσης το μοτέρ δεν είναι ferrari αλλά στην εξέλιξη και σχεδίασή του συμμετείχαν και πρώην μηχανικοί της ferrari (αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον). Ολίγον μαρκετινίστικο αλλά πιστεύω ότι θα έχει και ουσία στο βάθος... Μακάρι το αυτοκίνητο να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων στον δρόμο, να είναι αντίστοιχα ποιοτικό με τα γερμανικά και να έρθει σε ανταγωνιστική τιμή. Με αυτές τις προυποθέσεις μπορεί να ελπίζει, σε διαφορετική περίπτωση θα έχει την πορεία της 159...
-
ας δουμε πρωτα συμπεριφορα, ποιοτητα κατασκευης, τιμή και μετά βλεπουμε ποιο αξίζει περισσοτερο και που. εχει ωραια εμφανιση.
-
Καλά θα τα πάει η Τζούλια.
Εδώ ακόμα δεν την είδαμε και κάποιοι τυχαίοι τύποι σε διάφορα φόρα έχουν ήδη αρχίσει να ζορίζονται.
Φανταστείτε να τη φέρουν με 1.4 με 170+ ή με 1.6 με ~200 άλογα τι κλάμα έχει να πέσει. Εκτός από τον 1750 εννοώ.
Ειδικά εάν κρατήσουν την τιμή κάτω από τα 30.000 για τον πιο μικρό κινητήρα τότε θα είναι και value for money. -
Λετε να λανσαρουν την Giulia πιο κατω απο την Gullieta ? Ποιος το πιστευει πραγματικα αυτο ?
-
Κλασικά όταν λανσαριστεί θα είναι ακριβή. Και μετά -αναλόγως πώς θα πάνε και οι πωλήσεις- θα γίνουν γενναίες εκπτώσεις. Αυτό δεν κάνει μια ζωή η alfa romeo? Αν ξεκινάει από τα 30 χιλιάρικα δύσκολα τα πράγματα.
-
ΑΝ καποιοι ειναι τυχεροι προβλεπω το πιο χαμηλο μοντελο να αρχιζει απο κοντα στα 40.000ε (ΑΝ).
Απο εκει και περα η Alfa θελει να το λανσαρει σαν την κορυφη τους οποτε αναγκαστικα θα ειναι ακριβο.
-
Δεν έχει σημασία το ότι η Alfa είχε να βγάλει γρήγορο αυτοκίνητο χρόνια. Σημασία έχει το προϊόν σαν προϊόν. Αν λοιπόν η Mazda έβγαζε ξαφνικά το νέο RX-7 που ανταγωνίζεται σε επιδόσεις το GT-R, θα πούμε ότι δεν αξίζει τα ίδια λεφτά επειδή πέρασαν 20 χρόνια από το τελευταίο RX-7? Όχι βέβαια!!! Οπότε η συλλογιστική σου καταπέφτει.
Στην σχεδιάση διαφωνώ γιατί αν γίνω σπαστικός μπορώ να βρω ομοιότητες μεταξύ σχεδόν όλων των αυτοκινήτων. Οι διαστάσεις, η αεροδυναμική και η μόδα αν θες τις επιβάλλουν. Από εκεί και πέρα, στα δικά μου μάτια, η Giulia είναι το πιο όμορφο μεσαίο μαζί με την ΧΕ. Κι έχω 3άρα να φανταστείς...
Η Mazda δεν εχει αναγκη να αποδειχτει, το RX-7 εβγαινε μεχρι τα τελη του 90' και η top εκδοση του ηταν απο τα πιο γρηγορα αυτοκινητα εκεινη την εποχη (περα απο Ferrari και τετοιες μαρκες).....Και το RX8 σιγουρα δεν το λες αργο αφου ακομα και σημερα παταει τις περισσοτερες Alfa κατω....Αλλα μην ξεχναμε πως η Mazda δεν εβγαλε ποτε 'Supercar' οποτε και εκεινοι αν εβγαζαν κατι σημερα με κοστος 80-90-100.000ε θα τους εκραζα γιατι πολυ απλα δεν εχουν τετοια ιστορια. Οποτε σε τι διαφερει η Alfa ακριβως?
Απο εκει και περα δεν ζητησε κανεις να γινεις σπαστικος, οι ομοιοτητες της Giulia ειναι κατι που εχει κανει τον γυρο του κοσμου και δεν γινεται να ειναι τυχαιο. Ακομα και αλφιστες τις βλεπουν σε ολο τον κοσμο (αν και στην Ελλαδα καποιοι δεν το παραδεχονται) οποτε δεν ειναι κατι που βλεπουν οι 'σπαστικοι'.
Αν η Mazda έβγαζε ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις και συμπεριφορά για 100 χιλιάρικα γιατί να τους κράξεις; Επειδή στο μυαλό σου δεν έχει αυτό το pedigree? Αστεία πράγματα. Η 4C για παράδειγμα που έχει επιδόσεις Cayman γιατί να μην κοστίζει όσο κοστίζει;
-
Αν η Mazda έβγαζε ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις και συμπεριφορά για 100 χιλιάρικα γιατί να τους κράξεις; Επειδή στο μυαλό σου δεν έχει αυτό το pedigree? Αστεία πράγματα. Η 4C για παράδειγμα που έχει επιδόσεις Cayman γιατί να μην κοστίζει όσο κοστίζει;
Επειδη στο μυαλο μου δεν εχει κανει ποτε κατι τετοιο και απο το πουθενα να βγαλει κατι με παρα πολλα αλογα (δεν το λες δυσκολο, ακομα και η Huyndai μπορει) για να παει να χτυπησει Μ3/C63AMG/GTR/R8 χρεωνοντας τα ιδια ε ειναι λαθος πως να το κανουμε ?
Η 4C ειναι μια αντιγραφη της Lotus Elise τοσο σε σχεδιο, οσο και σε αναλογια βαρους, ιπποδυναμη κτλ κτλ κτλ.....Εγω γιαυτο τον λογο δεν το σεβομαι αυτο το αυτοκινητο.....Περα απο αυτο ομως δεν πας να χτυπησεις ενα αυτοκινητο ξεκαθαρα και χρεωνεις τα ιδια η και τα περισσοτερα....Στην τελικη Δεν εισαι Lotus, πως να το κανουμε ?
-
Επειδη στο μυαλο μου δεν εχει κανει ποτε κατι τετοιο και απο το πουθενα να βγαλει κατι με παρα πολλα αλογα (δεν το λες δυσκολο, ακομα και η Huyndai μπορει) για να παει να χτυπησει Μ3/C63AMG/GTR/R8 χρεωνοντας τα ιδια ε ειναι λαθος πως να το κανουμε ?Ποιός το λέει ότι είναι λάθος;
Η 4C ειναι μια αντιγραφη της Lotus Elise τοσο σε σχεδιο, οσο και σε αναλογια βαρους, ιπποδυναμη κτλ κτλ κτλ.....Εγω γιαυτο τον λογο δεν το σεβομαι αυτο το αυτοκινητο.....Περα απο αυτο ομως δεν πας να χτυπησεις ενα αυτοκινητο ξεκαθαρα και χρεωνεις τα ιδια η και τα περισσοτερα....Στην τελικη Δεν εισαι Lotus, πως να το κανουμε ?
Ποια αντιγραφή; Ελαφρύ sports car με κινητήρα στο κέντρο είναι προνόμιο της Lotus μόνο; Άσε που η 4C έχει ανθρακονημάτινο πλαίσιο σε αντίθεση με τις Lotus. Έχεις δίκιο όμως στο ότι δεν είναι Lotus. H AR είναι κανονικός κατασκευαστής καθώς φτιάχνει και κινητήρες!!!
-
Ρε salvation, καταλήγει σε εμπάθεια αυτό που κάνεις. Και είναι και κουραστικό!
-
Επειδη στο μυαλο μου δεν εχει κανει ποτε κατι τετοιο και απο το πουθενα να βγαλει κατι με παρα πολλα αλογα (δεν το λες δυσκολο, ακομα και η Huyndai μπορει) για να παει να χτυπησει Μ3/C63AMG/GTR/R8 χρεωνοντας τα ιδια ε ειναι λαθος πως να το κανουμε ?
Ποιός το λέει ότι είναι λάθος;
Ποια αντιγραφή; Ελαφρύ sports car με κινητήρα στο κέντρο είναι προνόμιο της Lotus μόνο; Άσε που η 4C έχει ανθρακονημάτινο πλαίσιο σε αντίθεση με τις Lotus. Έχεις δίκιο όμως στο ότι δεν είναι Lotus. H AR είναι κανονικός κατασκευαστής καθώς φτιάχνει και κινητήρες!!!
Η απλη λογικη ισως ? Αντε αρχισε μια εταιρεια εσυ που να την λες Κολοπετινιτσα Α.Ε και βγαλε Supercar των 100.000ε.....Και μετα ελα να μου πεις ποσοι θα το αγορασουν οσο καλο και αν ειναι.
Ποια αντιγραφη ? Πραγματικα θελεις να με κανεις να ανεβασω φωτος απο πλαγια των 2 αυτοκινητων και απο την ιδια γωνια για να δουμε αν ειναι αντιγραφη ? Αν θελεις καπου εχω μια προχειρη απο την τελευταια φορα που καποιος προσπαθησε το ιδιο με σενα. Ακομα και αφλιστες που ξερω το παραδεχονται γελωντας (αλλα οκ ειναι κολλημενοι οποτε δεν αλλαζει κατι για εκεινους), εσυ ομως οχι....
Οσο για εσενα Sargus αν δεν σαρεσει να διαβαζεις κατι, μην το διαβαζεις.
ΑLFA ROMEO FORUM