-
O οδηγός του αυτοκινήτου που πρώτα πέρασε από τους 2 τροχούς με τη σειρά, ποδήλατο, μηχανάκι, μοτοσυκλέττα, αντιδρά διαφορετικά ( σέβεται και προστατεύει τον δικυκλιστή όσο και μαλάκας να είναι αυτός - ο δικυκλιστής- ) στο δρόμο από τον οδηγό που δεν οδήγησε ποτέ του δίτροχο και προσπαθεί να επιβληθεί στο δρόμο με τις λαμαρίνες του.
-
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
Πάντως για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν δρόμους πρέπει να αρχίσει να ισχύει ο ΚΟΚ όπως και στα άλλα δίκυκλα, δηλαδή κλήσεις για απουσία κράνους...Οι αναβάτες ποδηλάτων δεν υποχρεούνται να φορούν κράνος. Δεν είναι θέμα ΚΟΚ λοιπόν. Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.
-
Δηλαδη,οι ευρωπαοι δεν τρωνε τουμπες? Γιατι εγω το κρανος για καμια στραβη το φοραω...
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Δηλαδη,οι ευρωπαοι δεν τρωνε τουμπες? Γιατι εγω το κρανος για καμια στραβη το φοραω...+1
-
Υποθέτω ότι θεωρούν πως οι ταχύτητες που αναπτύσσει ένα ποδήλατο είναι πολύ μικρές. Δεν μιλάμε για κουρσάδες που κάνουν το tour de France, αλλά για commuters που πηγαινοέρχονται στην δουλειά τους, ή κάνουν χαλαρές βόλτες στην πόλη τους.
-
Φρέσκο φρέσκο:
Ποδηλάτης πριν λίγο έκοβε κάθετα την Καβάλας με πράσινο για τα αυτοκίνητα φυσικά. -
Κάνω πολλά χρόνια ποδήλατο και κυκλοφορούσα στην Αθήνα πριν από 25 χρόνια.
Δυστυχώς το 90% των σημερινών ποδηλατών είναι επικίνδυνοι και προκλητικοί. -
Σώπα καλέ ...
-
Πάντως στην Γερμανία που ξέρω χρησιμοποιούν ποδηλατόδρομους και φοράνε κράνη τις περισσότερες φορές.
Από την στιγμή που εδώ (λόγω έλλειψης ποδηλατόδρομων βέβαια) χρησιμοποιούν τον δρόμο δεν θα έπρεπε να ισχύει ο ΚΟΚ όπως για τα υπόλοιπα δίκυκλα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν δρόμους πρέπει να αρχίσει να ισχύει ο ΚΟΚ όπως και στα άλλα δίκυκλα, δηλαδή κλήσεις για απουσία κράνους...
Οι αναβάτες ποδηλάτων δεν υποχρεούνται να φορούν κράνος. Δεν είναι θέμα ΚΟΚ λοιπόν. Αν πας σε Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κλπ με ποδήλατο και κράνος θα σε κοιτούν σαν εξωγήινο.
Θα έχουν δίκιο όμως; Βρίσκεις πως ο ποδηλάτης δεν κινδυνεύει δηλαδή, οπότε καλά κάνει και δεν φοράει;
Αν χτυπήσεις το κεφάλι σου με 20 χλμ, λες να μην πάθεις τίποτε;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι, το ρίσκο είναι σχετικά πολύ μικρό. Ο λόγος που το ποδήλατο είναι τόσο δημοφιλές για commuting σε αυτές τις χώρες είναι και ότι δεν χρειάζεται να ντύνεσαι σαν εξωγήινος. Βάζεις το κουστούμι σου, καβαλάς το city bike και πας στην δουλειά σου.
Εδώ φοράω κράνος, στην Ολλανδία δεν φορούσα.
-
νομιζω το θεμα εκει εχει να κανει οτι οι οδηγοι ξερουν να οδηγουν και σεβονται τον δικο τους ΚΟΚ εδω και κρανος του iron man να φορας ενα αγχος θα το εχεις καθε φορα που θα βγαινεις εξω..
-
Μπα όχι απαραίτητα καμπάλα, στο άμστερνταμ τουλάχιστον νομίζω επιτρέπονται τα μικρά μηχανάκια(50άρια?) στους ποδηλατόδρομους, αλλά εύκολα σε περνάει με +40-60 χιλιόμετρα 400άρι σκούτερ χωρίς κράνος μέσα στον ποδηλατόδρομο. Αυτό είναι και το μεγαλύτερό μου άγχος εκεί, να ακουμπήσουν οι χειρολαβές μας και να απογειωθώ
-
για φαντασου να γινει αυτο εδω... με ολους τους καγκουρες με τα φτιαγμενα παπακια χωρις διπλωμα κτλ κτλ...
μερικες φορες πιστευω οτι απλα δεν ειναι ετοιμη σαν χωρα η ελλαδα για τετοια πραγματα πρεπει να γινουν αλλα πραγματα πρωτα κυριως να μην δινει διπλωματα σε 16χρονους χωρις να περνανε ψυχολογικο τεστ....... -
Δεν θα ήταν πιο λογικό να βγάλουμε τους κάγκουρες με τα παπάκια από τους δρόμους αντί για τους ποδηλάτες;
-
σε αλλη σοβαρη χωρα θα ειχε ηδη γινει δεν νομιζεις? η τουλαχιστον η αστυνομια θα εκανε την δουλεια της με τα προστιμα..
αλλα εδω ρεαλιστικα μιλωντας δεν το βλεπω για χρονια ακομη..
αμα ηθελε να κανει κατι δεν θα ειχε βγαλει καποια μετρα για την προωθηση του ποδηλατου αντι της μηχανης? δεν θα ειχε κανει πεζοδρομους και ποδαλατοδρομους χωρις να τους νοιαζει τι λενε οι καμμενοι και ηλιθιοι του καθε δημου που δεν βλεπουν περα απο την μυτη τους? αλλα ΔΕΝ τα κανει γιατι δεν τους νοιαζει γιατι το ποδηλατο δεν καιει καυσιμο γιατι δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας(αν και απο οτι βλεπω θα γινει και αυτο..) δεν πληρωνεις ασφαλεια.. ουτε πληρωνεις παρκιγκ κοινως εισαι χασουρα για αυτους και αυτο δεν ειναι καλο για αυτους.. -
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
Ζώο 1.Παω να στρίψω δεξια σε στενό να παρκάρω και απο τη γωνιακή πολυκατοικία κάποιας της ήρθε να πετάξει σήμερα τις γλάστρες της.Ευτυχως έσυρα για κάτι λίγο μονάχα της μεταλλική βαση μιας γλάστρας η οποία έκανε μια μικρή ρωγμή μπροστά στην ποδιά.Η γλάστρα έσκασε στο πεζοδρόμιο.
Ζώο 2.Περναω φανάρι καταπράσινο και λιιιγο πριν το περάσω,κάποιος πάνω σε μηχανή που περιμένει δεξια στο δικο του φανάρι μου αρχιζει τις φωνές και τα κοσμητικά.Αρχικα ψάρωσα,τελικά τον ενόχλησαν το μαλακα τα φώτα ημέρας και ξεσήκωσε τον κόσμο.
Ζώο 3.Φτανω σε στενό σε στοπ όπου απο δεξια ερχονται απο φαρδύ δρομο απο φανάρι αυτοκινητα με κάποια ταχύτητα και δεν υπάρχει καλή ορατότητα.Με το που ακινητοποιουμαι όμως ακουω κόρνα απο ταξιτζή πίσω μου.Περιμενω περίπου 10 δεύτερα μιας και ανέβαιναν με φορα,ότι τους είχε αφήσει το φανάρι,και με το που φεύγω μου αρχιζει ξανά τις κόρνες και τα μπινελικια.Περιττο να πω οτι εκεινος ουτε που σταματησε να δει.Καλο δρομο παλιομαλακα δολοφόνε.
-
Για την γλάστρα νομίζω ότι δεν έπιασες το υπονοούμενο
-
Όχι
Α,για να παρκάρω πιο πάνω,απλως με το που έστριψα έπεσε -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Φρέσκο φρέσκο:
Ποδηλάτης πριν λίγο έκοβε κάθετα την Καβάλας με πράσινο για τα αυτοκίνητα φυσικά.Ρε συ τι μου θύμισες.
Κατέβαινα πριν από λίγες μέρες τον Κηφισό προς Πειραιά.
Σε κάποια φάση κάπου πριν το ΙΚΕΑ βλέπω το πιο ασύλληπτο πράγμα: ποδηλάτης πάνω στην κεντρική (στενή) νησίδα, να προσπαθεί τσούκου-τσούκου να προχωρήσει μάλλον μέχρι την Καβάλας που είναι η αριστερή είσοδος/έξοδος...
Πώς στο καλό βρέθηκε εκεί; Δεν έχει καμμία λογική
Το έχει καταγράψει κάπου και η dashcam μου, θα το ψάξω και αν το βρω θα το ανεβάσω.
Edit, βρέθηκε. Ορίστε φωτό. Είναι ακριβώς μετά την αριστερή είσοδο της Καβάλας. Μάλλον μπήκε, κυκλοφόρησε για λίγο στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου (!!!), συνειδητοποίησε τι μ@λ@κία έκανε και πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]