-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γιατί έχεις χαμηλά τα φώτα από το εσωτερικό; Μήπως θελουν ρύθμιση;Sent from the chip in my skull
Επιτηδες τα εχω χαμηλα για να μην τυφλωνω καθολου τους μπροστα μου η τους απεναντι.
Σχολιάζω εσένα πασά μου. Τα φώτα μου είναι ρυθμισμένα στην σωστή εργοστασιακή σκάλα ανάλογα με το βάρος που έχει μέσα το αυτοκίνητο, δεν τυφλώνουν κανέναν και βλέπω μπροστά μου όχι στα 5 μέτρα. Μήπως έχεις και μουφοξένον; Επίσης δεν οδηγώ με μεγάλη σκάλα ούτε με προβολάκια ομίχλης. Άντε μια βολτά με το κάμπριο με την μαλακή κουκούλα να ηρεμήσεις που θα βγείς και απο πάνω. Α και κάτι ακόμα, σπάνια έως ποτέ γράφω σε αυτό το θέμα γιατί γενικά είμαι ανεκτικός με τα ζώα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα όταν κυκλοφορώ στην Ελλάδα. Αλλά εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση
Διακρινω ενα θεματακι μηπως με οσους εχουν καμπριο ? Οσο για την εργοστασιακη σκαλα αυτο δεν μου λεει κατι, και μενα το εργοστασιακο υψος ηταν αρκετο για να τυφλωνει τους μπροστα μου, γιαυτο και τα χαμηλωσα.
Οσο για το οτι σπανια γραφεις σε αυτο το θεμα και ολες τις λοιπες βλακειες τις αφηνω ασχολιαστες γιατι μαλλον εισαι μιας αλφα ηλικιας και δεν θελω να παθεις τπτ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μήπως έχεις και μουφοξένον;Μου χάλασες ερώτηση παγίδα. Τώρα θα αρνηθεί ότι έχει τέτοια φώτα
Sent from the chip in my skull
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Γιατί έχεις χαμηλά τα φώτα από το εσωτερικό; Μήπως θελουν ρύθμιση;
Επιτηδες τα εχω χαμηλα για να μην τυφλωνω καθολου τους μπροστα μου η τους απεναντι.
Σχολιάζω εσένα πασά μου. Τα φώτα μου είναι ρυθμισμένα στην σωστή εργοστασιακή σκάλα ανάλογα με το βάρος που έχει μέσα το αυτοκίνητο, δεν τυφλώνουν κανέναν και βλέπω μπροστά μου όχι στα 5 μέτρα. Μήπως έχεις και μουφοξένον; Επίσης δεν οδηγώ με μεγάλη σκάλα ούτε με προβολάκια ομίχλης. Άντε μια βολτά με το κάμπριο με την μαλακή κουκούλα να ηρεμήσεις που θα βγείς και απο πάνω. Α και κάτι ακόμα, σπάνια έως ποτέ γράφω σε αυτό το θέμα γιατί γενικά είμαι ανεκτικός με τα ζώα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα όταν κυκλοφορώ στην Ελλάδα. Αλλά εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση
Διακρινω ενα θεματακι μηπως με οσους εχουν καμπριο ? Οσο για την εργοστασιακη σκαλα αυτο δεν μου λεει κατι, και μενα το εργοστασιακο υψος ηταν αρκετο για να τυφλωνει τους μπροστα μου, γιαυτο και τα χαμηλωσα.
Οσο για το οτι σπανια γραφεις σε αυτο το θεμα και ολες τις λοιπες βλακειες τις αφηνω ασχολιαστες γιατι μαλλον εισαι μιας αλφα ηλικιας και δεν θελω να παθεις τπτ.Να σαι καλά που σκεφτέσαι αλλά δεν έχω ανάγκη είμαι μικρούλης
-
Άσε ρε μουστογρια, άκου τον παλιό.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Τι θές ρε γερομπισμπίκη
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μήπως έχεις και μουφοξένον;
Μου χάλασες ερώτηση παγίδα. Τώρα θα αρνηθεί ότι έχει τέτοια φώτα
Δεν εχω λογο να αρνηθω κατι, εφερα πακετο Xenon απο την Philips αυστραλιας με το που παραγγειλα το αυτοκινητο. Μπορει να μην ειναι μαμα αλλα δεν τα λες 'μουφα'. Συν το οτι υποστηριζεται απο τον τυπο του γυαλινου θολου που εχουν τα μαμα φωτα ωστε να μην κανουν αντανακλασεις και να τυφλωνουν τους απεναντι. Αλλα και παλι αν πραγματικα καποιος δεν θελει να τυφλωνει κοσμο τα φωτα πρεπει να ειναι πιο κατω απο το 'προτεινομενο'. Για μενα αυτο παιζει ρολο γιατι τελευταια ολο και περισσοτεροι αγνοουν πως το εργοστασιακο υψος δεν ειναι το πρεπον.
Οσο για το οτι σπανια γραφεις σε αυτο το θεμα και ολες τις λοιπες βλακειες τις αφηνω ασχολιαστες γιατι μαλλον εισαι μιας αλφα ηλικιας και δεν θελω να παθεις τπτ.Να σαι καλά που σκεφτέσαι αλλά δεν έχω ανάγκη είμαι μικρούλης
Αποψεις
-
Φοράς και κουδούνια στα μπαντζάκια για να φεύγουν τα μερμήγκια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι πολυ ευκολο να τυφλωσεις καποιον και να χασει τον ελεγχο του αυτοκινητου οποτε δεν βλεπω γιατι το θεωρεις αστειο.
-
Ειναι πολυ ευκολο να τυφλωσεις καποιον και να χασει τον ελεγχο του αυτοκινητου οποτε δεν βλεπω γιατι το θεωρεις αστειο.
Το λέω επειδή σε έκοψα για πονόψυχο,δεν έχεις ακούσει το ανέκδοτο;
Γιατί δεν έβαζες τα εργοστασιακά ξένον ; -
Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο salvation, ότι όλες οι παρανομίες ενοχλούν. Λ.χ. Ακόμα και αν είναι να πηγαίνεις πάνω από το όριο σε μια άδεια εθνική, 'εμένα' με ενοχλείς γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον περισσότερο απ´ όσο σου επιτρέπεται.
That been said, το ότι στις πόλεις μας απλώς δεν μπορούν να κινηθούν ΑΜΕΑ, καρότσια κλπ, είναι από τα αηδιαστικότερα πράγματα που συμβαίνουν, και τα ζώα που το προκαλούν βρίσκονται σε πολύ ξεχωριστό σημείο της (μακράς) λίστας ενδημικών ζώων. Το να στερείς σε ανθρώπους ένα σημαντικό μέρος της χαράς της ζωής εξ ολοκλήρου, δεν είναι κάτι μικρό.
Και βέβαια δεν θα δεις αναπηρικά καρότσια σε ΜΜΜ, αφού πριν βγουν από το σπίτι τους ΞΕΡΟΥΝ ότι θα πάρουν τ@@ τους. κινητικά προβλήματα έχουν, δεν είναι μαλάκες.
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε ότι έξω είναι όλα γαμάτα, και τι τέλεια που είναι όλα αλλού κλπ (νομίζω στον Αντίλογο έχει καταστεί σαφές αυτό) αλλά στις χώρες που έχουν πραγματικά προσβάσιμες πόλεις, δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις.
-
ΕΕΠ κι εγώ σε μερικές δεκαετίες χρήσης ΜΜΜ στη Αθήνα των 4 εκατομμυρίων, μόνο 1-2 φορές θυμάμαι να μπαίνει αναπηρικό καροτσάκι.
Κάπου αλλού σε μια πόλη των 800κ, βλέπω κάθε μέρα.
Αν κάτσεις να σκεφτείς τι σημαίνει αυτό, δεν είναι και πολύ ευχάριστο, ε;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το λέω επειδή σε έκοψα για πονόψυχο,δεν έχεις ακούσει το ανέκδοτο;
Γιατί δεν έβαζες τα εργοστασιακά ξένον ;Δεν ειναι θεμα πονοψυχου, απλα δεν κανω οτι δεν θελω να μου κανουν αυτο ειναι ολο. Και εργοστασιακα ειχε μονο τα ομιχλης με xenon, δεν εβγαζε για τα κανονικα.
ΕΕΠ κι εγώ σε μερικές δεκαετίες χρήσης ΜΜΜ στη Αθήνα των 4 εκατομμυρίων, μόνο 1-2 φορές θυμάμαι να μπαίνει αναπηρικό καροτσάκι.
Κάπου αλλού σε μια πόλη των 800κ, βλέπω κάθε μέρα.
Μαλλον θελεις να πεις 6 εκκατομυριων (μαζι με ολους τους ξενους). Περα απο αυτο ομως εγω ειπα απλα το οτι δεν εχω δει να ανεβαινει αναπηρικο καροτσακι σε λεωφορειο-τρολει οσο τα χρησιμοποιω, το γιατι φυσικα ειναι εντελως αλλο θεμα.
-
Ποιό αμάξι είχε xenon στα ομίχλης εργοστασιακά και όχι στα μεσαία; ( )
EEΠ, δεν είναι εντελώς άλλο θέμα: τα ΑΜΕΑ δυστυχώς ξέρουν ότι τα ζωάδια μπλοκάρουν ράμπες, πεζοδρόμια, στάσεις κλπ, το κράτος φυτρώνει κολώνες στα μονοπάτια των πεζών και λοιπά ευτράπελα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιό αμάξι είχε xenon στα ομίχλης εργοστασιακά και όχι στα μεσαία; ( )EEΠ, δεν είναι εντελώς άλλο θέμα: τα ΑΜΕΑ δυστυχώς ξέρουν ότι τα ζωάδια μπλοκάρουν ράμπες, πεζοδρόμια, στάσεις κλπ, το κράτος φυτρώνει κολώνες στα μονοπάτια των πεζών και λοιπά ευτράπελα.
Αρκετα εχουν (η εστω ειχαν) ειδικα οταν κατασκευαζονται σε κρατη που κανονικα τα Xenon απαγορευονται.
-
Εσύ ποιό αμάξι έχεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ ποιό αμάξι έχεις;Παιζει ρολο ? Η μηπως νομιζεις πως λεω ψεματα για τα xenon ?
Οπως και να εχει εργοστασιακα δεν εβγαζε γιατι στην Ελλαδα εστω ερχοταν μονο 1 εκδοση οταν το πηρα εγω full extra αλλα χωρις xenon. -
Για την ιστορία, η Phillips, όπως και η Bosch, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ aftermarket xenon χωρίς πλυστική και self leveling γιατί είναι όχι απλά παράνομα, αλλά και επικίνδυνα για τους άλλους οδηγούς. Το 2008, όταν ακόμα ασχολούμουν με τον έτερο καπαδόκη 'team' που προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο γάιδαρος πετάει -γιατί τα πουλούσε- είχα παραθέσει και τις επίσημες πηγές από τις εταιρίες Phillips, Bosch και Hela που ξεκαθάριζαν ότι δεν πουλάνε τέτοια aftermarket κομμάτια. Της Hella το βρήκα πρόχειρο στους σελιδοδείκτες μου http://www.hella-press.de/search_detail ... newdir=eng. Αν παρόλα αυτά επιμένεις ότι έχεις αυθεντικά xenon της Phillips χωρίς αυτορύθμιση, δώσε μας το link από το site της Phillips (και όχι φυσικά από το amazon) που να δείχνει τα φώτα που αγόρασες.
Το να αναγκάζεται κάποιος να βάλει τα μουφοξένον του στην πιο κάτω σκάλα για να μπορέσει να περάσει ΚΤΕΟ είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου (και έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το forum) γιατί από την στιγμή που λείπει η αυτορύθμιση που απαιτείται για να είναι ασφαλή και νόμιμα στην ΕΕ, η δέσμη βαράει στα άστρα, εκτός και αν την βάλεις στην χαμηλότερη θέση, οπότε... δεν βλέπεις καλά. Κατά πάσα πιθανότητα, συνειδητοποιείς και μόνος σου ότι έχεις βάλει κάτι που ενοχλεί τους πάντες, ίσως βαρέθηκες να σου παίζουν τα φώτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν δείχνεις σεβασμό στον συνάνθρωπο όπως ισχυρίζεσαι, γιατί αν τον σεβόσουν πραγματικά, δεν θα είχες βάλει τέτοια φώτα.
Εννοείται φυσικά ότι μόνο ένας κρετίνος θα υποστήριζε ότι υπάρχουν νόμιμα και ασφαλή xenon για... φανούς ομίχλης, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ δεν έχεις κάνει τέτοια χοντράδα. Παρεμπιπτόντως, μια και λες ότι νοιάζεσαι για τους γύρω σου, φαντάζομαι ότι δεν κυκλοφορείς σαν μ@λάκας με τα συμβατικά φώτα ομίχλης αναμμένα εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες πραγματικά επικρατούν συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας (π.χ. ομίχλη, πολύ δυνατή βροχή κλπ). Σωστά;
Αλήθεια, επιμένεις ότι αν είσαι ηλικιωμένος ή έχεις κινητικά προβλήματα και δεν μπορείς να περάσεις από το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στην στάση (για 5 λεπτά μωρέ, πως κάνετε έτσι; ) για να μπεις στο λεωφορείο, δεν έχεις καμία δουλειά εκεί και οφείλεις να μένεις σπίτι σου;
-
αφού δεν κυκλοφορούν λέμε άτομα με κινητικά προβλήματα με τα ΜΜΜ, τι πρόβλημα έχεις κι εσύ;
-
επειδη αναφερθηκαν τα αυτο ρυθμιζομενα ζενον μια απορια... ποτε πρεπει να αναψουν ωστε να ειναι σωστα ρυθμισμενα?? π.χ. μπαινω και βαζω κλειδι αμεσα αναβω αυτα επειδη ειναι στο αυτοματο ανοιγουν και αυτορυθμιζονται ο.κ. εαν μπει και αλλο ατομο σαν συνοδηγοος μετα απο αυτη τη διαδικασια τα φωτα ξαναρυθμιζονται η οχι??
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΕΕΠ κι εγώ σε μερικές δεκαετίες χρήσης ΜΜΜ στη Αθήνα των 4 εκατομμυρίων, μόνο 1-2 φορές θυμάμαι να μπαίνει αναπηρικό καροτσάκι.Κάπου αλλού σε μια πόλη των 800κ, βλέπω κάθε μέρα.
Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και πως να είναι, όταν είμαστε από τη φύση μας και δυστυχώς αναφέρομαι στους κατοικούντες αυτή τη χώρα, όχι στο σύνολο του ανθρώπινου είδους, αγενείς και ατομικιστές;
Ένας νέος σε αναπηρικό αμαξίδιο στην Ελλάδα, πλάκα θα είχε να καθίσουν ορισμένοι για μια ώρα και να προσπαθήσουν να κάνουν βόλτα με αυτό να δουν τη γλύκα, έχει να αντιμετωπίσει όλο το κοινωνικό σύνολο που αδιαφορεί μαζικά για την κοινή διαβίωση στη μεγαλούπολη. Χωρίς να αναφερθώ σε αμβλύνοες (άλλωστε οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας) με μηχανοκίνητα (οι μηχανές να δεις τι μαλακίες κάνουν), μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου χιλιάδες εικόνες.
Ξεχειλισμένοι κάδοι με σκουπίδια (κρατά τη μωρη τη σακούλα μέσα στο σπίτι μισή μέρα, ειδικά στην Ελλάδα που έχουμε και μπαλκόνια! - μέχρι να τελειώσει την απεργία ο αρχίβλάκας συνδικα-ληστής και να πάψει να πηδάει το κοινωνικό σύνολο), κολωνάκια φυτρωμένα όπου να ναι γιατί έτσι σκέφτηκε ο φωστήρας του ΥΠΕΧΩΔΕ (γεια σου λεβέντη μου) ή ο κάθε βλαχομπαρόκ δήμαρχος που εμείς οι ίδιοι μαλάκες τον βγάλαμε γιατί είναι συγγενής, φίλος και δεν ξέρω και γω τι άλλο. (γεια σου τσολιά μου).
Καφετέριες με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο για να χαλβαδιάζουν οι πορνόγεροι τα γκομενάκια (άσχετο αν πηγαίνουν στο σχολείο ακόμα) και να ξεκουράζουν οι χοντροκώλες τους κάλους τους κουβαλώντας εκατομμύρια σακούλες με άχρηστα πράγματα, έτσι γιατί μπορεί ο κάθε βλάκας να κλείνει και το πεζοδρόμιο και τη ράμπα ακόμα και τον διάδρομο προσπέλασης όσων έχουν διαταραχές όρασης.Δυστυχώς δεν υπάρχουν άγιοι μεταξύ μας και όλοι στα ίδια σκατά κολυμπάμε, ας κάνουμε τουλάχιστον τη κατάσταση λίγο καλύτερη για όλους μας. Αλλά στην Ελλάδα η κοινή λογική έχει πάει περίπατο, ίσως και διακοπές.
Τα πήρα, πάω για μπανάκι έχει ωραία μέρα σήμερα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]