-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ατελειωτα ζωα στη Κορινθου-Πατρων στο κομματι με τα κωλονακια που καθονται διπλα διπλα 2 αμαξια ανετα ,μεχρι και φορτηγο + αμαξι.. Αριστερα με 60-70 με πληρη ανικανοτητα να περασουν τον μπροστινο στα δεξια τους.. μας σπασατε τα νευρα.. ΖΩΑ Αλλος να κανει 'οχταρια' κει μεσα χωρις να μπορει να κρατησει μια μερια.. δε μιλαω για οδηγηση με γραμμες, μιλαμε για οδηγηση μεθυσμενου.. αλλοι να καθομαι δεξια με απλετο χωρο να με περασουν, ν αναβω μεχρι και δεξι φλας στιγμιαια να τους δειξω μεχρι και οτι τους 'φυλαω' να περασουν και να μενουν πανω στη γωνια του προφυλακτηρα μου κολλημενοι ν ακολουθουν, αμαξια με 150 αλογα+.. Ανικανα επικινδυνα κωλοζωα.-
Πάρα πολλά τα ζώα none, είπαμε και στο θέμα για την προσπέραση. Κάποιοι δεν θα το καταλάβουν ποτέ, δεν χάνουμε τίποτα(μόνο κάποιες γραμμές στην οθόνη μας) να προσπαθήσουμε να δείξουμε σε κάποιους ότι γίνονται επικίνδυνοι.
Μπορεί να το καταλάβουν, μπορεί και όχι.
Ένα τέτοιο ζώο αφού έσκασε και ήπιε τον άμπακα έπιασε το τιμόνι και “έφαγε” τον αδελφό μου που κάθονταν δίπλα μου στην θέση του συνοδηγού. Έκτοτε ΠΟΤΕ τα ΣΚ στους δρόμους με όλους αυτούς τους φονιάδες, αφήνω την επιστροφή για ξημέρωμα Δευτέρας.
-
@ vasvo Κατ'αρχήν λυπάμαι πραγματικά πολύ για τον αδερφό σου, και εγώ έχω χάσει ξάδερφο στην Κορίνθου-Πατρών.
Ο nonos και όχι μόνο, έχει απόλυτο δίκιο να είναι εκνευρισμένος.
Αλλά το παλικάρι στο topic για την προσπέραση ρωτάει κάτι από άγνοια του πραγματικού κινδύνου, παρουριάζοντάς τον δήθεν κίνδυνο σαν δικαιολογία.
Εκεί πρέπει να παρέμβουμε ήρεμα, όσο γίνεται, εμείς, μπας και σωθεί λίγο η κατάσταση -
@ vasvo Κατ'αρχήν λυπάμαι πραγματικά πολύ για τον αδερφό σου, και εγώ έχω χάσει ξάδερφο στην Κορίνθου-Πατρών.Ο nonos και όχι μόνο, έχει απόλυτο δίκιο να είναι εκνευρισμένος.
Αλλά το παλικάρι στο topic για την προσπέραση ρωτάει κάτι από άγνοια του πραγματικού κινδύνου, παρουριάζοντάς τον δήθεν κίνδυνο σαν δικαιολογία.
Εκεί πρέπει να παρέμβουμε ήρεμα, όσο γίνεται, εμείς, μπας και σωθεί λίγο η κατάστασηΕυχαριστώ για την κατανόηση άλλα με όλα που ακολούθησαν για χρόνια στην συνέχεια (δικαστήρια, ασφαλιστικές, “μάρτυρες”) δεν πιστεύω ούτε στην δεύτερη ευκαιρία ούτε στον παράδεισο. Έχουν επίγνωση τι κάνουν και δεν τους νοιάζει το κακό που θα προκαλέσουν στον συνάνθρωπο τους.
-
-
-
Ας το δουμε λιγο ποιο κοντα το θεμα. Στο ρευμα με τις κορινες που υπαρχει χωρος αριστερα του ρευματος μετα την λευκη γραμμη κατα την αποψη μου δεν επιτρεπεται η κινηση οχηματων. Ας μην το δουμε ομως νομικα . Ας το δουμε πρακτικα . Ενα λεωφορειο πχ . Αν ο οδηγος του αποφασισει να κανει δεξια ο χωρος που αφηνει στα αριστερα του ζητημα να ειναι μισο με ενα μετρο παραπανω απο το πλατος ενος μεσαιου οικογενειακου αυτοκινητου. Αυτο σημαινει πως ο οδηγος που θα περασει θα πρεπει να εχει κατι παραπανω απο απλη οδηγικη εμπειρια και θαρρος να περασει. Αρα δεν ειναι απλο θεμα βγαζω φλας και περναω.
Με ενα ιχ τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Σε αυτον τον δρομο περνας σχετικα ανετα.. Ομως αν βλεπεις μπροστα φορτηγο νταλικα και φαλαγγα γενικα δεν εχει νοημα να περασεις κατα τη γνωμη μου.
Μου συμβαινει να περναω οριακα το αμαξι μου και με ταχυτητα απο αριστερα. Αφου κανω μια πρωτη εκτιμιση του μπροστινου οδηγου και αφου περασω κοιταζω πισω μου και βλεπω πως κανεις δεν περναει. Μονο οταν βγουν σε πολυ φαρδυ σημειο του δρομου. Οκ.... Ειναι και το σωστοτερο πιστευω.
Οταν βιαζεσαι και κανεις ζικ ζακ και κολλας προφυλακτηρα απλα εισαι κινδυνος. Εχω εντοπισει οδηγους smart που σφηνωνουν απο δεξια. Αυτο κι αν ειναι επικινδυνο. Απο ενστικτο και μονο μπορει το μπροστινο οχημα να κανει δεξια.
Κι ομως. Εκβιαζουν να περασουν.... Εγω κλεινω δεξια και δεν τους αφηνω. Παρα μονο απο δεξια. Κι αυτο το κανω για να τους συνετισω. Λεμε τωρα.......γιατι δεν κανω τπτ στην ουσια.
Με αλλα λογια αυτο που βλεπω ως λυση ειναι να υπαρχει αστυνομευση στα σημεια αυτα που να υποχρεωνει τα βαρεα οχηματα να σταματουν δεξια εφοσον εχουν δημιουργησει φαλαγγα απο αυτοκινητα πισω τους. Αυτο. Απο κει και περα κρεμασμα σε δολοφονους.....Τι να πω..... Παιδεια...... Αφου δεν ξερουν καποιοι να οδηγουν τουλαχιστον αυτο... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ας το δουμε λιγο ποιο κοντα το θεμα. Στο ρευμα με τις κορινες που υπαρχει χωρος αριστερα του ρευματος μετα την λευκη γραμμη κατα την αποψη μου δεν επιτρεπεται η κινηση οχηματων. Ας μην το δουμε ομως νομικα . Ας το δουμε πρακτικα . Ενα λεωφορειο πχ . Αν ο οδηγος του αποφασισει να κανει δεξια ο χωρος που αφηνει στα αριστερα του ζητημα να ειναι μισο με ενα μετρο παραπανω απο το πλατος ενος μεσαιου οικογενειακου αυτοκινητου. Αυτο σημαινει πως ο οδηγος που θα περασει θα πρεπει να εχει κατι παραπανω απο απλη οδηγικη εμπειρια και θαρρος να περασει. Αρα δεν ειναι απλο θεμα βγαζω φλας και περναω.
Με ενα ιχ τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Σε αυτον τον δρομο περνας σχετικα ανετα.. Ομως αν βλεπεις μπροστα φορτηγο νταλικα και φαλαγγα γενικα δεν εχει νοημα να περασεις κατα τη γνωμη μου.
Μου συμβαινει να περναω οριακα το αμαξι μου και με ταχυτητα απο αριστερα. Αφου κανω μια πρωτη εκτιμιση του μπροστινου οδηγου και αφου περασω κοιταζω πισω μου και βλεπω πως κανεις δεν περναει. Μονο οταν βγουν σε πολυ φαρδυ σημειο του δρομου. Οκ.... Ειναι και το σωστοτερο πιστευω.
Οταν βιαζεσαι και κανεις ζικ ζακ και κολλας προφυλακτηρα απλα εισαι κινδυνος. Εχω εντοπισει οδηγους smart που σφηνωνουν απο δεξια. Αυτο κι αν ειναι επικινδυνο. Απο ενστικτο και μονο μπορει το μπροστινο οχημα να κανει δεξια.
Κι ομως. Εκβιαζουν να περασουν.... Εγω κλεινω δεξια και δεν τους αφηνω. Παρα μονο απο δεξια. Κι αυτο το κανω για να τους συνετισω. Λεμε τωρα.......γιατι δεν κανω τπτ στην ουσια.
Με αλλα λογια αυτο που βλεπω ως λυση ειναι να υπαρχει αστυνομευση στα σημεια αυτα που να υποχρεωνει τα βαρεα οχηματα να σταματουν δεξια εφοσον εχουν δημιουργησει φαλαγγα απο αυτοκινητα πισω τους. Αυτο. Απο κει και περα κρεμασμα σε δολοφονους.....Τι να πω..... Παιδεια...... Αφου δεν ξερουν καποιοι να οδηγουν τουλαχιστον αυτο...Υπάρχουν σημεία που έχει πινακίδες για το αν μπορείς να προσπεράσεις, είμαι σίγουρος για αυτό. Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ όταν μπροστά σου είναι μεγάλο όχημα, εκεί όντως 'ο οδηγός που θα περάσει θα πρέπει να έχει κάτι παραπάνω από απλή οδηγική εμπειρία και θάρρος να περάσει. Άρα δεν είναι απλό θέμα βγάζω φλας και περνάω.'
βέβαια αν κάποιος κρίνει ότι μπορεί δεν πρέπει αυτοί που είναι ανάμεσα σε αυτόν και το μεγάλο όχημα να τον αφήσουν τουλάχιστον να δοκιμάσει, δίνοντάς του την ευκαιρία να φτάσει πίσω από το μεγάλο όχημα;Για το από δεξιά, δεν το συζητάω, μεγάλη καφρίλα και επικίνδυνη.
Το έχω κάνει, σαν ζώο και εγώ μερικές φορές, σε σημείο χωρίς κολονάκια αφού έχω ζητήσει από τον μπροστινό να κάνει λίγο δεξιά για να τον περάσω και μου έκανε σήμα να περάσω από πάνω. Είπα να μην το κάνω και τον πέρασα από δεξιά. -
Καλησπέρα σε όλους,
Κάνω αυτό τον δρόμο , τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Είναι γεγονός ότι μόνο 'αυτοκινητόδρομος' δεν λέγεται αυτό το πράγμα.
Κάθε φορά που περνάω, πάντα μα πάντα, θα υπάρχει και μια αλλαγή στην διαδρομή,
κανά S πιο απότομο την προηγούμενη φορά, κάποια (μέτρα) παράκαμψη έξτρα,
κάποια κορίνα παραπάνω πεταμένη στο δρόμο, κάποιο νέο κάθετο χαντάκι κτλ κτλ.Προσωπικά, όταν κινούμαι εκεί, καταλαμβάνω όλο το μεσαίο τμήμα και μόνο όταν πλησιάζει κάποιος
κάνω -όσο μπορώ- δεξιά για να τον βοηθήσω να προσπεράσει. Πιο πολύ κοιτάω πίσω μου και δεξιά μου παρά μπροστά μου. Και πλέον, οδηγώ όσο πιο αμυντικά μπορώ. Τόσο ώστε να μην δημιουργώ πρόβλημα και φάλαγγα πίσω μου.Όμως, σε ορισμένα σημεία, ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα. Έχει τύχει και φορές όπου κινούμενος τέρμα δεξιά -για να βοηθήσω κάποιον μακρινό να προσπεράσει- να κινηθώ στο μέσο και πάλι (με τα ανάλογα φλας , βέβαια), μόλις σε λίγα μέτρα (κοινώς δρόμος φυσαρμόνικα). Καθώς επίσης και ακινητοποιημένο όχημα στην ΛΕΑ (?) επάνω σε στροφή του Κιάτου (...).
Ο δρόμος αυτός είναι απελπισία. Μια λάθος τιμονιά από τον οποιοδήποτε και το κακό δεν αργεί.
Το τι εξόδους έχουν δει τα ματάκια μου σε αυτό τον δρόμο, δεν περιγράφεται.Αντιλαμβάνομαι τους μεν γρήγορους, αντιλαμβάνομαι και τους μεν αργούς.
Κάνω υπομονή με όλους, ειδικά σε αυτόν τον κ@λόδρομο. Το ίδιο συστήνω και σε εσάς.
Κύριοι, σημασία έχει να φτάσουμε -όλοι μας - one piece στον προορισμό μας. Και να προσπεράσετε κάποιον αργό/ούς, το μόνο σίγουρο θα κάτσετε πίσω από καμιά συρόμενη νταλίκα για αρκετά χιλιόμετρα, κολλημένοι στο προφυλακτήρα κάποιου, θα βρείτε 1 χλμ ευθεία, θα περάσετε άλλους 15? και θα ξανακάτσετε πίσω από ΚΤΕΛ για κάμποσα χιλιόμετρα.
Το βράδυ η κατάσταση είναι ένα βήμα μετά το 'απάλευτο' σημείο. Υπάρχουν κορίνες με ανακλαστικά και υπάρχουν και κορίνες όπου το ανακλαστικό τους έχει ξεθωριάσει. Αυτό με 100 χλμ την ώρα, και καμιά ξεχασμένη (?) μεγάλη σκάλα από απέναντι, είναι άσκηση για δυνατούς λύτες.
Άμυνα άμυνα άμυνα και αυτοσυγκράτηση. Αυτά τα ολίγα από εμένα.
-
Ο χρήστης ayger έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Κάνω αυτό τον δρόμο , τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Είναι γεγονός ότι μόνο 'αυτοκινητόδρομος' δεν λέγεται αυτό το πράγμα.
Κάθε φορά που περνάω, πάντα μα πάντα, θα υπάρχει και μια αλλαγή στην διαδρομή,
κανά S πιο απότομο την προηγούμενη φορά, κάποια (μέτρα) παράκαμψη έξτρα,
κάποια κορίνα παραπάνω πεταμένη στο δρόμο, κάποιο νέο κάθετο χαντάκι κτλ κτλ.Προσωπικά, όταν κινούμαι εκεί, καταλαμβάνω όλο το μεσαίο τμήμα και μόνο όταν πλησιάζει κάποιος
κάνω -όσο μπορώ- δεξιά για να τον βοηθήσω να προσπεράσει. Πιο πολύ κοιτάω πίσω μου και δεξιά μου παρά μπροστά μου. Και πλέον, οδηγώ όσο πιο αμυντικά μπορώ. Τόσο ώστε να μην δημιουργώ πρόβλημα και φάλαγγα πίσω μου.Όμως, σε ορισμένα σημεία, ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα. Έχει τύχει και φορές όπου κινούμενος τέρμα δεξιά -για να βοηθήσω κάποιον μακρινό να προσπεράσει- να κινηθώ στο μέσο και πάλι (με τα ανάλογα φλας , βέβαια), μόλις σε λίγα μέτρα (κοινώς δρόμος φυσαρμόνικα). Καθώς επίσης και ακινητοποιημένο όχημα στην ΛΕΑ (?) επάνω σε στροφή του Κιάτου (...).
Ο δρόμος αυτός είναι απελπισία. Μια λάθος τιμονιά από τον οποιοδήποτε και το κακό δεν αργεί.
Το τι εξόδους έχουν δει τα ματάκια μου σε αυτό τον δρόμο, δεν περιγράφεται.Αντιλαμβάνομαι τους μεν γρήγορους, αντιλαμβάνομαι και τους μεν αργούς.
Κάνω υπομονή με όλους, ειδικά σε αυτόν τον κ@λόδρομο. Το ίδιο συστήνω και σε εσάς.
Κύριοι, σημασία έχει να φτάσουμε -όλοι μας - one piece στον προορισμό μας. Και να προσπεράσετε κάποιον αργό/ούς, το μόνο σίγουρο θα κάτσετε πίσω από καμιά συρόμενη νταλίκα για αρκετά χιλιόμετρα, κολλημένοι στο προφυλακτήρα κάποιου, θα βρείτε 1 χλμ ευθεία, θα περάσετε άλλους 15? και θα ξανακάτσετε πίσω από ΚΤΕΛ για κάμποσα χιλιόμετρα.
Το βράδυ η κατάσταση είναι ένα βήμα μετά το 'απάλευτο' σημείο. Υπάρχουν κορίνες με ανακλαστικά και υπάρχουν και κορίνες όπου το ανακλαστικό τους έχει ξεθωριάσει. Αυτό με 100 χλμ την ώρα, και καμιά ξεχασμένη (?) μεγάλη σκάλα από απέναντι, είναι άσκηση για δυνατούς λύτες.
Άμυνα άμυνα άμυνα και αυτοσυγκράτηση. Αυτά τα ολίγα από εμένα.
Απόλυτα σωστός, φίλε ayger.
Απλά το να εμποδίζεις, δεν είναι άμυνα. -
Απλά το να εμποδίζεις, δεν είναι άμυνα.Συμφωνώ. Ας το δούμε όμως και λίγο πρακτικά το θέμα :
- Υπάρχουν 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση? Μάλλον όχι.
- Υπάρχει ταμπέλα απαγορεύεται η προσπέραση? Ναι.
- Υπάρχουν ταμπέλες με μέγιστο 50-60-70-80χλμ στα εν λόγω σημεία?Ναι. Αν είναι παράλογες ή όχι, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Πιάνει τιμόνι ένας/μια νέος/έα οδηγός. Και πάει με το γράμμα του νόμου.
Θα δημιουργήσει πρόβλημα συμφόρησης από πίσω? Σίγουρα.
Έχει την εμπειρία (είτε οδηγική είτε...μνημονικού) να κάνει δεξιά επάνω στο έρεισμα ή στην ΛΕΑ?(αν είναι αυτό ΛΕΑ)? Μάλλον όχι.
Η ερώτηση του 1.000.000$ είναι : Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή(ΤΜ) ταχύτητα να κινείστε σε αυτό το δρόμο?
ΣΕ ΟΛΗ την διαδρομή? Μιλώντας από τη νομική πλευρά, αλλά και από την άποψη της ασφάλειας.Γιατί και τα 60 είναι πρόβλημα, αλλά και τα 140+ όταν σου κολλάει ο άλλος ο μερσεντικοχαιλάντερ προφυλακτήρα είναι ΕΞΙΣΟΥ πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ayger έγραψε:
Απλά το να εμποδίζεις, δεν είναι άμυνα.Συμφωνώ. Ας το δούμε όμως και λίγο πρακτικά το θέμα :
- Υπάρχουν ταμπέλες με μέγιστο 50-60-70-80χλμ στα εν λόγω σημεία?Ναι. Αν είναι παράλογες ή όχι, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Έχει την εμπειρία (είτε οδηγική είτε...μνημονικού) να κάνει δεξιά επάνω στο έρεισμα ή στην ΛΕΑ?(αν είναι αυτό ΛΕΑ)? Μάλλον όχι.
Η ερώτηση του 1.000.000$ είναι : Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή(ΤΜ) ταχύτητα να κινείστε σε αυτό το δρόμο?
ΣΕ ΟΛΗ την διαδρομή? Μιλώντας από τη νομική πλευρά, αλλά και από την άποψη της ασφάλειας.Γιατί και τα 60 είναι πρόβλημα, αλλά και τα 140+ όταν σου κολλάει ο άλλος ο μερσεντικοχαιλάντερ προφυλακτήρα είναι ΕΞΙΣΟΥ πρόβλημα.
Επαναλαμβάνω
Εκεί που είναι 1 λωρίδα και κολονάκια (τσιμα τσιμα χωράει φορτηγό), οπότε αναγκαστικά κάθεσαι στα αυγά σου.
Εκεί που είναι 1μιση λωρίδα και κολονάκια, υπάρχουν 3 περιπτώσεις
1. Έχει πινακίδα που επιτρέπει προσπέρασμα, όποτε 'μάλλον' πρέπει να κάνεις στην άκρη
2. Δεν έχει πινακίδα που επιτρέπει προσπέρασμα, όποτε καλύτερα να κάνεις στην άκρη
3. Έχει πινακίδα που απαγορεύει προσπέρασμα, όποτε πάλι καλύτερα να κάνεις στην άκρη
Εκεί που είναι 1μιση λωρίδα και δεν έχει κολονάκια, θα έλεγα επιβάλλεται να κάνεις στην άκρη.Αυτός ο δρόμος (αν θεωρείται δρόμος) πιάνεται σαν ταχείας κυκλοφορίας και έχει έρεισμα και όχι ΛΕΑ. Η κίνηση στο έρεισμα (αν δεν κάνω λάθος) επιτρέπεται αν κινείσαι πιο αργά από τη ροή κυκλοφορίας (για μένα τουλάχιστον επιβάλλεται).
Θεωρώ σωστή ταχύτητα για όλη τη διαδρομή τα 100 χλμ/ώρα για μέρα και 90 χλμ/ώρα για βράδυ.
Προσωπικά πάω και με λιγότερα και με περισσότερα, πάντως και στα 80 και στα 150 κάθομαι δεξιά ώστε να με περάσει με ασφάλεια κάποιος που θέλει και μπορεί να πάει πιο γρήγορα.Ότι ένας νέος/α ή άπειρος/η οδηγός και όχι μόνο θα δημιουργήσει πρόβλημα είναι γεγονός.
Πρέπει όμως να είναι σε θέση να καταλάβει ότι το δημιουργεί και να κάνει όπου μπορεί στην άκρη και αν χρειάζεται να πάει από τον παλιό μέσα από τα χωριά,το έχω κάνει όταν ήμουν νέος οδηγός και νομίζω ότι είμαι ο μόνος μαλάκας που το έχει κάνει. Με την ίδια ταχύτητα θα πηγαίνει αν τηρεί τα όρια ταχύτητας (γίνομαι λίγο εριστικός το ξέρω) -
Αν ειναι να σταματανε και τα φορτηγα γιατι πανε αργα!
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα!αν βιαζεσαι να ξεκινουσες νωριτερα! Το να χαθει μια ζωη στο δρομο πρεπει να απασχολεί ολους μας!για αυτο κανε οτι πρεπει και οχι ταρρζανιες! -
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα!αν βιαζεσαι να ξεκινουσες νωριτερα! Το να χαθει μια ζωη στο δρομο πρεπει να απασχολεί ολους μας!για αυτο κανε οτι πρεπει και οχι ταρρζανιες!Όταν το φορτηγό δημιουργήσει πίσω του μια ουρά 500 μέτρα, δεν πρέπει να σταματήσει να περάσουν αυτοί που ακολουθούν; Για μένα πρέπει.
Αν δεν το κάνει θα αναγκάσει κάποιον να κάνει ταρζανιά. Οι πιθανές συνέπειες γνωστές σε όλους.
Το τι πρέπει και τι όχι έχει περισσότερες από μια πλευρές. -
Επαναλαμβάνω
Εκεί που είναι 1 λωρίδα και κολονάκια (τσιμα τσιμα χωράει φορτηγό), οπότε αναγκαστικά κάθεσαι στα αυγά σου.
Εκεί που είναι 1μιση λωρίδα και κολονάκια, υπάρχουν 3 περιπτώσεις
1. Έχει πινακίδα που επιτρέπει προσπέρασμα, όποτε 'μάλλον' πρέπει να κάνεις στην άκρη
2. Δεν έχει πινακίδα που επιτρέπει προσπέρασμα, όποτε καλύτερα να κάνεις στην άκρη
3. Έχει πινακίδα που απαγορεύει προσπέρασμα, όποτε πάλι καλύτερα να κάνεις στην άκρη
Εκεί που είναι 1μιση λωρίδα και δεν έχει κολονάκια, θα έλεγα επιβάλλεται να κάνεις στην άκρη.Αυτός ο δρόμος (αν θεωρείται δρόμος) πιάνεται σαν ταχείας κυκλοφορίας και έχει έρεισμα και όχι ΛΕΑ. Η κίνηση στο έρεισμα (αν δεν κάνω λάθος) επιτρέπεται αν κινείσαι πιο αργά από τη ροή κυκλοφορίας (για μένα τουλάχιστον επιβάλλεται).
Θεωρώ σωστή ταχύτητα για όλη τη διαδρομή τα 100 χλμ/ώρα για μέρα και 90 χλμ/ώρα για βράδυ.
Προσωπικά πάω και με λιγότερα και με περισσότερα, πάντως και στα 80 και στα 150 κάθομαι δεξιά ώστε να με περάσει με ασφάλεια κάποιος που θέλει και μπορεί να πάει πιο γρήγορα.Ότι ένας νέος/α ή άπειρος/η οδηγός και όχι μόνο θα δημιουργήσει πρόβλημα είναι γεγονός.
Πρέπει όμως να είναι σε θέση να καταλάβει ότι το δημιουργεί και να κάνει όπου μπορεί στην άκρη και αν χρειάζεται να πάει από τον παλιό μέσα από τα χωριά,το έχω κάνει όταν ήμουν νέος οδηγός και νομίζω ότι είμαι ο μόνος μ@λ@κ@ς που το έχει κάνει. Με την ίδια ταχύτητα θα πηγαίνει αν τηρεί τα όρια ταχύτητας (γίνομαι λίγο εριστικός το ξέρω)Επιτελους διαβαζω οτι πιο σωστο εχει γραφτει απο καποιον.
-
Τεράστιων διαστάσεων ζώων, οδηγός τουριστικού λεωφορείου παραβίασε κόκκινο. Ήμουν σταματημένος ήδη εγω στη δεξιά λωρίδα και πέρασε δίπλα μου χωρίς να σταματήσει. Ευτυχώς πρόλαβε το ζώων να σταματήσει όταν είδε τα αυτοκίνητα να διασχίζουν κάθετα στη διασταύρωση. Επαγγελματίες σου λέει μετά...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα!αν βιαζεσαι να ξεκινουσες νωριτερα! Το να χαθει μια ζωη στο δρομο πρεπει να απασχολεί ολους μας!για αυτο κανε οτι πρεπει και οχι ταρρζανιες!Όταν το φορτηγό δημιουργήσει πίσω του μια ουρά 500 μέτρα, δεν πρέπει να σταματήσει να περάσουν αυτοί που ακολουθούν; Για μένα πρέπει.
Αν δεν το κάνει θα αναγκάσει κάποιον να κάνει ταρζανιά. Οι πιθανές συνέπειες γνωστές σε όλους.
Το τι πρέπει και τι όχι έχει περισσότερες από μια πλευρές.Ετσι ακριβως.
Εδω δεν μιλαμε να γινει μια παρανομια. Λογο της ιδιομορφης καταστασης δρομου και κινησης επιβαλλεται η τεοχαια να επεμβαινει για την σωστη ροη της κυκλοφοριας. Αν χρειαστει να ακινητοποιησει ενα βαρυ οχημα που αναγκαστικα κινηται με πολυ χαμηλη ταχυτητα πρεπει να το κανει. Ο λογος ειναι αυτος ακριβως. Οταν υπαρχει μαζικη εξοδος οχηματων οποιαδηποτε μερα και ειδικα αυτες τι; μερες επιβαλλεται ακομα περισσοτερο.
Και με 60χλμ υπαρχει μεγαλος κινδυνος να διπλωσει νταλικα σε s και να γινει το ελα να δεις. Νταξει να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι. Τα 150χλμ ειναι ακραια ταχυτητα.
Προσωπικα αυτο που βλεπω στην διαδρομη αυτη ειναι οτι οι νταλικιερηδες εχουν αυτη την ευαισθησια να σου δωσουν χωρο να περασεις. Γενικα παντα. Αυτοι που δεν κανουν ουτε χιλιοστο δεξια ειναι λεωφορεια γυναικες και παππουδες γιαγιες. Αφηνω τους γιαπηδες με τα τερατα γιατι αυτοι πηγαινουν 150 180 και ετσι κι αλλιως για να περασεις θα κινηθεις σε ρυθμους Ινδιαναπολης!!
Αααααααλη πικρα κι αυτοι. Αυτοι αν ζητανε επιμονα να περασουν... -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τεράστιων διαστάσεων ζώων, οδηγός τουριστικού λεωφορείου παραβίασε κόκκινο. Ήμουν σταματημένος ήδη εγω στη δεξιά λωρίδα και πέρασε δίπλα μου χωρίς να σταματήσει. Ευτυχώς πρόλαβε το ζώων να σταματήσει όταν είδε τα αυτοκίνητα να διασχίζουν κάθετα στη διασταύρωση. Επαγγελματίες σου λέει μετά...Sent from my iPhone using Tapatalk
Πατρων-Πυργου το Σαββατο, διασταυρωση ΒΙΠΕ Πατρων καθισμενος πρωτος στο κοκκινο (εθνικη οδος με φαναρια κατα τ αλλα... )
Ε κι ομως το σφαξε με καμια 80αρια..Λιγο παρακατω ενα skoda forman θελησε να ολοκληρωσει την προσπεραση που μου εκανε πανω στο εμπρος φτερο μου...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Το τι πρέπει και τι όχι έχει περισσότερες από μια πλευρές.Ετσι ακριβως.
Εδω δεν μιλαμε να γινει μια παρανομια. Λογο της ιδιομορφης καταστασης δρομου και κινησης επιβαλλεται η τεοχαια να επεμβαινει για την σωστη ροη της κυκλοφοριας. Αν χρειαστει να ακινητοποιησει ενα βαρυ οχημα που αναγκαστικα κινηται με πολυ χαμηλη ταχυτητα πρεπει να το κανει. Ο λογος ειναι αυτος ακριβως. Οταν υπαρχει μαζικη εξοδος οχηματων οποιαδηποτε μερα και ειδικα αυτες τι; μερες επιβαλλεται ακομα περισσοτερο.
Και με 60χλμ υπαρχει μεγαλος κινδυνος να διπλωσει νταλικα σε s και να γινει το ελα να δεις. Νταξει να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι. Τα 150χλμ ειναι ακραια ταχυτητα.
Προσωπικα αυτο που βλεπω στην διαδρομη αυτη ειναι οτι οι νταλικιερηδες εχουν αυτη την ευαισθησια να σου δωσουν χωρο να περασεις. Γενικα παντα. Αυτοι που δεν κανουν ουτε χιλιοστο δεξια ειναι λεωφορεια γυναικες και παππουδες γιαγιες. Αφηνω τους γιαπηδες με τα τερατα γιατι αυτοι πηγαινουν 150 180 και ετσι κι αλλιως για να περασεις θα κινηθεις σε ρυθμους Ινδιαναπολης!!
Αααααααλη πικρα κι αυτοι. Αυτοι αν ζητανε επιμονα να περασουν...Μονο που ο νταλικερης μπορει να μεινει απο ωραριο στο δρομο!οποτε εγω στη θεση του δεν ηα σταματουσα!να σου δωσω χωρο οσο θες αλλα δε σταματαω!και δεν γραφει νομιζω πουθενα αν πας αργα σταματα να σε περασουν οι γρηγοροι και ξεκινας!δεν το λεω με μανια απλα ετσι ειναι τα πραγματα!μακαρι να καναν καλυτερο δρομο!
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Μονο που ο νταλικερης μπορει να μεινει απο ωραριο στο δρομο!οποτε εγω στη θεση του δεν ηα σταματουσα!να σου δωσω χωρο οσο θες αλλα δε σταματαω!και δεν γραφει νομιζω πουθενα αν πας αργα σταματα να σε περασουν οι γρηγοροι και ξεκινας!δεν το λεω με μανια απλα ετσι ειναι τα πραγματα!μακαρι να καναν καλυτερο δρομο!αυτό ακριβώς.
δεν αναγράφεται πουθενά ότι ένα φορτηγό ή γενικά βαρύ όχημα πρέπει να κάνει κάθε λίγο στην άκρη για να αποσυμφορήσει τον δρόμο πίσω του.
τα παράπονα στο κράτος και στην κατασκευάστρια εταιρία που μας έχουν δώσει τέτοιους δρόμους να κυκλοφορούμε. -
Μπορει να γινει περιορισμος κυκλοφοριας σε αυτα τα οχηματα με τις ευλογιες του κρατους. Σε μαζικες εξοδους τουλαχιστον. Εχει γινει . Προσωπικα απο νταλικερηδες δεν εχω παραπονο γιατι ακριβως οπως ειπωθηκε μου δινουν χωρο να περασω και οχι γιατι ειμαι γρηγορος. Καταλαβαινουν οτι καθυστερουν πολυ κοσμο χωρις να φταινε ουτε αυτοι ουτε κι εκεινοι.
Καταντια να στηριζομαστε στην καλοσυνη μεταξυ των οδηγων για να λες οτι φτανεις στην ωρα σου στον προορισμο σου.
Τεσπα....ουγκα ουγκα καταστασεις...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]