-
astra_n μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι σε θανατο πεζου ο οδηγος καταδικαζεται 'παντα', νομιζω οτι και εδω μεσα εχουμε φορουμιτες με παραδειγμα γνωστων τους που ΔΕΝ καταδικαστηκαν.
Λαππας
Χιπστεραδες, γιατι ειναι. Σου αρεσει δεν σου αρεσει εσενα του hardcore ποδηλατοεπαναστατη, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ απο αυτους που κανουν ποδηλατο το κανουν επειδη εγινε μοδα. Και λεγε οτι θες εσυ.Οσο για το 'αν τηρειται ο ΚΟΚ απο ολους δεν θα εχουμε ατυχηματα', ενταξει εδω γελαμε και σε παραπεμπω παρακατω. Μορφωμενος ανθρωπος εισαι, αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι χιλιαδες βαρια οχηματα+μεγαλες (νομιμες ε...) διαφορες ταχυτητας + ποδηλατα να κυκλοφορουν αναμεσα τους = καταστροφη, τοτε δεν περιμενω να το καταλαβουν ολοι οι υπολοιποι βλακες που 'εχουν νομιμο δικαιωμα να κυκλοφορουν εκει'.
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι περισσότεροι δικυκλιστές ( αστυνομική / δημοσιογραφική έκφραση ) το κεφάλι τους το έδωσε ο θεός για να φοράνε ( όχι πάντα ) κράνος, μέσα είναι άδειο από φαιά ουσία, ίσως τους την αφαίρεσαν στο μαιευτήριο με σύρριγα.Δηλαδη αμα φορας κρανος ειναι ολα οκ και ακυρωνονται αυτα που γραφω παραπανω?
Συμφωνώ με τον Kecey ότι είναι μαλακία να οδηγείς με ποδήλατο σε δρόμους όπως η Ποσειδώνος. Φυσικά και είναι δικαίωμα του ποδηλάτη να πάει σε τέτοιο δρόμο, παντα στη δεξιά λωρίδα, με όλα τα μέτρα προφύλαξης, φώτα , κράνος κλπ. **Δυστυχώς όμως πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι στην Ελλάδα πολλοί που οδηγούν αυτοκίνητο δεν έχουν το IQ να καταλάβουν ότι ο αυτοκινιστής δίνει ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ προτεραιότητα σε πεζούς , ποδηλάτες κλπ.
Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σκατά που κουβαλούν κάποιοι στο κεφάλι τους με μυαλό**, ο σκεπτόμενος ποδηλατης πρέπει να αναλογιστεί τα ρίσκα που περνει.
Προσεξε λοιπον: ατυχηματα γινονται παντου, και φυσικα και στις χωρες οπου ολοι προσεχουν τους παντες, εχουν παιδεια και τηρουν τους νομους. Γιατι απλουστατα οι ανθρωποι κανουν λαθη. Εγω λοιπον δεν αναφερομαι κατ'αναγκη στο συνδυασμο 'τετοιος δρομος+ποδηλατης' επειδη ειμαστε αυτοι που ειμαστε, αλλα επειδη εκ των πραγματων ειναι ακαταλληλοι δρομοι για να κυκλοφορεις με ποδηλατο, για τους λογους που αναφερω και πιο πανω.
ΥΓ Θα μου απαντησει καποιος τι θα ελεγε αν εβλεπε καποιον με rollers ή πατινι να κατεβαινει τη δεξια λωριδα της Κηφισιας?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όσο οι Έλληνες εξακολουθούν να βλέπουν όσους πηγαίνουν με ποδήλατο την βόλτα τους, ή στην δουλεία τους ως... 'Hipsterάδες' και όχι ως μέρος της λύσης, τόσο θα αδυνατούν να καταλάβουν γιατί οι πόλεις του εξωτερικού είναι ανθρώπινες και οι δικές μας μπορντέλα.+1000
Εξ' ορισμου προτεραιοτητα εχουν μονον οι στρατιωτικες φαλαγγες και τα μεσα σταθερης τροχιας. Ολοι οι αλλοι υπακουν στον ΚΟΚ. Οι ποδηλατες νομιζουν οτι μπορουν να περνανε τα κοκκινα, στοπ κλπ.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Συμφωνώ ότι όλοι πρέπει να υπακούν στον ΚΟΚ. Τι λέει ο ΚΟΚ για το κορνάρισμα? Τι λέει ο ΚΟΚ για την κατάσταση που το προπορευόμενο όχημα κάνει σινιάλο αλλαγής λωρίδας? Απαγορεύει ο ΚΟΚ να αλλάξεις λωρίδα όταν έχει μποτιλιάρισμα? Ο ΚΟΚ παρέχει το πλαίσιο και τους κανόνες. Αυτονόητα πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου που στην Ελλάδα πολλοί απλά το αγνοούν.
Παράδειγμα:
Δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει ποτέ στο εξωτερικό (σε ευρωπαϊκές χώρες, όχι στο Πακισταν). Υποτίθεται ότι αυτός που κινείται σε αστικό δρόμο έχει προτεραιότητα έναντι όσων βγαίνουν από παρόδους ή απο το πάρκινγκ τους. Ξέρεις πόσες φορές βρέθηκε κάποιος να ΜΗΝ σταματήσει όταν έβγαινα από το σπίτι μου? Μηδέν!!! Ανεξαρτήτως ώρας, οδηγού, αυτοκινήτου κλπ όλοι σταματούσαν. Μόνη εξαίρεση: τα αστικά λεωφορεία (για ευνόητους λόγους).
Όταν πήγα στην Αγγλία, νόμιζα ότι ήμουν σε παιδική χαρά με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ούτε κορναρίσματα ούτε μούτζες ούτε τίποτα. Σχεδόν όλοι περίμεναν στην ουρά όταν είχε μποτιλιάρισμα. Έλα τώρα στο Ελαδιστάν και πες μου πόσοι μάγκες θα μπουν στη ΛΕΑ ή στο αντίθετο ρεύμα για να βγουν μπροστά από τα ''κορόιδα''? -
Δηλαδη αυτο που μας λες ειναι
αρχικα για τη τηρηση του νομου κατα γραμμα (ακομα και στο κορναρισμα),
μετα μιλας για το γραμμα και για το πνευμα του νομου,
και μετα για να μας εξηγησεις το πνευμα του νομου μας λες οτι ενω ο νομος λεει οτι εχουν προτεραιοτητα αυτος που κινειται στο δρομο εναντι αυτου που βγαινει απο ιδιοκτησια, ολοι σε αφηναν να βγεις. Πραγμα που οχι απλα δεν ειναι το πνευμα του νομου, αλλα ακριβως αντιθετο με αυτο που λεει ο νομος, αλλα εσυ μας το λες ως παραδειγμα για το πνευμα του νομου (ενω λιγο πριν μας μιλας και για απαρεγκλιτη τηρηση του νομου ακομα και στα πιο ασημαντα).
Τρικυμια...
-
πριν κανα 15θημερο στο υψος των πολυκλαδικων επι της εθναρχου μακαριου στο φανάρι που ειναι κάθετο ενα στενό πριν το λεγόμενο φανάρι επι της Ηρως Κωνσταντοπουλου στην Ηλιούπολη καμια 20αρια ποδηλατα περασαν το στοπ του κάθετου και μπηκαν μπροστα μου...εγω στα 20 μετρα....οκ,φρεναρα(ειχα 60χλμ/ω),με έκοψαν στην κατηφορα αδιαφοροντας για το αν εγω ειμαι 100% επι της οδηγησης και αν το αμαξι μου εχει καλα φρενα και λαστιχα και αν θα επιαναν σωστα στην κατηφορα...οοκ το παρέβλεψα δεν θα τους σκότωνα επειδη ειχα προτεραιότητα και χωθηκαν σαν σφινοπ@@τσες κονβοι και μαλιστα οχι σε σειρα οπως επιβάλει ο κοκ αλλα ο ενας διπλα στον αλλο,με αποτέλεσμα στο φαναρι να περασω καθετα την βουλιαγμενης με πορτοκάλι οριακά.
δεν φτάνει αυτο..αλλα τα ρημαδιά δεν κανουν και στην ακρη για να μην σε εξοργιζουν και σε βγαζουν εξω απ τα ρουχα σου κανοντας λιγο στην ακρη εστω δινοντας μια ελαφρια προτερεωτητα στους αλλους αφου κακα τα ψεματα το βλεπεις οτι δεν ειναι και οι αθληταραδες με γερα ποδια και για να φυγουν απ το φαναρι σε ντουμανιαζουν και στις πορδες και χρονοτριβούν.
αλλα συνέχισαν να πιανουν και 2 λωρίδες επι της βουλιαγμενης μεχρι το μετρο αλιμου λογικο δεν ειναι οτι αν δεν προσεχουν οι ιδιοι το κεφαλι τους γιατι ο καθε ενας να τους διασφαλίζει αφου τους γράφουν εκει που δεν πιάνει μελανι.τα ποδηλατα ειναι για τους ποδηλατοδρομους ιδιαιτερα αν ειναι σε τετοιους δρομους πεζουν με την τυχη τους για το αν ο αλλος δεν ειναι χαλβας οδηγος και θα κοψει. για να μην αναφερθώ οτι κανονικα ο κοκ για τα ποδηλατα προβλεπει αντιθετη κινηση με αυτη της κατευθυνσης τους σε ουρα ο ενας πισω απ τον αλλο και οχι ο ενας διπλα στον αλλο(πραγμα που οι περισοτεροι αν τους ρωτήσεις δεν το ξερουν)
-
Σιγα μωρε πως κανεις ετσι, εδω μεσα αλλοι εχουν πει οτι καλα κανουν και δεν σταματανε ουτε στα φαναρια τις Παρασκευες που αποφασισαν να γαμανε το συμπαν για τη ποδηλαταδα τους 'επειδη ειναι πομπη και για αυτο δεν ειναι υποχρεωμενοι να σταματανε στα φαναρια'...
-
3 χιπστεροτυροβλαχοι με κολαν, κρανη αεροδυναμικα, παγουρια με ψωλοχυμα ταυρου και βασεις iphone στα πανακριβα ποδηλατα τους με λαστιχα μολις 7mm να σκιζουν την ασφαλτο .... κατεβαιναν την Βενιζελου (Λάρισα) με τη φορα τους = 5 με 7χλμ/ω ο ενας διπλα απο τον αλλο.
1μιση λωριδα απο τις 2 κατειλημενη.
Τραινακι για καμια 500αρια μετρα και απο πισω ουρα. Ημουν σε φαση να προσπερασω στην αριστερη λωριδα ή οτι της ειχε απομεινει (μιση γκαζια με το σκουτερ) και εκει που το σκεφτομουν, ο σχηματισμος εκοψε αποτομα αριστερα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!! (Ειχε πεζοδρομο προς MIKEL).
Παλι καλα που δεν βρεθηκα να προσπερναω και να βρω και το μπελα μου...Ευχομαι να τους μπει υποθετο η σελα απο καμια λακουβα ή να σπασουν τ'αρχιδια τους σε καπακι υπονομου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδη αυτο που μας λες ειναιαρχικα για τη τηρηση του νομου κατα γραμμα (ακομα και στο κορναρισμα),
μετα μιλας για το γραμμα και για το πνευμα του νομου,
και μετα για να μας εξηγησεις το πνευμα του νομου μας λες οτι ενω ο νομος λεει οτι εχουν προτεραιοτητα αυτος που κινειται στο δρομο εναντι αυτου που βγαινει απο ιδιοκτησια, ολοι σε αφηναν να βγεις. Πραγμα που οχι απλα δεν ειναι το πνευμα του νομου, αλλα ακριβως αντιθετο με αυτο που λεει ο νομος, αλλα εσυ μας το λες ως παραδειγμα για το πνευμα του νομου (ενω λιγο πριν μας μιλας και για απαρεγκλιτη τηρηση του νομου ακομα και στα πιο ασημαντα).
Τρικυμια...
Τρικυμία σου φαίνεται γιατί μπορεί να έμαθες να χειρίζεσαι αυτοκίνητο αλλά δεν έμαθες να συμπεριφέρεσαι στο δρόμο όπως πρέπει. Αναφέρομαι στην περίπτωση που δίνεις προτεραιότητα εκεί που κανονικά έχεις το δικαίωμα (βάσει νόμου - ΚΟΚ) να περάσεις εσύ. Το κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον να μπει στο δρόμο και να βοηθηθείς σε αντίστοιχη περίπτωση.
Τώρα βέβαια στην Ελλάδα που οι διαβάσεις είναι διακοσμητικές, εκτός και αν υπάρχει φανάρι, είναι ίσως δύσκολο να αντιληφθείς σε τι αναφέρομαι.
Αυτά, πάντα φιλικά.Σε σχέση με όσους βρίζουν τους ποδηλάτες, πόσοι από τους αυτοκινητιστές σεβάστηκαν το δικαίωμα να κυκλοφορήσει κάποιος με ποδήλατο? Γιατί λοιπόν πρέπει οι ποδηλάτες που κάνουν ομαδική βόλτα να σεβαστούν το δικαίωμα του αυτοκινητιστή να περάσει? ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, αλλά όπως έχει καταλήξει το Ελλαδιστάν ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Σε σχέση με όσους βρίζουν τους ποδηλάτες, πόσοι από τους αυτοκινητιστές σεβάστηκαν** το δικαίωμα να κυκλοφορήσει **κάποιος με ποδήλατο? Γιατί λοιπόν πρέπει οι ποδηλάτες που κάνουν ομαδική βόλτα να σεβαστούν το δικαίωμα του αυτοκινητιστή να περάσει? ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, αλλά όπως έχει καταλήξει το Ελλαδιστάν ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει.
ακριβός όπως τα λες ΠΡΕΠΕΙ να ισχύουν το ίδιο και για τους ποδηλάτες....ότι λάχει εμείς οι βλάχοι/
ακριβός όπως τα λες να κυκλοφορούν, οχι στο πέρασμα τους να προκαλούν χάος και κίνηση απο πίσω τους σε μεγαλους δρόμους που δεν έχουν σχεδιαστεί για ποδήλατα επειδή ετσι τους κάπνισε ,με το ίδιο σκεπτικό να πάνε στην αυτομπαν με τα ποδήλατα τους να δούμε αν θα τους επιτραπεί κατι τέτοιο,η σε καμιά εθνική με ποδήλατο(μην τα τσουβαλιαζουμε και τα ισοπεδώνουμε όλα...όλοι μας κάναμε ποδήλατο ,και εγω ακόμη κάνω άλλα η συμπεριφορά τους είναι κατακριτέα και η οδηγική παιδιά φιλε μου μαθαίνετε δεν κοστίζει τίποτα μεσώ δικτύωσης άλλα οι περισσότεροι ακολουθούν την μόδα και χέστηκ@ν να μάθουν 3-4 βασικά πράγματα)
η άποψη μου
Φιλικα Χρήστος -
Εσυ μαλλον δεν καταλαβες τι σου λεω:
Τρικυμία σου φαίνεται γιατί μπορεί να έμαθες να χειρίζεσαι αυτοκίνητο αλλά δεν έμαθες να συμπεριφέρεσαι στο δρόμο όπως πρέπει. Αναφέρομαι στην περίπτωση που δίνεις προτεραιότητα εκεί που κανονικά έχεις το δικαίωμα (βάσει νόμου - ΚΟΚ) να περάσεις εσύ. Το κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον να μπει στο δρόμο και να βοηθηθείς σε αντίστοιχη περίπτωση.
Κατ'αρχας συμφωνουμε. Και το αν διευκολυνω καποιον ή οχι ενω μπορω να τον γραψω γιατι εχω προτεραιοτητα, το ξερω εγω καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλον...Απο κει και περα, μου χρησιμοποιεις το παραπανω που ειναι η ΜΗ τηρηση του νομου, ενω εχεις μιλησει για απαρεγκλιτη τηρηση του, και μου το φερνεις ως παραδειγμα του πνευματος του νομου ενω ειναι εκ διαμετρου αντιθετο απο αυτο που ο νομος ζηταει (να μην σταματανε τα οχηματα που μπαινουν σε δρομο απο ιδιοκτησια, αυτους που ειναι ηδη στο δρομο).
Τώρα βέβαια στην Ελλάδα που οι διαβάσεις είναι διακοσμητικές, εκτός και αν υπάρχει φανάρι, είναι ίσως δύσκολο να αντιληφθείς σε τι αναφέρομαι.
Αυτά, πάντα φιλικά.Το που κολλαει η διαβαση και η μη τηρηση τους (που ειναι υποχρεωτικη) με τη παραχωρηση ή οχι της προτεραιοτητας εκει που την εχω (που ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο), ειναι κατι που μονο εσυ καταλαβαινεις. Αν εννοεις 'δεν σταματας στις διαβασεις ενω πρεπει, θα σταματησεις εκει που δεν υποχρεουσαι για να διευκολυνεις?' τοτε ναι κολλαει ως επιχειρημα αλλα απλα στη περιπτωση μου ειναι λαθος. Το αν σταματαω στις διαβασεις ή οχι (ακομα και οταν ειμαι με παπι, κοβοντας ολη τη απο πισω μου κυκλοφορια για να περασει ο πεζος, κινδυνευοντας και να με πατησουν) ειναι παλι κατι που ξερω εγω καλυτερα απο εσενα.
Σε σχέση με όσους βρίζουν τους ποδηλάτες, πόσοι από τους αυτοκινητιστές σεβάστηκαν το δικαίωμα να κυκλοφορήσει κάποιος με ποδήλατο? Γιατί λοιπόν πρέπει οι ποδηλάτες που κάνουν ομαδική βόλτα να σεβαστούν το δικαίωμα του αυτοκινητιστή να περάσει? ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, αλλά όπως έχει καταλήξει το Ελλαδιστάν ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει.
Ομαδικη βολτα ειναι μαζευομαι με 5-10 αλλους και κινουμαστε σεβομενοι τον ΚΟΚ και τους συμπολιτες μας (μονη σειρα στη δεξια λωριδα), οποτε μετα δεν μπορει να μας πει κανεις τιποτα και οποιος μας πει θα τα ακουσει κιολας. Το 'κανονιζουμε και μαζευομαστε 1000 (που εκ των πραγματων θα δημιουργησει προβλημα) αγνωστοι (μπας και πηδηξουμε και κανα γκομενακι) και οδηγουμε με ΣΚΟΠΟ να τα κανουμε πουτανα ολα και πουλαμε και μαγκια σε οποιον δεν κατσει σουζα αμα μας διακοψει τη ΠΟΜΠΗ (εδω γελαμε) οταν εχουμε κοκκινο φαναρι', δεν σηκωνει σεβασμο απο κανεναν.
-
Sorry, double post.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
τα ποδηλατα ειναι για τους ποδηλατοδρομους ιδιαιτερα αν ειναι σε τετοιους δρομους πεζουν με την τυχη τους για το αν ο αλλος δεν ειναι χαλβας οδηγος και θα κοψει. για να μην αναφερθώ οτι κανονικα ο κοκ για τα ποδηλατα προβλεπει αντιθετη κινηση με αυτη της κατευθυνσης τους σε ουρα ο ενας πισω απ τον αλλο και οχι ο ενας διπλα στον αλλο(πραγμα που οι περισοτεροι αν τους ρωτήσεις δεν το ξερουν)Την επόμενη φορά που θα φύγω από το κέντρο με το ποδήλατο για να πάω Γλυφάδα μέσω Φλοίσβου δεν θα πάω από Θησέως και από τους πεζόδρομους (ενοχλωντας τους πεζούς), αλλά θα πάω από τον ποδηλατόδρομο.
Τι; δεν έχει φτιαχτεί ακόμη; Αποκλείεται! Αφού έχει εξαγγελθεί από το 2002 το έργο της ανάπλασης της παραλίας μέχρι το Σούνιο...
:?:? -
Απο το ενα ακρο στο αλλο...
-
Συμφωνώ ότι όλοι πρέπει να υπακούν στον ΚΟΚ. Τι λέει ο ΚΟΚ για το κορνάρισμα? Τι λέει ο ΚΟΚ για την κατάσταση που το προπορευόμενο όχημα κάνει σινιάλο αλλαγής λωρίδας? Απαγορεύει ο ΚΟΚ να αλλάξεις λωρίδα όταν έχει μποτιλιάρισμα? Ο ΚΟΚ παρέχει το πλαίσιο και τους κανόνες. Αυτονόητα πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου που στην Ελλάδα πολλοί απλά το αγνοούν.
Παράδειγμα:
Δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει ποτέ στο εξωτερικό (σε ευρωπαϊκές χώρες, όχι στο Πακισταν). Υποτίθεται ότι αυτός που κινείται σε αστικό δρόμο έχει προτεραιότητα έναντι όσων βγαίνουν από παρόδους ή απο το πάρκινγκ τους. Ξέρεις πόσες φορές βρέθηκε κάποιος να ΜΗΝ σταματήσει όταν έβγαινα από το σπίτι μου? Μηδέν!!! Ανεξαρτήτως ώρας, οδηγού, αυτοκινήτου κλπ όλοι σταματούσαν. Μόνη εξαίρεση: τα αστικά λεωφορεία (για ευνόητους λόγους).
Όταν πήγα στην Αγγλία, νόμιζα ότι ήμουν σε παιδική χαρά με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ούτε κορναρίσματα ούτε μούτζες ούτε τίποτα. Σχεδόν όλοι περίμεναν στην ουρά όταν είχε μποτιλιάρισμα. Έλα τώρα στο Ελαδιστάν και πες μου πόσοι μάγκες θα μπουν στη ΛΕΑ ή στο αντίθετο ρεύμα για να βγουν μπροστά από τα ''κορόιδα''?Πρώτα από όλα τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν μεγάλη σχέση με το θέμα μας.
Από εκεί και πέρα, επειδή έζησα για χρόνια στην Αγγλία, έτσι όπως τα λες είναι. Με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ: Ο έχων την προτεραιότητα δεν υποχρεούται φυσικά να την παραχωρήσει. Όταν είχα δουλειά φυσικά και δεν την παραχωρούσα. Αν η φάση ήταν 'σκέφτομαι σε ποια pub να πάω' τους άφηνα όλους φυσικά καθώς δεν βιαζόμουν. Αντιστρόφως, ποτέ δεν απαιτούσα να μου παραχωρηθεί προτεραιότητα ενώ δεν την δικαιούμαι.
ΥΓ: Επειδή το έθιξες, το φλας σηματοδοτεί πρόθεση. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να κόψει για σένα όμως.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι περισσότεροι δικυκλιστές ( αστυνομική / δημοσιογραφική έκφραση ) το κεφάλι τους το έδωσε ο θεός για να φοράνε ( όχι πάντα ) κράνος, μέσα είναι άδειο από φαιά ουσία, ίσως τους την αφαίρεσαν στο μαιευτήριο με σύρριγα.
Δηλαδη αμα φορας κρανος ειναι ολα οκ και ακυρωνονται αυτα που γραφω παραπανω?
Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σκατά που κουβαλούν κάποιοι στο κεφάλι τους με μυαλό[/b], ο σκεπτόμενος ποδηλατης πρέπει να αναλογιστεί τα ρίσκα που περνει.
Δεν κατάλαβες το πνεύμα μου, ήθελα να τονίσω ότι έχουν άδειο κεφάλι όσοι κυκλοφορούν και χωρίς κράνος αλλά και με το ποδήλατο στους δρόμους που κυκλοφορούν μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά, παίζουν ρώσικη ρουλέτα τον εαυτό τους και έτσι εμπλέκουν και αυτούς που μοιραία κάποια στιγμή θα τους πατήσουν.
Τα ποδήλατα δεν είναι για να κυκλοφορούν στις πόλεις μαζί με τα αυτοκίνητα όταν δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, αλλά στην Ελλάδα και να υπήρχαν θα γέμιζαν με παπιά, από όποια πλευρά και να το δεί κανείς το ποδήλατο στον δρόμο είναι πολύ επικίνδυνο σπόρ και όσοι το υποστηρίζουν και αδιαφορούν είναι μελλοθάνατοι γιατί δεν γίνεται πάντα να τους προσέχεις, κάτι θα συμβεί, κάτι θα γίνει, και όπου ακουμπήσει είναι θάνατος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ggabΟ νταλικιερης που εφαγε 5 ανθρωπους και τραυματισε 30κατι, προκαλωντας και ζημιες εκατονταδων χιλιαδων ευρω, διωκεται για ανθρωποκτονια κατα συρροη απο αμελεια, που ειναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ. Πες μου εσυ τι ποινη θα φας αμα φας ενα ποδηλατη που εκανε ποδηλατο στη Κηφισιας. Το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι θα ειναι με αναστολη και θα πας σπιτι σου (αν δεν μιλαμε για περιεργες καταστασεις πχ μεθυσμενος οδηγος κλπ).
Και μην εισαι και σιγουρος ποιο εκ των δυο επιχειρηματων
α) ειχε νομιμο δικαιωμα να κανει ποδηλατο στη Κηφισιας
β) εκανε ποδηλατο στη Κηφισιας αναμεσα σε χιλιαδες οχηματα που εξ΄ορισμου και ακομα και νομιμα, κινουνται με +50χαω τριγυρω τουθα σταθει καλυτερα.
Αν εκανε μαλακια και εκανα οτι μπορω για να το αποφυγω χωρις να κινδυνεψω ο ιδιος, δεν θα στεναχωρηθω καθολου. Ο καθενας πρεπει να φροντιζει τον εαυτο του και (υποτιθεται οτι) μιλαμε για νοημοντες ενηλικες = οι μαλακιες πληρωνονται, και η πρωτη και εντελως ενσυνειδητη μαλακια του ειναι οτι επελεξε να κανει ποδηλατο σε τετοιο δρομο.
Και δεν ειναι μαλακια γιατι το λεω εγω, ειναι μαλακια γιατι το λεει η πραγματικοτητα και οι νομοι της φυσικης: μιλαμε για δρομους οπου εισαι εκτεθιμενος απο παντου τη στιγμη που τριγυρω σου κινουνται ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλα οχηματα 1+ τονου και κινεισαι με -50χαω απο αυτα* ακομα και οταν ολοι πηγαινουν με το νομιμο οριο (εκτος αν εισαι αγωνιζομενος με κουρσα οπου και εκει υπαρχουν σημαντικες διαφορες ταχυτητας).
*επειδη ειπωθηκε και η καραμελα με τα μηχανακια, ναι περισσοτερα μηχανακια σκοτωνονται απο ποδηλατα αλλα αυτο γιατι κυκλοφορουν συντριπτικα περισσοτερα μηχανακια απο ποδηλατα. Ξερετε πολυ καλα οτι τα ατυχηματα τα δημιουργει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η διαφορα ταχυτητας.
ΥΓ Αμα βλεπατε καποιον με rollerblades ή με πατινι οπως της παρακατω φωτο να κατεβαινει τη δεξια λωριδα της Κηφισιας, τι θα λεγατε?
δεν θέλω να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο,να σκοτώσω άνθρωπο που έτυχε στο διάβα μου,ακόμη και αν είχα χρηματικό έπαθλο αντί ποινής!σε κάλυψα;;;;
ο νταλικέρης 99.99% κοιμήθηκε στο τιμόνι.........η νομοθεσία μας,για ακόμη μια φορά είναι γτπ,οπότε θερίστε κόσμε!!!
είναι διαφορετικό το να σκοτώσεις κάποιον που παραβίασε στοπ/κόκκινο κτλ,απο το να ''φας'' οτι υπάρχει μπροστά σου επειδή ''τον'' έκανες λάστιχο
η ποινή παραμένει ίδια..... -
Νομιζω οτι ημουν σαφης στο διαχωρισμο μου μεταξυ τον σεναριων
α) τον επαιξα
β) εκανα (ειλικρινα) λαθος
γ) εκανΕ (ελικρινα) λαθος
δ) τον επαιξΕ ο αλλοςκαι για το ποιο σεναριο ΔΕΝ θα στεναχωρεθω, ειδικα απο τη στιγμη που εκανα οτι μπορουσα για να αποφυγω/ελαχιστοποιησω τις συνεπειες.
-
Μην προδικάζετε τι συνέβη με τον νταλικέρη σαν τους δημοσιογραφίσκους που όλα τα ξέρουν και όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν!
-
http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... E%BB%CE%B7
kacey πες τους ότι είναι πλημέλημα και άντε 5χρονάκια με αναστολή........ -
Αντε εσυ διαβασε καλυτερα, και οταν μαθεις ελληνικα τα ξαναλεμε:
'Θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα)'
Η 'ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή' για την οποια κατηγορουνταν ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ οτι εγραψα, παραμενει πλημμελημα. Ακριβως οπως ειπα.
Το οτι ανακαλυψαν μια κατηγορια που συνηθως κολλαει σε πχ καποιον καπετανιο που εριξε απο αμελεια ενα καραβι στα βραχια και πνιγηκαν ανθρωποι ή ενα μηχανοδηγο που τον επαιξε και εκτροχιασε τρενο, και τη κολλησαν σε αυτον που εκανε τροχαιο ατυχημα επειδη εγινε χαμος τα καναλια και ο κοσμος θελει το κεφαλι του*, δεν αλλαζει αυτο που ειπα πιο πανω και συνεχιζω να λεω οτι αυτος που σκοτωνει στο δρομο απο λαθος παει σπιτι του, μεχρι σημερα.
Αμα μου βρεις δικαστικες αποφασεις που καταδικαζουν καποιον που προκαλεσε τροχαιο με θανατο (και μαλιστα ΕΝΟΣ ανθρωπου γιατι για κατι τετοια μας εχετε ζαλισει τοσα χρονια, δεν μιλαμε για τα Τεμπη και τους 10τοσους νεκρους μαθητες), για κακουργημα, βασει της παραπανω κατηγοριας/νομοθεσιας, δειξ΄την μου.
EDIT: η μοναδικη που μπορεσα να βρω ετσι προχειρα, που εφαρμοστηκε αυτη η κατηγορια σε οδικο ατυχημα, ηταν τα Τεμπη. Οπου η μεγαλυτερη ποινη ηταν τα 4 χρονια, για τον θανατο ΕΙΚΟΣΙΕΝΟΣ μαθητων.
*(δεν ειπα αν ειναι σωστο αυτο ή οχι, να ξεκαβαλησετε απο τη καραμελα οτι οποιος ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ σκοτωνει στο δρομο σαπιζει στη φυλακη ειπα)
-
Η συγκεκριμένη κακουργηματική κατηγορία γιατί προκάλεσε το δυστύχημα προσπαθώντας να διαφύγει από τον τόπο του μικροατυχήματος με τον ταξιτζή. Θα ασκούνταν και αν προκαλούσε το δυστύχημα κάνοντας κόντρες αλλά όχι αν είχε κοιμηθεί στο τιμόνι.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]