-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μου έχει τύχει....
Όχι συγνώμη τελειωνετε? Ο απο πίσω,
-ρε φίλε τελειωνεις?
-πρώτον δεν είμαστε φίλοι. Αν βλέπεις η μανικα ρίχνει καύσιμα, θα βάλω αλλα 30 λίτρα θα πληρώσω και έφυγα. Αν βιαζεσθε όπισθεν.Δηλαδή τι πρέπει να κάνω να αγχώνομαι και για τον πίσω? ήμαρτον.
Μάλλον τι λέω, εδώ κάποιοι θα ήθελαν ιδεατά να σταματήσω τον ανεφοδιασμό μου για να περάσουν αυτοί.
Αν θέλει το βενζινάδικο ας φτιάξει quick lane για τους γρήγορους.
Επειδή εδώ μεσα περισσεύει ο δυναμισμός ευτυχώς που δεν συναντιόμαστε σε κανά βενζινάδικο.Ποια συμπεριφορά.... Μωρε δεν με ξέρετε καλά. Δεν έχω κλέψει σειρά ποτε και πουθενά σε όλη μου την ζωή αντίθετα κάνω παιχνίδι με κάτι γατάκια που σου τρώνε την σειρά, απο το σουπερμάρκετ, απο το τρένο, στην τραπεζα κλπ.
Δεν είμαι χαζός.
Απλά επειδή κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο άλλος βάζει 80 λίτρα, οταν με βλέπει του λέω το αυτονόητο. Hello η μάνικα ρίχνει καύσιμο μεσα!Κοίτα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πας και βάζεις τα 90 λίτρα σου. Όσο γεμίζεις έχεις απόλυτο δίκιο και κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Μόλις τελειώσεις το γέμισμα όμως, η ευγενική και ανθρώπινη συμπεριφορά είναι να προχωρήσεις το αυτοκίνητο 5 μέτρα μπροστά για να αδειάσεις τον διάδρομο με τις αντλίες και να μπορούν να γεμίσουν και να φύγουν τα άλλα αυτοκίνητα. Μετά πηγαίνεις σαν κύριος μέσα στο ταμείο και κάνε και 2 ώρες αν θέλεις. Οτιδήποτε άλλο είναι γαϊδουριά και όπως σου είπαν και παραπάνω μπορεί να πετύχεις καμιά μέρα κανένα βαρύμαγκα και θα έχει και δίκιο ο άνθρωπος.
+1
-1
Βάζεις βενζίνη, πληρώνεις, φεύγεις.
Αν θέλεις να ψωνίσεις, να βάλεις αέρα, νερό, να χρησιμοποιήσεις το w.c. ΚΑΙ το αμάξι ενοχλεί, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ το βάζεις στην άκρη.
Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μου έχει τύχει....
Όχι συγνώμη τελειωνετε? Ο απο πίσω,
-ρε φίλε τελειωνεις?
-πρώτον δεν είμαστε φίλοι. Αν βλέπεις η μανικα ρίχνει καύσιμα, θα βάλω αλλα 30 λίτρα θα πληρώσω και έφυγα. Αν βιαζεσθε όπισθεν.Δηλαδή τι πρέπει να κάνω να αγχώνομαι και για τον πίσω? ήμαρτον.
Μάλλον τι λέω, εδώ κάποιοι θα ήθελαν ιδεατά να σταματήσω τον ανεφοδιασμό μου για να περάσουν αυτοί.
Αν θέλει το βενζινάδικο ας φτιάξει quick lane για τους γρήγορους.
Επειδή εδώ μεσα περισσεύει ο δυναμισμός ευτυχώς που δεν συναντιόμαστε σε κανά βενζινάδικο.Ποια συμπεριφορά.... Μωρε δεν με ξέρετε καλά. Δεν έχω κλέψει σειρά ποτε και πουθενά σε όλη μου την ζωή αντίθετα κάνω παιχνίδι με κάτι γατάκια που σου τρώνε την σειρά, απο το σουπερμάρκετ, απο το τρένο, στην τραπεζα κλπ.
Δεν είμαι χαζός.
Απλά επειδή κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο άλλος βάζει 80 λίτρα, οταν με βλέπει του λέω το αυτονόητο. Hello η μάνικα ρίχνει καύσιμο μεσα!Κοίτα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πας και βάζεις τα 90 λίτρα σου. Όσο γεμίζεις έχεις απόλυτο δίκιο και κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Μόλις τελειώσεις το γέμισμα όμως, η ευγενική και ανθρώπινη συμπεριφορά είναι να προχωρήσεις το αυτοκίνητο 5 μέτρα μπροστά για να αδειάσεις τον διάδρομο με τις αντλίες και να μπορούν να γεμίσουν και να φύγουν τα άλλα αυτοκίνητα. Μετά πηγαίνεις σαν κύριος μέσα στο ταμείο και κάνε και 2 ώρες αν θέλεις. Οτιδήποτε άλλο είναι γαϊδουριά και όπως σου είπαν και παραπάνω μπορεί να πετύχεις καμιά μέρα κανένα βαρύμαγκα και θα έχει και δίκιο ο άνθρωπος.
+1
-1
Βάζεις βενζίνη, πληρώνεις, φεύγεις.
Αν θέλεις να ψωνίσεις, να βάλεις αέρα, νερό, να χρησιμοποιήσεις το w.c. ΚΑΙ το αμάξι ενοχλεί, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ το βάζεις στην άκρη.
Tapatalk
-
Η αποψη μου ειναι οτι ,οχι μονο στα βενζιδικα, πρεπει να υπαρχει ξεχωριστη αντλια,ταμειο γι αυτους που αγοραζουν μεχρι και τσιχλοφουσκες με πιστωτικη...
Ο χρονος ειναι χρημα και εφοσον περιμενει κοσμος να εξυπηρετηθει δε βρισκω το λογο να γαμας το συμπαν επειδη επελεξες ! να μη κουβαλας μετρητο...
-
Πριν 2 ωρες (~2 το βραδυ), επιστρεφω απο Χαλκιδα και στο εργοστασιο του Κερανη στα Καμινια πετυχαινω πρασινο Almera sedan με οδηγο ΚΟ-ΚΚΑ-ΛΟ. Τον ακολουθω για λιγο για να δω που παει, τηλ 100 'πινακιδα ταδε το και το', τον ακολουθω λιμανι-ΟΛΠ-Χατζηκυριακειο, ο τυπος εκανε καθε 100μ. τεστ αποφυγης ταρανδου στο καλοκαιρινο Πειραια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πριν 2 ωρες (~2 το βραδυ), επιστρεφω απο Χαλκιδα και στο εργοστασιο του Κερανη στα Καμινια πετυχαινω πρασινο Almera sedan με οδηγο ΚΟ-ΚΚΑ-ΛΟ. Τον ακολουθω για λιγο για να δω που παει, τηλ 100 'πινακιδα ταδε το και το', τον ακολουθω λιμανι-ΟΛΠ-Χατζηκυριακειο, ο τυπος εκανε καθε 100μ. τεστ αποφυγης ταρανδου στο καλοκαιρινο Πειραια...... και φυσικα η Τροχαια ειναι διπλα στον Κερανη, απο μπροστα περασε ο κόκκαλος.
-
σωστο, εγω ομως δεν τον ειχα παρει χαμπαρι ακομα.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Αν ήμουν ο βενζινάς δεν υπήρχε περίπτωση να μην σου έλεγα να το τραβήξεις στην άκρη για να μην εμποδίζει.
εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λες
Εγώ που ήμουν μέσα στον χορό μπορώ να πω;
-
Αν ήμουν ο βενζινάς δεν υπήρχε περίπτωση να μην σου έλεγα να το τραβήξεις στην άκρη για να μην εμποδίζει.
εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λες
Σιγα το δυσκολο πραγμα. Κι εγω οταν ερχεται πελατης στη δουλεια μου του λεω που να παρκαρει για να μην ενοχλει. Δεν τους αφηνω να τα βαζουν οπου τους κατεβει εμποδιζοντας περασματα και ραμπες φορτωσης.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Νεοελληνική συμπεριφορά είναι να ξέρεις ότι για τους 9.5 στους 10 πελάτες η παραπάνω διαδικασία κρατάει λιγότερο από ό,τι για σένα κι αντί να βγεις έξω να κάνεις το αμάξι στην άκρη και να συνεχίσεις τη διαδικασία για όσο διάστημα επιθυμείς, εσύ αντιπροτείνεις να πάνε σε πιο άνετο βενζινάδικο. Για την ακρίβεια, δε λέγεται νεοελληνική συμπεριφορά, λέγεται νεοελληνική γαϊδουριά, αλλά δε στο λέω γιατί δε σε ξέρω και δε θέλω παρεξηγήσεις κι εκνευρισμούς με αγνώστους.τι άλλο θα διαβάσουμε
όχι μάστορα, θα κάνουμε και κωλοτούμπες γιατί εσύ θες να βάζεις 5-5 τα ευρώ και παρόλα αυτά βιάζεσαι κιόλας
-
μ αυτά θυμήθηκα κατι βλήματα, που ενω το βενζιναδικο ειναι αδειο και εχει 2 σειρες αντλιες, ερχονται απο πισω σου και περιμενουν να τελιεωσεις για να βαλουν κι αυτοιMoυ τυχαίνει 7 στις 10 φορές. Η πλάκα είναι ότι αφού περιμένουν τόση ώρα από την βλακεία τους τουλάχιστον υπομονετικά με το που δουν ότι πλήρωσες και μπαίνεις στο αυτοκίνητο κορνάρουν άμεσα για να φύγεις, μερικοί ακόμα και πριν μπω στο αυτοκίνητο. Φυσικά τους γράφω στα @@ μου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μ αυτά θυμήθηκα κατι βλήματα, που ενω το βενζιναδικο ειναι αδειο και εχει 2 σειρες αντλιες, ερχονται απο πισω σου και περιμενουν να τελιεωσεις για να βαλουν κι αυτοι
Moυ τυχαίνει 7 στις 10 φορές. Η πλάκα είναι ότι αφού περιμένουν τόση ώρα από την βλακεία τους τουλάχιστον υπομονετικά με το που δουν ότι πλήρωσες και μπαίνεις στο αυτοκίνητο κορνάρουν άμεσα. Φυσικά τους γράφω στα @@ μου.
ο δε κανόνας είναι οτι βιάζονται να πάνε για καφέ ή μπάνιο
-
Εγώ δε, κάνω το εξής πολύ απλό. Όταν θέλω να γεμίσω ή/και να τσεκάρω πίεση στα λάστιχα πάω στην πιο μέσα αντλία και κάνω τη δουλειά μου με την άνεση μου. Συνήθως η πλειοψηφία πάει στην πρώτη αντλία και ας είναι άδεια η 2η/3η.
Αν θέλω να πάω και μέσα στο πρατήριο να αγοράσω οτιδήποτε, γεμίζω, τραβάω το αμάξι παραπέρα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Κοινή λογική.
Όχι και τόσο κοινή απ' ότι φαίνεται. -
όταν θέλω να βάλω βενζίνη, όση ποσότητα και να είναι αυτή (ποτέ κάτω από 40ε στο αυτοκίνητο και κάτω από 10 στη μηχανή) περιμένω στην ουρά και πηγαίνω στην πρώτη ελεύθερη αντλία, όσο χρόνο και αν χρειαστεί, όσο κόσμο και να έχει... πληρώνω, μου δίνει απόδειξη με σφραγίδα αντί τιμολογίου και φεύγω... αέρα δεν βάζω σε βενζινάδικο, και αν βάλω έτσι και αλλιώς είναι σε θέση μακριά από την αντλία...
μόλις τελειώσω τον ανεφοδιασμό το σωστό σαβαουαρ βιβ είναι να μετακινήσω το όχημα για τα 3' που διαρκεί η μεταφορά της απόδειξης από και προς εμένα ? και αυτό γιατί ο πίσω μου έβαλε 5ευρώ στο τζιπ και βιάζεται να φύγει ?
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Εγώ δε, κάνω το εξής πολύ απλό. Όταν θέλω να γεμίσω ή/και να τσεκάρω πίεση στα λάστιχα πάω στην πιο μέσα αντλία και κάνω τη δουλειά μου με την άνεση μου. Συνήθως η πλειοψηφία πάει στην πρώτη αντλία και ας είναι άδεια η 2η/3η.
Αν θέλω να πάω και μέσα στο πρατήριο να αγοράσω οτιδήποτε, γεμίζω, τραβάω το αμάξι παραπέρα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Κοινή λογική.
Όχι και τόσο κοινή απ' ότι φαίνεται.Μα δεν υπάρχει ένσταση σε αυτό. Ούτε στον αέρα στα λάστιχα που ούτως ή άλλως είναι αλλού και πρέπει να μετακινηθείς.
Η ένσταση είναι στο ότι ο άλλος βάζει βενζίνη πληρώνει με πιστωτική και περιμένει να πάρει απόδειξη. Οπως όταν δεν το μετακινείς μέχρι να σου φέρουν ρέστα με τα μετρητά και απόδειξη έτσι και τώρα. Δεν βλέπω κάτι λάθος στο σκεπτικό του cpp άσχετα αν το εξέφρασε λίγο λάθος. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μόλις τελειώσω τον ανεφοδιασμό το σωστό σαβαουαρ βιβ είναι να μετακινήσω το όχημα για τα 3' που διαρκεί η μεταφορά της απόδειξης από και προς εμένα ? και αυτό γιατί ο πίσω μου έβαλε 5ευρώ στο τζιπ και βιάζεται να φύγει ?
Πολύ αργό βενζινά έχεις αν κάνει 3 λεπτά να σου φέρει την απόδειξη.
-
πολλές φορές δίνω κάρτα, άλλες μετρητά, πάνε από 3' δεν κάνει ποτέ ...
βέβαια για να τα λέμε όλα, ο ελλ κορνάρει εκεί που τον νομίζει οτι τον παίρνει... είναι λίγο τσάμπα μαγκάκος στην τελική
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κοινή λογική.
Όχι και τόσο κοινή απ' ότι φαίνεται.Μα δεν υπάρχει ένσταση σε αυτό. Ούτε στον αέρα στα λάστιχα που ούτως ή άλλως είναι αλλού και πρέπει να μετακινηθείς.
Η ένσταση είναι στο ότι ο άλλος βάζει βενζίνη πληρώνει με πιστωτική και περιμένει να πάρει απόδειξη. Οπως όταν δεν το μετακινείς μέχρι να σου φέρουν ρέστα με τα μετρητά και απόδειξη έτσι και τώρα. Δεν βλέπω κάτι λάθος στο σκεπτικό του cpp άσχετα αν το εξέφρασε λίγο λάθος.Δεν διαφωνούμε σε κάτι.
-
μπορει να ειναι χειρογραφη
η σε παπυρο
η σκαλιστη σε πετρα. -
το σκηνικο εγινε ακριβως ετσι , πρωί σαββατο γυρω στις 8 σταματαω με το jeep (ιδιοκτησιας του γαμπρου μου ) kia sportgate 2700 cc με τον v6 κινητηρα ,αδειο το βενζιναδικο , σταματαω στην αντλια κ κατεβαινω ακριβως την ιδια σχεδον στιγμη φθανει η μανταμ κ ενω ο βενζινας της κανει νοημα να παει στον διπλα διαδρομο που ειναι ελευθερος αυτη τον γραφει στο .... της κ σταματαει πισω μου κ χωρις υπερβολη ουτε 10 cm αποσταση απο τον κοτσαδορο του kia ,η μανταμ στο ενα χερι φραπεδια κ στο αλλο τσιγαρο κ μαλιστα το χερι με το τσιγαρο εξω απο το παραθυρο της , ο βενζινας (φίλος κ γνωστός μου ) 2 φορες κυριολεκτικα την παρακαλα να σβησει το τσιγαρο αλλιως δεν θα της βαλει βενζινα ουτε σε αυτην αλλα ουτε κ σε εμενα για λογους ασφαλείας , αυτη τον χαβα της , ελα μωρε τωρα το αναψα ειναι κρίμα να το σβησω κ αλλες παπαριές , εγω νομιζω στην αρχη οτι ειναι φιλη - γκομενα - γνωστή του βενζινα κ του κανει πλακα , του λεω βασίλη βιαζομαι κ μου λεει τι να κανω μαλλον πεσαμε σε τρελλη .... της λεει ο βενζινας αν δεν σβησετε το τσιγαρο θα ειδοποιησω την αστυνομια αυτη κατι χαζοχαρουμενα γέλια ενω μιλαγε στο κινητο , πλησιαζω στο παραθυρο της κ ευγενικα στην αρχη της λεω σβησε το τσιγαρο να βαλουμε βενζινη κ οι 2 κ να φυγουμε για τις δουλειες μας , φθανει κ ενα taxi στον αλλο διαδρομο για να βαλει πετρελαιο κ αυτός καταλαβαινει τι παιζει κ παει στο παραθυρο της κ της βαζει τις φωνες κ την αρχιζει στα βρισιδια ... τελικα αυτη σβηνει το τσιγαρο κ αρχιζει το γεμισμα κ σε εμενα κ σε εκεινη εγω περιμενω να φουλαρει το kia κ αυτη βαζει ακριβως 12 euro βενζινα , αυτη αφου παιρνει την αποδειξη κ χωρις να υπαρχει πισω της αμαξι μπορει να κανει οπισθεν κ να φυγει αρχιζει το συνεχές κορναρισμα , της λεει ο βενζινας εκνευρισμενος κ αυτός κανε οπισθεν να φυγεις αυτη στο ... της , την πλησιαζω κ της λεω εισαι τυχερη που μεσα στο kia ειναι 3 μικρα παιδιά με την αδελφη μου , αλλιως τον κοτσαδορο του jeep θα τον εβλεπες στην θεση του τιμονιου σου κ την αρχιζω στα μπινελίκια απο κοντα κ ο ταξιτζης , αφου φουλαρω το kia βγαζω κ ενα μπετονι για να βαλω 20 litra super lpr για την εξωλεμβια ... παντως ειχε πλάκα η ιστορία ... αλλά επαναλαμβανω ηταν τυχερη που ηταν μεσα τα παιδιά , αλλωστε το kia εχει μικτη ασφάλεια ... α και κατι αλλο μου ειναι εντελως αδιαφορο οι αποψεις σας , τις συμβουλες να τις κρατησετε για τον εαυτο σας για τα παιδια σας για τις γυναικες σας .... κ οταν βαζετε βενζινα κ τελειωσετε να τρεχετε σαν τρελλοι για να μην στενοχωρηθει ο απο πισω σας ...
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
το σκηνικο εγινε ακριβως ετσι , πρωί σαββατο γυρω στις 8 σταματαω με το jeep (ιδιοκτησιας του γαμπρου μου ) kia sportgate 2700 cc με τον v6 κινητηρα ,αδειο το βενζιναδικο , σταματαω στην αντλια κ κατεβαινω ακριβως την ιδια σχεδον στιγμη φθανει η μανταμ κ ενω ο βενζινας της κανει νοημα να παει στον διπλα διαδρομο που ειναι ελευθερος αυτη τον γραφει στο .... της κ σταματαει πισω μου κ χωρις υπερβολη ουτε 10 cm αποσταση απο τον κοτσαδορο του kia ,η μανταμ στο ενα χερι φραπεδια κ στο αλλο τσιγαρο κ μαλιστα το χερι με το τσιγαρο εξω απο το παραθυρο της , ο βενζινας (φίλος κ γνωστός μου ) 2 φορες κυριολεκτικα την παρακαλα να σβησει το τσιγαρο αλλιως δεν θα της βαλει βενζινα ουτε σε αυτην αλλα ουτε κ σε εμενα για λογους ασφαλείας , αυτη τον χαβα της , ελα μωρε τωρα το αναψα ειναι κρίμα να το σβησω κ αλλες παπαριές , εγω νομιζω στην αρχη οτι ειναι φιλη - γκομενα - γνωστή του βενζινα κ του κανει πλακα , του λεω βασίλη βιαζομαι κ μου λεει τι να κανω μαλλον πεσαμε σε τρελλη .... της λεει ο βενζινας αν δεν σβησετε το τσιγαρο θα ειδοποιησω την αστυνομια αυτη κατι χαζοχαρουμενα γέλια ενω μιλαγε στο κινητο , πλησιαζω στο παραθυρο της κ ευγενικα στην αρχη της λεω σβησε το τσιγαρο να βαλουμε βενζινη κ οι 2 κ να φυγουμε για τις δουλειες μας , φθανει κ ενα taxi στον αλλο διαδρομο για να βαλει πετρελαιο κ αυτός καταλαβαινει τι παιζει κ παει στο παραθυρο της κ της βαζει τις φωνες κ την αρχιζει στα βρισιδια ... τελικα αυτη σβηνει το τσιγαρο κ αρχιζει το γεμισμα κ σε εμενα κ σε εκεινη εγω περιμενω να φουλαρει το kia κ αυτη βαζει ακριβως 12 euro βενζινα , αυτη αφου παιρνει την αποδειξη κ χωρις να υπαρχει πισω της αμαξι μπορει να κανει οπισθεν κ να φυγει αρχιζει το συνεχές κορναρισμα , της λεει ο βενζινας εκνευρισμενος κ αυτός κανε οπισθεν να φυγεις αυτη στο ... της , την πλησιαζω κ της λεω εισαι τυχερη που μεσα στο kia ειναι 3 μικρα παιδιά με την αδελφη μου , αλλιως τον κοτσαδορο του jeep θα τον εβλεπες στην θεση του τιμονιου σου κ την αρχιζω στα μπινελίκια απο κοντα κ ο ταξιτζης , αφου φουλαρω το kia βγαζω κ ενα μπετονι για να βαλω 20 litra super lpr για την εξωλεμβια ... παντως ειχε πλάκα η ιστορία ... αλλά επαναλαμβανω ηταν τυχερη που ηταν μεσα τα παιδιά , αλλωστε το kia εχει μικτη ασφάλεια ...Μεχρι εδω εισαι σωστος.
α και κατι αλλο μου ειναι εντελως αδιαφορο οι αποψεις σας , τις συμβουλες να τις κρατησετε για τον εαυτο σας για τα παιδια σας για τις γυναικες σας ....
Εδω περα αρχιζεις να το χανεις, για 2 λογους. 1ον τοτε τι γραφεις στο φορουμ, που ειναι δημοσιος χωρος ανταλλαγης αποψεων? και 2ον, μπορουμε να σου πουμε και εμεις οτι σε εχουμε γραμμενο στα @@ μας...
κ οταν βαζετε βενζινα κ τελειωσετε να τρεχετε σαν τρελλοι για να μην στενοχωρηθει ο απο πισω σας ...
Και στο τελευταιο εισαι λαθος και εσυ και οσοι εγραψαν απο πανω οτι 'θα κανω τη δουλεια μου και καθιστε να περιμενετε οι υπολοιποι'. Ο διαδρομος μπροστα απο τις αντλιες ειναι για να ανεφοδιαστεις. Να βαλεις τη βενζινη στο οχημα δηλαδη. Επειδη α) δεν χρειαζεται να παραμενεις σε εκεινο το σημειο για τα υπολοιπα, β) οι περισσοτεροι βαζουν βενζινη, πληρωνουν μετρητα και μετα ειναι ετοιμοι να φυγουν, και γ) αφου μπορεις να κανεις κατι διαφορετικο ωστε να διευκολυνεις τους υπολοιπους (=να τσουλησεις 10 μετρα παραπερα, δεν ειπαμε να αλλαξεις οικοδομικο τετραγωνο), τοτε ο μονος λογος να μη το κανεις ειναι για να το παιξεις μαγκας, γιατι εχεις τους υπολοιπους γραμμενους στα @@ σου και ΓΙΑ ΝΑ δημιουργησεις προβλημα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]