-
Νυχτα εκανα χοντρομαλακια πλησιαζωντας προς Πορτο Χελι στη διασταυρωση για Κρανιδι... υπαρχει stop πανω σε καμπη καθως ενωνονται σε εναν, 2 διπλης κατευθυνσης ο ενας προς Πορτο και ο αλλος ερχομενος απο Κρανιδι.. το stop λογω τοποθετησης/κλισης του σηματος, καμπης και σημειου νομιζα οτι αφορα καποιον αγροτικο δρομο και περασα αερα.. αμαξι δεν υπηρχε κανενα πουθενα και τα φωτα του για να παραξευνευτω και ευτυχως, ουτε φωτα δρομου στο σημειο.. μεγαλη προσοχη στο σημειο για οποιον δε το ξερει οπως εγω!!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Καγκουρας με σαξο ( Χαμηλωμενο 'ξυρισμενα' τα σηματα κ.λ.π. κ.λ.π. Οχι... εντονο ντουπου ντουπου δεν ειχε)
Χτες το απογευμα στην Αθηνων σουνιου στο υψος της κερατεας.
Φορτωμενος παιδια σκηλια κ.λ.π. παω δεξια και με 80 - το οποιο τελειιιιιιιως τυχαια ειναι και το οριο στο σημειο εκεινο
Κολλαει απο πισω με φωτα....Ακομα αναρωτιεμαι που και πως κατ' αυτον επρεπε να κινουμαι.....
Έξω από το δρόμο
-
Σωστο κι αυτο.........
-
Τεραστιο ρισπεκτ στον χιπστερα 30-40αρη ποδηλατη που εκρινε οτι αν και ημουν νομιμα καβαλημενος σε πεζοδρομιο στις 2 το βραδυ,δε χωρουσε να περασει ή να ξεπαρκαρει το δικυκλο του και τον καμαρωσα απο κοντινο μαγαζι να ριχνει μεγαλοπρεπες χλεπιδι στο παραθυρο μου.Μετα που πηγα να ξεπαρκαρω καθοταν σε αλλο κοντινο μαγαζι και κοιτουσε επιμονα και χαιρεκακα μονος του,αλλα τι να μπλεξεις με τον καθε πειραγμενο.Εβγαλα μωρομαντηλα και καθαρισα επιδεικτικα
Λογικα στους φιλους του αυριο θα λεει οτι καλα μου κανε που αντεδρασε ετσι επειδη ημουν ζωο και δε θα καταλαβαινα απο λογια,βεβαια ακριβως στο απεναντι πεζοδρομιο ειχε ποδηλατοδρομο που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλα προφανως δυο μετρα και δυο σταθμα οπου μας συμφερει
Βαλε μια φωνη ρε απολιτιστε και πες οτι ενοχλω,τι κανεις σαν ουγκ..Το εχει χασει ο κοσμος και δε ξερω ποια λυση ειναι η χειροτερη..Να ασχολεισαι και να μπλεκεις με απροβλεπτα αποτελεσματα ή να αδιαφορεις δινοντας τους την ικανοποιηση οτι δωσαν ενα καλο μαθημα?
Εδιτ,ελπιζω να μη γινει το κλασσικο Ποδηλατες vs the world.Ενα απλο περιστατικο ανεφερα δειγμα του τι κυκλοφορει γυρω μας..Ειτε ποδηλατης ,ειτε ταριφας ,ειτε πεζος να ηταν παλι θα το ανεφερα ακριβως ετσι
-
Παρατα κι εσυ χρησιμοποιημενη καποτα στα 'κερατακια' του ποδηλατου..
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Τεραστιο ρισπεκτ στον χιπστερα 30-40αρη ποδηλατη που εκρινε οτι αν και ημουν νομιμα καβαλημενος σε πεζοδρομιο στις 2 το βραδυ,δε χωρουσε να περασει ή να ξεπαρκαρει το δικυκλο του και τον καμαρωσα απο κοντινο μαγαζι να ριχνει μεγαλοπρεπες χλεπιδι στο παραθυρο μου.Μετα που πηγα να ξεπαρκαρω καθοταν σε αλλο κοντινο μαγαζι και κοιτουσε επιμονα και χαιρεκακα μονος του,αλλα τι να μπλεξεις με τον καθε πειραγμενο.Εβγαλα μωρομαντηλα και καθαρισα επιδεικτικαΛογικα στους φιλους του αυριο θα λεει οτι καλα μου κανε που αντεδρασε ετσι επειδη ημουν ζωο και δε θα καταλαβαινα απο λογια,βεβαια ακριβως στο απεναντι πεζοδρομιο ειχε ποδηλατοδρομο που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλα προφανως δυο μετρα και δυο σταθμα οπου μας συμφερει
Βαλε μια φωνη ρε απολιτιστε και πες οτι ενοχλω,τι κανεις σαν ουγκ..Το εχει χασει ο κοσμος και δε ξερω ποια λυση ειναι η χειροτερη..Να ασχολεισαι και να μπλεκεις με απροβλεπτα αποτελεσματα ή να αδιαφορεις δινοντας τους την ικανοποιηση οτι δωσαν ενα καλο μαθημα?
Εδιτ,ελπιζω να μη γινει το κλασσικο Ποδηλατες vs the world.Ενα απλο περιστατικο ανεφερα δειγμα του τι κυκλοφορει γυρω μας..Ειτε ποδηλατης ,ειτε ταριφας ,ειτε πεζος να ηταν παλι θα το ανεφερα ακριβως ετσι
Πως ακριβως ησουν νομιμα καβαλημενος σε πεζοδρομιο?
-
Απορία: πώς γίνεται να είσαι παρκαρισμένος νόμιμα πάνω στο πεζοδρόμιο; Όχι πως δικαιολογεί τη χλέπα, κάθε άλλο. Απλώς μου δημιουργήθηκε απορία.
-
Ειπα κ εγω
Να παιδια σε τετοιο χωρο ηταν παρκαρισμενο το αυτοκινητο..Μεχρι τις 18:00 ειναι για φορτοεκφορτωση στα καταστηματα και μετα επιτρεπεται το παρκαρισμα (δε ξερω αν εχει χρονικο οριο,παντως εγω για 10 λεπτα το ειχα βαλει )
-
Η διατύπωση σου ήταν λάθος, λογικές οι απορίες που ακολούθησαν. Το σημείο δεν είναι 'πεζοδρόμιο', αλλά χώρος στάθμευσης που ορίζεται από πινακίδες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η διατύπωση σου ήταν λάθος, λογικές οι απορίες που ακολούθησαν. Το σημείο δεν είναι 'πεζοδρόμιο', αλλά χώρος στάθμευσης που ορίζεται από πινακίδες.Ναι συγγνωμη κ εγω διαβαζοντας το ,ειδα το λαθος της διατυπωσης.Παμε παρακατω
-
ποιο το νοημα να φτιαξουν ημιπεζοδρομιο ενω ειναι για παρκαρισμα αυτοκινητων ενω ταυτοχρονα δεν επαρκει ο χωρος για διελευση πεζων?
-
Προσωπικα οοοοποτε και αν παρκαρω εκει (παντα για λιγο) το βαζω οσο πιο εξω μπορω γιατι σε μερικα σημεια π.χ δε χωραει καροτσακι ακομα κ αν εισαι εντελως εντος οριων παρκαρισμενος..Ο ποδηλατης μας εκρινε πως εγω εφτιαξα και το χωρο και ευθυνομουν.Οκ χθες μπορει να το ειχα λιγο πιο κοντα στις βιτρινες απ οτι συνηθως,αλλα οχι και χλεπα γαμω
-
Αυτός που διαμόρφωσε τον χώρο έκανε τον συμβιβασμό ανάμεσα στις πρακτικές ανάγκες της πόλης (να εξυπηρετηθεί η κίνηση των αυτοκινήτων και οι ανάγκες των καταστημάτων για ανεφοδιασμό) και των πεζών να έχουν έστω και ένα πολύ στενό χώρο για να κινηθούν.
Οι πεζοί είναι ριγμένοι όπως πάντα (στην χώρα της δικτατορίας των μηχανοκίνητων αυτό δεν προκαλεί έκπληξη), αλλά ακόμα και έτσι είναι προτιμότερο από το να μην έχουν καθόλου χώρο, πράγμα που είναι ο κανόνας στην Ελλάδα.
Χώρος για αναπηρικά αμαξίδια ούτε για αστείο φυσικά...
-
Αρχιζωο ποδηλατης μες τη μεση της Ακτης Δυμεων στη Πατρα για να 'προστατευει' το πιτσιρικι του που πηγαινε δεξια.. 4 αυτοκινητα να περιμενουν απο πισω ποτε θα δεησει να παει στην ακρη..
-
Για πιο λόγο να αφήσεις το αυτοκίνητο πάνω στον χώρο φορτοεκφόρτωσης, την στιγμή που έτσι και αλλιώς υπάρχει κανονική σειρά παρκαρισμένων πάνω στον δρόμο;
-
Για ποιο λογο να μην το κανει? οεο to be or not to be..
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Για πιο λόγο να αφήσεις το αυτοκίνητο πάνω στον χώρο φορτοεκφόρτωσης, την στιγμή που έτσι και αλλιώς υπάρχει κανονική σειρά παρκαρισμένων πάνω στον δρόμο;Δεν υπαρχει κανονικη σειρα παρκαρισμενων σε κανενα δρομο που υπαρχει τετοιος χωρος στο πεζοδρομιο..Ισως το σκρινσοτ παραπλανει..Αυτη η μπλε BMW που φαινεται αριστερα δεν ειναι παρκαρισμενη
-
Αρα μαλλον ο δρομος ειναι στενος και κανανε μια μαιμουδια για να μπορει να ξεφορτωνει ενα φορτηγακι 5-10 λεπτα χωρις να δημιουργειται ουρα ενος χιλιομετρου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτός που διαμόρφωσε τον χώρο έκανε τον συμβιβασμό ανάμεσα στις πρακτικές ανάγκες της πόλης (να εξυπηρετηθεί η κίνηση των αυτοκινήτων και οι ανάγκες των καταστημάτων για ανεφοδιασμό) και των πεζών να έχουν έστω και ένα πολύ στενό χώρο για να κινηθούν.Οι πεζοί είναι ριγμένοι όπως πάντα (στην χώρα της δικτατορίας των μηχανοκίνητων αυτό δεν προκαλεί έκπληξη), αλλά ακόμα και έτσι είναι προτιμότερο από το να μην έχουν καθόλου χώρο, πράγμα που είναι ο κανόνας στην Ελλάδα.
Αντίστοιχο setup υπαρχει και στο Χαλανδρι - Google maps street view. Το θεμα ειναι οτι αυτα τα ανοιγματα υπαρχουν μονο για ανεφοδιασμο και θα επρεπε να αδειαζουν για τους πεζους τα βραδια, η σημανση σε περισσοτερα απο αυτα το λεει ξεκαθαρα. Το οτι το βραδυ ο δρομος γινεται ενα απεραντο παρκινγκ ειναι αναποφευκτο με την κλασικη ελληνικη νοοτροπια...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ειπα κ εγω
Να παιδια σε τετοιο χωρο ηταν παρκαρισμενο το αυτοκινητο..Μεχρι τις 18:00 ειναι για φορτοεκφορτωση στα καταστηματα και μετα επιτρεπεται το παρκαρισμα (δε ξερω αν εχει χρονικο οριο,παντως εγω για 10 λεπτα το ειχα βαλει )Να πεις οτι δεν το διευκρινιζει...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]