-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Μη λέμε ..κιες Μια χαρα γινεται στο συγκεκριμένο κομμάτι να πας απο το πεζοδρόμιο με το ποδήλατο.Οι πεζοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στην ακρη αλλα έχει αρκετο πλάτος ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.Στο κάτω κάτω καλύτερα και για τον ίδιο τον ποδηλάτη να κόψει ή να σταματήσει για πεζούς απο το μα κινείται μες την κίνηση σε μια μέρα που έχει παρα πολύ σε μια χωρα σαν την Ελλαδα.Εγω προσωπικά την κάνω πολύ συχνά τη διαδρομή και με το ποδήλατο και με αυτοκίνητο.Δε με ενοχλούν οι πεζοί,αλλα ούτε και οι σωστοί ποδηλάτες που φοράνε κράνος και βλεπουν γυρω τους.Κάτι βλήματα ακρανωτα που κάνουν και ζιγκ ζαγκ απο διπλα απο το πεζοδρόμιο μέχρι τη μεσαία,πολλοί εκ των οποίων και με ακουστικά είναι που θέλουν ξυλο.Οπως και κάτι 15χρονα που τρέχουν με το ποδήλατο αναμεσα σε πεζούς και καροτσάκια με μωρα
συμφωνω
οταν μπορω να παω απο το πεζοδρομιο το προτιμω,
αν εχει πεζους απλα κανω υπομονη να κανουν ακρη,δεν κορναρω ουτε εκνευριζομαι αν πανε αργα,αν κανουν ακρη απο μονοι τους καλως,αλλιως περιμενω+1
Κανω την διαδρομη απ σεφ ως καβουρι και πραγματικα δεν χρειαζεται να πατησεις δρομο,εκτος και αν προπονεισαι για το γυρο της γαλλιας.φοραω κρανος,εχω καθρεφτη και διπλα φωτα,αλλα, δεν ρισκαρω να με εμβολισει κανεις που κανει σφηνες η να καθυστερω λεωφορεια.
Το μονο κομματι που εχει πεζους ειναι απο το τροκαντερο ως τη shell.υπομονη,ευγενεια κα προεραιοτητα στους πεζους και καθαρισες.μετα δεν εχει ψυχη. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Να κινούνται ΤΕΡΜΑ δεξιά όμως λέει επίσης.
στη δεξια λωριδα εννοεις,γιατι εχουν καθε δικαιωμα να πιανουν μια ολοκληρη λωριδα,και οσοι θελουν να προσπερασουν να πηγαινουν απο αριστερα.
Οχι δεν εχουν. Και εγω ετσι ελεγα (κανοντας ποδηλατο) και μετα αλλαξα γνωμη. Ως βραδυκινητα οχηματα, πρεπει να καθονται στη δεξια ακρη του δρομου.
Διαλέχτε άρθρο. Έχει μπόλικα.
http://www.piraeuspress.gr/tag/Μ%C ... %91%CE%A3/
Πραγματικα αδυνατω να κατανοησω γιατι δεν μιλαει ο δημος με τη τροχαια, να βγαινουν ενα εως δυο (δεν χρειαζεται παραπανω) πληρωματα και να γραφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ωστε και ο δημος να λυσει καθε οικονομικο προβλημα.
Μια χαρα ειναι οι μονοδρομησεις, δεν μου αρεσει καθολου να υπαρχουν αστικοι δρομοι διπλης κατευθυνσης χωρις διαχωριστικο στη μεση, αυτα ειναι για το επαρχιακο δικτυο. Ποιος λογος υπηρχε να γινεται αυτος ο χαμος σε 3-4 σημεια στην πειραικη καθε σ/κ? **Τωρα κανεις βολτα χωρις να πρεπει να κοιτας αν ερχεται λεωφορειο απο απεναντι και δεν ξεκολλησεις ποτε κλπ
**
Επισης εγω τουλαχιστον απο οπου εχω βρεθει στο εξωτερικο (Ευρωπη), τα κεντρα πολεων τα εχω συνδυασει με μονοδρομους πολλων λωριδων, θεωρω πως αυτο ειναι σωστο. Αλλο που τριπλοπαρκαρουν ηδη, αν και σημερα στην Εθν. Αντιστασεως επαιρναν πινακιδες, μακαρι να μην σταματησουν μετα τις εκλογες..Τελος, εκατσα 20 λεπτα πριν καμια ωρα στο δημοτικο θεατρο και προσπαθουσα να καταλαβω τι μου κανει εντυπωση. Μετα συνειδητοποιησα οτι ηταν η ηρεμια, δεν ειχε κορναρει κανεις οσο ημουν εκει! Οσοι ξερετε απο Πειραια θυμαστε τι γινοταν παλια σε εκεινη τη διασταυρωση Τωρα δεν υπαρχει λογος να κορναρει κανεις, δεν εχεις που να στριψεις παρανομα, κοβεται πιο δυσκολα η κυκλοφορια. Φανταζομαι θα ισχυει το ιδιο και λαμπρακη-γεωργιου, μεραρχιας- ηρωων πολυτεχνειου κλπ
Καταλαβαινεις βεβαια οτι το λεωφορειο στη Πειραικη κολλαγε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μονο επειδη καποιοι παρκαραν παρανομα, ε?
Επισης, ναι καλες οι μονοδρομησεις, αλλα για να δουλευουν σημαινει οτι ολοι πρεπει να σεβονται καποια πραγματα. Τι να κανω τη μονοδρομηση στη Γρηγ. Λαμπρακη οταν εξ'αιτιας αυτης, τωρα ΤΡΙΠΛΟπαρκαρουν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ πλευρες του δρομου, αφηνοντας τελικα 1,5 λωριδα ελευθερη...
Οπως επισης, τι να τη κανω τη μονοδρομηση τη στιγμη που οταν ο δρομος ειναι αδειος και μπορεις να εκμεταλλευτεις την απλα και τις εξτρα λωριδες που δωθηκαν στη μια κατευθυνση, καποιοι βλακες κυκλοφορουν οπου και οπως να' ναι αγνοωντας λωριδες, σωστη θεση στο δρομο κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για που ακριβώς μιλάς; Θα ξέρεις φαντάζομαι πως απαγορεύεται η κίνηση των ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο, ε;
Στην παραλιακή από το ύψος της Αλίμου μέχρι τη Γλυφάδα, τρελή κίνηση και τα ποδήλατα να τρώνε τη δεξιά λωρίδα
Μιλάμε για πεζοδρόμιο άδειο μέχρι εκεί που πάει το μάτι. Η κίνηση στο πεζοδρόμιο technically είναι το ίδιο παράνομη με την κίνηση οχήματος στο δρόμο χωρίς πινακίδες(sic) εδώ στην Αθήνα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα μηχανάκια, ας μη κοροϊδευόμαστε
Αν μιλαμε για ποδηλατες με κουρσες (απο αυτους δηλαδη που γραφουν χιλιομετρα) τοτε δεν μπορεις να πας απο το πεζοδρομιο σε εκεινο το κομματι. Αν μιλαμε για 'χομπιστες' ποδηλατες, τοτε μπορεις αλλα εχει μερικα σημεια οπου υπαρχουν εμποδια.
Οπως και να εχει στον κοκ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ τα ποδηλατα να κινουνται στο πεζοδρομιο και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να κινουνται στο δρομο.
αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι εχουνε δικαιωμα να κινουνται στο πεζοδρομιο εφοσον δεν υπαρχει ποδηλατοδρομος με σημανση η δεν υπαρχει πινακιδα που να απαγορευει την χρηση ποδηλατου στο πεζοδρομιο Αλλα και παλι η κινηση γινεται υπο προυποθεσεις...επισης η κινηση ποδηλατου στο δρομο γινεται κατω απο συγκεκριμενες προυποθεσεις και σιγουρα οχι σε ολους τους δρομους
μεταφερω εδω μερικα σημαντικα αποσπασματικα στοιχεια σχετικα με το ποδηλατο με βαση τον ΚΟΚ
-
'Οι ρυθμιστικές της κυκλοφορίας πινακίδες (Ρ-1 μέχρι Ρ-77)' τοποθετούνται για να πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για τις ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις, προς τις οποίες πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται.
Ρ-7 Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα.
Ρ-11 Απαγορεύεται η είσοδος στα ποδήλατα.
Άρθρο 2 Ορισμοί
Παράγραφος 1. Ποδήλατο: Το όχημα δύο τουλάχιστον τροχών που οδηγείται μόνο με τη μυϊκή δύναμη αυτών που επιβαίνουν.
Ποδηλατόδρομος : Οδός ή τμήμα οδού αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτων.
Φωτιστική επιφάνεια: Προκειμένου για φώτα, η ορατή επιφάνεια από την οποία προέρχεται το φως, προκειμένου δε για αντανακλαστικά στοιχεία, η ορατή επιφάνεια εκ της οποίας αντανακλάται το φως.
Παράγραφος 2. Θεωρούνται ως πεζοί τα πρόσωπα που σπρώχνουν ή σύρουν: α) βρεφικά οχήματα, β) καθίσματα ασθενών ή ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, γ) οποιοδήποτε μικρό όχημα χωρίς κινητήρα, δ) ποδήλατο. Επίσης τα πρόσωπα που κινούνται σε τροχήλατα καθίσματα με ταχύτητα πεζού ή με τροχοπέδιλα (πατίνια).Άρθρο 4 Σήμανση οδών με πινακίδες
Παράγραφος 1. Οι για τη σήμανση των οδών τοποθετούμενες πινακίδες είναι κατά κατηγορίες οι εξής: α) Αναγγελίας κινδύνου (Κ)
Κ-17 Κίνδυνος λόγω συχνής εισόδου ή διάβασης ποδηλατιστών.
Παράγραφος 3. 'Οι ρυθμιστικές της κυκλοφορίας πινακίδες (Ρ-1 μέχρι Ρ-77)' τοποθετούνται για να πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για τις ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις, προς τις οποίες πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται. Η σημασία των πινακίδων αυτών είναι:
Ρ-11 Απαγορεύεται η είσοδος στα ποδήλατα.
Ρ-15 Απαγορεύεται η είσοδος σε πεζούς.
Ρ-54 Οδός υποχρεωτικής διέλευσης ποδηλάτων (απαγορευμένης της διέλευσης άλλων οχημάτων).
Παράγραφος 6. Οι οδηγοί και οι επιβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο υποχρεούνται να φορούν προστατευτικό κράνος, του οποίου τα χαρακτηριστικά, οι προδιαγραφές, ως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής καθορίζονται με απόφαση του ήπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση αυτή.
(σ.σ. Δεν αφορά Ποδήλατα… …)
Παράγραφος 3. Ο οδηγός μηχανοκίνητου οχήματος και μοτοποδηλάτου επιβάλλεται να έχει, κατά τις σχετικές διατάξεις, αναγκαίες γνώσεις και επιδεξιότητα για να οδηγεί. Τις αυτές αναγκαίες γνώσεις πρέπει να έχει και ο εκπαιδευόμενος οδηγός, όταν οδηγεί.
(σ.σ. Δεν αφορά Ποδήλατα… …)
Παράγραφος 2. Ο οδηγός, μπλαμπλα μπλα οι δε οδηγοί μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και οι οδηγοί ζώων, υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει, και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος.
Παράγραφος 3. Το προσπέρασμα (σ.σ. ..από δεξιά) επιτρεπεται υπο προυποθεσεις … …εκτός αν: δδ) το όχημα το οποίο προσπερνάτε είναι ποδήλατο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα χωρίς καλάθι.
Παράγραφος 1. Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωήλατων οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Παράγραφος 2. Αν είναι αδύνατη η χρησιμοποίηση των πεζοδρομίων ή των ερεισμάτων, που προορίζονται για τους πεζούς, ή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ή ερείσματα, οι πεζοί μπορούν να βαδίζουν στο οδόστρωμα, κατά τρόπον ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Αν το οδόστρωμα διαθέτει λωρίδα για ποδήλατα ή μοτοποδήλατα, μπορούν να βαδίζουν σ' αυτήν, αν το επιτρέπει η πυκνότητα της κυκλοφορίας και δεν παρεμποδίζουν την κίνηση των μοτοποδηλάτων ή ποδηλάτων. Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να υπερπηδούν εμπόδια π.χ. δοκούς, αλυσίδες, νησίδες, στηθαία, κιγκλιδώματα, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρμόδιες αρχές για ειδικούς λόγους. Η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων σημαίνει απαγόρευση εισόδου του πεζού στην αποκλεισμένη επιφάνεια της οδού.
Παράγραφος 1. Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγορεύεται: α) Να ρυμουλκούνται από άλλο όχημα. β) Να ρυμουλκούν ή ωθούν διάφορα αντικείμενα. γ) Να μεταφέρουν αντικείμενα, τα οποία εμποδίζουν την οδήγηση του οχήματός τους ή εκθέτουν σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες της οδού. δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα. ε) Να σύρουν μαζί τους ζώα δεμένα με λουρί. στ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. Από τη διάταξη αυτήν εξαιρούνται ακουστικά και κεφαλόφωνα ανοικτής ακρόασης φορητών συσκευών ραδιοεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία σε μικρή απόσταση μεταξύ των οδηγών ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών ή μεταξύ των οδηγών των οχημάτων αυτών και σταθμών βάσης ή άλλων κινητών σταθμών ραδιοδικτύων, καθώς επίσης και μεταξύ των οδηγών εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών και των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων κατά τις φάσεις της εκπαίδευσης ή της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών. ζ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
Παράγραφος 2. Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων υποχρεούνται, όταν οδηγούν, να κρατούν το τιμόνι και με τα δύο τους χέρια, εκτός αν δίνουν σήμα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.
Παράγραφος 3. Οι οδηγοί ποδηλάτων υποχρεούνται να κατεβαίνουν από αυτά και να τα οδηγούν βαδίζοντας, όταν δημιουργείται εμπόδιο ή κίνδυνος για την κυκλοφορία των πεζών.
12.Παράγραφος 1. Τα ποδήλατα επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με ένα λευκό ή κίτρινο φως μπροστά και ένα ερυθρό φως και αντανακλαστικό στοιχείο πίσω, ως και με έναν τουλάχιστον αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά. Ομοίως αντανακλαστικό στοιχείο κίτρινου χρώματος επιβάλλεται να τοποθετείται σε κάθε ποδομοχλό. Εξαιρούνται της υποχρέωσης να φέρουν τα ως άνω φώτα, εφόσον δεν κυκλοφορούν τη νύκτα, τα ποδήλατα των οποίων η διάμετρος τροχού δεν υπερβαίνει τα 500 χιλιοστά, τα αγωνιστικά και τα ορειβατικά ποδήλατα.
Παράγραφος 6. Τα ποδήλατα, εκτός από τα χρησιμοποιούμενα σε αθλητικούς αγώνες, επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με ένα κουδούνι.
υπαρχουν και αλλοι παραγραφοι και αρθρα σχετικα με το ποδηλατα....
καποια σχολια...
'Μήπως μπορέι κάποιος να μου πέι τι έιναι αυτά τα 'βατα ερείσματα';
Κάποιος μου ειπε ότι έρεισμα έιναι το πεζοδρόμιο!!!
Αυτή η φράση είναι από μελέτη του ΠΑνεπιστημιου Πειραιώς γαι εργονομια των χωρων κατοικίας και εργασίας ΑΜΕΑ.
'Ως πεζοδρόμια ορίζονται τα υπερυψωμένα ή μη ερείσματα αστικής οδού'Να και από το έγγραφο πού παραθέτω το λίνκ παρακάτω..
' Πεζοδρόμια ορίζονται τα υπερυψωμένα ή μη ερείσματα αστικής οδού,
που προορίζονται για την συνεχή, ασφαλή και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των
πεζών και των εμποδιζόμενων ατόμων.'Μήπως τελικά το άρθρο 16 λέει ότι επιτρέπεται να περνάμε από τα πεσοδρόμια αν δέν ενοχλούμε ( πού ποιός θα το κρίνει αυτό...;)'
'Δες τώρα τους ορισμούς του άρθρου 2:
.............
Έρεισμα: H πέραν τoυ oδoστρώματoς ακραία λωρίδα της oδoύ.
.................
Πεζoδρόμιo: To υπερυψωμένo ή άλλως διαχωριζόμενo τμήμα της oδoύ πoυ πρooρίζεται για πεζoύς.
Πεζόδρoμoς: Oδός η oπoία χρησιμoπoιείται απoκλειστικά από τoυς πεζoύς και για είσoδo - έξoδo oχημάτων πρoς και από ιδιωτικoύς χώρoυς στάθμευσης, παρoδίων ιδιoκτησιών ως και για oχήματα εφoδιασμoύ ή έκτακτης ανάγκης.Δηλαδή, σύμφωνα με τους ορισμούς του ΚΟΚ, είναι δυο διαφορετικές έννοιες'
http://www.yme.gr/imagebank/categories/agogi/1-118.pdf
χρησιμο για ολους μας -
-
-
τον κωδικα (ΚΟΚ) τον εχεις διαβασει και τον ξερεις???
αν ναι οκ τοτε δεν χρειαζεται να διαβασεις τα παραπανω -
Εγω που τον εχω διαβασει και το ξερω γιατι κανω και ποδηλατο, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ποδηλατα απαγορευεται να κινουνται στο πεζοδρομιο και οτι υποχρεουνται να κινουνται κοντα στο δεξιο ακρο του οδοστρωματος (= αυτο που ειπα παραπανω, οτι δεν μπορουν να σουλατσαρουν στη μεση της δεξιας λωριδας, πραγμα που υποστηριζα παλια). Και βεβαια δεν παιζει να διαβασω ολα αυτα που εγραψες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω που τον εχω διαβασει και το ξερω γιατι κανω και ποδηλατο, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ποδηλατα απαγορευεται να κινουνται στο πεζοδρομιο και οτι υποχρεουνται να κινουνται κοντα στο δεξιο ακρο του οδοστρωματος (= αυτο που ειπα παραπανω, οτι δεν μπορουν να σουλατσαρουν στη μεση της δεξιας λωριδας, πραγμα που υποστηριζα παλια). Και βεβαια δεν παιζει να διαβασω ολα αυτα που εγραψες.και ομως ο κοκ λεει οτι σε οδους ταχεις κυκλοφοριας απαγορευεται η κινηση τους στο οδοστρωμα
επισης ειναι διφορουμενο τι οριζεται ως ερισμα κινησης...αλλου οριζεται ως το κενο μεταξυ δεξιας λωριδας και πεζοδρομιου αν υφισταται...αλλοι το οριζουν ως πεζοδρομιο με η χωρις υψομετρικη διαφορα απο το δρομο
και καλα θα κανεις να μην τα διαβασεις αφου εισαι σιγουρος οτι τα ξερεις ολα και δεν σου διαφευγει τιποτα...εγω τα παρεθεσα σε περιπτωση που καποιος θελει να ανανεωσει τις γνωσεις του
-
Ακομα και καποιος που δεν εχει διαβασει τον ΚΟΚ δε νομιζω να κατσει επειδη εβαλες ενα σεντονι εσυ, να ριξει μια ματια.
Γι'αυτο εβαλα και τη φωτογραφια.ΟΚ σε οδους ταχειας κυκλοφοριας το γνωριζουμε, ημαρτον να βγεις στην Εγνατια με το ποδηλατο.
Οκ για τα πεζοδρομια κομπλε.Οσο για τα υπολοιπα, δε μπορεις να κυκλοφορεις με το ποδηλατο, παντα by the book... εκτος και αν δε σε νοιαζει αν θα τη βγαλεις στον καναπε ή στα επειγοντα το βραδυ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω που τον εχω διαβασει και το ξερω γιατι κανω και ποδηλατο, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ποδηλατα απαγορευεται να κινουνται στο πεζοδρομιο και οτι υποχρεουνται να κινουνται κοντα στο δεξιο ακρο του οδοστρωματος (= αυτο που ειπα παραπανω, οτι δεν μπορουν να σουλατσαρουν στη μεση της δεξιας λωριδας, πραγμα που υποστηριζα παλια). Και βεβαια δεν παιζει να διαβασω ολα αυτα που εγραψες.αν με το ποδηλατο παω τερμα δεξια στη δεξια λωριδα,ποιος ακριβως θα χωρεσει να μπει να κινηθει παραλληλα μου?
αλλο ποδηλατο?
μηχανακι?
αυτοκινητο?
κτελ?
τανκ?
απο ποτε μπορουν να κινουνται παραλληλα 2 οχηματα στην ιδια λωριδα? -
Τέρμα δεξιά δεν πηγαίνεις για να μη χωράει κανένας (μ@λάκας) και κινείται δίπλα σου.
Κάθεσαι όμως δεξιά για να σε προσπερνάνε εύκολα.
-
Το να είσαι τέρμα δεξιά κολλημένος ανοίγει την πόρτα σε κάθε ριψοκίνδυνο οδηγό να δοκιμάσει να περάσει, εξάλλου, αν δε τα καταφέρει, δεν θα πονέσει ο δικός του ο κ@λος....
No but no thanks -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Διαλέχτε άρθρο. Έχει μπόλικα.http://www.piraeuspress.gr/tag/Μ%C ... %91%CE%A3/
Η σημανση στο οδοστρωμα θελει πολυ βελτιωση παντως..Επισης καλες οι μονοδρομησεις κτλ, αλλα καπου πρεπει να μπουν και τα παρκαρισμενα, κι αυτο ειναι τεραστιο προβλημα στον Πειραια που θα επρεπε η λυση του να δρομολογηθει μαζι με τις μονοδρομησεις.
Επισης ο Πειραιας μπορει να χρησιμοποιηθει και ως case study για το πως οι ελληνες οδηγοι δεν δινουν καμια σημασια στη σημανση οταν οδηγουν...απλα πανε οπως ξερουν!
-
Στο απο πανω: στους δρομους που εγιναν μονοδρομησεις, απαγορευοταν απο πριν το παρκαρισμα. Δεν ειναι καινουριο. Οποτε...
Στα αλλα για το ποδηλατο: σαφως και συμφωνω οτι αμα καθεσαι δεξια στη δεξια λωριδα, θα σε στριμωξουν. Εγω ειπα τι ισχυει, οχι αν ειναι σωστο.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σήμερα που είχε έτσι κι αλλιώς χαοτική κίνηση, οι ποδηλάτες (σκόρπιοι, όχι κάτι οργανωμένο) είχαν κάνει τη δεξιά λωρίδα της παραλιακής άχρηστη αφού κάθε 500 μέτρα έβρισκες κάποιον να πηγαίνει με 30 χλμ. Τα αυτοκίνητα της δεξιάς έμπαιναν αναγκαστικά συνέχεια στη μεσαία για να τους περάσουν δυσχαιρένοντας την κίνηση. Το τραγικότερο της υπόθεσης: κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραλιακής υπάρχει πεζοδρόμιο (πεζός ούτε για δείγμα) στο οποίο θα μπορούσαν να κινούνται τα ποδήλατα αλλά όχι, θέλουνε να πατάνε άσφαλτο τα παλικάριαΤουλάχιστον πόσταρες στο σωστό θέμα.
Ρε πού καταντήσαμε...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σήμερα που είχε έτσι κι αλλιώς χαοτική κίνηση, οι ποδηλάτες (σκόρπιοι, όχι κάτι οργανωμένο) είχαν κάνει τη δεξιά λωρίδα της παραλιακής άχρηστη αφού κάθε 500 μέτρα έβρισκες κάποιον να πηγαίνει με 30 χλμ. Τα αυτοκίνητα της δεξιάς έμπαιναν αναγκαστικά συνέχεια στη μεσαία για να τους περάσουν δυσχαιρένοντας την κίνηση. Το τραγικότερο της υπόθεσης: κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραλιακής υπάρχει πεζοδρόμιο (πεζός ούτε για δείγμα) στο οποίο θα μπορούσαν να κινούνται τα ποδήλατα αλλά όχι, θέλουνε να πατάνε άσφαλτο τα παλικάρια
Τουλάχιστον πόσταρες στο σωστό θέμα.
Ρε πού καταντήσαμε...
Καλά κι εγώ έχω ποδήλατο και εδώ και κανένα μήνα πάω τα ΣΚ στον Υμηττό να κάνω τη βόλτα μου αλλά δε θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό σε μια μέρα με πίτα κίνηση στον πιο πνιγμένο δρόμο της Αθήνας να αποκλείσω μια λωρίδα πηγαίνοντας με 20 χιλιόμετρα. Γι αυτό και το έβαλα στα ζώα. Μπορεί αυτοί να μην είναι ζώα και εγώ να πάσχω από υπερβολική ευθιξία, δεν ξέρω
Καλά αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου είναι οι τύποι που βγαίνουν με ποδήλατο στον Κηφισό πάνω κι από την Αττική οδό, και τους περνάνε αμάξια με 80 χιλιόμετρα διαφορά ταχύτητας στα 2 μέτρα απόσταση. Τι μυαλά κουβαλάει ο κόσμος
-
Δε νομίζω ότι η ευθιξία είναι η σωστή λέξη. Επειδή μένω στη Βουλιαγμένη, σε πληροφορώ (αν και μάλλον το έζησες) ότι είχε πήξει το σύμπαν από τα αυτοκίνητα και τον κόσμο που μαζεύτηκε εδώ στα νότια. Κάποιοι έφτασαν μέχρι τη λίμνη της Βουλιαγμένης, είδαν την άπειρη κίνηση μέχρι το Γιαμπανάκι κι έκαναν αναστροφή για πίσω.
Σε όλο αυτό το σκηνικό πηξίματος, οι αυτοκινητιστές πρέπει να κατηγορήσουν τον εαυτό τους για το χάος που προκάλεσαν. Το να θέλουν να ρίξουν το βάρος σε όσους πήραν το ποδηλατάκι τους και ούτε μποτιλιάρισαν τους υπόλοιπους σε κάποιο φανάρι ούτε έκαναν μία ώρα να βρουν θέση για παρκάρισμα (η προσέγγιση στο Βαφλόσπιτο στη Βουλιαγμένη και τα γύρω στενά ήταν αδιανόητη) είναι πολύ λάθος προσέγγιση κι ενδεικτική της έλλειψης παιδείας που έχουμε σε τέτοια θέματα.
Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό να βγει ένας ποδηλάτης και να γράψει ότι ΟΛΗ η Αθήνα ήθελε να πάρει το αμάξι της και να πήξει όλη την παραλιακή και να σφαχτεί για μισή θέση στάθμευσης στα Ν. Προάστια και κατέστρεψε και τη δική της ημέρα, αλλά και όλων των υπολοίπων. -
Δε νομίζω ότι η ευθιξία είναι η σωστή λέξη. Επειδή μένω στη Βουλιαγμένη, σε πληροφορώ (αν και μάλλον το έζησες) ότι είχε πήξει το σύμπαν από τα αυτοκίνητα και τον κόσμο που μαζεύτηκε εδώ στα νότια. Κάποιοι έφτασαν μέχρι τη λίμνη της Βουλιαγμένης, είδαν την άπειρη κίνηση μέχρι το Γιαμπανάκι κι έκαναν αναστροφή για πίσω.
Σε όλο αυτό το σκηνικό πηξίματος, οι αυτοκινητιστές πρέπει να κατηγορήσουν τον εαυτό τους για το χάος που προκάλεσαν. Το να θέλουν να ρίξουν το βάρος σε όσους πήραν το ποδηλατάκι τους και ούτε μποτιλιάρισαν τους υπόλοιπους σε κάποιο φανάρι ούτε έκαναν μία ώρα να βρουν θέση για παρκάρισμα (η προσέγγιση στο Βαφλόσπιτο στη Βουλιαγμένη και τα γύρω στενά ήταν αδιανόητη) είναι πολύ λάθος προσέγγιση κι ενδεικτική της έλλειψης παιδείας που έχουμε σε τέτοια θέματα.
Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό να βγει ένας ποδηλάτης και να γράψει ότι ΟΛΗ η Αθήνα ήθελε να πάρει το αμάξι της και να πήξει όλη την παραλιακή και να σφαχτεί για μισή θέση στάθμευσης στα Ν. Προάστια και κατέστρεψε και τη δική της ημέρα, αλλά και όλων των υπολοίπων.Καλά μέσα σε όλα αυτά λίγη λογική χρειάζεται.
Είναι ένας ποδηλάτης σε όχημα που μπορεί να κινηθεί με 20 χλμ/ώρα και πιάνει μία λωρίδα. Αναγκάζει μια ολόκληρη σειρά να αλλάξει λωρίδα, που στο χρόνο που χρειάζεται ο ποδηλάτης για να διανύσει την παραλιακή μπορεί να είναι και πάνω από 1000 ή και 10.000 αμάξια που μεταφέρουν 4-5 άτομα το καθένα (τουλάχιστον εγώ τόσα είχα) και θα μπορούσαν δυνητικά να είχαν χρησιμοποιήσει τη λωρίδα για να πηγαίνουν με 80 χλμ/ώραΔε λέω ότι έχεις άδικο - μακάρι να είχαμε όλοι ποδήλατα για να μετακινηθούμε. Μέσα κι εγώ, γαμώ θα ήταν.
Αντίστοιχα όμως σκεψου να είχαν όλοι ποδήλατα, να πήγαιναν με 20 χλμ στις 3 λωρίδες και να ερχόταν ένα αυτοκίνητο που να απαιτούσε να μετακινηθούν ΟΛΟΙ οι ποδηλάτες από την αριστερή λωρίδα προς τη μεσαία και τη δεξιά για να τους περάσει. Θα λέγανε κοίτα ένας μ@λ@κ@ς, σωστά;
Ε ακριβώς το αντίστοιχο κάνει ο ποδηλάτης που βγαίνει σε κεντρικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και πάει με 20
Και ξαναλέω: κάνω ποδήλατο τακτικά Αλλά είμαι και φαν της κοινής λογικής ταυτόχρονα.
-
kapami
Αστο, οι 'hardcore' ποδηλατες εχουν παρει διαζυγιο απο τη κοινη λογικη. Αλλα αυτοι ειναι hardcore, που πας εσυ ο ερασιτεχνης να τους κανεις μαθημα...
Θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό να βγει ένας ποδηλάτης και να γράψει ότι ΟΛΗ η Αθήνα ήθελε να πάρει το αμάξι της και να πήξει όλη την παραλιακή και να σφαχτεί για μισή θέση στάθμευσης στα Ν. Προάστια και κατέστρεψε και τη δική της ημέρα, αλλά και όλων των υπολοίπων.Οταν αναγκαζεις μια εκ των τριων λωριδων κεντρικοτατου δρομου (και οχι καποιου τυχαιου κεντρικου δρομου, οπως εξηγω παρακατω) να κινειται με 20χαω, ΘΑ δημιουργησεις προβλημα. Αν αμφισβητεις αυτο, τοτε εχεις μαλωσει με τη λογικη. Αυτο βεβαια φαινεται και απο το τελευταιο που γραφεις και εσενα σου φαινεται λογικο. Και ο λογος ειναι απλος. Δεν ξερω αν στο εχουν πει, αλλα οι ασφαλτοστρωμενοι δρομοι 3 λωριδων κατασκευαζονται ΚΥΡΙΩΣ για να εξυπηρετουν τα μηχανοκινητα οχηματα. Οχι για να εξυπηρετουν τα ποδηλατα. Ειδικα οταν μιλαμε για κεντρικοτατο δρομο που εξυπηρετει αμετρητους δημους και τη μεταβαση απο τον εναν στον αλλο. Τι θα επρεπε να κανω εγω που ηθελα να παω απο Πειραια στη Σαρωνιδα? Τι θα επρεπε να κανει ο οποιοσδηποτε που ηθελε να παει απο μια νοτια περιοχη στην αλλη? Να παρουν μμμ για να μπορεις εσυ να κανεις ποδηλαταδα?
Δεν πηραν ολοι τα αυτοκινητα για να κατεβουν απο τη Γλυφαδα στη Βουλα...Που και το τελευταιο να εκαναν, για πες μου τι θα επρεπε να σου απαντησει ενας πατερας που πηρε τα δυο του παιδια για να πανε βολτα στη παραλια, οταν θα του ελεγες να τα βαλει σε ενα ποδηλατο και να πανε ποδηλατωντας τη παραλιακη...Ή οποιοσδηποτε ανω των 40-45 που δεν εχει καμμια σχεση με τη γυμναστικη? Να παει με ποδηλατο? Ή να μην παρει το οχημα του, που εχει πληρωσει, που πληρωνει τελη κυκλοφοριας, και να μη μπει στο κεντρικοτατο δρομο που εχει φτιαχτει ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ με τα λεφτα ΜΑΣ, επειδη εσυ θες να κανεις ποδηλατο σε τετοιους δρομους?
Οπως με ολα τα καλα πραγματα στην Ελλαδα, παιρνουμε κατι καλο (ποδηλασια+γυμναστικη που προσφερει) και του γαμαμε τη μανα, μπερδευοντας τη βουρτσα με τη πουτσα.
-
κι αυτος με το ποδηλατο απο που να παει?
απο τις 3 ποδηλατολωριδες που εχει συνολικα η αττικη? -
Οχι, το ειπα και πιο πανω: αυτοι που κανουν ποδηλατο με 'κουρσες' και γραφουν χιλιομετρα κινουμενοι με 'καλη' ταχυτητα, προφανως και δεν μπορουν να πηγαινουν απο το πεζοδρομιο. Ομως, σπανιως τους εχω δει να ενοχλουν πραγματικα και να δημιουργουν προβλημα.
Αυτοι που αναφερονται πιο πανω ομως, ειμαι σιγουρος οτι ΔΕΝ ηταν τετοιοι, αλλα ποδηλατες-χομπιστες με ποδηλατα οτι να'ναι. Αυτοι, μπορουν να κινουνται - και ειδικα στο συγκεκριμενο - πεζοδρομιο.
Θες να σου πω τι κανω εγω εκει? Οταν δεν εχει κινηση και δεν δημιουργω προβλημα σε κανεναν, παω στο δρομο στη δεξια λωριδα, λιγο προς τα δεξια (για να δωσω χωρο σε κανα μηχανακι, αλλα οχι αρκετα ωστε να περνανε αυτοκινητα εντος της λωριδας και να με στριμωχνουν). Οταν εχει κινηση/αρκετο ογκο οχηματων ωστε να χρειαζονται και τις τρεις λωριδες για να κινηθουν αξιοπρεπως, τοτε δεν κατεβαινω στο δρομο γιατι καταλαβαινω οτι δεν γινεται εγω με το ποδηλατο μου (και ακομα χειροτερα οταν ειναι πολλοι σκορπιοι) να καταργουμε ουσιαστικα τη μια απο τις τρεις λωριδες.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]