-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο Ελληνικό, σε σημείο με άπειρο χώρο για νόμιμο παρκάρισμα:Μάλλον προστατεύει το θαμνάκι από τα καμικάζι παιδικά καροτσάκια.
-
Αυτό που μου συνέβη σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Βρίσκομαι σταματημένος σε ένα φανάρι επι της Βασ. Ολγας μετά απο βόλτα στην παιδική χαρά με τα πιτσιρίκια.
Βλέπω ένα χοντρό καραγκιοζάκι με ένα Laguna χιλιοχτυπημένο(πινακίδες τρικάλων αν έχει σημασία) να προσπαθεί να περάσει ανάμεσα απο μένα και τα παρκαρισμένα που υπάρχουν στην στην λεοφωριολωρίδα(Πρωτομαγιά γαρ).
Λέω τι βλάκας θεε μου, έχει το κάρο, τι τον ενδιαφέρει στο κάτω κάτω, και με περνάει ξυστά απο το καθρέφτη.
Λέω στον εαυτό μου βγόλτα βγήκες άστο να ζώο να φύγει, και το κάνω.
ΠΟΛΥ παρακάτω τον πετυχαίνω σχεδόν δίπλα μου σε άλλο φανάρι(μπροστά στα δικαστήρια). Ακριβώς πίσω του ακριβώς δίπλα μου έρχεται ένα καγκούρι με mx5 κάμπριο και τσίτα την μουσικούλα(είδαν ήλιο βγήκαν τα φίδια όξω).
Ακούω την σύζυγο να τον σιχτιρίζει και να του ρίχνει κατάρες περί βροχής και χαλαζιού
Εκείνο που έμαθα εκ των υστέρων μιας και σαν σωστός οδηγός που είμαι κοιτάω μπροστά, είναι ότι ο κάγκουρας κοίταζε επίμονα την σύζυγό μου(ρε αλήτη δεν ντρέπεσαι λίγο...) με αποτέλεσμα να γίνει πράσινο, να ξεκινήσει χωρίς να κοιτάξει μπροστά(αφού κοίταζε αλλού το ζώον). και να πέσει θριαμβευτικά πάνω στον μπροστινό κάρο.
Δεν πρόλαβα το κέρατό μου να δω την φάτσα του τύπου με το mx5.
God does exist... -
Το δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι πως όποια μαλακία και να κάνεις για να βγεις μπροστά, έτσι όπως είναι τα φανάρια κι η κίνηση, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα σε χρόνο. Στην Όλγας μαζί, στα δικαστήρια πάλι μαζί.
-
Σήμερα που είχε έτσι κι αλλιώς χαοτική κίνηση, οι ποδηλάτες (σκόρπιοι, όχι κάτι οργανωμένο) είχαν κάνει τη δεξιά λωρίδα της παραλιακής άχρηστη αφού κάθε 500 μέτρα έβρισκες κάποιον να πηγαίνει με 30 χλμ. Τα αυτοκίνητα της δεξιάς έμπαιναν αναγκαστικά συνέχεια στη μεσαία για να τους περάσουν δυσχαιρένοντας την κίνηση. Το τραγικότερο της υπόθεσης: κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραλιακής υπάρχει πεζοδρόμιο (πεζός ούτε για δείγμα) στο οποίο θα μπορούσαν να κινούνται τα ποδήλατα αλλά όχι, θέλουνε να πατάνε άσφαλτο τα παλικάρια
-
Για που ακριβώς μιλάς; Θα ξέρεις φαντάζομαι πως απαγορεύεται η κίνηση των ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο, ε;
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Για που ακριβώς μιλάς; Θα ξέρεις φαντάζομαι πως απαγορεύεται η κίνηση των ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο, ε;Στην παραλιακή από το ύψος της Αλίμου μέχρι τη Γλυφάδα, τρελή κίνηση και τα ποδήλατα να τρώνε τη δεξιά λωρίδα
Μιλάμε για πεζοδρόμιο άδειο μέχρι εκεί που πάει το μάτι. Η κίνηση στο πεζοδρόμιο technically είναι το ίδιο παράνομη με την κίνηση οχήματος στο δρόμο χωρίς πινακίδες(sic) εδώ στην Αθήνα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα μηχανάκια, ας μη κοροϊδευόμαστε
-
Γεμάτη η παραλιακή από ακράνωτους 2κυκλιστές
-
Δεν έχω άποψη για τα της Αττικής, αλλά προσωπικά μου φαίνεται παράταιρο όταν σε μια αργία, με ωραίο (υποθέτω) καιρό και δίπλα στην παραλία, οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την παρουσία ποδηλατών και γιατί τους 'τρώνε' λίγη από τη λωρίδα κάθε μισό χιλιόμετρο. Θεωρητικά το αντίστροφο θα έπρεπε να συμβαίνει.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σήμερα που είχε έτσι κι αλλιώς χαοτική κίνηση, οι ποδηλάτες (σκόρπιοι, όχι κάτι οργανωμένο) είχαν κάνει τη δεξιά λωρίδα της παραλιακής άχρηστη αφού κάθε 500 μέτρα έβρισκες κάποιον να πηγαίνει με 30 χλμ. Τα αυτοκίνητα της δεξιάς έμπαιναν αναγκαστικά συνέχεια στη μεσαία για να τους περάσουν δυσχαιρένοντας την κίνηση. Το τραγικότερο της υπόθεσης: κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραλιακής υπάρχει πεζοδρόμιο (πεζός ούτε για δείγμα) στο οποίο θα μπορούσαν να κινούνται τα ποδήλατα αλλά όχι, θέλουνε να πατάνε άσφαλτο τα παλικάριαόχι φίλε μου δεν μπορούν να κινηθούν στο πεζοδρόμιο μια φορά το προσπάθησα και δεν έγινε,πεζή που δεν κάναν στην άκρη πεζοδρόμιο που πρέπει να ανέβεις κάθε 10 μέτρα, φρεάτια που λείπουν δέντρα πάνω στο πεζοδρόμιο. πινακίδες πάνω στο πεζοδρόμιο ένα κομμάτι ποιο κάτω που έχει πεζόδρομους είναι αρκετά κάτω
έχεις 3 λωρίδες θυσίασε την μια και βολέψου με της δυο αν και η ποιο πολύ από εμάς καθόμαστε στην άκρη και περνάνε τα αυτοκίνητα -
Μη λέμε ..κιες Μια χαρα γινεται στο συγκεκριμένο κομμάτι να πας απο το πεζοδρόμιο με το ποδήλατο.Οι πεζοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στην ακρη αλλα έχει αρκετο πλάτος ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.Στο κάτω κάτω καλύτερα και για τον ίδιο τον ποδηλάτη να κόψει ή να σταματήσει για πεζούς απο το μα κινείται μες την κίνηση σε μια μέρα που έχει παρα πολύ σε μια χωρα σαν την Ελλαδα.Εγω προσωπικά την κάνω πολύ συχνά τη διαδρομή και με το ποδήλατο και με αυτοκίνητο.Δε με ενοχλούν οι πεζοί,αλλα ούτε και οι σωστοί ποδηλάτες που φοράνε κράνος και βλεπουν γυρω τους.Κάτι βλήματα ακρανωτα που κάνουν και ζιγκ ζαγκ απο διπλα απο το πεζοδρόμιο μέχρι τη μεσαία,πολλοί εκ των οποίων και με ακουστικά είναι που θέλουν ξυλο.Οπως και κάτι 15χρονα που τρέχουν με το ποδήλατο αναμεσα σε πεζούς και καροτσάκια με μωρα
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Μη λέμε ..κιες Μια χαρα γινεται στο συγκεκριμένο κομμάτι να πας απο το πεζοδρόμιο με το ποδήλατο.Οι πεζοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στην ακρη αλλα έχει αρκετο πλάτος ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.Στο κάτω κάτω καλύτερα και για τον ίδιο τον ποδηλάτη να κόψει ή να σταματήσει για πεζούς απο το μα κινείται μες την κίνηση σε μια μέρα που έχει παρα πολύ σε μια χωρα σαν την Ελλαδα.Εγω προσωπικά την κάνω πολύ συχνά τη διαδρομή και με το ποδήλατο και με αυτοκίνητο.Δε με ενοχλούν οι πεζοί,αλλα ούτε και οι σωστοί ποδηλάτες που φοράνε κράνος και βλεπουν γυρω τους.Κάτι βλήματα ακρανωτα που κάνουν και ζιγκ ζαγκ απο διπλα απο το πεζοδρόμιο μέχρι τη μεσαία,πολλοί εκ των οποίων και με ακουστικά είναι που θέλουν ξυλο.Οπως και κάτι 15χρονα που τρέχουν με το ποδήλατο αναμεσα σε πεζούς και καροτσάκια με μωρασυμφωνω
οταν μπορω να παω απο το πεζοδρομιο το προτιμω,
αν εχει πεζους απλα κανω υπομονη να κανουν ακρη,δεν κορναρω ουτε εκνευριζομαι αν πανε αργα,αν κανουν ακρη απο μονοι τους καλως,αλλιως περιμενω -
οκ θα το πω αλλιώς η κούρσα δεν μπαίνει πεζοδρόμιο με τα υπόλοιπα συμφωνώ (κούρσα είδος ποδηλάτου αγωνιστικό )
-
Σημερα εκανα την διαδρομη αυτη (Π.Φαληρο -Γλυφαδα),ισως ημουν ο μονος που πηγαινα απ την ασφαλτο , ολοι πεζοδρομιο. Προσωπικα φοραω παντα κρανος, παω τοσο δεξια που θεωρω οτι δεν ενοχλω καθολου τα Ι.Χ. Καπου στο ιντερνετ (zougla νομιζω) κυκλοφορει η ιστορια νεαρου ποδηλατη που στο υψος του Ελληνικου επεσε σε ακαλυπτο φρεαττιο στο πεζοδρομιο ,βαθους >1m, κοντεψε να σκοτωθει, δεν ξερω κ εγω ποσα ραμματα στο κεφαλι εκανε..
Στην επιστροφη σημερα ειχε τρελη κινηση προς Πειραια, καβαλησα πεζοδρομιο, εκει στο υψος του παλιου αεροδρομιου οντως εχει κανα 2 επικινδυνα σημεια.. -
Πρέπει να λες γι αυτόν που έπεσε στο φρεάτιο που έκλεψαν το καπάκι.
-
Νομιζω ναι
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Για που ακριβώς μιλάς; Θα ξέρεις φαντάζομαι πως απαγορεύεται η κίνηση των ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο, ε;
Στην παραλιακή από το ύψος της Αλίμου μέχρι τη Γλυφάδα, τρελή κίνηση και τα ποδήλατα να τρώνε τη δεξιά λωρίδα
Μιλάμε για πεζοδρόμιο άδειο μέχρι εκεί που πάει το μάτι. Η κίνηση στο πεζοδρόμιο technically είναι το ίδιο παράνομη με την κίνηση οχήματος στο δρόμο χωρίς πινακίδες(sic) εδώ στην Αθήνα τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα μηχανάκια, ας μη κοροϊδευόμαστε
Αν μιλαμε για ποδηλατες με κουρσες (απο αυτους δηλαδη που γραφουν χιλιομετρα) τοτε δεν μπορεις να πας απο το πεζοδρομιο σε εκεινο το κομματι. Αν μιλαμε για 'χομπιστες' ποδηλατες, τοτε μπορεις αλλα εχει μερικα σημεια οπου υπαρχουν εμποδια.
Οπως και να εχει στον κοκ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ τα ποδηλατα να κινουνται στο πεζοδρομιο και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να κινουνται στο δρομο.
-
Να κινούνται ΤΕΡΜΑ δεξιά όμως λέει επίσης.
-
Διαλέχτε άρθρο. Έχει μπόλικα.
http://www.piraeuspress.gr/tag/Μ%C ... %91%CE%A3/
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Να κινούνται ΤΕΡΜΑ δεξιά όμως λέει επίσης.στη δεξια λωριδα εννοεις,γιατι εχουν καθε δικαιωμα να πιανουν μια ολοκληρη λωριδα,και οσοι θελουν να προσπερασουν να πηγαινουν απο αριστερα.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Διαλέχτε άρθρο. Έχει μπόλικα.http://www.piraeuspress.gr/tag/Μ%C ... %91%CE%A3/
Μια χαρα ειναι οι μονοδρομησεις, δεν μου αρεσει καθολου να υπαρχουν αστικοι δρομοι διπλης κατευθυνσης χωρις διαχωριστικο στη μεση, αυτα ειναι για το επαρχιακο δικτυο. Ποιος λογος υπηρχε να γινεται αυτος ο χαμος σε 3-4 σημεια στην πειραικη καθε σ/κ? Τωρα κανεις βολτα χωρις να πρεπει να κοιτας αν ερχεται λεωφορειο απο απεναντι και δεν ξεκολλησεις ποτε κλπ
Επισης εγω τουλαχιστον απο οπου εχω βρεθει στο εξωτερικο (Ευρωπη), τα κεντρα πολεων τα εχω συνδυασει με μονοδρομους πολλων λωριδων, θεωρω πως αυτο ειναι σωστο. Αλλο που τριπλοπαρκαρουν ηδη, αν και σημερα στην Εθν. Αντιστασεως επαιρναν πινακιδες, μακαρι να μην σταματησουν μετα τις εκλογες..
Τελος, εκατσα 20 λεπτα πριν καμια ωρα στο δημοτικο θεατρο και προσπαθουσα να καταλαβω τι μου κανει εντυπωση. Μετα συνειδητοποιησα οτι ηταν η ηρεμια, δεν ειχε κορναρει κανεις οσο ημουν εκει! Οσοι ξερετε απο Πειραια θυμαστε τι γινοταν παλια σε εκεινη τη διασταυρωση Τωρα δεν υπαρχει λογος να κορναρει κανεις, δεν εχεις που να στριψεις παρανομα, κοβεται πιο δυσκολα η κυκλοφορια. Φανταζομαι θα ισχυει το ιδιο και λαμπρακη-γεωργιου, μεραρχιας- ηρωων πολυτεχνειου κλπ
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]