-
Δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο πραγμα...3 αυτοκινητα, 3λωριδες..ενας αριστερα πισω σου με 140+, ενας μπροστα σου στη μεσαια με 100, εσυ με 120 σταθερα και η δεξια αδεια...αντι να μετακινηθει στα δεξια ο αργος -ο οποιος 9/10 φορες ουτε καν κοιταει τον καθρεφτη του για να ξερει τι γινεται γυρω του- να χρειαστει ή να κοψεις ταχυτητα ή να γραψεις στα τετοια σου αυτον που ερχεται απο τα αριστερα ή να τον προσπερασεις απο τα δεξια...Στην τελευταια περιπτωση, σου τη λεει κιολας....Την προφαση για τους δρομους στις εθνικες οδους δεν τη σχολιαζω, δεν παιζει να ειναι καν 2/10 περιπτωσεις που το οδοστρωμα να ειναι τοσο χαλια...
Χθες το απογευμα, παρεακι με Smart στην Αθηνων-Λαμιας, καπνιζε τσιγαρακι, με ανοιχτα παραθυρα, σταθερα 80 στο ανηφορικο κοματι στα Οινοφυτα, ενω φυσικα στη δεξια δεν υπηρχε ψυχη για χιλιομετρα...ευτυχως ημουν ηδη στη δεξια -
Καλά, δε λυπάσαι το αμάξι να το σπας στη δεξιά;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Φανταζομαι ολοι οσοι οδηγανε αριστερα στην αττικη οδο τρεμουν τους κρατηρες που χασκουν στην δεξια λωριδα.
Καλα, στην εγνατια δεν το συζηταω, εκει αμα οδηγας δεξια μπορει να πεσεις και στο ΓΚΡΕΜΟΚαι στην Εθνική οδό σε ορισμένα κομμάτια η δεξιά λωρίδα έχει άσφαλτο επιπέδου ΠΙΣΤΑΣ.
-
Καλα αυτο με το οδοστρωμα στη δεξια ωραιο παραμυθακι... Οκ σε αποστασεις του στυλ 500 μετρα αντε 1 χιλιομετρο μπορει και να ισχυει λογω μπαλωματος κτλπ.. κλασσικο παραδειγμα το τελειωμα της Αθηνων-κορινθου πριν τη διχαλα για Τριπολη ή Πατρα..δεξια λωριδα με προβλημα επι χιλιομετρων και να υπαρχει δε μιλαμε για την εξαιρεση αυτη τη στιγμη..Και στη τελικη αν υπαρχει θεμα ανεβα μεχρι τα 130 π.χ. και πιασε τη μεσαια, οχι με 90 και 100 ομως...
Εμενα παντως κανενα απ αυτα τα κωλοζωα δε θα με υποχρεωσει απο τη δεξια που βρισκομαι να μπω στην αριστερη για να προσπερασω.. αλλωστε νομιζω η προσπεραση σε στοιχους δε συνιστα και παραβαση.Επειδη βλεπω μερικοι δε καταλαβαινουν γενικως τι λεμε αρκει να σκεφτουν σε ωρες με ελαφρα κινηση ποσο πιο ανετη ειναι η αριστερη και η δεξια σε σχεση με τη μεσαια στην Αττικη οδο..
-
ζωα οδηγοι
α)ειναι πρασινο ανθρωπακι για εμενα τον πεζο, αναλαμπων για αυτον...β)παω να περασω τον δρομο, δεν εχει φαναρι, το αμαξι καμια 30αρια μετρα μακρυα
και στις δυο με το που βαζω το ποδι να περασω γκαζι να με προλαβει!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να υποθεσω οτι δεν εχεις κανενα προβλημα οταν εγω θα σε περναω απο τη δεξια, σωστα?Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην κάνεις καφρίλα. Και να είσαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσω να σε διευκολύνω. Δεν είμαι απόλυτος όπως μερικοί..
Πάντως, το αν θα με προσπεράσεις από δεξιά ή όχι περισσότερο εξαρτάται από εσένα, παρά από εμένα, σωστά;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Απαραδεκτο.
Εμενα βγηκε καποιος απο το σπιτι του απεναντι και ενω ειχα παρκαρει νομιμα και μου λεει.
-Εδω απεναντι ειναι το σπιτι μου.
-Να το χαιρεστε .
-Ναι αλλα εδω παρκαρουμε εμεις που μενουμε.
-Ωραια.Βαλτε κυριε μια σημανση 'παρκιν μονο για τοπικους διαμενοντες'
-Καλα αστο και θα δεις τι θα παθεις.
-Αμαν.
Ουτε καν πεζοδρομιο. Νοοτροπια επαρχιας.Το έχω πει σε αντίστοιχο ηλίθιο: ' το αυτοκίνητο μου
Θα μπορούσα να το πάρω από εδώ, εσύ όμως αν το πειράξεις
Δεν θα μπορέσεις να πάρεις το σπίτι σου' -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα αυτο με το οδοστρωμα στη δεξια ωραιο παραμυθακι... Οκ σε αποστασεις του στυλ 500 μετρα αντε 1 χιλιομετρο μπορει και να ισχυει λογω μπαλωματος κτλπ.. κλασσικο παραδειγμα το τελειωμα της Αθηνων-κορινθου πριν τη διχαλα για Τριπολη ή Πατρα..δεξια λωριδα με προβλημα επι χιλιομετρων και να υπαρχει δε μιλαμε για την εξαιρεση αυτη τη στιγμη..Και στη τελικη αν υπαρχει θεμα ανεβα μεχρι τα 130 π.χ. και πιασε τη μεσαια, οχι με 90 και 100 ομως...
Εμενα παντως κανενα απ αυτα τα κωλοζωα δε θα με υποχρεωσει απο τη δεξια που βρισκομαι να μπω στην αριστερη για να προσπερασω.. αλλωστε νομιζω η προσπεραση σε στοιχους δε συνιστα και παραβαση.Επειδη βλεπω μερικοι δε καταλαβαινουν γενικως τι λεμε αρκει να σκεφτουν σε ωρες με ελαφρα κινηση ποσο πιο ανετη ειναι η αριστερη και η δεξια σε σχεση με τη μεσαια στην Αττικη οδο..
Ήθελα να ήξερα πραγματικά, πόσοι από αυτούς που κατακεραυνώνουν τους κινούμενους στη μεσαία, κινούνται στη δεξιά..
Πάμε όλοι οι 'οδηγάρες' εδώ μέσα όσο γίνεται πιο κοντά στο δεξιό άκρο του δρόμου, όπως ορίζει ο ΚΟΚ;; Φροντίζουμε να προσπερνάμε τους πιο αργούς και αμέσως μετά να επιστρέφουμε δεξιά;;
Ή μήπως πάμε αέρα-πατέρα τέρμα αριστερά, γιατί εμείς προσπερνάμε λέμε , ενίοτε μισο-αλλάζοντας και λωρίδες για να 'κρατήσουμε τη γραμμή';;
Στο ένα τόπικ γράφουμε πόσο μαμάμε στο δρόμο, ακόμη και στον επαρχιακό.. και στο άλλο τόπικ επικρίνουμε τα 'ζώα' που πάνε στη μεσαία!
Υποκρισία!
-
Εγώ ναι, πάντως, πάντα πάω στη δεξιά όταν δεν προσπερνώ.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Να υποθεσω οτι δεν εχεις κανενα προβλημα οταν εγω θα σε περναω απο τη δεξια, σωστα?
Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην κάνεις καφρίλα. Και να είσαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσω να σε διευκολύνω. Δεν είμαι απόλυτος όπως μερικοί..
Πάντως, το αν θα με προσπεράσεις από δεξιά ή όχι περισσότερο εξαρτάται από εσένα, παρά από εμένα, σωστά;
Οχι κ τοσο: οι των 90-100 χαω στοιβαγμενοι στη μεσαια, 5-6 των κατι παραπανω χαω να 'προσπερνανε' τους πρωτους στην αριστερη κ να μη μετακινουνται με τιποτα, κ εγω θελω να παω με 130 (για να ειμαι κ στο οριο, οχι οτι ειναι δουλεια των αλλων οδηγων να ελεγχουν τη δικια μου ταχυτητα, ειδικα κανοντας τα κινητα εμποδια...) και η δεξια να ειναι τελειως αδεια, αντε να εχει κανα φορτηγο ή καναν ξεχασμενο...Στανταρ καθημερινο σεναριο. Που θα κινηθω?
Επισης, καταλαβαινεις υποθετω οτι αυτοι που 'δεν παω στη δεξια γιατι ειναι χαλασμενη/για να εχω περιθωρια αντιδρασης ΟΠΟΤΕ ειναι δικαιωμα μου' και ταυτοχρονα 'ουυυυ 666 αλητη κοντρακια επειδη με περνας απο τη δεξια', εχουν με το ετσι θελω καταργησει το 1/3 του δρομου...
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Απαραδεκτο.
Εμενα βγηκε καποιος απο το σπιτι του απεναντι και ενω ειχα παρκαρει νομιμα και μου λεει.
-Εδω απεναντι ειναι το σπιτι μου.
-Να το χαιρεστε .
-Ναι αλλα εδω παρκαρουμε εμεις που μενουμε.
-Ωραια.Βαλτε κυριε μια σημανση 'παρκιν μονο για τοπικους διαμενοντες'
-Καλα αστο και θα δεις τι θα παθεις.
-Αμαν.
Ουτε καν πεζοδρομιο. Νοοτροπια επαρχιας.Το έχω πει σε αντίστοιχο ηλίθιο: ' το αυτοκίνητο μου
Θα μπορούσα να το πάρω από εδώ, εσύ όμως αν το πειράξεις
Δεν θα μπορέσεις να πάρεις το σπίτι σου'Ακριβως το ιδιο για οσους εχουν μαγαζια κ 'προσπαθω να κανω τη δουλεια μου' με καρεκλες, κουβαδες κλπ κλπ...Στο σπιτι εχει κ το added bonus 'τωρα λοιπον που ξερω που ζεις εσυ κ η οικογενεια σου, ταδε δεινα κλπ'...
-
Εσύ βλέπεις να το καταλαβαίνει; Κάθε φορά η ίδια συζήτηση, κάθε φορά κανένα αποτέλεσμα. Άμα δε θέλει ο άλλος, δε θα καταλάβει, δυστυχώς.
-
@cliodriver
Δεν ξερω αν πηρες απο εμενα αφορμη να προβληματιστεις γενικα ή αν το ποστ παει σ εμενα αλλα σιγουρα συμφωνω οτι πολλες 'παναγιτσες' δω μεσα κανουν καποια στιγμη καποιο πολυ συγκεκριμενου τυπου ποστ που εκει φαινεται πραγματικα ποιοι ειναι και πως κινουνται αναμεσα μας...
Προσωπικα ναι κινουμαι στη δεξια οταν ειμαι στη Αθηνων-Κορινθου και Αττικη οδο που ειναι και 2 μεγαλοι κυριοι αξονες που εγω χρησιμοποιω.Νιωθω πιο ηρεμος στην δεξια και οτι εγω ειμαι αυτος που θα βγω να προσπερασω το πιο αργο στη δεξια και οχι να περιμενω ποτε θα μου σκασει ο αλλος απο αριστερη με +50km/h ή ο πιο γρηγορος απο δεξια γιατι εγω μπαστακωθηκα στη μεσαια με 100. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Εγώ ναι, πάντως, πάντα πάω στη δεξιά όταν δεν προσπερνώ.Kαι γω μια φορα που πηγαινα στην εθνικη με 90 γιατι μου τελειωνε η βενζινη στη δεξια ημουν!
-
Ήθελα να ήξερα πραγματικά, πόσοι από αυτούς που κατακεραυνώνουν τους κινούμενους στη μεσαία, κινούνται στη δεξιά..
Πάμε όλοι οι 'οδηγάρες' εδώ μέσα όσο γίνεται πιο κοντά στο δεξιό άκρο του δρόμου, όπως ορίζει ο ΚΟΚ;; Φροντίζουμε να προσπερνάμε τους πιο αργούς και αμέσως μετά να επιστρέφουμε δεξιά;;
Ή μήπως πάμε αέρα-πατέρα τέρμα αριστερά, γιατί εμείς προσπερνάμε λέμε , ενίοτε μισο-αλλάζοντας και λωρίδες για να 'κρατήσουμε τη γραμμή';;
Στο ένα τόπικ γράφουμε πόσο μαμάμε στο δρόμο, ακόμη και στον επαρχιακό.. και στο άλλο τόπικ επικρίνουμε τα 'ζώα' που πάνε στη μεσαία!
Υποκρισία!
Εγω παντως κινουμε παντα στην δεξια, εκτος αν τρεχω παρα πολυ οποτε ειμαι στην αριστερη/μεσαια αναλογα με την κινηση. Μαλιστα χθες το απογευμα παλι, ενω ημουν στη δεξια με 120, συναντησα μπροστα μου καποιον με ~100, αλλα απο τη μεσαια ερχοταν καποιος με οχι πολλα παραπανω χιλιομετρα απο εμενα. Εκοψα, τον αφησα να με προσπερασει, κι αφου κι αυτος επεσε στα 100+2 επειδη υπηρχε κι αλλος στη μεσαια μπροστα του αμεσως μολις περασε και τους δυο μας, βγηκα ωραιοτατα στην αριστερη τους περασα και τους 3 και ξαναμπηκα δεξια πεφτοντας στα 120...Πραγματικα δεν καταλαβαινω το κολλημα με τη δεξια..
-
Πάμε όλοι οι 'οδηγάρες' εδώ μέσα όσο γίνεται πιο κοντά στο δεξιό άκρο του δρόμου, όπως ορίζει ο ΚΟΚ;; Φροντίζουμε να προσπερνάμε τους πιο αργούς και αμέσως μετά να επιστρέφουμε δεξιά;;Εγώ ανήκω σ' αυτήν την κατηγορία. Και ειλικρινά απορώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η δεξιά είναι κακής ποιότητας και γι αυτό το λόγο οδηγούν στη μεσαία. Και δεν είχα πότε αυτοκίνητο με άνετη ανάρτηση.
Αν δει κανένας και ζήσει στην πράξη το 'οδηγώ πάντα δεξιά και αλλάζω λωρίδα μόνο για να προσπεράσω', θα αναθεωρήσει. Τώρα έχουμε δρόμους 3 λωρίδων αλλά αξιοποιούμε τις 2. Because we 're worth it.Sent from my GT-N7100
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Πραγματικα δεν καταλαβαινω το κολλημα με τη δεξια..Συμφωνω. Αυτην την προταση να την αναλυσουμε και στα πολιτικα επισης
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Φανταζομαι ολοι οσοι οδηγανε αριστερα στην αττικη οδο τρεμουν τους κρατηρες που χασκουν στην δεξια λωριδα.
Καλα, στην εγνατια δεν το συζηταω, εκει αμα οδηγας δεξια μπορει να πεσεις και στο ΓΚΡΕΜΟΚαι στην Εθνική οδό σε ορισμένα κομμάτια η δεξιά λωρίδα έχει άσφαλτο επιπέδου ΠΙΣΤΑΣ.
Επιμένεις βλέπω, φαντάζομαι την οδήγηση στο κέντρο την βλέπεις τακτικά έξω που οδηγείς
Σε περιπτωση που δεν καταλαβαίνεις ελληνικά, έχω κάνει ήδη το διαχωρισμό των περιπτώσεων που ο δρόμος δεξιά είναι κώλος, απ την αρχή ακόμα της κουβέντας.εδιτ, deja vu φάση, no hope
viewtopic.php?f=5&t=47983&start=6150#p2848751
-
Άλλη φορά να το λες 3 φορές. Έλεος πια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επιμένεις βλέπω, φαντάζομαι την οδήγηση στο κέντρο την βλέπεις τακτικά έξω που οδηγείς
Σε περιπτωση που δεν καταλαβαίνεις ελληνικά, έχω κάνει ήδη το διαχωρισμό των περιπτώσεων που ο δρόμος δεξιά είναι κώλος, απ την αρχή ακόμα της κουβέντας.εδιτ, deja vu φάση, no hope
viewtopic.php?f=5&t=47983&start=6150#p2848751
Διαχώρισα κι εγώ νομίζω τις περιπτώσεις όπου πηγαίνω -προσωπικά- στην μεσαία λωρίδα. Δεν καταλαβαίνω το κόλλημά σου και τη συνέχεια του troll επιπέδου σου. Επίδειξη?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]