-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.
Μισό, τι εννοείς 'σε όλες τις κατευθύνσεις'; Υπάρχουν στοπ και σε αυτούς που κινούνται στον κύκλο και σε αυτούς που εισέρχονται;
Ναι, και οι τέσσερεις δρόμοι που διασταυρώνονται στο roundabout ,έχουν στοπ.
Τότε δεν έχεις προτεραιότητα αν μπαίνεις στο roundabout (γιατί δεν το λέμε κυκλικό κόμβο?).
-
Βάση του κ.ο.κ (και δεν θα σχολιάσω τώρα αν αυτό ειναι σωστό)έχω εγώ προτεραιότητα που μπαίνω στην κυκλική πορεία, ενώ υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις στοπ.
Μισό, τι εννοείς 'σε όλες τις κατευθύνσεις'; Υπάρχουν στοπ και σε αυτούς που κινούνται στον κύκλο και σε αυτούς που εισέρχονται;
Άλλο πράγμα το να έχουν STOP όλοι οι δρόμοι που εισέρχονται στον κυκλικό κόμβο κι άλλο το να υπάρχουν STOP και για όσους κινούνται στον κυκλικό κόμβο. Παρόλο που λες 'ΝΑΙ' στον avel, εκείνος ζήτησε επιβεβαίωση για διαφορετικό πράγμα από αυτό που με κατάφαση απάντησες.
Αν καταλαβαίνω καλά, η σήμανση στους κυκλικούς κόμβους της Κνωσού είναι:
Άρα, όποιος έχει μπει στον κυκλικό κόμβο από την προηγούμενη εισερχόμενη οδό προηγείται επί αυτού που αποπειράται να εισέλθει.
-
Έχεις δίκιο για το ''Ναι''στον avel.
Δεν υπάρχει στοπ μεσα στις κυκλικες πορείες, αλλα οπως είπα πρίν, και στους τεσερεις δρόμους που διασταυρώνονται. Ακριβώς οπως το σχέδιο που έκανες. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τότε δεν έχεις προτεραιότητα αν μπαίνεις στο roundabout (γιατί δεν το λέμε κυκλικό κόμβο?).
Εχω προτεραιότητα.
-
Δεν έχεις.
-
Εχω προτεραιότητα.
Πώς έχεις προτεραιότητα; Φτάνεις στον κυκλικό κόμβο, έχεις STOP και μέσα στον κόμβο κινείται ΉΔΗ άλλο αυτοκίνητο που εισήλθε από τον προηγούμενο δρόμο. Άρα το αυτοκίνητο αυτό ΔΕΝ έχει STOP τη στιγμή που συναντιέστε
-
Μα αυτό που λέω είναι οτι δεν σταματάνε καθόλου στο στοπ. Κάνουν παραβίαση του στοπ και μπαίνουν χωρίς να σταματήσουν, για να πάρουν την προτεραιότητα. Αν προλάβει και μπει στην κυκλική πορεία χωρίς να έχω ξεκινήσει εγώ, φυσικά και έχει αυτός προτεραιότητα αφού εγώ έχω στοπ.
Κανονικά θα έπρεπε να σταματάμε όλοι στα στοπ και να παίρνει την προτεραιότητα αυτός που την έχει, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εγώ.
Στις περιπτώσεις που όπως αναφέρω διαπληκτίστηκα, ήταν γιατί ενώ έχω ξεκινήσει την κυκλική πορεία έρχεται ο άλλος από αριστερά (από την Κνωσσου) και χωρίς να σταματήσει στο στοπ προσπαθεί να μου βγει μπροστά, με κίνδυνο να με τρακάρει. -
Μα αυτό που λέω είναι οτι δεν σταματάνε καθόλου στο στοπ. Κάνουν παραβίαση του στοπ και μπαίνουν χωρίς να σταματήσουν, για να πάρουν την προτεραιότητα. Αν προλάβει και μπει στην κυκλική πορεία χωρίς να έχω ξεκινήσει εγώ, φυσικά και έχει αυτός προτεραιότητα αφού εγώ έχω στοπ.
Κανονικά θα έπρεπε να σταματάμε όλοι στα στοπ και να παίρνει την προτεραιότητα αυτός που την έχει, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εγώ.
Στις περιπτώσεις που όπως αναφέρω διαπληκτίστηκα, ήταν γιατί ενώ έχω ξεκινήσει την κυκλική πορεία έρχεται ο άλλος από αριστερά (από την Κνωσσου) και χωρίς να σταματήσει στο στοπ προσπαθεί να μου βγει μπροστά, με κίνδυνο να με τρακάρει.εκεινο το στοπ που παραβιασε ομως εκεινος εχει να κανει με το αν ερχοταν καποιος αλλος απο τα αριστερα του,
και οχι με σενα που εισαι στην καθετο μπροστα του και σε εχει πια στα δεξια του, κινουμενος ηδη μεσα στον κομβο
απο τη στιγμη που εχει εισελθει μεσα στον κομβο και εσυ τον εχεις στα αριστερα σου κ προσπαθεις να εισελθεις στον κομβο
εχει προτεραιοτητα.
το πως μπηκε στον κομβο (περνώντας κοκκινο, πατωντας μοτοσυκλετιστη απο πανω) δε σε νοιαζει, εχει γινει ΠΡΙΝ τη δικια σου προσπαθεια να μπεις στον κομβο
αν εχεις εισελθει ηδη στον κομβο, εχεις προτεραιοτητα
αν τρακαρετε (το οποιο δε σου ευχομαι) τοτε θα μαθετε ποιος την ειχε...
βεβαια προφανως υπαρχει και μπερδεμα με το οτι ο ενας δρομος ειναι λεωφορος και οι υπολοιποι μικροτεροι κ ο ελληνας ακομα παει με τη συνηθεια του ειμαι στον κεντρικο, εχω προτεραιοτητα...
τεσπα, η κατασταση σας απο τα λιγα που καταλαβαινω ειναι
που να ρθεις κ εδω Θεσ/νικη, στον κομβο του Carrefour που μπαινουν 5 δρομοι...
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
που να ρθεις κ εδω Θεσ/νικη, στον κομβο του Carrefour που μπαινουν 5 δρομοι...Για αυτούς που έχουν εικόνα κυκλοφορίας απο το εξωτερικό είναι ο 'κανονικός' τρόπος εισόδου σε κυκλικό κόμβο.
Με τον ελληνικό τρόπο θα ήθελε μισή ώρα σταματα ξεκίνα γύρω γύρω πχ για να βγει απο την έξοδο του Καρφούρ και να μπει στην είσοδο του περιφερειακού! Αλοίμονο του βεβαια αν ήθελε να γυρίσει πίσω στο καταστημα! -
Από την αρχή λέω οτι το προβλημα σε αυτό το σημείο ειναι οτι σφάζουν το στοπ οι περισσότεροι που κινούνται επί της λεωφόρου με αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία και κίνδυνο ατυχήματος. Φυσικά και επηρεάζει όλους όσοι κινούνται εκεί η παράβαση αυτή.
Στις περιπτώσεις που όπως αναφέρω διαπληκτίστηκα, ήταν γιατί ενώ έχω ξεκινήσει την κυκλική πορεία έρχεται ο άλλος από αριστερά (από την Κνωσσου) και χωρίς να σταματήσει στο στοπ προσπαθεί να μου βγει μπροστά, με κίνδυνο να με τρακάρει.
**ΔΕΝ **μιλάω για την περίπτωση που ο άλλος ΗΔΗ κινείται στον κυκλικό κόμβο!!!
Ελεος ρε σεις πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω!!! -
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
...βεβαια προφανως υπαρχει και μπερδεμα με το οτι ο ενας δρομος ειναι λεωφορος και οι υπολοιποι μικροτεροι κ ο ελληνας ακομα παει με τη συνηθεια του ειμαι στον κεντρικο, εχω προτεραιοτητα...
Εδώ τώρα, έπιασες όλο το νόημα αυτής της κουβέντας!!
Δεκαετίες ολόκληρες είχαν συνηθίσει να έχουν την προτεραιότητα όσοι κινούνταν επί της Κνωσσού...και τα τελευταία χρόνια που μπήκαν τα στοπ και οι κυκλικές πορείες, οι περισσότεροι δεν μπορούν να ''δεχτούν''οτι πρέπει να σταματάνε!! -
Απο οτι καταλαβα εχουν φτιαξει το κομβο,οπως ειναι στο εξωτερικο,το οποιο ειναι και το σωστο κατα την αποψη μου.
Απλα ολοι δε σταματανε στα STOP που υπαρχουν πριν μπεις στο κομβο.Εχει δικιο ο Cruzakias. -
...βεβαια προφανως υπαρχει και μπερδεμα με το οτι ο ενας δρομος ειναι λεωφορος και οι υπολοιποι μικροτεροι κ ο ελληνας ακομα παει με τη συνηθεια του ειμαι στον κεντρικο, εχω προτεραιοτητα...
Εδώ τώρα, έπιασες όλο το νόημα αυτής της κουβέντας!!
Δεκαετίες ολόκληρες είχαν συνηθίσει να έχουν την προτεραιότητα όσοι κινούνταν επί της Κνωσσού...και τα τελευταία χρόνια που μπήκαν τα στοπ και οι κυκλικές πορείες, οι περισσότεροι δεν μπορούν να ''δεχτούν''οτι πρέπει να σταματάνε!!και μετα μου λετε να βαλουμε roundabout στην Ελλαδα
που ακομα δεν εχουμε αποφασισει ποιος εχει προτεραιοτητα σε κυκλικο κομβο (κομβοι που εχουν σημανση στοπ. και κομβοι χωρις οπου ισχυει η απο δεξια)
και ακομα δεν εχουμε εμπεδωσει πως δεν ισχυει πια το μεγαλυτερος και μικροτερος δρομος
θα πεσει τρελο γελιο κ τρελες δουλειες στους φαναρτζηδες
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απο οτι καταλαβα εχουν φτιαξει το κομβο,οπως ειναι στο εξωτερικο,το οποιο ειναι και το σωστο κατα την αποψη μου.
Απλα ολοι δε σταματανε στα STOP που υπαρχουν πριν μπεις στο κομβο.Εχει δικιο ο Cruzakias.++
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απλα ολοι δε σταματανε στα STOP που υπαρχουν πριν μπεις στο κομβο.Εχει δικιο ο Cruzakias.Στο εξωτερικό δεν έχει stop αλλά παραχώρηση προρεραιότητας οπότε σωστά μπαίνουν αέρα μέσα χωρίς να σταματάνε, ελέγχοντας μόνο αν έρχεται αυτοκίνητο.
Γιατί stop σημαίνει σταματάω τέλος. (εμένα στην Αγγλία με είχαν γράψει όταν βγαίνοντας από στενό δε σταμάτησα αλλά απλά έχοντας ορατότητα μόνο έλεγξα χωρίς να σταματήσω και έμεινα μ@λ@κ@ς). -
Χθές το βράδυ, στη Βασιλίσης Σοφίας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής κάποιος συμπολίτης μας το θεώρησε έξυπνο να παρκάρει ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά στη στάση του λεωφορείου (φωτό).
To σημείωμα που του είχαν αφήσει στο παρμπρίζ έγραφε 'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ, ΜΑΛΑΚΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ!' και οι καθρέφτες οδηγού και συνοδηγού ήταν γυρισμένοι ανάποδα.
Κανένα 10λεπτο αφού είχα φτάσει στη στάση κι ενώ περίμενα ακόμα το λεωφορείο διαβάζοντας ειδήσεις έρχεται και ο τύπος που το είχε παρκάρει εκεί, βλέπει το χαρτί, το παίρνει, το τσαλακώνει, φτιάχνει τον καθρέφτη του, μπαίνει μέσα, βάζει μπροστά, βλέπει οτι κι ο άλλος καθρέφτης ήταν γυρισμένος, βγαίνει, τον φτιάχνει, ξαναμπαίνει, με κοιτάει που περίμενα ακριβώς μπροστά στο αμάξι του (κάτω από το στέγαστρο της στάσης), οπότε του κάνω νόημα 'να σου πω'.... Κατεβάζει το τζάμι και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Εγώ: 'Δεν ξέρω αν ήταν αυτός που σου άφησε το χαρτί, αλλά όταν ήρθα ήταν ένας που έκοβε βόλτες γύρω απ' το αμάξι σου σαν να σκεφτόταν τι ζημιά θα σου κάνει. Καλό θα ήταν την άλλη φορά να προσέχεις που το παρκάρεις.'
Αυτός: 'Μα δεν είναι στάση εδώ, έχει 2 στέγαστρα, και μόνο το πρώτο ισχύει...'
Εγώ: 'Αυτό πρώτη φορά το ακούω!'
Αυτός: 'Είχε κι άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα εδώ μπροστά όταν το άφησα...'
Εγώ: 'Και αυτό τι σημαίνει? '
Αυτός: 'Ήταν άρρωστο το παιδί μου κι έπρεπε να το πάω στο νοσοκομείο...' (3η δικαιολογία )
Εγώ: 'Φίλε μου, εμένα δε μου οφείλεις καμία εξήγηση. Εγώ απλά σου λέω ότι προφανώς ο κόσμος έχει βαρεθεί να ανέχεται κάτι τέτοια και είναι έτοιμος να ξεσπάσει, δε θα περιμένει να δει τι δικαιολογία έχεις. Αυτό είναι όλο. Εντελώς φιλικά.'
Αυτός: 'Να δω τι θα κάνεις εσύ αν αιμοραγεί (!!!) το παιδί σου και πρέπει να το πας στο νοσοκομείο....'
Εγώ (έχοντας αρχίσει να τα παίρνω με την επιμονή του να μου δικαιολογηθεί με διαφορετικό τρόπο σε κάθε πρόταση): 'Προφανώς θα βρω την πλησιέστερη στάση λεωφορείου σε κεντρικό δρόμο όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα και θα παρκάρω ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά της.'Μάλλον κατάλαβε ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε κι έφυγε. Ίσως το ξανασκεφτεί να παρκάρει μπροστά σε στάση, εγώ μια φορά το 'καθήκον' μου το έκανα. Πραγματικά τα έχω βαρεθεί αυτά, και καταλαβαίνω την αγανάκτηση όσων επίσης τα έχουν βαρεθεί, ήταν ένα παληκάρι στη στάση αφού έφυγε ο τύπος και πιάσαμε τη συζήτηση, για τα 'για 2 λεπτά, να κάνω τη δουλειά μου' και τα σχετικά... Για 2 λεπτά εγώ, για 3 λεπτά εσύ, για 5 ο επόμενος, για 10 ο μεθεπόμενος, έκλεισε για όλη τη μέρα η 'θέση'.... Αλλά ΟΚ, ο καθένας όπως έχει μάθει, κι ανάλογα με τις προτεραιότητές του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
......... **Εγώ απλά σου λέω ότι προφανώς ο κόσμος έχει βαρεθεί να ανέχεται κάτι τέτοια και είναι έτοιμος να ξεσπάσει, δε θα περιμένει να δει τι δικαιολογία έχεις. ** 'Κρατάω αυτό ως το πλέον σημαντικό , και ......
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
.....Περάν του γεγονότος ότι καλώς το χειρίστηκες κινούμενος σε επίπεδα πολιτισμένης συζήτησης, να πω και κάτι άσχετο, με ταξίδεψες σε πολλά όμορφα χρόνια πίσω με τον Chris Rea τις υπόγραφης σου
Να σε καλά -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
.....
Περάν του γεγονότος ότι καλώς το χειρίστηκες κινούμενος σε επίπεδα πολιτισμένης συζήτησης, να πω και κάτι άσχετο, με ταξίδεψες σε πολλά όμορφα χρόνια πίσω με τον Chris Rea τις υπόγραφης σου
Να σε καλά -
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]