-
Zώων γένους θυληκού by snow vol 2
-
Και εσύ που τραβας φωτογραφίες με το κινητο ενω οδηγας; Τι είσαι;
Χιχιχι πλάκα κάνω
-
''Δε μπορείς παρά να ρισκάρεις αποθανατίζοντας την στιγμή''
Tάδε έφη:tractioner συντάκτης του ''National geographic'' of 4tf -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
''Δε μπορείς παρά να ρισκάρεις αποθανατίζοντας την στιγμή''
Tάδε έφη:tractioner συντάκτης του ''National geographic'' of 4tf -
Συνάντησα κ εγω σημερα ενα ζωο με φορτηγο. Ειχε χιονι πανω στην καροτσα του κ επεφτε συχνα πυκνα. Την στιγμη που τον εκανα προσπεραση, ηρθε πανω μου αρκετα μεγαλο κομματι παγωμενου χιονιου Πηρα τις πινακιδες του αλλα δεν παρατηρησα καποια ζημια (σταματησα μετα απο λιγο κι ελεγξα). Δηλαδη τοσος κοπος ειναι καθαρισουν τα οχηματα τους??
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Συνάντησα κ εγω σημερα ενα ζωο με φορτηγο. Ειχε χιονι πανω στην καροτσα του κ επεφτε συχνα πυκνα. Την στιγμη που τον εκανα προσπεραση, ηρθε πανω μου αρκετα μεγαλο κομματι παγωμενου χιονιου Πηρα τις πινακιδες του αλλα δεν παρατηρησα καποια ζημια (σταματησα μετα απο λιγο κι ελεγξα). Δηλαδη τοσος κοπος ειναι καθαρισουν τα οχηματα τους??Κυριολεκτικά πάνω σου ή απλά στο αυτοκίνητο;
-
Όχι εντάξει, στο αυτοκίνητο έπεσε
-
Κρίμα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
:ysterical: Όχι εντάξει, στο αυτοκίνητο έπεσεπω ρε συ φαντάσου να οδηγούσες κάμπριο με ανοιχτή κουκούλα
πάντως ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το χιόνι πάνω απ'τ'αμάξι, αν δε θες να το βγάλεις με τα χεράκια σου, είναι να κάνεις απότομες εκκινήσεις και φρεναρίσματα και γρήγορα στροφιλίκια (σε μοναχικό μέρος βέβαια)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πάντως ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το χιόνι πάνω απ'τ'αμάξι, αν δε θες να το βγάλεις με τα χεράκια σου, είναι να κάνεις απότομες εκκινήσεις και φρεναρίσματα και γρήγορα στροφιλίκια (σε μοναχικό μέρος βέβαια)
Η να καταφέρεις με ένα ελιγμό, να γυρίσεις το πάνω-κάτω !
-
Ετσι αδειαζουν και τα τασακια!!!
-
Υπάρχει μία ισόπεδη διασταύρωση με φανάρια πάνω στην περιφερειακή του Βόλου (κόμβος Φυτόκου-http://maps.google.com/maps/myplaces?ll=39.387934,22.938112&spn=0.005556,0.014226&ctz=-120&t=m&z=17).
Ο κόμβος αυτός είναι προφανώς αρκετά χρήσιμος εξυπηρετώντας κατοίκους, σχολεία αλλά και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Γεωπονικές σχολές). Όντας ισόπεδος έχει φανάρια και σήμανση (στοπ, προτεραιότητες , κλπ). Ισως και λόγω κακοκαιρίας έχει κάποιες μέρες τα φανάρια εκτός λειτουργίας (παλλόμενο πορτοκαλί). Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές και οι γονείς (πάντα στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών) ζητώντας την επαναλειτουργία των φαναριών. Κορυφαία λεπτομέρεια η άρνηση των οδηγών των μισθωμένων (για σχολικά) λεωφορείων ΚΤΕΛ να διασχίσουν το δρόμο (με τα λεωφορεία!) για λόγους ασφαλείας, οπότε αποβίβασαν τα παιδιά – μαθητές να περάσουν το δρόμο (2+2 λουρίδες-περιφερειακή) πεζοί!
Το άλλο κακό είναι ότι τα φανάρια ανήκουν στο Υπουργείο και ο δρόμος όντας ημιτελής δεν έχει παραδοθεί/ παραληφθεί επισήμως, οπότε υπάρχει και θέμα αρμοδιότητας.
Έτσι σήμερα αντί να επισκευάσουν τα φανάρια έκλεισαν μέχρι νεοτέρας τον κόμβο στην κάθετη κυκλοφορία! Τουλάχιστον δεν κατήργησαν ολόκληρη την περιφερειακή οδό (μέχρι στιγμής)
Σχετικά λινκ
http://www.taxydromos.gr/article.php?id=39260&cat=88
http://www.thisisvolos.gr/news/categori ... -road.html -
Che bordello...Ο δρομος εχει δωθει στην δημοσια κυκλοφορια, αλλα 'δεν εχει παραληφθει επισημα αρα δεν εχει ευθυνη το ΥΜΕ/Δημος/whoever'...Τι μπουρδελο ειμαστε θεε μου...
-
Αν το εργο δεν εχει παραδωθει, ευθυνη εχει ο Αναδοχος που γραφει η ταμπελα του εργου... ειναι απλο, ομως μαλλον του χρωστανε ευρωπουλα και ετσι δεν συντηρει την εγκατασταση οπως εχει υποχρεωση... βεβαια τους εχει κανει χαρη να λειτουργουν τα φαναρια αφου δεν εχει παραδωσει...επισημα στα χαρτια.. Ναι φυσικα ειναι Μπαχαλο... στην υποαναπτυκτη Μ.Ανατολη που η ταμπελα γραφει τον υπευθυνο του εργου ονομαστικα με το κινητο του.... θα τον ειχαν βρει και υποχρεωσει να επισκευασει. δε χρονο dt....
Ομως τωρα με τις απληρωτες υποχρεωσεις του κρατους = 0 συντηρησις των εργων παλαιων και νεων αυτα τα πραγματα θα ειναι καθημερινοτητα... -
Δε θα ήταν πιο απλό να σχεδιάσουν ένα roundabout; Και ας κόβει τη φόρα στον Περιφερειακό... θα το δούμε ποτέ αυτό στην Ελλάδα;
-
Οι περισσότεροι (όχι όλοι) Έλληνες οδηγοί έχουν μάθει να σταματάνε στο κόκκινο και να περνάνε με πράσινο.
Το να τους βάλεις να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο προτεραιότητας σε διασταύρωση είναι πολύ δύσκολο και δεν θα γίνει εύκολα κατανοητό.
Για παράδειγμα σε διάβαση πεζών χωρίς φανάρι θα πατήσουν κάθε πεζό που τόλμησε να περάσει. -
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Δε θα ήταν πιο απλό να σχεδιάσουν ένα roundabout; Και ας κόβει τη φόρα στον Περιφερειακό... θα το δούμε ποτέ αυτό στην Ελλάδα;Σε αυτο φταιει η πολιτικη- νοοτροπια των διευθυνσεων του ΠΕΧΩΔΕ.... αυτες βαζουν τους κανονες που ακολουθει ο μελετητης...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι περισσότεροι (όχι όλοι) Έλληνες οδηγοί έχουν μάθει να σταματάνε στο κόκκινο και να περνάνε με πράσινο.**Το να τους βάλεις να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο προτεραιότητας σε διασταύρωση είναι πολύ δύσκολο και δεν θα γίνει εύκολα κατανοητό. **
Για παράδειγμα σε διάβαση πεζών χωρίς φανάρι θα πατήσουν κάθε πεζό που τόλμησε να περάσει.Η κλασσική δικαιολογία για να μην αλλάξει ποτέ τίποτα... έτσι έχουμε μάθει, άστο μωρέ...
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Οι περισσότεροι (όχι όλοι) Έλληνες οδηγοί έχουν μάθει να σταματάνε στο κόκκινο και να περνάνε με πράσινο.
**Το να τους βάλεις να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο προτεραιότητας σε διασταύρωση είναι πολύ δύσκολο και δεν θα γίνει εύκολα κατανοητό. **
Για παράδειγμα σε διάβαση πεζών χωρίς φανάρι θα πατήσουν κάθε πεζό που τόλμησε να περάσει.Η κλασσική δικαιολογία για να μην αλλάξει ποτέ τίποτα... έτσι έχουμε μάθει, άστο μωρέ...
Κι όμως είναι δύσκολο να συνηθίσεις τα roundabouts όταν επί Χ χρόνια το μόνο που ξέρεις (?) είναι φανάρι+στοπ. Όποτε πετυχαίνω ένα τέτοιο εδώ πάνω (uk) είμαι σαν χεσμένος (παρόλο που έχουν απίστευτα καλή σήμανση). Μου είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο να τα συνηθίσω απ' ότι την οδήγηση στα αριστερά και τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα.
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, roundabouts μόνο σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμους, τουλάχιστον στην αρχή.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
**Το να τους βάλεις να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο προτεραιότητας σε διασταύρωση είναι πολύ δύσκολο και δεν θα γίνει εύκολα κατανοητό. **
Κι όμως είναι δύσκολο να συνηθίσεις τα roundabouts όταν επί Χ χρόνια το μόνο που ξέρεις (?) είναι φανάρι+στοπ. Όποτε πετυχαίνω ένα τέτοιο εδώ πάνω (uk) είμαι σαν χεσμένος (παρόλο που έχουν απίστευτα καλή σήμανση). Μου είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο να τα συνηθίσω απ' ότι την οδήγηση στα αριστερά και τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα.
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, roundabouts μόνο σε ήπιας κυκλοφορίας δρόμους, τουλάχιστον στην αρχή.
Το πιο δύσκολο σε αυτά μου φαίνεται είναι να κινηθείς σωστά όσο κάνεις τον κύκλο (σε ποια λωρίδα θα βρίσκεσαι κάθε στιγμή), όντως φαντάζομαι ότι μέχρι να συνηθίσουν αρκετοί οδηγοί, θα έχουν τροφοδοτήσει αρκετές σελίδες στο παρόν θέμα...
Παρ' όλ' αυτά, θα μπορούσαμε να προσαρμοστούμε σταδιακά στη λογική αυτή. Σήματα στοπ σε κάθε είσοδο, ίσως και ειδικά πεζοφάναρα με κουμπί σε κάποιες εισόδους για να μην έχουμε θέματα με πεζούς. Στην Αγγλία έχω δει ακόμα και roundabouts μεγέθους καπακιού υπονόμου, εδώ έχουμε τόσες διασταυρώσεις σε κέντρα πόλεων και κάποιους μεγάλους κόμβους εκτός που σίγουρα θα ωφελούσαν!
Φαντάζομαι π.χ. το Πάτρα-Πύργος με τους συνεχείς ισόπεδους κόμβους, πόσο θα είχε να κερδίσει σε ασφάλεια αν κάθε κόμβος ήταν ένα roundabout, με κάποια μικρή επιβάρυνση στο χρόνο ταξιδίου.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]