-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εφόσον γνωρίζεις και αποδέχεσαι ότι οι φακοί επαφής είναι μια πιθανή εστία μόλυνσης μέσα στο μάτι σου και εξ'ορισμού όσες περισσότερες ώρες τους φοράς στη ζωή σου τόσο περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητες να πάθεις 'κάτι' δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν θα τους φορέσεις 8 ή 15 ώρες συνεχόμενες...Φόρα τους όσο θες (δηλ. τόσο όσο ώστε να 'εκπληρώσουν' το σκοπό για τον οποίο τους αγόρασες και τους ήθελες) φρόντιζε την καθαριότητά τους όσο πιο προσεκτικά μπορείς και αυτό είναι όλο.
Είναι προφανές ότι κάποιος που δεν φοράει φακούς είναι σε καλύτερη μοίρα από κάποιον που τους φοράει 1500 ώρες το χρόνο ο οποίος με τη σειρά του είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτόν που τους φοράει 3.000 ώρες αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις από την πρώτη στιγμή που αγοράζεις φακούς.
Καλή υγιεινή και προσοχή. Και πάντα παρακολούθηση από τον οφθαλμίατρο. Δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά.
Αλλωστε όπως το είπες, τους ξεκίνησα γιατί ήθελα να περιορίσω την χρήση των κουραστικών γυαλιών. Αν είναι να τους φοράω για 2 ώρες καλύτερα να μείνω στα γυαλιά.Δεν υπάρχει τίποτα το τραγικό, ο τελευταίος που θα σου πει για 'τραγικό' είμαι εγώ : φοράω φακούς 20 συναπτά έτη.
Ο φακός όσο προσεκτικός και να είσαι είναι πιθανή εστία μόλυνσης στο μάτι και αυτό δεν αλλάζει, όπως και το τραίνο είναι ασφαλέστερο μέσο από το αυτοκίνητο όσο προσεκτικός οδηγός και να (θεωρείς ότι) είσαι. Καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με το πως αντιλαμβάνεται την έννοια του 'ρίσκου'. Οι δικές μου είναι προφανείς και εννοείται ότι δεν ασχολούμαι ποτέ με το πόσες ώρες τους φοράω : όσες μου χρειάζονται (εκτός φυσικά αν έχω ενοχλήσεις). -
Οχι δεν διαφωνώ koutsan μαζί σου. Ισα ίσα που μου δίνεις κουράγιο ως νιούμπα στους φακούς.
@Μάνο δεν είναι πρακτικό αυτό που περιγράφεις. Και δεν το κάνουν όλοι για ομορφιά.
-
Σίγουρα καθένας έχει τους λόγους του που χρησιμοποιεί φακούς ή κάνει επέμβαση laser ή φοράει γυαλιά (κάποιοι και χωρίς θέμα όρασης, μόνο για στυλ ).
Φροντίζουμε απλώς να έχουμε σφαιρική ενημέρωση των συν και πλην, ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες μας. -
Όταν φορούσα φακούς επαφής, μόνο όταν ήμουν μπροστά σε Η/Υ είχα πρόβλημα αφυδάτωσης. Έτσι, άντεχα δεν άντεχα 4-5 ώρες. Σε εξόδους και προπονήσεις που τους φορούσα δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Μετά το 8ωρο κουραζόμουν. Τα τελευταία 2χρόνια πριν την επέμβαση, τους είχα σχεδόν καταργήσει και τους φορούσα μόνο στην προπόνηση (4-5 φορές την εβδομάδα από 2 μέχρι 5 ώρες). Αυτό έγινε επειδή είχα αρχίσει να βαριέμαι τη διαδικασία και όχι επειδή προετοιμαζόμουν για την επέμβαση. Ακόμα θυμάμαι το πρόβλημα με τον καπνό που είχα στα μάτια μου όταν άρχισα να βγαίνω με γυαλιά.
Είχα μηνιαίους φακούς επαφής και τους άλλαζα όποτε παρουσίαζα δυσανεξία. Συνήθως στο δίμηνο.
Έκανα την επέμβαση, διότι βαρέθηκα τους φακούς επαφής και τα παρελκόμενά τους και επειδή όπως αποδείχθηκε, αποσβένεις πολύ γρήγορα το κόστος της επέμβασης. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ξερεις τι ειναι στα 44 να κυκλοφορεις με 3 ζευγαρια γυαλια ? Ηλιου με διορθωση, αστιγματισμου και πρεσβυωπιας.
**Δυστυχως, δεν μπορω να κανω επεμβαση αφου ο αστιγματισμος δεν διορθωνεται. **Και ειναι και μπολικος 3,25 και 2,75.είσαι σίγουρος?
(γιατί εγώ αστιγματισμό είχα αλλά έκανα επέμβαση και έχει μηδενιστεί - βέβαια είχα 2 και 1,5 )Τι να σου πω, ετσι μου ειπε οφθαλμιατρος οταν μου εγραψε τα γυαλια για κοντα.
-
Και κάτι άλλο: όταν πήγα στον οπτικό μου έδωσε 3 επιλογές σε μηνιαίους φακούς. Κάποιους που είχαν 10€ κάποιους ενδιάμεσους στα 15€ νομίζω και τους ακριβούς (Bausch + Lomb) στα 18€. Οι τελευταίοι μου είπε ότι είναι από άλλο υλικό από τους 2 πρώτους προφανώς καλύτερο (δεν θυμάμαι ακριβώς) και ότι είναι εγκεκριμένοι από την αμερικανική ένωση οφθαλμίατρων ή κάτι τέτοιο.
Αγόρασα για δοκιμή αυτούς. Αξίζει το κόστος; 'Η να επιστρέψω σε κάτι πιο οικονομικό; Υγρό πήρα το Eyeye provitamin B στα 12€.
-
Σιλικόνης υδρογέλης ;
Εγώ Bausch & Lomb χρησιμοποιώ κατά βάση και προσφάτως αυτούς http://www.alfalens.gr/product_info.php ... cts_id=148 (αμφιβάλλω κατά πόσο αξίζουν τα λεφτά τους)...Αυτούς τους Purevision http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ducts_id=5 δεν του συμπάθησα και πολύ, τους χρησιμοποίησα κάνα χρόνο και τους παράτησα...Πιθανότατα οι soft lens http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ucts_id=26 ή http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ucts_id=12 να είναι μια χαρά (αν και δεν ήταν αυτή η συκευασία παλιά νομίζω) τους χρησιμοποιώ στους τορικούς (για αστιγματισμό) στο άλλο μάτι http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ducts_id=9 (έτσι ήταν η συσκευασία των soft lens παλιά και στους μη τορικούς )...
Δεν έχει νόημα να σου προτείνω, δοκίμασε διάφορους και δες πως είναι στην εφαρμογή/άνεση στο μάτι σου..
Προσωπικά σε ό,τι αφορά τα υγρά θεωρώ ότι αυτά με υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στον καθαρισμό και σε προφυλάσσουν πολύ καλύτερα από μολύνσεις αλλά έχουν σοβαρά μειονεκτήματα :
-Είναι αρκετά ακριβότερα- Χρειάζεται (είτε με ταμπλέτες είτε με ειδική θήκη με καταλύτη) εξουδετέρωση - γιατί αλλιώς τη γάμησες αν βάλεις το φακό στο μάτι πριν, ο πόνος είναι ΟΞΥΤΑΤΟΣ- οπότε πρέπει να μείνουν στο υγρό κάποιες ώρες ώρες να γίνει η εξουδετέρωση άρα δεν μπορείς να τους βγάλεις να τους βάλεις στη θήκη και 1-2 ώρες μετά να τους βάλεις. Καθόλου πρακτικό καθώς άπαξ και τους βγάλεις μένεις χωρίς φακούς για κάποιες ώρες
- Μερικές φορές (2,3 το χρόνο σε μένα) η εξουδετέρωση δεν πολυπετυχαίνει (αυτό υποθέτω ότι συμβαίνει δηλ.) οπότε μόλις τον βάλεις στο μάτι έχουμε πόνο και οδυρμό
Χρησιμοποιούσα για καμιά 15ετία σχεδόν αποκλειστικά το Oxysept one step (με υπεροξείδιο) αλλά τα τελευταία 5 χρόνια περίπου (που έχω πλέον μηνιαίους άρα λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης) χρησιμοποιώ διάφορα άλλα υγρά με συντηρητικά : δεν έχω δει καμία διαφορά ανάμεσά τους...Υπάρχει διαφορά όμως στον καθαρισμό των φακών και στην κατάσταση που διατηρούνται σε σχέση με τον καθαρισμό με το υπεροξείδιο : το Oxyspet είναι μακράν καλύτερο και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά η ευκολία νίκησε
-
Τώρα θυμήθηκα ότι είχε ανοίξει και αυτό το τοπικό για φακούς επαφής το οποίο πήγε άπατο το κακόμοιρο
viewtopic.php?f=13&t=47961&p=2213612
-
Οντως τα καθαριστικα με υπεροξειδιο ειναι πολυ καλυτερα.Φοραω φακους 22 χρονια και το oxysept ειναι παρα πολυ καλο αλλα οχι το μοναδικο καλο.
@koytsan σε περιπτωση που τους εβγαλες και τους εβαλες σε υπεροξειδιο,και θελεις να τους ξαναβαλεις υπαρχει τροπος.
Ξεβιδωνεις το καπακι που εχει και τους φακους στην θηκη μεσα,το βαζεις κατω απο την βρυση και το ξεπλενεις για κανα 2 λεπτα,γυρνωντας το απο ολες τις μεριες.Μετα τους ξεπλενεις με φυσιολογικο ορο και τους ξαναβαζεις στο ματι.Εαν σε τσουξει,ξανακαντο.Το εχω κανει απειρες φορες χρονια τωρα.εγω φοραω bausch& lomb φακους,τους ετησιους(αν και ενω τους φοραω καθημερινα τους κραταω 1,5-2 χρονια)και χρησιμοποιω το easy sept (υπεροξειδιο)με κανενα προβλημα.Καποιες φορες,πολυ λιγες ομως, οπως ειπε και ο Κουτσαν μπορει να τσουξουν αδικαιολογητα,ενω εχουν μεινει στο υπεροξειδιο πανω απο 6-8 ωρες.Πλυσιμο με φυσιολογικο ορο παλι και ολα οκ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σιλικόνης υδρογέλης ;Εγώ Bausch & Lomb χρησιμοποιώ κατά βάση και προσφάτως αυτούς http://www.alfalens.gr/product_info.php ... cts_id=148 (αμφιβάλλω κατά πόσο αξίζουν τα λεφτά τους)...Αυτούς τους Purevision http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ducts_id=5 δεν του συμπάθησα και πολύ, τους χρησιμοποίησα κάνα χρόνο και τους παράτησα...Πιθανότατα οι soft lens http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ucts_id=26 ή http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ucts_id=12 να είναι μια χαρά (αν και δεν ήταν αυτή η συκευασία παλιά νομίζω) τους χρησιμοποιώ στους τορικούς (για αστιγματισμό) στο άλλο μάτι http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ducts_id=9 (έτσι ήταν η συσκευασία των soft lens παλιά και στους μη τορικούς )...
Δεν έχει νόημα να σου προτείνω, δοκίμασε διάφορους και δες πως είναι στην εφαρμογή/άνεση στο μάτι σου..
Προσωπικά σε ό,τι αφορά τα υγρά θεωρώ ότι αυτά με υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στον καθαρισμό και σε προφυλάσσουν πολύ καλύτερα από μολύνσεις αλλά έχουν σοβαρά μειονεκτήματα :
-Είναι αρκετά ακριβότερα- Χρειάζεται (είτε με ταμπλέτες είτε με ειδική θήκη με καταλύτη) εξουδετέρωση - γιατί αλλιώς τη γάμησες αν βάλεις το φακό στο μάτι πριν, ο πόνος είναι ΟΞΥΤΑΤΟΣ- οπότε πρέπει να μείνουν στο υγρό κάποιες ώρες ώρες να γίνει η εξουδετέρωση άρα δεν μπορείς να τους βγάλεις να τους βάλεις στη θήκη και 1-2 ώρες μετά να τους βάλεις. Καθόλου πρακτικό καθώς άπαξ και τους βγάλεις μένεις χωρίς φακούς για κάποιες ώρες
- Μερικές φορές (2,3 το χρόνο σε μένα) η εξουδετέρωση δεν πολυπετυχαίνει (αυτό υποθέτω ότι συμβαίνει δηλ.) οπότε μόλις τον βάλεις στο μάτι έχουμε πόνο και οδυρμό
Χρησιμοποιούσα για καμιά 15ετία σχεδόν αποκλειστικά το Oxysept one step (με υπεροξείδιο) αλλά τα τελευταία 5 χρόνια περίπου (που έχω πλέον μηνιαίους άρα λιγότερες πιθανότητες μόλυνσης) χρησιμοποιώ διάφορα άλλα υγρά με συντηρητικά : δεν έχω δει καμία διαφορά ανάμεσά τους...Υπάρχει διαφορά όμως στον καθαρισμό των φακών και στην κατάσταση που διατηρούνται σε σχέση με τον καθαρισμό με το υπεροξείδιο : το Oxyspet είναι μακράν καλύτερο και ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αλλά η ευκολία νίκησε
Noμίζω σιλικόνης υδρογέλης. Τα είπε και πολύ επιστημονικά και δεν έδωσα σημασία γιατί ήταν άγνωστοι όροι ούτως ή άλλως.
Δεν με ενοχλούν και γενικά είμαι ευχαριστημένος απλά άλλο 10€ τον μήνα = 120€ τον χρόνο και άλλο 18=216 (!!!). -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
.............
Στα δικά μου, ψιλο απογοήτευση Τους φοράω γύρω στις 5 ώρες, μετά το γραφείο δλδ, χτες στην πρόβα που έπρεπε να βλέπω τις παρτιτούρες, έπαιζα λίγο απ έξω
επιπλέον νοιώθω ενοχλήσεις και πολλές φορές βλέπω θολάπρέπει να είναι εξαντλητικό να διαβάζεις παρτιτούρες με φακούς επαφής. Εκτός και αν έχουν διαστάσεις αφίσας. Και γενικότερα προτιμώ όταν διαβάζω βιβλία, πισι, λαπτοπ, ... για κάποιες ώρες να το κανω με τα γυαλιά. Φακοί επαφής για εξόδους, οδήγηση και φυσικά αθλητισμό.
Για την επέμβαση, όσους έχω ρωτήσει με συμβουλεύουν να την αποφύγω, εκτός και αν συντρέχουν λόγοι συμμετοχής σε διαγωνισμούς για σώματα ασφαλείας κλπ. Γνωρίζω ένα σωρό γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που φοράνε γυαλιά. Ούτε ένας δεν έχει κάνει επέμβαση. Δεν έχουν ολοκληρωθεί έρευνες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα αυτών των τεχνικών και γι' αυτούς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Οντως τα καθαριστικα με υπεροξειδιο ειναι πολυ καλυτερα.Φοραω φακους 22 χρονια και το oxysept ειναι παρα πολυ καλο αλλα οχι το μοναδικο καλο.
@koytsan σε περιπτωση που τους εβγαλες και τους εβαλες σε υπεροξειδιο,και θελεις να τους ξαναβαλεις υπαρχει τροπος.
Ξεβιδωνεις το καπακι που εχει και τους φακους στην θηκη μεσα,το βαζεις κατω απο την βρυση και το ξεπλενεις για κανα 2 λεπτα,γυρνωντας το απο ολες τις μεριες.Μετα τους ξεπλενεις με φυσιολογικο ορο και τους ξαναβαζεις στο ματι.Εαν σε τσουξει,ξανακαντο.Το εχω κανει απειρες φορες χρονια τωρα.εγω φοραω bausch& lomb φακους,τους ετησιους(αν και ενω τους φοραω καθημερινα τους κραταω 1,5-2 χρονια)και χρησιμοποιω το easy sept (υπεροξειδιο)με κανενα προβλημα.Καποιες φορες,πολυ λιγες ομως, οπως ειπε και ο Κουτσαν μπορει να τσουξουν αδικαιολογητα,ενω εχουν μεινει στο υπεροξειδιο πανω απο 6-8 ωρες.Πλυσιμο με φυσιολογικο ορο παλι και ολα οκ.
Έχω πολλές αμφιβολίες ότι το ξέπλυμα με το φυσιολογικό ορό θα 'δουλέψει' πάντα. Όταν μου συμβαίνει να μην πετύχει η εξουδετέρωση (παρόλο που έμειναν 10 -15 ώρες ) και τους βγάζω απο το μάτι 'τρέχοντας' αρχίζω φυσικά τα ξεπλύματα με φυσιολογικό ορό (το νερό απαγορεύεται ), μιλάμε για πολύ ξέπλυμα αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχω καταφέρει να τον ξαναβάλω στο μάτι και να είναι οκ, βελτιώνεται μεν αλλά το τσούξιμο, περισσότερο ή λιγότερο, παραμένει...Μου έχει τύχει - πάνω από μία κιόλας - να εγκαταλείψω την προσπάθεια ξεπλύματος και να μην τους φορέσω (πως σκατά αυτά συμβαίνουν πάντα όταν βιάζεσαι ) καθότι το τσούξιμο συνεχιζόταν σε ανυπόφορο βαθμό.
-
@ελτεο
εγω εχει τυχει να τους φορεσω και 50 ωρες σερι,σε σκ γιατι νομιζα οτι ειχα παρει μαζι την θηκη και τα υγρα,αλλα δεν τα ειχα παρει.Λιγο ζορι(στεγνωμα) στο ξυπνημα,σε 20 λεπτα ηταν ενταξει.Μια αλλη φορα που ειχα ξαναξεχασει τους εβαλα σε δυο διαφορετικα φλυτζανια του καφε μεσα σε νερο βρυσης
Γενικα το ποσο θα αντεχει το ματι σου τους φακους, εχει να κανει και με το ποσο υγρασια εχει το ματι σου,καθως και ο τυπος των φακων. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έχω πολλές αμφιβολίες ότι το ξέπλυμα με το φυσιολογικό ορό θα 'δουλέψει' πάντα. Όταν μου συμβαίνει να μην πετύχει η εξουδετέρωση (παρόλο που έμειναν 10 -15 ώρες ) και τους βγάζω απο το μάτι 'τρέχοντας' αρχίζω φυσικά τα ξεπλύματα με φυσιολογικό ορό (το νερό απαγορεύεται ), μιλάμε για πολύ ξέπλυμα αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχω καταφέρει να τον ξαναβάλω στο μάτι και να είναι οκ, βελτιώνεται μεν αλλά το τσούξιμο, περισσότερο ή λιγότερο, παραμένει...Μου έχει τύχει - πάνω από μία κιόλας - να εγκαταλείψω την προσπάθεια ξεπλύματος και να μην τους φορέσω (πως σκατά αυτά συμβαίνουν πάντα όταν βιάζεσαι ) καθότι το τσούξιμο συνεχιζόταν σε ανυπόφορο βαθμό.
νερακι κατω απο την βρυση με σχετικη πιεση(κλειστη ταπα στο νιπτηρα για παν ενδεχομενο ) μπολικα λεπτα,και στο τελος φυσιολογικο ορο βαζω οποτε μου εχει τυχει.Μπορει να σου τσουζει επειδη το ματι ειναι ερεθισμενο απο την προηγουμενη φορα που το εβαλες και δεν ειχε εξουδετερωθει το υπεροξειδιο.Η μαλλον ηθελε και αλλο ξεπλυμα.Εγω αυτο στην αρχη το εκανα με φυσιολογικο ορο,αλλα τε΄λειωνε το μεγαλο μπουκαλι του ορου,και ακομα δεν ειχε καθαρισει.Οποτε βρυση και στο τελος φυσιολογικο ορο,πριν μπει στο ματι.
-
ας κάνουν ένα ψυχικό οι μοδεράτορες να τα μεταφέρουν στο σωστό τοπικό, για να μείνει ανόθευτη η απόλαυση του λέηζερ
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
@ελτεο
εγω εχει τυχει να τους φορεσω και 50 ωρες σερι,σε σκ γιατι νομιζα οτι ειχα παρει μαζι την θηκη και τα υγρα,αλλα δεν τα ειχα παρει.Λιγο ζορι(στεγνωμα) στο ξυπνημα,σε 20 λεπτα ηταν ενταξει.Μια αλλη φορα που ειχα ξαναξεχασει τους εβαλα σε δυο διαφορετικα φλυτζανια του καφε μεσα σε νερο βρυσης
Γενικα το ποσο θα αντεχει το ματι σου τους φακους, εχει να κανει και με το ποσο υγρασια εχει το ματι σου,καθως και ο τυπος των φακων.Και με την ηλικία σου...
Η ποιότητα του ματιού πέφτει, και η τύχη σου το ίδιο...
Φόραγα απο τα 18, στα 22 τους έβγαζα ανα 2 μέρες, κάποιες φορές και περισσότερο...
στα 29 έπαθα μόλυνση, με είχαν κανα δίμηνο σαν παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνεις στα μάτια σου κάμποσοι ειδικευόμενοι στο Γεννηματα, και γλίτωσα τις ενέσεις κορτιζόνης μέσα στο μάτι την τελευταία στιγμή.Απο τότε μόνο γυαλιά μέχρι να αποφασίσω να κάνω την επέμβαση... αν με παίρνει πλέον λόγο της μακροχρόνιας χρήσης φακών....
-
εσυ τους εβγαζες μονιμα ανα 2 ημερες,εγω ετυχε να τους εχω συνεχομενα για 50 ωρες στα 23 χρονια 2 φορες.
Εγω το χειροτερο που εχω παθει ειναι επιφυκιτιδα 1 φορα σε ολα αυτα τα χρονια.Ηταν καλη ομως,μιας και εμεινα 4 ημερες με κλειστα ματια. -
@ dim8 , επιπεφυκίτιδα.
Tα μάτια μου αν και τα είχα σε χαμηλή υπόληψη λόγω το ότι προσπαθούσα πολύ καιρό να βάλω φακούς και δεν με άφηναν από την στιγμή που τους έβαλα δεν αντιμετώπισα προβλήματα όπως έχω πει πολλάκις εδώ μέσα.
Aπλά μαζεύω σχόλια από έμπειρους χρήστες εδώ μέσα για να μην την πατήσω σε κάτι που δεν ξέρω.Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Και με την ηλικία σου...
Η ποιότητα του ματιού πέφτει, και η τύχη σου το ίδιο...
Φόραγα απο τα 18, στα 22 τους έβγαζα ανα 2 μέρες, κάποιες φορές και περισσότερο...
στα 29 έπαθα μόλυνση, με είχαν κανα δίμηνο σαν παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνεις στα μάτια σου κάμποσοι ειδικευόμενοι στο Γεννηματα, και γλίτωσα τις ενέσεις κορτιζόνης μέσα στο μάτι την τελευταία στιγμή.Απο τότε μόνο γυαλιά μέχρι να αποφασίσω να κάνω την επέμβαση... αν με παίρνει πλέον λόγο της μακροχρόνιας χρήσης φακών....
κι έφταιγαν οι φακοί που δεν τήρησες σωστά κάποιους κανόνες; έλα ρε παιδιά...
το να τους φοράς νορμάλ ώρες και να τους βγάζεις τα βράδια δοκίμασες; Μην είμαστε των άκρων... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
@ dim8 , επιπεφυκίτιδα.ετσι την λενε την ρουφιανα?
-
Kαι γω σαν επιφυκιτιδα την ηξερα.
Περί φακών επαφής