Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εφόσον γνωρίζεις και αποδέχεσαι ότι οι φακοί επαφής είναι μια πιθανή εστία μόλυνσης μέσα στο μάτι σου και εξ'ορισμού όσες περισσότερες ώρες τους φοράς στη ζωή σου τόσο περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητες να πάθεις 'κάτι' δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν θα τους φορέσεις 8 ή 15 ώρες συνεχόμενες...Φόρα τους όσο θες (δηλ. τόσο όσο ώστε να 'εκπληρώσουν' το σκοπό για τον οποίο τους αγόρασες και τους ήθελες) φρόντιζε την καθαριότητά τους όσο πιο προσεκτικά μπορείς και αυτό είναι όλο.
Είναι προφανές ότι κάποιος που δεν φοράει φακούς είναι σε καλύτερη μοίρα από κάποιον που τους φοράει 1500 ώρες το χρόνο ο οποίος με τη σειρά του είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτόν που τους φοράει 3.000 ώρες αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις από την πρώτη στιγμή που αγοράζεις φακούς.
Καλή υγιεινή και προσοχή. Και πάντα παρακολούθηση από τον οφθαλμίατρο. Δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά.
Αλλωστε όπως το είπες, τους ξεκίνησα γιατί ήθελα να περιορίσω την χρήση των κουραστικών γυαλιών. Αν είναι να τους φοράω για 2 ώρες καλύτερα να μείνω στα γυαλιά.
Δεν υπάρχει τίποτα το τραγικό, ο τελευταίος που θα σου πει για 'τραγικό' είμαι εγώ : φοράω φακούς 20 συναπτά έτη.
Ο φακός όσο προσεκτικός και να είσαι είναι πιθανή εστία μόλυνσης στο μάτι και αυτό δεν αλλάζει, όπως και το τραίνο είναι ασφαλέστερο μέσο από το αυτοκίνητο όσο προσεκτικός οδηγός και να (θεωρείς ότι) είσαι. Καθένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με το πως αντιλαμβάνεται την έννοια του 'ρίσκου'. Οι δικές μου είναι προφανείς και εννοείται ότι δεν ασχολούμαι ποτέ με το πόσες ώρες τους φοράω : όσες μου χρειάζονται (εκτός φυσικά αν έχω ενοχλήσεις).