-
Από την στιμγή που μου έρχεται στην ίδια τιμή λέω να δοκιμάσω. Το θέμα είναι να μην κάνω καμιά ζημιά με το +0.25 αν και δεν το πιστεύω.
-
Ζημιά να κάνεις μάλλον δύσκολο, έως πολύ δύσκολο (αν και μη λέω και πολλά πολλά για πράγματα που δεν είναι της ειδικότητάς μου).
Αλλά θα μπορούσες ίσως να χειροτερεύσεις (πολύ) ελαφρώς την όρασή σου αντί να τη βελτιώσεις -
f ck !
και μιας και είσαι πρόχειρος αν δοκιμάσω με 1.5 χωρίς να ο διορθώσω λες πάλι να τα κάνω χειρότερα;
-
Χειρότερα από τι ; Από το 1,75 χωρίς 'κανονική' διόρθωση αστιγματισμού ;
Φυσικά και μπορεί να το κάνεις (ελαφρώς πάλι) χειρότερο αφού άλλωστε οι περισσότεροι οπτικοί/γιατροί αυτό ακριβώς προτείνουν ως μικρή βελτίωση του αστιγματισμού σου σε σχέση με το τίποτα...Άρα πηγαίνοντας εσύ στο 'τίποτα' και μην ακολουθώντας τη συμβουλή αυτή είναι πιθανό να έχεις μια μικρή χειροτέρευση, λογικό δεν ακούγεται ;
Αλλά δεν είναι σίγουρο, μπορεί και να μη σε επηρεάσει καθόλου, θα μπορούσε ίσως και να βελτιώσει (αναρωτιέμαι άλλωστε πόσο ακριβείς είναι όλες αυτές οι μετρήσεις μυωπίας/αστιγματισμού και αν μπορεί εύκολα να παίξουν 0,25-0,5 πάνω ή κάτω σύμφωνα με την προσωπική εκτίμηση του γιατρού ) -
Και η προηγούμενη μέτρηση σε άλλο γιατρό πριν πολλλλλά χρόνια ήταν 0.50.
Για να περιγράψω καλύτερα τι έχω: δουλεύω στον Η/Υ , αν κάτσω σε απόσταση 60εκ. τα γράμματα θολώνουν και δυσκολεύομαι να διαβάσω όπως κάνω ΑΝΕΤΑ με τα γυαλιά. Οταν πάω στα 30 εκ βλέπω καλύτερα με τους φακούς.
-
30 εκ έχεις κολλήσει τη μούρη σου στο μόνιτορ (για τι διαγώνιο μιλάμε ;), αν έχεις μεγάλη μύτη ίσως έχεις ζήτημα
Με τα γυαλιά έχεις την βέλτιστη διόρθωση της μυωπίας και του αστιγματισμού σου (υποθέτω ότι διορθώνεις με τα γυαλιά τον αστιγματισμό), οπότε δεν φαίνεται περίεργο αυτό που λες.
Πάντως και εγώ με τα γυαλιά νομίζω ότι (δεν έχω μετρήσει συγκριτικά) έχω καλύτερη όραση (βασικά το βράδυ όταν οδηγώ) παρόλο που διορθώνω (πλέον) κανονικά τον αστιγματισμό μου με τους τορικούς...Γενικώς πάντως ακόμα και με την καλύτερη διόρθωση η όρασή μου είναι κακής ποιότητας και απέχει πολύ από το 10/10...
-
Οχι δεν έχω μεγάλη μύτη. 17αρι λαπτοπικο μόνιτορ. Τώρα φοράω τους φακούς και σου γράφω από απόσταση μισού μέτρου και βλέπω κανονικά. Απλά δεν έχω την τέλεια καθαρότητα του γυαλιού. Τέσπα. Θα μείνω όπως είμαι μικρό το κακό.
Εν τω μεταξύ το πρωί πάλι την πάτησα και προσπαθούσα να βάλω ανάποδα τον δεξί φακό. Δεν ξεχωρίζει ο άτιμος. Βρήκα όμως κολπάκι. Εχουν ένα υδατογράφημα στην άκρη με τον αριθμό 4. Αυτός πρέπει να είναι από την έξω μεριά.
-
αν χασμουρηθείς , μήπως βλέπεις (για λίγο) καλύτερα;
Το εφέ θολώματος μπορείς να είναι και λόγω κακής ενυδάτωσης, κάτι που συμβαίνει όταν διαβάζεις, κοιτάς monitor κλπΕγώ πάντως βλέπω με την ίδια οξύτητα (στο φακοί vs. γυαλιά), συν ότι οι επαφής δεν προκαλούν παραμορφώσεις. Θα τους προτιμούσα χαλαρά για PC, αν δεν μου άρεσαν περισσότερο τα γυαλιά
-
Εγώ εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ acuvue advance, αλλά δεν έχω ακούσει να τους αναφέρει κανείς άλλος.
Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, είτε μόλυνσης, είτε ενόχλησης, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ το θέμα.
Να πειραματιστώ με τίποτα άλλο ή καλά είμαι; -
Εάν δεν έχεις πρόβλημα κάτσε στα αυγά σου.
Μιγιακωβε, δεν είναι τόσο τραγικά ρε. Νταξ απλά δεν είμαι στο τέλειο ρε παιδί μου.
Aυτό που σου λέω γίνεται από τηνα ρχή που κάτσω στην οθόνη. Αλλά θα το συνηθίσω. Η πρακτικότητα τους δεν αλλάζεται με κανένα γυαλί.ΤΕΛΟΣ αρκετά σας έπρηξα. Ηδη ακούω τις βωμολοχίες σας μπροστά στις οθόνες σας
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ζημιά να κάνεις μάλλον δύσκολο, έως πολύ δύσκολο (αν και μη λέω και πολλά πολλά για πράγματα που δεν είναι της ειδικότητάς μου).
Αλλά θα μπορούσες ίσως να χειροτερεύσεις (πολύ) ελαφρώς την όρασή σου αντί να τη βελτιώσειςΣτο +0,25 η λογική μου λεει ότι θα συνηθίσει πλέον το ματι σε αυτο τον βαθμό. Δεν ξερω βεβαια τι λέει η ιατρική.
Το εφέ θολώματος μπορείς να είναι και λόγω κακής ενυδάτωσης, κάτι που συμβαίνει όταν διαβάζεις, κοιτάς monitor κλπ
+1.
-
Αστιγματισμό μέχρι 0,5 διορθώνει ο κοινός μαλακός φακός επαφής. Γιατί αν και μαλακός διατηρεί αρκετά το σχήμα του παρασέρνοντας και την τοπική παραμόρφωση του κερατοειδή (αυτό είναι ο αστιγματισμός) μέχρι τόσο.
Εγώ που έχω περισσότερο είδα διαφορά και με τους ημίσκληρους και με τους τορικούς. Παρόλα αυτά συνεχίζω να φοράω απλούς, δεν θεωρώ ότι η διαφορά αξίζει να μπλέξω (ημίσκληρους) ή να πληρώσω (τορικούς).Το να δώσεις παραπάνω διόρθωση μυωπίας για κάλυψη αστιγματισμού δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό αλλά μπορεί να είναι επιτρεπτό κόλπο, δεν ξέρω.
Γενικά οι φακοί επαφής επειδή είναι πάνω στο μάτι πρέπει να είναι για λίγο λιγότερη μυωπία από όσο τα γυαλιά των οποίων ο φακός απέχει. Είναι δηλαδή λάθος γυαλιά και φακοί να είναι το ίδιο. Το προβλεπόμενο αν φοράς γυαλιά πχ 4,5 οι φακοί σου να είναι 4.Οι φακοί έχουν εμπρός και πίσω πλευρά. Γενικά ένας μύωπας επειδή βλέπει καλά κοντά μπορεί εύκολα είτε να δει αριθμούς χαραγμένους στο φακό που φαίνονται σωστά όταν τους κοιτάς από τη μέσα μεριά είτε να καταλάβει κοιτώντας από το πλάι αν ο φακός στο δάχτυλό του είναι ανάποδα (διατομή καμπάνας) ή όχι (διατομή τμήματος κύκλου).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το να δώσεις παραπάνω διόρθωση μυωπίας για κάλυψη αστιγματισμού δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό αλλά μπορεί να είναι επιτρεπτό κόλπο, δεν ξέρω.Αυτό το έκανα και εγώ με προτροπή του οπτικού σε μένα το τελευταίο 6μηνο που σταματησα εντελώς τα γυαλιά αλλά δεν είχα και χρόνο να περιμενω φακούς και με την μυωπία και με τον αστιγματισμό. Τον πρώτο καιρό ένιωθα ότι κατι με ενοχλούσε στην όραση αν και μετα συνήθισε μαλλον το ματι. Γενικά όμως είχα την υποψία ότι δεν είχα πολύ καλή όραση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το να δώσεις παραπάνω διόρθωση μυωπίας για κάλυψη αστιγματισμού δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό αλλά μπορεί να είναι επιτρεπτό κόλπο, δεν ξέρω.
Για μικρους βαθμους φυσικα και ειναι σωστο.Υπαρχει μαθηματικος τυπος που μετατρεπει ολους τους σφαιροκυλινδρικους φακους σε σφαιρικους.Ειναι το λεγομενο σφαιρικο ισοδυναμο.
Γενικά οι φακοί επαφής επειδή είναι πάνω στο μάτι πρέπει να είναι για λίγο λιγότερη μυωπία από όσο τα γυαλιά των οποίων ο φακός απέχει. Είναι δηλαδή λάθος γυαλιά και φακοί να είναι το ίδιο. Το προβλεπόμενο αν φοράς γυαλιά πχ 4,5 οι φακοί σου να είναι 4.
Αν ειχες διαβασει λιγες σελιδες πισω το ειχα αναφερει.Μιλαμε για την αποσταση Vertex η οποια ομως λαμβανεται υποψην για πανω απο 4 D.
Αυτο που παιζει ρολο στους σκληρους φακους ειναι η ακτινα καμπυλοτητας.
Γενικα για οσα αναφερετε,και τα θεωρειτε εμπειρικα,υπαρχουν κανονες και τυποι που τα εξηγουν. -
Θα με τρελανετε καλα θα δοκιμασω μια φορα ημερησιους στην μυωπια που εχω ακριβως κ θα γραψω feedback
Sent from my U8800Pro using Tapatalk
-
Εγώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ τους CooperVision Frequency 55 (link 1, link 2) κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Τις καθημερινές τους φορώ έως και 16-18 ώρες συνεχόμενες χωρίς κάποιο ιδιαίτερη ενόχληση (προφανώς μπορεί να έχουν κοκκινίσει λίγο τα μάτια μου, αλλά επανέρχονται λίγη ώρα μετά την αφαίρεση των φακών). Σοβαρό πρόβλημα (π.χ. επιπεφυκίτιδα) δεν θυμάμαι να έχω πάθει (έχουν περάσει και 14χρόνια που φοράω φακούς).
Το υγρό συντήρησης/καθαρισμού που χρησιμοποιώ είναι το OptiFree Express.
A, στο αριστερό μάτι έχω 2βαθμούς μυωπία και στο δεξί μάτι 4,5βαθμούς μυωπία και 0,75(;)βαθμούς αστιγματισμό. Για το αριστερό μάτι ο οφθαλμίατρος μού έχει συστήσει φακούς για 1,75βαθμούς μυωπία, ενώ για το δεξί φακούς για ακριβώς τη μυωπία που έχω.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το να δώσεις παραπάνω διόρθωση μυωπίας για κάλυψη αστιγματισμού δεν μου ακούγεται και πολύ σωστό αλλά μπορεί να είναι επιτρεπτό κόλπο, δεν ξέρω.
Για μικρους βαθμους φυσικα και ειναι σωστο.Υπαρχει μαθηματικος τυπος που μετατρεπει ολους τους σφαιροκυλινδρικους φακους σε σφαιρικους.Ειναι το λεγομενο σφαιρικο ισοδυναμο.
Γενικά οι φακοί επαφής επειδή είναι πάνω στο μάτι πρέπει να είναι για λίγο λιγότερη μυωπία από όσο τα γυαλιά των οποίων ο φακός απέχει. Είναι δηλαδή λάθος γυαλιά και φακοί να είναι το ίδιο. Το προβλεπόμενο αν φοράς γυαλιά πχ 4,5 οι φακοί σου να είναι 4.
Αν ειχες διαβασει λιγες σελιδες πισω το ειχα αναφερει.Μιλαμε για την αποσταση Vertex η οποια ομως λαμβανεται υποψην για πανω απο 4 D.
Αυτο που παιζει ρολο στους σκληρους φακους ειναι η ακτινα καμπυλοτητας.
Γενικα για οσα αναφερετε,και τα θεωρειτε εμπειρικα,υπαρχουν κανονες και τυποι που τα εξηγουν.Εγώ είμαι πάνω από 4 για αυτό φαίνεται το παρατήρησα.
Θα με τρελανετε καλα θα δοκιμασω μια φορα ημερησιους στην μυωπια που εχω ακριβως κ θα γραψω feedback
Δοκίμασα ημερήσιους και είναι πολύ αεράτοι και 'ελαφριοί' αν μπορώ να τους πω έτσι σε σχέση με τους μηνιάτικους. Αλλά και πολύ μαλακοί και παραμορφώνονται στο δάχτυλο.
-
Έχει αγοράσει κάποιος φακούς online; Εμπιστεύεστε κάποιο κατάστημα; Π.χ. http://mylens.gr
-
γιατί όχι;
Ωραίο το siteάκι, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα πάρω -
Γιατί δηλ. να μην τους εμπιστευτώ ; (εννοώ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή αγορά, τι ιδιαιτερότητα έχει
Έχω ψωνίσει από εδώ http://www.alfalens.gr/ 1 φορά και θα ξαναψωνίσω σύντομα (ή από άλλο διαδικτυακό αν βρω φθηνότερα, οπότε όποιος έχει προτάσεις γράφει )
Περί φακών επαφής