-
Θα έλεγα ότι είμαι πολύ πιστός σε αυτά που δεν έχω πάρει ποτέ. Και είναι τα 'σχιστομάτικα'.
Αλφαβητικά
Απο Audi: μόνο το 100 ls automatic του 72 με Αμερικανικές προδιαγραφές, δίπορτο.
Απο Alfa Romeo: 146 1,6 boxer (1996), 147 1,6 (2001) και 155 1,8 (1992)
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: Daewoo Matiz X2 (Το ένα το είχα χρυσοπληρώσει το 99 και το έδωσα 1,5 χρόνο μετά...το άλλο μου το χάρισαν πριν 9 μήνες περίπου)
Απο Fiat: Siata torino, 500, 600, 126, 126 personal, 127 (74), 127 (80), 128, 128 Moretti, 132, 124 sport, 124 sport spider, Ritmo 130 Abarth, Uno 45s, Fiorino, Amico, Panda 34, Panda 900, Panda 100hp, 242 (van)
Από Ford: 17m (68), 17m (72) station, Transit (70), Transit (72), Transit (79), Transit (81), Transit (84 Δουλευει μέχρι σήμερα).
Από Lancia: Y10 gt, Dedra 1,8.
Απο Renault: 5, Super 5.
Απο Seat: Marbella (υπάρχει εδώ και κάνει τον χαμάλη ακόμα)
Σίγουρα κάποια ξεχνάω, αλλά τα περισσότερα τα έγραψα...
Στα παραπάνω έχουν κακοποιηθεί (εκείνες τις εποχές που πήγαινα στην σχολή, έλεγα ότι τα βελτιώνω) στις μηχανολογικές μου ορέξεις (ανησυχίες) αρκετα:
Fiat Siata Torino: Μπήκε κινητήρας και σασμάν απο 124
Fiat 600: Μπήκε κινητήρας απο A112 Abarth, δισκόφρενα, 13άρια λάστιχα, ψυγείο νερού στην θέση της ρεζέρβας μπροστά.
Fiat 127 (74): Κινητήρας 1050, με 5άρι σασμάν και ταμπλό απο 1,3 gt
Fiat 124 sport: Κινητήρας απο Lancia 1,8 και 2 διπλά.
Fiat 127 amico: Διπλό καρμπυρατέρ και χταπόδι.
Fiat Fiorino: Εκκεντροφόρος (Μπούμπη), χταπόδι, ελεύθερη εξάτμιση, χαμήλωμα, 2 διπλά καρμπυρατέρ.
Fiat Panda 34: Εφυγε όλο το δικίλυνδρο αερόψυκτο σετάκι και μπήκε κινητήρας απο Α112 (965κε), 5άρι σασμάν.
Fiat Uno 45s: Αλλάχθηκε με πλήρη μετατροπή απο turbo...μόνο που έλειπε το injection και έγινε πατέντα και μπήκε το καρπυρατέρ του Υ10 turbo. Οι ζάντες παρέμειναν σιδερένιες με τάσια και όλο το εξωτερικό δεν προϊδέαζε για τούρμπο (εκτός αν κάποιος πρόσεχε το χαμήλωμα και την εξάτμιση)...Μόλις το έσπασα (χωρίς κόφτη) έβαλα μόνο τον κινητήρα απο Lancia 1,5.
Ford Transit (81): Μπήκε κινητήρας απο rs 2000 και σπόιλες μπροστα και βάφτηκε δίχρωμο.
Renault Super 5: Βρήκα έναν κορμό 1,4 με πιστόνια και μπιέλες απο 9, άλλαξα ελατήρια-μέταλλα και έβαλα το καπάκι και το κάρτερ απο το 850άρι μοτέρ που φόραγε...Παραδόξως πέτυχε... -
Από FIAT UNO ---> FIAT TIPO
Από FIAT TIPO ---> VW GOLF + MITSUBISHI COLT
Από VW GOLF + MITSUBISHI COLT ---> HONDA CIVIC IMA IIΣτο μεσόδιάστημα είχα και ένα CITROEN ZX.
-
Τι θυμήθηκα τώρα. εχουμε και λέμε : UNO TURBO δεν πάταγε ήταν καλό για ευθείες και το ταμπλό ήταν από ενα σημείο και μετά μονίμως αναμένο , γενικά πήγαινε χωρίς ιδιαίτερες βλάβες. Αλφα ρομέο gulietta 2λιτρη εξαιρετική μεγάλο σχολείο παντα με το πλάι τότε που αλφα σήμαινε φανατικά πισωκίνητη, όπως όλα τα ιταλικά μόνο το στροφόμετρο δούλευε και τα αυτόματα παράθυρα. Alfa 33 1.5 καλό παιχνίδι ιδιάιτεερα αναξιόπιστο και σε αυτό μόνο το στροφόμετρο δούλευε από ένα σημείο και μετά , ο θόρυβος από τα δύο διπλά είναι όλα τα λεφτά και σε αυτή και και στη gulietta. MASERATI BI-TURBO κτήνος δύναμης για την εποχή του, πολυτέλεια , ιταλική θέση, εξαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων (ίσως γιατί ήταν γερμανικό) άλλη αίσθηση και μάλλον πιο φυσικό το ανάποδο κούμπωμα. Μόνιμο πρόβλημα της η χτυπημένη κρεμαγιέρα, τα φαγωμένα λάστιχα της και οι προβλγματικές τουρμπίνες της. Μπήκε intercooler after market και βελτιώθηκε. Memories έστριβε μονο με τη σκέψη του γκαζιού.Porsche 944 turbo κανονικό αυτοκίνητο όλα δούλευαν άψογα τίποτε δεν χάλασε φτηνό στη συντήρηση σε σχέση με το μαζέρι αλλά .............. να λέμε την αλήθεια έκανες ότι έκανες με γερμανική νοοτροπία η ιταλίδα είναι η γκόμενα που δεν τη ξεχνάς ποτέ ίσως γιατί είναι ζόρικη να τη πας και τα κάνει όλα πιο ενδιαφέροντα.BMW 7 KAI 635 θεωρητικά ίδια αλλά τόσα διαφορετικά, το 6αρι πανέμορφο και ζηλευτό ακόμα και σήμερα δυναμη αξιοπιστία και κράτημα μόνο εαν άλλαζες την εργοστασιακή ανάρτηση με κάτι καλύτερο, ποιότητα , αξιοπιστία , κρίμα που πλέον τέτοια αυτοκίνητα δεν φτιάχνουν. MERCEDES W126 300SEL δεν έσπαγε δεν χάλαγε φτηνή στη συντήρηση της αφούδεν ήθελε τίποτε πέρα των αναλωσίμων, πολυτέλεια , απαίσιο τιμόνι, και μετά τα 160- 180 θορυβώδης.Memories χρηματοκιβώτιο εν κινήσει και ο βενζινάς πάντα νόμιζε ότι κάποιος σπουδαίος είναι μέσα χαχαχαχαχα. Πέρασαν και άλλα τα πιο ενδιαφέροντα ανέφερα. Θα γυρίσω σε ιταλικά μόνο όταν πεισθώ ότι εχουν ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας τους, τότε λόγω ηλικίας το βλέπαμε και σαν περιπέτεια, τώρα όμως που ο χρόνος μας δεν επαρκεί για να ξενυχτάμε στα συνεργεία για το παραμικρό λυπάμαι αλλά ψωνίζω από τη ΜΕΡΚΕΛ.
-
Εχεις καμια φωτο απο την W126 300 SEL???
-
Για νονο τον κοβω..Και συνονοματος και συναδελφος.. Ωραια εργαλεια..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για νονο τον κοβω..Και συνονοματος και συναδελφος.. Ωραια εργαλεια..Εχετε βαλει σχεδιο εξξοντωσης του 4τφ και των συνφορουμιτων???
-
Φυσικά και δεν είμαστε πιστοί σε μία μάρκα, αυτά για είναι για τους ρομαντικούς και τους Alfisti
-
Fiat
chrysler-Simca
Opel
Lancia
Seat
Audi
Kαι..προσεχώς Skoda,αρα άπιστος! -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από FIAT UNO ---> FIAT TIPO
Από FIAT TIPO ---> VW GOLF + MITSUBISHI COLT
Από VW GOLF + MITSUBISHI COLT ---> HONDA CIVIC IMA IIΣτο μεσόδιάστημα είχα και ένα CITROEN ZX.
Ενα αμαξι της προκοπης ειχες και το κρατησες στο μεσοδιαστημα..
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Fiat
chrysler-Simca
Opel
Lancia
Seat
Audi
Kαι..προσεχώς Skoda,αρα άπιστος!με τρια vag group στη σειρά, όχι κ τόσο άπιστος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχεις καμια φωτο απο την W126 300 SEL???ειδικα από αυτό εχω πάρα πολλές το πρόβλημα είναι ότι δεν ειναι σε ψηφιακή μορφή συνεπώς χρειάζεται σκανάρισμα και τούτη τη στιγμή δεν εχω τη δυνατότητα, υπόσχομαι εαν βρω τρόπο να το κατεβάσω.
-
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
ειδικα από αυτό εχω πάρα πολλές το πρόβλημα είναι ότι δεν ειναι σε ψηφιακή μορφή συνεπώς χρειάζεται σκανάρισμα και τούτη τη στιγμή δεν εχω τη δυνατότητα, υπόσχομαι εαν βρω τρόπο να το κατεβάσω.
Οποτε μπορεσεις ανεβασε καμια ή αν θες στειλτει με πμ! Αυτα τα αμαξια ειναι λατρεία!!
-
ειδικα από αυτό εχω πάρα πολλές το πρόβλημα είναι ότι δεν ειναι σε ψηφιακή μορφή συνεπώς χρειάζεται σκανάρισμα και τούτη τη στιγμή δεν εχω τη δυνατότητα, υπόσχομαι εαν βρω τρόπο να το κατεβάσω.
Οποτε μπορεσεις ανεβασε καμια ή αν θες στειλτει με πμ! Αυτα τα αμαξια ειναι λατρεία!!
Σεκαταλαβαίνω απόλυτα, ειδικα η συλλεκτική και σπάνια 560 sec οικτίρω ακόμη τον εαυτό μου που δεν αγόρασα περσυ μια σε αψογη κατάσταση από την ιταλία, δεν ήξερα τη δυνατότητα για εισαγωγή συλλεκτικού και ο τύποςς την έδινε για 4000 e kai to συζήταγε για παρακάτω.
-
Ο χρήστης chris palas έγραψε:
Σεκαταλαβαίνω απόλυτα, ειδικα η συλλεκτική και σπάνια 560 sec οικτίρω ακόμη τον εαυτό μου που δεν αγόρασα περσυ μια σε αψογη κατάσταση από την ιταλία, δεν ήξερα τη δυνατότητα για εισαγωγή συλλεκτικού και ο τύποςς την έδινε για 4000 e kai to συζήταγε για παρακάτω.
Καλά έκανες και δεν την πήρες. Η 560SEC δεν μπορεί να εισαγχθεί ως ιστορικό στην Ελλάδα.
-
Τι ισχυει τελικα για τα ιστορικά 25 ετία 30ετία? Υπάρχουν περαιτέρω προυποθέσεις? Στη πράξη είναι εύκολο- δύσκολο έχω ακούσει διάφορα και δεν έχω διαμορφώσει άποψη θα εκτιμούσα εαν με πληροφορούσατε.
-
Πάντως το επόμενο μου αμάξι θάθελα να είναι Γερμανικό!!!!!!!!!!!!!
Das auto!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Das auto!!!!!!!!!!!!!!!!Μπράβο σου έχασα πάσα ιδέα
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Das auto!!!!!!!!!!!!!!!! -
Das auto!!!!!!!!!!!!!!!!Κι εσύ τέκνον Βρούτε
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Das auto!!!!!!!!!!!!!!!!Κι εσύ τέκνον Βρούτε
Αφου με ξερεις
Είμαστε πιστοί σε μια μάρκα ή αλλάζουμε μάρκες;