-
120€ max η ελιά στην Χαλκιδική. Σου λένε και καλά 150€, αλλά 'για σένα' 120€....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
120€ max η ελιά στην Χαλκιδική. Σου λένε και καλά 150€, αλλά 'για σένα' 120€....Εχω ακουσει και χαμηλοτερα στα βορεια.Πως γινεται ρε γμτ να εχει την μιση τιμη η ελια? Χτες φιλος απο θεσσαλονικη αγορασε κομμενη ελια κατω απο 0,10 και πηρε μολις 1 τονο.Για ακοπο ακουσα απο 0,06 εως 0,08 για ελια παντα.
-
Για Αθήνα (έστω δυτικό προάστειο), μια χαρά τιμή πέτυχες.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Για Αθήνα (έστω δυτικό προάστειο), μια χαρά τιμή πέτυχες.Να σου πω την αληθεια δεν εχω ακουσει ποτε παραπανω απο 0,20
Γιατι εμενα μου φαινεται ακριβη? μαλλον θα συγκρινω με τιμες βορειου Ελλαδας..
Αυριο θα δουλευω στα μερη σου.Θαααα κανω μια ερευνα και θα αναφερω τιμες. -
Ο χρήστης Mihalis1 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.
Καινούργιος στη συζήτηση και χρειάζομαι βοήθεια. Έχω σπίτι 110 τμ (10x12 περιπου)το οποίο 'θερμαίνεται' από ένα ανοιχτό τζάκι. Αν βάλω μια ξυλόσομπα στην άλλη ακρη του σπιτιού πόσα KW περίπου πρέπει να είναι για να το ζεστάνω; Το τζάκι και η σόμπα θα είναι στις δύο πλευρές που απέχουν 10μ. Το σπίτι δεν είναι μονωμένο και έχει αρκετές μπαλκονόπορτες (μονοκατοικία).
Έχω δει αυτές
http://www.habitatshop.fr/en/poele-supr ... atine.html
http://www.casa-energy.gr/online-shop?p ... gory_id=22
θα κάνω λέτε δουλειά;
Ακούω οποιαδήποτε πρόταση. Το ποσό που με παίρνει να διαθέσω είναι 1000 max 1200 ευρώ με τα μπουριά.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί έχω μπλέξει άσχημα.Πηγαινε στο κατω μερος της σελιδας ,στην αρχη βλεπε τιμη κ αριστερα εγγυηση
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ξέρω οτι αν ψάξω κάπου θα το βρώ εδω μέσα αλλά τεμπελιάζωερωτησούλες :
σκέφτομαι για κάτι τέτοιο ή παρόμοιο : http://www.dovre.gr/dovre_2510s.php
-
Στα 'παλιά' μπουριά που είχαν οι σόμπες (το σπίτι έχει σε όλους τους χώρους) μπορώ να το βάλω ?
-
Με ψήσιμο τί γίνεται ? Φαντάζομαι όχι ε ?
-
Με ενδιαφέρει μόνο για ομορφιά και ψήσιμο , limitation : έχω μόνο τα παραδοσιακά μπουριά
-
Αν γίνει μία κατασκευή με γιψοσανίδα μπορώ να έχω εκεί και ένα χώρο για αποθήκευση ξύλων ή δεν κάνει θα είναι πολύ κοντά ?
Α! και άλλη λεπτομέρεια βρίσκομαι στον προτελευταίο όροφο οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα με τράβηγμα ..
1)Οχι βεβαια
2)Μια χαρα ψηνει ,απλα επιλεγεις επενδυση με ποδια (αν εχεις απορια μη δισταζεις να ξαναρωτησεις)
3)Το ποσο ομορφο θα ειναι εξαρταται απο το προσωπικο σου γουστο .Θα ζεσταινεσαι ετσι κ αλλιως
4)Ενα ζεμπιλι ειναι οτι καλυτερο
Αν εισαι στο προτελευταιο οροφο μπορεις να βγαλεις καμιναδα ?????????αν οχι θα πρεπει το τζακι να τοποθετηθει στην πλευρα που δεν υπαρχουν μπαλκονια κ να βγει με κλιση /γωνια .Δεν ρωταμε για ενεργειακο τζακι dovre αν τραβαει -
-
Ηλία, Γιώργο ευχαριστώ πολύ. Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτώ για τη σόμπα... και να καταφέρω να πείσω γονείς και αδέλφια να ξεφορτωθούν το ανοιχτό τζάκι.
-
Επανέρχομαι μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος γιατί έχω πελαγώσει: ψάχνω για ξυλόσομπα με φούρνο επάνω, ατσάλινη, για σπίτι γύρω στα 90 τετραγωνικά και τιμή περίπου μέχρι 700 ευρώ. Έχει κάποιος άποψη για μία από τις παρακάτω; ή κάποια άλλη πρόταση;
http://www.castec.gr/ARXEIA POY XRHSIMOPOIOYNTAI STO SITE/καλλιοπη ΜΑΥΡΟ.pdf
για την τελευταία δεν ξέρω τιμή, προφανώς είναι ακριβή:
http://www.tzakialazarou.gr/sompes/sompesksilou/item/162-860-easy.html -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν είναι κουκούτσι, το κουκούτσι είναι σκέτο ξύλο που πλυμένο και καθαρισμένο από τα υπόλοιπα πουλιέται σε τσουβαλάκια από τα ΣΜ για καύση σε καυστήρες ανακατωμένο με πέλετ ακόμα κ στην Γερμανία.
Είναι το γνωστό σε όλους μας 'λιοκόκι', που έχει ό, τι δεν χρησιμοποιήθηκε κατά την επεξεργασία των ελαιών.
Κάποιοι το δίνουν κ σε ζώα, αφού περιέχει κάμποσο λάδι κλπ θρεπτικά συστατικά. Αλλά κ αυτό απαγορευεται.
Μελέτη που να αποδεικνύει τι? Αφού δεν υπάρχει καν στην λίστα των καυσίμων.Κάνεις λάθος σε αυτό.
Εξηγώ ξανά:
Η πυρήνα που βγαίνει από το ελαιουργείο είναι στην ουσία θρυμματισμένο κουκούτσι. Περιέχει υγρασία σε ένα ποσοστό ελαιόλαδο και ελάχιστο κατσίγαρο (δεν ξέρω πως λέγεται αυτό στα ελληνικά). Ο περισσότερος κατσίγαρος 90 με 99% έχει αφαιρεθεί στη πρώτη φάση φυγοκέντρισης. Στην πρώτη φάση φυγοκέντρισης βγαίνει και η πυρήνα. Από αυτή την πυρήνα προέρχεται το πυρηνέλαιο με κατάλληλη επεξεργασία (στα πυρηνελαιουργεία) το οποίο είναι ελαιόλαδο το οποίο δεν κατάφερε να συλλεχθεί στην πρώτη φάση φυγοκέντρισης. Το κατάλοιπο αυτής της επεξεργασίας είναι το πυρηνόξυλο το οποίο είναι κατά 99% θρυμματισμένο κουκούτσι. Στην όψη μοιάζει με την πυρήνα αλλά η πυρήνα είναι υγρή και λιπαρή ενώ το πυρηνόξυλο στεγνό και ξηρό. Δεν έχω δει/ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου ζώο να τρώει πυρήνα. Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ξαναλέω επίσης ότι εδώ στα χωριά της Κρήτης υπάρχουν πολλοί καυστήρες οι οποίοι καίνε πυρηνόξυλο. Τέτοιους καυστήρες έχουν και τα ελαιουργεία προκειμένου να ζεσταίνουν το νερό που χρησιμοποιείται στην διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν είναι κουκούτσι, το κουκούτσι είναι σκέτο ξύλο που πλυμένο και καθαρισμένο από τα υπόλοιπα πουλιέται σε τσουβαλάκια από τα ΣΜ για καύση σε καυστήρες ανακατωμένο με πέλετ ακόμα κ στην Γερμανία.
Είναι το γνωστό σε όλους μας 'λιοκόκι', που έχει ό, τι δεν χρησιμοποιήθηκε κατά την επεξεργασία των ελαιών.
Κάποιοι το δίνουν κ σε ζώα, αφού περιέχει κάμποσο λάδι κλπ θρεπτικά συστατικά. Αλλά κ αυτό απαγορευεται.
Μελέτη που να αποδεικνύει τι? Αφού δεν υπάρχει καν στην λίστα των καυσίμων.Κάνεις λάθος σε αυτό.
Εξηγώ ξανά:
Η πυρήνα που βγαίνει από το ελαιουργείο είναι στην ουσία θρυμματισμένο κουκούτσι. Περιέχει υγρασία σε ένα ποσοστό ελαιόλαδο και ελάχιστο κατσίγαρο (δεν ξέρω πως λέγεται αυτό στα ελληνικά). Ο περισσότερος κατσίγαρος 90 με 99% έχει αφαιρεθεί στη πρώτη φάση φυγοκέντρισης. Στην πρώτη φάση φυγοκέντρισης βγαίνει και η πυρήνα. Από αυτή την πυρήνα προέρχεται το πυρηνέλαιο με κατάλληλη επεξεργασία (στα πυρηνελαιουργεία) το οποίο είναι ελαιόλαδο το οποίο δεν κατάφερε να συλλεχθεί στην πρώτη φάση φυγοκέντρισης. Το κατάλοιπο αυτής της επεξεργασίας είναι το πυρηνόξυλο το οποίο είναι κατά 99% θρυμματισμένο κουκούτσι. Στην όψη μοιάζει με την πυρήνα αλλά η πυρήνα είναι υγρή και λιπαρή ενώ το πυρηνόξυλο στεγνό και ξηρό. Δεν έχω δει/ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου ζώο να τρώει πυρήνα. Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ξαναλέω επίσης ότι εδώ στα χωριά της Κρήτης υπάρχουν πολλοί καυστήρες οι οποίοι καίνε πυρηνόξυλο. Τέτοιους καυστήρες έχουν και τα ελαιουργεία προκειμένου να ζεσταίνουν το νερό που χρησιμοποιείται στην διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου.Το νοσοκομειο Ηρακλειου κ Χανιων με πυρηνοξυλο ζεσταινονται .Απαγορευεται η χρηση του στο νομο Αττικης κ Θεσσαλονικης
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
...........................................................................................................................................
Το νοσοκομειο Ηρακλειου κ Χανιων με πυρηνοξυλο ζεσταινονται .Απαγορευεται η χρηση του στο νομο Αττικης κ Θεσσαλονικης
Mήπως με το νέο νομοσχέδιο για τα πετρελαιοκίνητα, απελευθέρωσαν και τη χρήση πυρηνόξυλου;
-
Πως ειναι δυνατον με μια σομπα να ζεστανεις 70τμ, 90τμ ή150 τμ μετρα? Φανταζομαι μονοι αν ειναι ενιαιος ο χώρος. Αρα σε ενα σπιτι, πχ 100τμ πως μπορουμε να το ζεστανουμε με μια σομπα που 'βγαζει' ας πουμε ζεστη για 100 τμ όταν μεσολαβουν τοίχοι, πορτες χωρισματα, διακλαδωσεις, γωνιες κλπ?
-
Παιδιά καλησπέρα.
Καινούργιος στη συζήτηση και χρειάζομαι βοήθεια. Έχω σπίτι 110 τμ (10x12 περιπου)το οποίο 'θερμαίνεται' από ένα ανοιχτό τζάκι. Αν βάλω μια ξυλόσομπα στην άλλη ακρη του σπιτιού πόσα KW περίπου πρέπει να είναι για να το ζεστάνω; Το τζάκι και η σόμπα θα είναι στις δύο πλευρές που απέχουν 10μ. Το σπίτι δεν είναι μονωμένο και έχει αρκετές μπαλκονόπορτες (μονοκατοικία).
Έχω δει αυτές
http://www.habitatshop.fr/en/poele-supr ... atine.html
http://www.casa-energy.gr/online-shop?p ... gory_id=22
θα κάνω λέτε δουλειά;
Ακούω οποιαδήποτε πρόταση. Το ποσό που με παίρνει να διαθέσω είναι 1000 max 1200 ευρώ με τα μπουριά.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί έχω μπλέξει άσχημα.Πηγαινε στο κατω μερος της σελιδας ,στην αρχη βλεπε τιμη κ αριστερα εγγυηση
'Ποιό τζάκι κάνει 800€? Γιατί τα λένε Νορβηγικά αφού φτιάχνονται στο Βέλγιο? Γιατί η υπόλοιπη ευρώπη δίνει μόνο 5 χρόνια εγγύηση? Ποιό είναι το site της μαμά εταιρίας?'
Απορίες που είχα τον Μάρτιο, όταν πήρα προσφορά για το 2520 στα 2700€ τοποθετημένο. Δεν με έπεισε για τέτοια λεφτά. Είχα δει και το Palazzetti Ecopalex N76 στα 2300€, πιό δυνατό, με δευτερογεή καύση και απείρως πιό όμορφο.
http://www.palazzetti.it/en/Prodotti/fo ... ?prid=4725
Τελικά πήρα άλλο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πως ειναι δυνατον με μια σομπα να ζεστανεις 70τμ, 90τμ ή150 τμ μετρα? Φανταζομαι μονοι αν ειναι ενιαιος ο χώρος. Αρα σε ενα σπιτι, πχ 100τμ πως μπορουμε να το ζεστανουμε με μια σομπα που 'βγαζει' ας πουμε ζεστη για 100 τμ όταν μεσολαβουν τοίχοι, πορτες χωρισματα, διακλαδωσεις, γωνιες κλπ?Βάλε έναν ανεμιστήρα να φυσάει προς τα δωμάτια. Θα πάει. Ίσως όχι σε μιά ώρα, αλλά σε 3-4 θα είσαι μιά χαρά...
Το θέμα είναι πόσα kW χρειάζεσαι πραγματικά για να ζεστάνεις αυτόν τον χώρο. 'Εχω τζάκι 14kW (που καίει στο μισό περίπου), που ζεσταίνει δύο ορόφους από 60τμ (ο κάτω φτάνει στους 24-25, ο πάνω στους 20-21), αλλά μιλάμε για σπίτι του 2008, χτισμένο με Ytong και καλές μονώσεις, το οποίο με νυχτερινές εξωτερικές θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς, χάνει 1-1.5 βαθμό ως το πρωί. Τα μέτρα που αναφέρουν οι κατασκευαστές και βγάζουν αυτά τα αστρονομικά μέτρα κάλυψης, μάλλον σε τέτοια σπίτια αναφέρονται, αν βάλεις την ίδια σόμπα ή τζάκι σε κάνα σπίτι του 90 που μπάζει από παντού, φαντάζομαι ότι θα ζεσταίνεις με το ζόρι το σαλόνι...
-
-edit-
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κάνεις λάθος σε αυτό.
Εξηγώ ξανά:
Ξαναλέω επίσης ότι εδώ στα χωριά της Κρήτης υπάρχουν πολλοί καυστήρες οι οποίοι καίνε πυρηνόξυλο. Τέτοιους καυστήρες έχουν και τα ελαιουργεία προκειμένου να ζεσταίνουν το νερό που χρησιμοποιείται στην διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου.ο πυρήνας
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εντελώς πληροφορικά, ο χρόνος παράδοσης καυστήρων στερεών καυσίμων γνωστών Ελλήνων κατασκευαστών είναι 2-3 μήνες.Επίσης, ακόμα και φθηνιάρικες βουλγάρικες υδραυλικές σόμπες έχουν γίνει ανάρπαστες και πρέπει να περιμένεις Γενάρη τις επόμενες παραγγελίες.
Γνωστή ιδιότητα του λαού μας: τρέχουμε την τελευταία στιγμή...
Ετσι ακριβως,αλλα δεν φταει ο λαος αν η φορολογικη πολιτικη στα καυσιμα αλλαζει καθε εβδομαδα,ουτε ο ελληνας προμηθευτης εαν απο 10 κομματια το χρονο τωρα πρεπει να πουλησει 1.000
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
...........................................................................................................................................
Το νοσοκομειο Ηρακλειου κ Χανιων με πυρηνοξυλο ζεσταινονται .Απαγορευεται η χρηση του στο νομο Αττικης κ Θεσσαλονικης
Mήπως με το νέο νομοσχέδιο για τα πετρελαιοκίνητα, απελευθέρωσαν και τη χρήση πυρηνόξυλου;
Aν θελεις να το ψαξεις ισως εδω βρεις κατι σχετικο
http://www.ypan.gr/docs/N_3468-2006__APE.doc -
Πρόσφατα υπήρξε νόμος για την απελευθέρωση καύσης βιομάζας στα αστικά κέντρα. Το πυρηνόξυλο βιομάζα είναι και αυτό.
Άσχετο, ο πυρήν του πυρήνος, όπως ο σωλήν του σωλήνος, αλλά στην καθομιλουμένη λένε και η σωλήνα, η πυρήνα κ.α. -
Aν θελεις να το ψαξεις ισως εδω βρεις κατι σχετικο
http://www.ypan.gr/docs/N_3468-2006__APE.docΤρεελός είσαι ωρέ; Για πλάκα το έβαλα, σιγά μην ψάχνω
Ξυλόσομπα