-
Έχουμε 2 λέβητες 400.000 kcal/hr και σκεφτόμαστε να μετατρέψουμε τον ένα να καίει πέλετς γιατί του χρόνου το πετρέλαιο δεν θα παίζεται.
-
Σωστότατος!
http://www.youtube.com/watch?v=jkOv4jir ... ture=feedu
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
VOSDOGIAN
Δεν έχει χαμηλά εισαγωγή αέρα το τζάκι σου? Αν όχι, πως στο καλό σας ζεσταίνει, μόνον από ακτινοβολία?
Εκτός από το μέγεθος (5 - 6 εκατοστά είναι μικροί, σε κάθε περίπτωση) πρέπει να μου πεις και από που περνάνε. Είπες 'χαμηλά', που εννοείς?
Για το μοτέρ, θα επανέλθω (αυτό του Γιώργου δεν κάνει, αν το βάλεις να τραβήξει ζεστό αέρα θα λιώσει. )Νομίζω πως δεν έχει, αυτός που το τοποθέτησε ήταν λίγο αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ψαχτεί το καλοριφέρ μας ζεστεναι το τζάκι έκαιγε μια χαρά ασταμάτητα γιατί το γούσταρα πολύ και βοηθούσε και λίγο την κατάσταση και όλα καλά τώρα όμως με το πετρέλαιο στα ύψη
Η αεραγωγοί που υπάρχουν φεύγουν ακριβώς κάτω από την εστία (τους είχε βάλει λέει με το σκεπτικό ότι αφού δεν θα έβρισκε η ζεστή που μαζευόταν πίσω από το τζάκι που να πάει θα εκτονωνόταν από τους αεραγωγούς στα δωμάτια τελικά το μονό που εκτονώθηκε ήταν η γυψοσανίδα και μετά άνοιξα αεραγωγό πάνω από το τζάκι και ησύχασα) -
VOSDOGIAN
Δεν έχει χαμηλά εισαγωγή αέρα το τζάκι σου? Αν όχι, πως στο καλό σας ζεσταίνει, μόνον από ακτινοβολία?
Εκτός από το μέγεθος (5 - 6 εκατοστά είναι μικροί, σε κάθε περίπτωση) πρέπει να μου πεις και από που περνάνε. Είπες 'χαμηλά', που εννοείς?
Για το μοτέρ, θα επανέλθω (αυτό του Γιώργου δεν κάνει, αν το βάλεις να τραβήξει ζεστό αέρα θα λιώσει. )Αν θυμάμαι καλά, το μοτεράκι υψηλής θερμοκρασίας δεν μπορεί να μπει μέσα στην φούσκα, ναι μεν έχει δυνατότητα να χειριστεί θερμό αέρα, αλλά το ίδιο πρέπει να είναι σε νορμάλ θερμοκρασίες. Για αυτό προτείνω τον εναλλάκτη, έτσι μπορείς να βάλεις νορμάλ βεντιλατέρ κάτω από την εστία (ή σε καλά μονωμένο κουτί κάπου μέσα στην φούσκα), να τραβάει κρύο αέρα από κάτω, να το περνάει από τον εναλλάκτη και να τον στέλνεις όπου θες. Έτσι δεν χρειάζεται και να είναι 100% αεροστεγή η φούσκα (αν έχει κάπου περσίδα ή άνοιγμα θα τραβάει αέρα με απλό μοτέρ).
-
Ο χρήστης VOSDOGIAN έγραψε:
VOSDOGIAN
Για το μοτέρ, θα επανέλθω (αυτό του Γιώργου δεν κάνει, αν το βάλεις να τραβήξει ζεστό αέρα θα λιώσει. )Νομίζω πως δεν έχει, αυτός που το τοποθέτησε ήταν λίγο αλλά μέχρι τώρα δεν είχα ψαχτεί το καλοριφέρ μας ζεστεναι το τζάκι έκαιγε μια χαρά ασταμάτητα γιατί το γούσταρα πολύ και βοηθούσε και λίγο την κατάσταση και όλα καλά τώρα όμως με το πετρέλαιο στα ύψη
Η αεραγωγοί που υπάρχουν φεύγουν ακριβώς κάτω από την εστία (τους είχε βάλει λέει με το σκεπτικό ότι αφού δεν θα έβρισκε η ζεστή που μαζευόταν πίσω από το τζάκι που να πάει θα εκτονωνόταν από τους αεραγωγούς στα δωμάτια τελικά το μονό που εκτονώθηκε ήταν η γυψοσανίδα και μετά άνοιξα αεραγωγό πάνω από το τζάκι και ησύχασα)Αεραγωγοί εκτόνωσης στο κάτω μέρος. Μάλιστα. Τζακάς που δεν έχει τελειώσει ούτε δημοτικό λοιπόν. Γιατί αν το τέλειωνε θα ήξερε ότι ο ζεστός αέρας μαζεύεται ψηλά...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά, το μοτεράκι υψηλής θερμοκρασίας δεν μπορεί να μπει μέσα στην φούσκα, ναι μεν έχει δυνατότητα να χειριστεί θερμό αέρα, αλλά το ίδιο πρέπει να είναι σε νορμάλ θερμοκρασίες....Στην άλλη περίπτωση πρέπει να βάλεις ειδικό ενδιάμεσο μοτέρ, που θα ρουφάει ζεστό αέρα κ θα τον στέλνει όπου θέλεις. Αυτό πρέπει να το τοποθετήσεις εκτός του θαλάμου ζεστού αέρα, αλλιώς θα καεί. Μπορείς να το βάλεις κάπου μακρύτερα, αρκεί να έχει έναν σωλήνα για να τραβάει αέρα, ή κ πάνω από την οροφή του θαλάμου που θα κατασκευάσεις.
Έχουμε καλύψει όλες τις περιπτώσεις!
-
Αεραγωγοί εκτόνωσης στο κάτω μέρος. Μάλιστα. Τζακάς που δεν έχει τελειώσει ούτε δημοτικό λοιπόν. Γιατί αν το τέλειωνε θα ήξερε ότι ο ζεστός αέρας μαζεύεται ψηλά...
Όταν του το έλεγα μου επέμενε, ναι πάει ο ζεστός αέρας ψηλά αλλά όταν δεν έχει από που να φύγει θα περάσει οπού βρει κενό τελικά άνοιξε κενό στην γυψοσανίδα!!!!!!!
αλλά φταίω και εγώ ο μακακας που τον άκουσαΔεν έχει χαμηλά εισαγωγή αέρα το τζάκι σου?
Τελικά χρειάζεται να ανοίξω κάποια τρύπα και αν ναι που να τραβάει αέρα από εξωτερικό χώρο??
-
καλησπέρα και από εμενα παιδες...
βρηκα την κυρία... Ευτερπη...κατόπιν αρκετου ψαξιματος...
(δεν με αφηνει να βαλω url, δεν ξερω γιατι...)
μου φαίνεται αρκετα καλη για σχεση τιμης/απόδοσης...
*Υψηλής ποιότητας χυτοσιδηρή ενεργειακή σόμπα ξύλου ΚΑΖΗΣ
- Διαστάσεις 450x490x930mm
- Θερμική απόδοση 9Kw
- Συνολικό βάρος 71 Kg
- Πιστοποίηση CE
στα 300 έουρα....
*την γνώμη σας θα ηθελα...
(ililias ...προσπάθησα να σου στειλω και ενα μηνυμα,,,,δεν ξέρω αν τα καταφερα...)
-
Τελικά χρειάζεται να ανοίξω κάποια τρύπα και αν ναι που να τραβάει αέρα από εξωτερικό χώρο??Ο ζεστός αέρας πάει πάνω, έτσι? Αλλά για να βγει αέρας από πάνω, από κάπου πρέπει να μπει άλλος, έτσι? Ναι, λοιπόν, το καλύτερο (κ αποδοτικότερο) είναι να μπει από κάτω. Θα σου πρότεινα 50 / 50, έξω / έσω.
Στο δικό σου τζάκι, προφανώς κρύος αέρας έρχεται ΑΠΟ τα υ/δ από τους σωλήνες που περιέγραψες***.
(κ βγαίνει στον χώρο σου γεμάτος σκόνη. )την γνώμη σας θα ηθελα...
(ililias ...προσπάθησα να σου στειλω και ενα μηνυμα,,,,δεν ξέρω αν τα καταφερα...)Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι ... δεν τα κατάφερες.
Καλή φαίνεται, οικονομική είναι, άλλη γνώμη δεν μπορώ εγώ να σου δώσω γιατί δεν την ξέρω την κυρία Ευτέρπη.
300 Ε με ΦΠΑ, ή δίχως? (Όπως κ αν είναι, οικονομική είναι).*** Κάνε μια δοκιμή: Με το τζάκι να καίει βάλε μια χαρτοπετσέτα στην απόληξη του σωλήνα σε υ/δ κ δες (κ πες), ρουφάει, ή φυσάει? Αν δεν κάνει τπτ, μπορεί να 'χεις κατοικίδια κ να μην το ξέρεις.
-
http://www.skroutz.gr/s/393926/Kazis-Ευτέρπη.html
301 με φπα και μεταφορα...ανευ μπουριών και γωνιών...και λοιπων....
προσπαθησα να σου ξαναστειλω μηνυμα Λιακο τωρα μαλλον τα καταφερα...
-
Ο ζεστός αέρας πάει πάνω, έτσι? Αλλά για να βγει αέρας από πάνω, από κάπου πρέπει να μπει άλλος, έτσι? Ναι, λοιπόν, το καλύτερο (κ αποδοτικότερο) είναι να μπει από κάτω. Θα σου πρότεινα 50 / 50, έξω / έσω.
Άρα πρώτη κίνηση ειναι να ανοίξω μια τρύπα κάτω από την εστία στο ντουβάρι του μπαλκονιού περίπου σαν την περσίδα που έχει από πάνω.. Σωστά?
Στο δικό σου τζάκι, προφανώς κρύος αέρας έρχεται ΑΠΟ τα υ/δ από τους σωλήνες που περιέγραψες***.
[size=85]Άρα κάτι κάνουν και αυτοί η αεραγωγοί που τούς νόμιζα άχρηστους
*** Κάνε μια δοκιμή: Με το τζάκι να καίει βάλε μια χαρτοπετσέτα στην απόληξη του σωλήνα σε υ/δ κ δες (κ πες), ρουφάει, ή φυσάει? Αν δεν κάνει τπτ, μπορεί να 'χεις κατοικίδια κ να μην το ξέρεις.
ρουφάει ελάχιστα το καταλαβαίνεις όμως ειναι και μεγάλη η απόσταση από το τζάκι εως τα υ/δ
-
Επειδή έχω ανοίξει τρύπα στον τοίχο του μπαλκονιού και ταίζω από κει το μοτέρ που δίνει στον εναλλάκτη και μετά στην περσίδα, έχω να πω ότι με μηδέν βαθμούς έξω βλέπω άσκοπη απώλεια ενέργειας για να ζεστάνω κρύο αέρα. Με την ίδια ροή του βεντιλατέρ (πχ στην σκάλα 4) αν έξω έχει μηδέν βαθμούς, ο αέρας μέσα ζεσταίνεται κατά 6-7 βαθμούς λιγότερο, πχ αν έπιανε 85, τώρα πιάνει 76-77. Για να πάει 85 θέλει λίγο γκάζι παραπάνω, δηλαδή να ανεβάσω την κατανάλωση. Αν το ξανάκανα, ή θα έκανα αυτό που λέει ο Ηλίας, δύο εισόδους, μία μέσα μια έξω, ή ακόμα καλύτερα ρυθμιζόμενες γρίλιες, να κλείνεις σχεδόν τελείως την έξω για να κάνει ανακύκλωση (σαν το ρυθμιστικό στα αυτοκίνητα).
Το καλό με την είσοδο αέρα από έξω όπως ξαναείπα, είναι ότι πλέον μπαίνει φρέσκος αέρας από το τζάκι και δημιουργεί θετική πίεση στο σπίτι, οπότε ότι χαραμάδα πριν έμπαζε, τώρα βγάζει αέρα. Ακόμα και δίπλα στην εξώπορτα να είσαι, δεν νιώθεις ρεύμα κρύου αέρα από πουθενά...
-
Άρα πρώτη κίνηση ειναι να ανοίξω μια τρύπα κάτω από την εστία στο ντουβάρι του μπαλκονιού περίπου σαν την περσίδα που έχει από πάνω.. Σωστά?Όταν λες 'περσίδα που έχει από πάνω', τι εννοείς ακριβώς?
-
Το καλό με την είσοδο αέρα από έξω όπως ξαναείπα, είναι ότι πλέον μπαίνει φρέσκος αέρας από το τζάκι και δημιουργεί θετική πίεση στο σπίτι, οπότε ότι χαραμάδα πριν έμπαζε, τώρα βγάζει αέρα. Ακόμα και δίπλα στην εξώπορτα να είσαι, δεν νιώθεις ρεύμα κρύου αέρα από πουθενά...
Λεφτά πεταμένα από τις χαραμάδες δλδ. Προσωπικά δεν θα το ήθελα αυτό γιατί ο ζεστός αέρας χρειάστηκε χρήμα για να ζεσταθεί. Προτιμητέο είναι να έχεις ελαφρά εισροή αέρα ή μία ισορροπία.
-
-
Ωραίες!
Εγώ αυτήν την 'από πάνω' του VOSDOGIAN θέλω να δω.Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λεφτά πεταμένα από τις χαραμάδες δλδ. Προσωπικά δεν θα το ήθελα αυτό γιατί ο ζεστός αέρας χρειάστηκε χρήμα για να ζεσταθεί. Προτιμητέο είναι να έχεις ελαφρά εισροή αέρα ή μία ισορροπία.**Έχεις **ελαφρά εισροή αέρα, και μάλιστα ζεσταμένου.
Η εναλλακτική λύση είναι σπίτι που να σφραγίζει αεροστεγώς, αλλά δεν την θέλει κανένας... -
από leonp » 16/11/11 11:42
Έχουμε 2 λέβητες 400.000 kcal/hr και σκεφτόμαστε να μετατρέψουμε τον ένα να καίει πέλετς γιατί του χρόνου το πετρέλαιο δεν θα παίζεται.
Αν υπάρχει πελλετολέβητας σε τόσο μεγάλη ισχύ, θα θέλει και 80-100 κιλά πέλλετ την ώρα και έναν μόνιμο θερμαστή στο κτίριο κομπλέ με τα ένσημά του.
-
Ωραίες!
Εγώ αυτήν την 'από πάνω' του VOSDOGIAN θέλω να δω.Uploaded with ImageShack.us
-
Αμ' δεν μας την είχες δείξει!
Λοιπόν: μια τέτοια έξω χαμηλά (ακόμα καλύτερα μια μεγαλύτερη πχ τετράγωνη 15Χ15 ή παραλληλόγραμμη 15Χ30 cm), μια μέσα χαμηλά (αυτήν άσ' την για την ώρα, έχεις τους αγωγούς που τραβάνε από τα δωμάτια) και αν πάνω έχει μόνον μία, άνοιξε τουλάχιστον άλλες δυο, μην πω άλλες τρεις.
Αν θέλεις, κάνε το σιγά σιγά: Πρώτα μια μικρή έξω κ κοίταξε την διαφορά μέσα (βάλε χαρτοπετσέτα στην περσίδα να δεις πόσον αέρα βγάζει πριν / μετά την εξωτερική τρύπα) κ ή συνέχισε ή ... φτιάξε λάσπη. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λεφτά πεταμένα από τις χαραμάδες δλδ. Προσωπικά δεν θα το ήθελα αυτό γιατί ο ζεστός αέρας χρειάστηκε χρήμα για να ζεσταθεί. Προτιμητέο είναι να έχεις ελαφρά εισροή αέρα ή μία ισορροπία.
Γιατί, αν έχεις εισροή κρύου αέρα από έξω, δεν θα έχεις πτώση θερμοκρασίας και κατανάλωση καυσίμου για να την διατηρήσεις?
Είτε μπει, είτε βγει αέρας, θες ενέργεια να αναπληρώσεις. Απλά όταν μπαίνει αέρας, έχεις και άισθημα κρύου κοντά στις χαραμάδες. Εγώ δεν έχω...
Φυσικά το καλύτερο είναι η ισορροπία, ώστε να μην έχεις άσκοπες εισροές/εκροές.
Ξυλόσομπα