-
Ηλία κάνε αυτό που σου 'πε Δημήτρης. Δυο μεγάλα ξύλα να στηρίζονται αναμετάξυ των και πίσω, ξέρω 'γω. ΒΟΥΡ!
Όταν, δε, ανάψει λίγες ώρες και πυρώσει το σύμπαν, μετά τα ξύλα που θα πετάς μέσα θα ανάβουν ακαριαία.
-
Με καποια βοήθεια απο γνώσετε επιτοπου, το μπουμπουνησα, καηκε το συμπαν λεμε
Καλα παειThank you boyZ
-
kilometer
πρέπει να φροντίσεις να τραβάει και από κάπου αέρα το δωμάτιο, αν δεν αναπληρώνεται ο αέρας που φεύγει στην καμινάδα με τη φωτιά δημιουργείται μετά από κάποια ώρα υποπίεση στον χώρο και τραβάει τον καπνό μέσα, και επειδή το σωστό δεν είναι να τραβάει ( αναπληρώνει ) τον αέρα από πίσω από το δωμάτιο, πχ από κάποια ανοιχτή πόρτα άλλου δωματίου γιατί σχηματίζεται κρύο ρεύμα στην πλάτη όταν κάθεσαι μπροστά στο τζάκι και κρυώνει και ο χώρος, το καλύτερο είναι να υπάρχουν 1-2 τρύπες περίπου 5Χ5 εκ στα πλάγια της εστίας που να επικοινωνούν με τον έξω χώρο, μπορείς και να ρυθμίζεεις και την εισαγωγή του άερα έτσι.Όλα αυρτά με την προϋπόθεση ότι το σπίτι δεν ( μπάζει ) από χαραμάδες κλπ γιατί έτσι πέρνει το τζάκι τον αέρα που χειάζεται.
-
Εχθες εδω στο Περιστερι που ειχε εναν τρελο αερα αν και ειχα σχεδον κλειστες τις εισαγωγες αερα τραβουσε τοσο δυνατα η σομπα που η φλογα ειχε κολησει τερμα πανω.
-
Ο χρήστης stamis έγραψε:
τα ξυλα που καιω ειναι πιο ξερα απο αυτα που εκαιγα προπερσι κ περσι οταν κ δεν ειχα προβλημα.φετος εχω ξυλα κομμενα 1,5χρονο.Τα εξωτερικα μου μπουρια ειναι ανοξειδωτα(αν θυμαμαι καλα την μαρκα agogos)χωρις μονωση κ σκεφτομαι μηπως αγορασω υαλοβαμβακα η' πετροβαμβακα επενδεδυμενο με φυλλο αλουμινιου για να τα μονωσω.Λεω να τα τυλιξω κ να τα δεσω με tire-up κ στις ενωσεις να μπει πυραντοχη σιλικονη κ απο πανω αλουμινοταινια...
ερωτηση:εκτος απο τα περιστρεφομενα,υπαρχει αλλου ειδους καπελο που να ευνοει την αναροφηση της σομπας?Ο υαλοβάμβακας εάν βραχεί χάνει κάθε θερμομονωτική του ιδιότητα , για τον πετροβάμβακα δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω το ίδιο.
Αν το κάνεις όπως λες καλό είναι μετά να καλυφθεί η μόνωση με λαμαρίνα ( να κάνεις διπλού τοιχώματος ιδιοκατασκευή ).[/quote]
ρωτησα κ οντως ο υαλοβαμβακας δεν κανει διοτι αν περασει νερο μεσα δεν το αποβαλει,αντιθετως ο πετροβαμβακας αποβαλει το νερο που δεχεται κ σταδιακα στεγνωνει.Βεβαια ο τροπος με τον οποιο λεω να το φτιαξω υποτιθεται οτι δε θα επιτρεπει την εισοδο νερου αλλα για καλο κ για κακο το κατω μερος θα το αφησω αμονωτο ωστε αν κ εφοσον παρει απο καπου νερο να μπορεσει να στραγγιξει απο κατω.Η τελευταια εκδοχη κ πιο ακριβη ειναι να παω σε μια βιοτεχνια μπουριων κ να παραγγειλω να μου φτιαξουν μπουρια γαλβανιζε γυρω στα 170 ωστε να μπουν τα 150αρια μεσα,αν κ πολυ φοβαμαι οτι αν δε βαλω ανοξειδωτα καποια στιγμη θα εχω θεμα με σκουριες(οσο κ αν λενε οτι το γαλβανιζε δε σκουριαζει. -
σημερα αναψα τζακι,και καιω τα 2 λευλαντ που εκοψα το καλοκαιρι στον κηπο γιατι δεν εβλεπα τιποτα απο το υψος που ειχαν παρει.
ωραιο το τζακακι.kiloMeater αναψες σημερα?
-
Άναψα , και πρωί και βράδυ, αλλά εντάξει, με κούρασε λίγο, το ΣΚ πάλι. Να κάνω και μια εύκολη μοντα στη σχάρα που πήρα (είναι πολύ ψηλή , θέλει λίγο κόψιμο τα πόδια της)
Πάντως μια ελαφριά μυρωδιά στάχτης υπάρχει, ειδικά το βράδυ, έχω και ευαίσθητη μύτη.... Για τα σκ για χαβαλέ το βλέπω ωραίο, για κάθε μέρα ως θερμαντικο δε νομίζω
Έβαλα και ανιχνευτή μονοξιδειου, powered με πατέντα από 6σελη LiPo του Trex
-
τι εδειξε ο ανιχνευτης?
καποιες φορες με κουραζει και μενα,αλλα καποιες φορες μου αρεσει.
την σχαρα πηγαινε να σου την κοψει κανας σιδερας(τροχος),με το σιδεροπριονο θα σου φυγει η πιστη. -
Εδώ καήκανε ήδη καμιά 300αριά κιλά ξύλα. Καλοριφέρ ούτε για δείγμα.
- ένα σώμα λαδιού που για 4ωρο στο φουλ καίει κοντά στο μισό ευρώ τη μέρα. Κομπλέ.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τι εδειξε ο ανιχνευτης?καποιες φορες με κουραζει και μενα,αλλα καποιες φορες μου αρεσει.
την σχαρα πηγαινε να σου την κοψει κανας σιδερας(τροχος),με το σιδεροπριονο θα σου φυγει η πιστη.Νορμαλ, τι να δείξει , αν σκεφτεις οτι εχω το παράθυρο σχεδον ανοιχτό να κυκλοφορεί καλά ο αέρας
(πιο πολυ κρύο κανει έτσι παρα με σβηστο! )Τροχο εχουμε, τσακα τσακα θα γινει η δουλεια
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Εδώ καήκανε ήδη καμιά 300αριά κιλά ξύλα. Καλοριφέρ ούτε για δείγμα.- ένα σώμα λαδιού που για 4ωρο στο φουλ καίει κοντά στο μισό ευρώ τη μέρα. Κομπλέ.
Εχω ενα τετοιο ηλεκτρικό σωμα λαδιού και το αφήνω αναμένο το βράδυ στα παιδια γιατι ειναι βορινο το δωματιο τους και το πιο κρυο στο σπιτι, κανει σουπερ δουλεια, ειναι πολυ ευχαριστα εκει
-
Να προσεχετε την υγρασια του χωρου με αυτα τα σωματα λαδιου. Ξεραινουν υπερβολικα την ατμοσφαιρα.
-
φακές, κλανίδι, αντιστάθμιση.
σοβαρά ε;
βασικά το βράδυ το βάζεις στο πολύ χαλαρό να 'κρατήσει' μόνο τη ζέστη.
-
Ο χρήστης minaspit έγραψε:
ρωτησα κ οντως ο υαλοβαμβακας δεν κανει διοτι αν περασει νερο μεσα δεν το αποβαλει,αντιθετως ο πετροβαμβακας αποβαλει το νερο που δεχεται κ σταδιακα στεγνωνει.Βεβαια ο τροπος με τον οποιο λεω να το φτιαξω υποτιθεται οτι δε θα επιτρεπει την εισοδο νερου αλλα για καλο κ για κακο το κατω μερος θα το αφησω αμονωτο ωστε αν κ εφοσον παρει απο καπου νερο να μπορεσει να στραγγιξει απο κατω.Η τελευταια εκδοχη κ πιο ακριβη ειναι να παω σε μια βιοτεχνια μπουριων κ να παραγγειλω να μου φτιαξουν μπουρια γαλβανιζε γυρω στα 170 ωστε να μπουν τα 150αρια μεσα,αν κ πολυ φοβαμαι οτι αν δε βαλω ανοξειδωτα καποια στιγμη θα εχω θεμα με σκουριες(οσο κ αν λενε οτι το γαλβανιζε δε σκουριαζει.
Μήπως αν τύλιγες την μόνωση με φύλλα carbon ή κάτι αντίστοιχο (? nylon ανθεκτικό στη θερμοκρασία...) θα ήταν φθηνότερα από λαμαρίνα?
-
υπαρχει ''nylon ανθεκτικό στη θερμοκρασία'' που λες?επισης τα φυλλα καρμπον δε θα ειναι πανακριβα εκτος κ αν εννοεις πολυκαρμπονικα φυλλα σαν αυτα στα πανελ(τα οποια κ αυτα πρεπει να ειναι ακριβα....παντως κ εγω ψαχνω να βρω τροπο να μονωσω χωρις μπουρια η' λαμαρινα,ειναι μπελας να λυνω την καμιναδα κ επισης θα εχω σκουριες.επισης πιασανε οι βροχες κ ο αερας οποτε υπομονη μερικες μερες να κοπασει η κακοκαιρια.....Α!!!αυτος που μου πουλησε το περιστρεφομενο μου ειπε να του το παω να μου δωσει αλλο...Καλα αν μου το αλλαξει κ εχω τα ιδια θα του το κοπαναω στο κεφαλι.αλλη δουλεια δεν ειχα μονο να βαζω κ να βγαζω καπελα.
-
Ο χρήστης minaspit έγραψε:
υπαρχει ''nylon ανθεκτικό στη θερμοκρασία'' που λες?επισης τα φυλλα καρμπον δε θα ειναι πανακριβα εκτος κ αν εννοεις πολυκαρμπονικα φυλλα σαν αυτα στα πανελ(τα οποια κ αυτα πρεπει να ειναι ακριβα....παντως κ εγω ψαχνω να βρω τροπο να μονωσω χωρις μπουρια η' λαμαρινα,ειναι μπελας να λυνω την καμιναδα κ επισης θα εχω σκουριες.επισης πιασανε οι βροχες κ ο αερας οποτε υπομονη μερικες μερες να κοπασει η κακοκαιρια.....Α!!!αυτος που μου πουλησε το περιστρεφομενο μου ειπε να του το παω να μου δωσει αλλο...Καλα αν μου το αλλαξει κ εχω τα ιδια θα του το κοπαναω στο κεφαλι.αλλη δουλεια δεν ειχα μονο να βαζω κ να βγαζω καπελα.Μια ιδέα ρίχνω.Δεν Ξέρω τιμές , αλλά ξέρω ότι στα θερμοκήπια χρησιμοποιούν 'αγωγούς' από nylon για μεταφορά του θερμού αέρα ( θερμοκρασία αέρα στην έξοδο του αερολέβητα 120 βαθμοί + ). Απλώς λέω μήπως υπάρχουν υλικά ( πολυεστερικά ή πολυαιθυλένιο ή κάτι άλλο ) που να σου στεγανοποιήσουν την μόνωση πιο φθηνά ( δες πχ ασφαλτόπανα).
-
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Τι γνωμη εχετε για αυτο το συστημα;Για να μη ποστάρεις διαφημίσεις,
ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ. -
Δεν διαφημιζω κανενα φιλε αν δεν γουσταρεται σβηστε το,αν ξερετε κατι απαντειστε.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Τι γνωμη εχετε για αυτο το συστημα;Κοντά σε αυτές τις τιμές βρίσκεις επώνυμες ιταλικές σόμπες πέλλετ με υποστήριξη απο εργοστάσια που ξέρεις ότι θα υπαρχουν και σε 5 χρόνια.
Ξυλόσομπα