-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
...To air-condition για εμένα δεν είναι λύση γιατί έχω αλεργικό άσθμα...Δεν πειράζει, τώρα με τα τζάκια θα έχουμε σύντομα όλοι
...Καλή τύχη παιδιά!!
Ευχαριστούμε, τη χρειαζόμαστε!!!
Εγώ αυτό που απορώ πάντως είναι πως με τέτοια λιακάδα, μυρίζει ήδη η Αθήνα τζακίλα κάνα μήνα τώρα έστω και σε λάιτ επίπεδα. Λίγο ακόμα και θα βγάλω και εγώ θεωρία συνομοσίας ότι μας ...ψεκάζουν τζακίλα, άλλιως δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε τόσο κρυουλιάρηδες...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μάλλον είναι αυτή;
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... egia_p8990 -
Έχουμε παρόμοια....
Την πήρα το 2010 http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... orno_p8988Αν επιτρέπετε πόσο έχουν σήμερα;
-
-
politis25 έγραψε:
Λοιπόν αδέρφια να σας πω και εγω τα δικά μου για άπαντες που δεν έχουν πολλά λεφτά. Έψαχνα πέρσι για ξυλόσομπα και μου δίναν τιμές (για ατσάλινες ) για να ζεστάνω χώρο 140 τμ(δύο ορόφων) από 600 ευρώ και πάνω>θεωρούσαν δε θετικό αν η σόμπα είχε σε κάποιο σημείο της μαντέμι.
Σκέφτηκα λοιπόν επειδή θεωρούσαν όλοι θετικό το μαντέμι, γιατί να μην ψάξω μια εξ ολοκλήρου μαντεμένια ξυλόσομπα.Βρήκα λοιπόν μια ελληνική εταιρία στην λητή θεσσαλονίκης ( μένω σε περιοχή της θεσσαλονίκης με θερμοκρασία 3-5 βαθμούς πιο κάτω από αυτην της θεσσαλονίκης). Αγόρασα μια μικρών διαστάσεων ξυλόσομπα σε σχέση με τις ατσάλινες που μου δείχνανε. Τιμή γύρω στα 300 ευρώ !!!!
Λοιπόν καρντάσια ποτέ δεν έχω ζεσταθεί έτσι στην ζωή μου!!! Βασικός κανόνας το στεγνό ξύλο. Και πολύ χαμηλή κατανάλωση ξύλου.Ο πωλήτής μου έλεγε να την καίω με κλειστό τον αέρα παντού όταν ανάψει καλά και ότι θα μου ζεστάνει και τα 140 τμ και εντάξει δεν τον πίστευα και τόσο. Κι όμως.
Και επειδή πέρασα άπειρες ώρες στα φόρουμ και στο νετ για να βρω κάποιους με εμπειρίες, θεώρησα σωστό και εγώ να ενημερώσω για τις δικιές μου.
Καλή τύχη παιδιά!!Ένωση;
NAI THΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΤΗΝ ΑΘΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ .ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΡΩΤΑΤΕ
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εγώ αυτό που απορώ πάντως είναι πως με τέτοια λιακάδα, μυρίζει ήδη η Αθήνα τζακίλα κάνα μήνα τώρα έστω και σε λάιτ επίπεδα.
και εδω στη Δυτικη Αττικη εδω και μια εβδομαδα μυριζει καμμενο ξυλο τα βραδια.Ουτε και εγω εχω αναψει ακομα,αν και καποιες μερες τα βραδια βαζω κανα φλισακι.Τωρα εαν εχεις πολυ μικρα παιδια,ή ηλικιωμενοι ανθρωποι εκει αλλαζει.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εγώ αυτό που απορώ πάντως είναι πως με τέτοια λιακάδα, μυρίζει ήδη η Αθήνα τζακίλα κάνα μήνα τώρα έστω και σε λάιτ επίπεδα.
και εδω στη Δυτικη Αττικη εδω και μια εβδομαδα μυριζει καμμενο ξυλο τα βραδια.Ουτε και εγω εχω αναψει ακομα,αν και καποιες μερες τα βραδια βαζω κανα φλισακι.Τωρα εαν εχεις πολυ μικρα παιδια,ή ηλικιωμενοι ανθρωποι εκει αλλαζει.
Δυτικη Αττικη-Περιστερι-Χρυσουπολη-Λευτερης
-
Και σε μας, λίγο πιο δυτικά (Ελευσίνα), κουτσοανάβουν σιγά σιγά. Τις τελευταίες μέρες έχει πέσει λιγάκι η θερμοκρασία.
-
Φίλτατοι συνξυλοσομπίτες , ξέρει κανείς αν κάποια υλικά καθαρισμού μπουριών - καμινάδας ( σε μορφή κορμού ή σκόνης) κάνουν τίποτε; Αν ναι κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται; Είναι μήπως επιβαρυντικά για το περιβάλλον ή επικίνδυνα για την υγεία ή/και για την σόμπα;
ΥΓ. Καίω αποκλειστικά ξυλομπρικέτα. -
δεν ξερω αν κανουν δουλεια,αλλα αμφιβαλλω εαν θα καθαρισουν σωστα μια χρησιμοποιημενη καμιναδα.Το κοστος τους ειναι στα 11-14 ευρω και θα πρεπει να το καις 2-3 φορες την σαιζον.Με τα ιδια χρηματα θα αγοραζα μια βουρτσα στις διαστασεις της καμιναδας μου,θα αγοραζα και τις βεργες που βιδωνουν πανω στη βουρτσα και θα την καθαριζα με 15-20 ευρω για πολλα χρονια,και θα ημουν σιγουρος οτι ειχε καθαρισει σωστα.Οι κορμοι αυτοι ειναι παντως χημικο προιον.
για στρογγυλη διατομη καμιναδας
για τετραγωνη διατομη
ντιζες-βεργες-κονταρι για τη βουρτσα
http://www.shopping.ae.gr/p.php?id=151769#.UpixfdJdXno -
[quote='dim8']δεν ξερω αν κανουν δουλεια,αλλα αμφιβαλλω εαν θα καθαρισουν σωστα μια χρησιμοποιημενη καμιναδα.Το κοστος τους ειναι στα 11-14 ευρω και θα πρεπει να το καις 2-3 φορες την σαιζον.Με τα ιδια χρηματα θα αγοραζα μια βουρτσα στις διαστασεις της καμιναδας μου,θα αγοραζα και τις βεργες που βιδωνουν πανω στη βουρτσα και θα την καθαριζα με 15-20 ευρω για πολλα χρονια,και θα ημουν σιγουρος οτι ειχε καθαρισει σωστα.Οι κορμοι αυτοι ειναι παντως χημικο προιον.
..................................Σα να έχεις δίκαιο dim8 , αν και 15-20 ευρω για καμινάδα 13 μέτρα το κόβω χλωμό. Όπως και να έχει σε βάθος χρόνου είναι φθηνότερες οι βούρτσες. Και σίγουρη 100% λύση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα βουρτσες για καμινάδα D125. Δεν έχω χρόνο τώρα θα το ψάξω λοιπόν καλύτερα αργότερα. Thanks anyway.
-
125 mm διαμετρο δεν βρηκες?
http://www.reppas.gr/store/index.php?ma ... s_id=30327
μπορεις να εχεις λυση ακομα και με 15 ευρω εαν αντι για ντιζες-κονταρια χρησιμοποιησεις σχοινι,που θα το τραβαει καποιος απο την κορυφη της καμιναδας και καποιος αλλος απο την κατω μερια στο τζακι. -
Άσχετη ερώτηση εσείς με τις σόμπες, τζάκια κλπ έχετε ανιχνευτές μονοξειδίου στα σπίτια σας;
-
εγω δεν εχω,αλλα κανω πολυ περιστασιακη χρηση του τζακιου μεχρι τωρα...
-
Εγώ το καίω σαν πούστης. Και φυσικά δεν έχω.
-
Γιεπ, μαλιστα σε μια τετοια σομπα που ειχε αναψει ο φαδερ ειχε χτυπησει για καποιο λογο οποτε εφυγε στα σκουπιδια!
(υπήρχε ξεχασμένη σπιτι κ που τη θυμήθηκε ο αθεόφοβος)
βεβαια υπαρχει κ εγκατασταση καλοριφέρ αεριου στο σπιτι οποτε μπήκανε αναγκάστηκα!
(μαλιστα κλασσικα ο ενας κωβει αυτοματα κ την παροχη αεριου μολις χτυπήσει!)
-
Το έχω ξαναπεί, και θα το ξαναπώ, θεωρώ εγκληματικό να πωλούνται σόμπες/τζάκια χωρίς να δίνεται μαζί και ένας ανιχνευτής μονοξειδίου. Στην αγγλία (και όχι μόνο) είναι υποχρεωτικός για όποιον έχει σόμπα και συνήθως πάντα μαζί με τη σόμπα σου δίνουν και έναν ανιχνευτή.
Οι ανιχνευτές μονοξειδίου έχουν διάρκεια ωφέλιμης ζωής και πρέπει να αντικαθιστώνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Νομίζω σχεδόν όλοι έχουν ενσωματωμένη λειτουργία όπου ανάβει κάποιο φωτάκι όταν πρέπει να αντικατασταθούν. Σημαντικό επίσης ειναι να τοποθετηθεί σωστά και να τηρούνται οι αποστάσεις που ορίζονται από την εστία.
-
ΈΡιξα μια ματιά στα μαγαζιά στα ιντερνετς, για 15 ευρώ είναι πράγματι τραγική αμέλεια η έλλειψη ανιχνευτή μονοξειδιου
-
Αγόρασα ένα από το Amazon, το οποίο έχει και ένδειξη πλέον του alarm και και διάρκεια μπαταρίας 10 χρόνια.
-
Γεια σας,θελω τα φωτα σας.Εχω μια ενεργειακη σομπα,νόρμα, 3η χρονια φετος.Ειχα ενα κινεζικο καπελο κ λογο του 4μετρου οριζοντιου κ των εντονων ανεμων ειχα θεμα με το τραβηγμα,ετσι φετος αγορασα ενα περιστρεφομενο(συμφωνα με αυτον που μου το πουλησε ειναι της εταιρειας Γαιολιθος.Απο την πρωτη μερα που το εβαλα δεν γυριζε το ιδιο με των γειτονων,με λιγο αερα σε εκεινους γυριζε κ σε εμενα οχι η' εμενα γυριζε λιγο κ εκεινων περισσοτερο.Πηρα τηλεφωνο αυτον που μου το πουλησε κ μου ειπε οτι αυτο ειναι λογικο γιατι εχει 2 ρουλεμαν κ γυριζει λιγο δυσκολοτερα απο τα απλα και οτι αυτο ειναι καλο γιατι ετσι θα κανει λιγοτερο ελκυσμο αρα θα μου καιει κ λιγοτερα ξυλα.Τις επομενες μερες ακολουθησε το αναμα της σομπας(επειτα απο καθαρισμα των μπουριων),το καπελο εξακολουθουσε να μην γυριζει πολυ μεχρι που σταματησε εντελως. ανεβηκα στην ταρατσα κ ειδα οτι αρκετες υγροποιησεις(μαυρα ζουμια) ειχαν τρεξει πανω στο μπουρι κ μερικα απο αυτα στην ταρατσα κ τον τοιχο επισης το περιστρεφομενο ειχε γινει μαυρο.Τελος πηρα μια σκουπα κ προσπαθησα να κουνησω το περιστρεφομενο αλλα ηταν κολλημενο,σε στυλ παταω φρενο.το γυρναγα αλλα ειχε σκληρη αισθηση κ δεν εκανε ουτε ενα κυκλο χωρις την ωθηση απο εμενα.Επισης τα μπουρια καθε φορα που ανεβαινω ειναι ολο κ πιο λερομενα απο αυτα που εχουν τρεξει.παρακαλω τη γνωμη σας.
Ξυλόσομπα