-
Σας ειχα ρωτησει ξανα για αυτο το συστημα κανει τιποτα???http://www.metallart.gr/index.php/2013-01-07-11-18-10#.Up-psNK8Czk.To προβλημα μου σε εναν ενιαιο χωρο 60-70 τμ(κουζινα σαλονι) ειναι τι να κανω με αυτον τον απορροφητηρα ζεστου αερα.Φυσικα να το κανω ενεργειακο το ξεχναμε λογω κοστους.Ελεγα μηπως εκοβε τιποτα αυτο το συστημα.Αλλιως να εφτιαχνα ενα ειδος πορτας μονος μου για το τζακι και βουρ για τον ililias για αγορα μιας amesti η nordpeis και να τελειωνει το ζητημα.Για πεστε καμμια γνωμη.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Τι γνωμη εχετε για αυτο το συστημα;
Κοντά σε αυτές τις τιμές βρίσκεις επώνυμες ιταλικές σόμπες πέλλετ με υποστήριξη απο εργοστάσια που ξέρεις ότι θα υπαρχουν και σε 5 χρόνια.
Δωσε καμια διευθυνση αν μπορεις.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Τι γνωμη εχετε για αυτο το συστημα;
Youtube VideoΗ γνώμη μου είναι να πας σε σπίτι όπου να δουλεύει για δεύτερη χρονιά να το δεις κ να μιλήσεις με τους χρήστες κ μετά (αν θέλεις) να μας πεις τι είδες κ τι άκουσες.
Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις τις πιστοποιήσεις της κάθε συσκευής. Αν δεν υπάρχουν, η α/α αυτοψία είναι ο μόνος τρόπος να μην την πατήσουμε.Σας ειχα ρωτησει ξανα για αυτο το συστημα κανει τιποτα???http://www.metallart.gr/index.php/2013-01-07-11-18-10#.Up-psNK8Czk.
Όπως παραπάνω.
Άποψή μου: 'Μετράμε' τι πάμε να κάνουμε, πριν το κάνουμε. Παράμετροι όπως η κατανάλωση κ η αντοχή των συσκευών πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν, αφού το κόστος λειτουργίας είναι αυτό που θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια, μετά την εγκατάσταση. Η δική μου, προσωπική γραμμή είναι ότι τα χρήματα είναι, πλέον, πολύ πολύτιμα για να τα πετάμε, αλλά η προσπάθεια για εξεύρεση φτηνής λύσης πολλές φορές οδηγεί σε υπέρμετρη δαπάνη κ μεγάλη ταλαιπωρία.
-
Προσεξα κατι. Οταν καιω ελια μου μαυριζει λιγο το τζαμι αλλα εχθες που εκαψα δρυς το τζαμι εμεινε πεντακαθαρο.
Το κακο με το δρυς ειναι οτι τι καιει σαν χαρτι δεν κραταει καθολου.
Κουφο! Εκει που εβαλα την καμιναδα τωρα εχω και ζεστη στην σκαλα!
-
καλησπερα να κανω μια ερωτηση ειχα μια ξυλοσομπα απο τισ μοντερνεσ τισ μικρεσ χωρισ φουρνο και ειχα προβλημα με τον καπνο τελικα επειδη δεν διορθωνοταν με τπτ την εβγαλα αυτοσ που την ειχε φτιαξει με ενημερωσε οτι αυτεσ οι σομοεσ δεν θελουν πολλα μετρα μπουρι εσωτερικα οπωσ ειχα εγω (μεσα οριζοντιο 3,5 εξω οριζοντιο 5,και καθετο 7) η μονη σομπα λεει που λειτουργει πολυ καλα με τοσα μπουρια χωρισ να καπνιζει ειναι η στοφεσ δοκιμαδα του αδερφου μου που εχει εμαγιε και οντωσ δεν καπνισε συμπτωση η οντω ο τυποσ ειχε δικιο και θ απρεπει αν παρω μια τετοια
-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Προσεξα κατι. Οταν καιω ελια μου μαυριζει λιγο το τζαμι αλλα εχθες που εκαψα δρυς το τζαμι εμεινε πεντακαθαρο.Το κακο με το δρυς ειναι οτι τι καιει σαν χαρτι δεν κραταει καθολου.
Κουφο! Εκει που εβαλα την καμιναδα τωρα εχω και ζεστη στην σκαλα!
Όταν σου μαυρίζει το τζάμι είναι υγρό το ξύλο. Εκτός αν έκαψες δαδί
-
Ο χρήστης ΕΥΑ25 έγραψε:
καλησπερα να κανω μια ερωτηση ειχα μια ξυλοσομπα απο τισ μοντερνεσ τισ μικρεσ χωρισ φουρνο και ειχα προβλημα με τον καπνο τελικα επειδη δεν διορθωνοταν με τπτ την εβγαλα αυτοσ που την ειχε φτιαξει με ενημερωσε οτι αυτεσ οι σομοεσ δεν θελουν πολλα μετρα μπουρι εσωτερικα οπωσ ειχα εγω (μεσα οριζοντιο 3,5 εξω οριζοντιο 5,και καθετο 7) η μονη σομπα λεει που λειτουργει πολυ καλα με τοσα μπουρια χωρισ να καπνιζει ειναι η στοφεσ δοκιμαδα του αδερφου μου που εχει εμαγιε και οντωσ δεν καπνισε συμπτωση η οντω ο τυποσ ειχε δικιο και θ απρεπει αν παρω μια τετοιαΔηλαδή έχεις 8.5 μέτρα οριζόντιο μπουρί και 7 μέτρα κάθετο?
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Δωσε καμια διευθυνση αν μπορεις.Στο skroutz γίνεται χαμός πλέον, πράγμα που (ευτυχώς) έχει πιέσει κάπως τις τιμές προς τα κάτω. Π
Αν θέλεις εταιρίες που κατασκευάζουν σόμπες για πελλετ, έχουν αναφερθεί σε κάποιο σημείο του thread νομίζω. Μερικές αξιόλογες που μου έρχονται στο μυαλό είναι La Nordica, Ravelli, Edilkamin, αλλά και άλλες. Η La Nordica είναι πιο τσιμπημένες, οι άλλες δυο βγαίνουν κάπως πιο χαμηλά νομίζω.
-
εχω μεσα στο σπιτι 3,5 μετρα και βγαινει στο μπαλκονι οριζοντιο 5 και καθετο 7
-
Για όποιον γνωρίζει! Φίλος θέλει να βάλει στο σπίτι του σόμπα πέλλετ. Δεν έχει τρόπο να βγάλει καμινάδα ψηλά. Είδα ότι πολλοί βγάζουν την καμινάδα στο μπαλκόνι τους. Απ'ότι καταλαβαίνω πρόβλημα λειτουργίας δεν υπάρχει καθώς η απαγωγή γίνεται με εξαναγκασμένη κυκλοφορία. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή τέλος πάντων δεν θα είναι ενοχλητικό για τους γείτονες. Είδα στο νετ κάτι φίλτρα (νερου) για την έξοδο καυσαερίων. Κάνουν δουλειά? Τα έχει δοκιμάσει κανείς?
-
Ο χρήστης stamis έγραψε:
Για όποιον γνωρίζει! Φίλος θέλει να βάλει στο σπίτι του σόμπα πέλλετ. Δεν έχει τρόπο να βγάλει καμινάδα ψηλά. Είδα ότι πολλοί βγάζουν την καμινάδα στο μπαλκόνι τους. Απ'ότι καταλαβαίνω πρόβλημα λειτουργίας δεν υπάρχει καθώς η απαγωγή γίνεται με εξαναγκασμένη κυκλοφορία. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή τέλος πάντων δεν θα είναι ενοχλητικό για τους γείτονες. Είδα στο νετ κάτι φίλτρα (νερου) για την έξοδο καυσαερίων. Κάνουν δουλειά? Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Εάν ήμουν ο από πάνω σου, θα μπορούσα να γίνω πολύ δημιουργικός...
-
Αν χρησιμοποιεί καλό και πιστοποιημένο πελλετ δεν θα είναι ενοχλητικό, με την έννοια του ότι είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει αν λειτουργεί η σόμπα ή όχι αφού ούτε μυρίζει ούτε βγάζει καπνό. Αν το πελλετ δεν είναι καλό ενδέχεται να βγάλει καπνό για μερικά δευτερόλεπτα όταν ανάβει. Αλλά και πάλι ούτε θα μυρίζει ούτε θα βγάζει καπνό αφού ανάψει. Πάντως δεν προτείνω για 10-20 ευρώ τον τόνο να μην παίρνει καλό πέλλετ. Η διαφορά είναι τεράστια για τη σόμπα (θα το καταλάβει στο καθάρισμα).
Παρόλα αυτά όποιος είπε ότι οι σόμπες πελλετ δεν θέλουν καμινάδα (έστω και 1-2 μέτρα) λέει ψέματα. Όσα μανουαλ και αν έχω διαβάσει όλα λένε ότι πρέπει να έχεις καμινάδα. Οι λόγοι είναι 2. 1) να έχεις διαφορά πίεσης στην περίπτωση που γίνει διακοπή ρεύματος και 2) ότι παρόλο που δεν μυρίζει και δεν βγάζει καπνό ενδέχεται αν είναι κοντά σε τόιχο αυτός να μαυρίσει.
ΑΛΛΑ, η σόμπα μπορεί να λειτουργήσει και με τον τρόπο που περιγράφεις χωρίς πρόβλημα λόγω της εξαναγκασμένης ροής των καυσαερίων. Και επειδή το (1) δεν είναι τόσο συχνό πρόβλημα όλοι επικεντρώνονται στο (2). Υπάρχουν τα φίλτρα νερού τα οποία υποτίθεται λύνουν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν μερικά βιντεο όπου φαίνεται να λειτουργούν, αλλά δεν έχω δει απο κοντά. Αν βγάλει την καμινάδα σε ανοικτό μέρος (χωρίς ταβάνι απο πάνω) δεν θα έχει κανένα (τεχνικό) πρόβλημα.
ΥΓ. Αν έχει τον travelman γείτονα να πάρει snuggie γιατί κάτω από -10 δεν θεωρείται κρύο.
-
Thednick@ Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν παίζει ανοικτός χώρος δυστυχώς ( μπαλκόνι από πάνω ). Το φίλτρο το σκεφτόμαστε γιατί φοβάμαι ότι χωρίς αυτό θα γεμίσει μαυρίλες το μπαλκόνι. Η αρχή λειτουργίας ενός φίλτρου που είδα ( με αντλία υψηλής πίεσης και ψεκασμό νερού ) μου φαίνεται σωστή και πιστεύω θα συγκρατεί τα σωματίδια. Αλλά θέλω να σιγουρευτώ γιατί είναι ακριβούτσικο ( 450 € ).
ΥΓ. Ευτυχώς εγώ έχω καμινάδα και έβαλα τη σομπούλα μου πριν κάνα μήνα καίω τις μπρικετούλες μου και ξένοιασα . -
Χωρίς φίλτρο θα μαυρίσει σίγουρα. Το λέω γιατί το έπαθα. Η λύση σε μένα ήταν να βγάλω το μπουρί 5 εκατοστά έξω από το μπαλκόνι, οριζόντια και χωρίς καπέλο. Κανονικά και αυτό δεν είναι σωστή εγκατάσταση επειδή λείπει το καπέλο (μπορεί να έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα όταν φυσάει). Παρόλα αυτά επειδή μερικές σόμπες πελλετ είναι αρκετά εξελιγμένες αυτόματα αυξάνει στροφές εκείνες τις ημέρες και δεν έχω πρόβλημα. Σε άλλους όμως δεν έχει παίξει σωστά.
Ο ενδοιασμός που έχω στο φίλτρο είναι ότι αυξάνει τη στατική πίεση που απαιτείται, οπότε ο ανεμιστήρας μπορεί να χρειάζεται να δουλεύει υπερωρίες για να έχεις σωστή απαγωγή των καυσαερίων. Ρώτα και στο energ.gr, εκεί σίγουρα κάποιοι θα έχουν βάλει τέτοιο φίλτρο.
-
Thanks για το tip , μπήκα energ.gr , όντος κάποιοι έχουν βάλει , πολύ ευχαριστημένοι , καθόλου μαυρίλες , δουλεύουν καλά. Μάλλον θα προχωρήσουμε έτσι και ας ελπίσουμε να μην είναι κοντά ο travelman.
-
Πνίγηκε τη νύχτα η Αθήνα από τα τζάκια
Ανυπόφορη ήταν η ατμόσφαιρα αργά χθες το βράδυΓια πρώτη φορά το φετινό χειμώνα, έκανε την εμφάνισή του το νέφος, από τη χρήση χιλιάδων τζακιών
http://www.protothema.gr/greece/article ... ta-tzakia/
-
Δεν είναι θέμα τράβελμαν, είναι θέμα των οδηγιών ...χρήσης που δόθηκαν με το μοντέλο άνθρωπος Δεν γουστάρει να μακροβούτια στο χιόνι, αλλά αντέχει μία χαρά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό που δεν είναι σχεδιασμένο να αντέχει είναι καρκινογόνους παράγοντες δατ σιμπλ.
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Πνίγηκε τη νύχτα η Αθήνα από τα τζάκια
Ανυπόφορη ήταν η ατμόσφαιρα αργά χθες το βράδυΓια πρώτη φορά το φετινό χειμώνα, έκανε την εμφάνισή του το νέφος, από τη χρήση χιλιάδων τζακιών
http://www.protothema.gr/greece/article ... ta-tzakia/
Το εντυπωσιακό στο λίνκ που ποστάρει ο μπάγιερν είναι ότι αναφέρει ότι πρέπει να έχεις ένα παράθυρο ανοικτό για να έχεις τζάκι. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάποιοι τζακάτοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό.
Εντυπωσιακότερο όλων πάντως είναι το τι τραβάει το 90% για ένα 10% που νομίζει ότι κάνει οικονομία.
-
Ο χρήστης stamis έγραψε:
Για όποιον γνωρίζει! Φίλος θέλει να βάλει στο σπίτι του σόμπα πέλλετ. Δεν έχει τρόπο να βγάλει καμινάδα ψηλά. Είδα ότι πολλοί βγάζουν την καμινάδα στο μπαλκόνι τους. Απ'ότι καταλαβαίνω πρόβλημα λειτουργίας δεν υπάρχει καθώς η απαγωγή γίνεται με εξαναγκασμένη κυκλοφορία. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο ή τέλος πάντων δεν θα είναι ενοχλητικό για τους γείτονες. Είδα στο νετ κάτι φίλτρα (νερου) για την έξοδο καυσαερίων. Κάνουν δουλειά? Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Mια συσκευή που καίει ξύλο (έστω κ στη συμπιεσμένη μορφή που έχει το πέλετ) χρειάζεται καμινάδα. Ξύλο καίγεται, δεν βγάζει καπνό; Καθόλου, μα καθόλου; Σε ποια φυσική το λέει, ρε παιδιά;
Τα 'φίλτρα νερού' κρατάνε τα σωματίδια του καπνού, μη αφήνοντάς τα να βγουν ελεύθερα στην ατμόσφαιρα αλλά παράγοντας τρελές ποσότητες βρομερού νερού. Κ δεν είμαι βέβαιος ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι σχεδιασμένοι ν' αντιμετωπίζουν τέτοιους ρύπους.
Άνθρωπος που μπορεί να διαθέσει για σόμπα πέλετ + φίλτρο νερού, μπορεί να βρει κ καλύτερη κ οικονομικότερη (στη χρήση) λύση. Ενημερωθείτε.@ΕΥΑ25
Πάρε ένα μοτεράκι καμινάδας να τραβάει τον καπνό. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Πνίγηκε τη νύχτα η Αθήνα από τα τζάκιαΑπό το εν λόγω σάιτ.
'Απαγορεύεται η χρήση χημικών προσαναμμάτων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα όπως η δαδιά.'
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξύλο καίγεται, δεν βγάζει καπνό; Καθόλου, μα καθόλου; Σε ποια φυσική το λέει, ρε παιδιά;
ΟΚ, δε βγάζει ορατό καπνό. Προφανώς και υπάρχουν καυσαέρια.
Τώρα αν καθίσεις με έναν φακό στην καμινάδα όταν ανάβει ίσως να δεις κάτι για μερικά δευτερόλεπτα. Σημειώνω ότι αυτό αλλάζει ΠΑΡΑ πολύ ανάλογα με το πελλετ που χρησιμοποιείς. Αλλά και το πιο μάπα πέλλετ να χρησιμοποιήσεις (έχω δοκιμάσει αρκετά μέχρι να καταλήξω) καπνό εν ώρα λειτουργίας δεν έχω δει ποτέ.Αλλά και η ποσότητα στάχτης (και άρα τα σωματίδια που εκπέμπονται) διαφέρουν πάρα πολύ απο πέλλετ σε πέλλετ. πχ. το ένα να γεμίζει 1L σταχτης στα 15 κιλά, ενώ το άλλο 0.2L.
Ξυλόσομπα