-
Σημερα στο κηποθεατρο Αγρινιου η παρασταση 'Υπαρχει και φιλοτιμο'.Μαυρογιαλουρος υπουργος κλπ. Παρτσαλακης πρωταγωνιστης. Ωραια παρασταση. 'Θα σας εξαφανισω'.
-
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο θέμα βρήκα κάποια θετικά σχόλια για την Αστυπάλαια. Πιστεύετε ότι πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις. Αν ναι, προτάσεις για διαμονή υπάρχουν;
- Ωραίες παραλίες
- Καλό φαΐ
- Δυνατότητες βραδυνής εξόδου (δεν αναφέρομαι σε clubbing, ξεφάντωμα, κτλ, αρκούν 4-5 συμπαθητικά μπαράκια, να μην είναι αποκλειστικά οικογενειακών διακοπών με παιδί είναι το ζητούμενο)
- Μη βαρεμάρα μετά από δέκα ημέρες παραμονής
Άλλο νησί που να καλύπτει τα παραπάνω;
Υ.Γ.: Υπάρχει προτίμηση προς τα 'πράσινα' νησιά σε σχέση με τα κλασικά κυκλαδίτικα 'ξερονήσια'.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο θέμα βρήκα κάποια θετικά σχόλια για την Αστυπάλαια. Πιστεύετε ότι πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις. Αν ναι, προτάσεις για διαμονή υπάρχουν;- Ωραίες παραλίες
- Καλό φαΐ
- Δυνατότητες βραδυνής εξόδου (δεν αναφέρομαι σε clubbing, ξεφάντωμα, κτλ, αρκούν 4-5 συμπαθητικά μπαράκια, να μην είναι αποκλειστικά οικογενειακών διακοπών με παιδί είναι το ζητούμενο)
Υ.Γ.: Υπάρχει προτίμηση προς τα 'πράσινα' νησιά σε σχέση με τα κλασικά κυκλαδίτικα 'ξερονήσια'.
Αστυπάλαια δεν έχω πάει ,αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια..θα χορτάσεις φρέσκο ψαράκι , από μπαράκια πλέον και η τελευταία βραχονησίδα έχει από ένα , υγεία , όρεξη , κανά φράγκο στην τσέπα και καλά να περάσεις όπου και να πας !!
για πράσινα νησιά να προτιμήσεις από Αιγαίο : Σάμο , Σκιάθο , Σκόπελο , Αλόννησο..
-
Πράσινο νησί δεν την λες την Αστυπάλαια πάντως, μόνο στο Λιβάδι παίζει λίγο δέντρο
Φαγητό όντως παίζει καλο, ήδη μου τρέχουν τα σάλια για τα 2-3 αγαπημένα μου που θα επισκεφτώ σε έναν μήνα από τώρα.
Μπαράκια έχει αρκετά. Υπάρχουν και μερικά κλαμπ στα οποία δεν έχω πατήσει πόδι καθόλου εδώ και δέκα χρόνια.
Νερά καθαρά και κρύα σε γενικές γραμμές. Το Λιβάδι εχει την πιο οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες κλπ, καφέ εστιατόρια και γήπεδα 5x5 για χώνεψη. Στην Μαλτεζάνα (Αναληψη) παίζει επίσης οργάνωση. Σε αρκετές παραλίες υπάρχουν μερικές ξαπλώστρες και ομπρέλες παρέα με μια καντίνα για τα βασικά (καφέδες, μπύρες, κεφτεδάκια και πατάτες τηγανητές ) αλλά μην περιμένεις εκατοντάδες ξαπλώστρες. Κυριαρχεί το βότσαλο έξω, υπάρχουν και αμμουδιές όμως. Παίζουν πολύ όμορφες παραλίες αν υπάρχει τζιπάκι.
Με τι μεσο και πότε;
Η διαμονή εξαρτάται από το μπάτζετ.Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο θέμα βρήκα κάποια θετικά σχόλια για την Αστυπάλαια. Πιστεύετε ότι πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις. Αν ναι, προτάσεις για διαμονή υπάρχουν;- Ωραίες παραλίες
- Καλό φαΐ
Παραλιες πολλες (πραγματικα πολλες) και για ολα τα γουστα (αμμος, ψιλο βοτσαλο , χοντρο βοτσαλο, βραχια, οι περισσοτερες με βοτσαλο ). Δεν υστερει σε παραλιες , αλλα δεν θα ελεγα οτι οι παραλιες ειναι το δυνατο χαρτι του νησιου. Για τις καλες (αυτες που αρεσαν σε μενα) εχει χωματοδρομο. Καποιες ειναι προσβασιμες με βαρκα-καικι . Εχει και κατι μικρα νησακια (με ωραιες παραλιες) απεναντι απο την Αστυπαλαια που μπορεις να πας (με καικι) για μπανιο.
Η Χωρα ειναι ομορφη (ΙΜΟ απο τις πιο ωραιες στο Αιγαιο) , το Λιβαδι ειναι τουριστικο , υπαρχει κι’ αλλος ενας σχετικα γραφικος οικισμος (Μαλτεζανα/ Μαλετζανα , δεν θυμαμαι καλα ). Η Χωρα και το Λιβαδι εχουν μπαρακια και κινηση .
Το φαγητο ειναι καλο. Στα καμινακια ( ωραια παραλια , αλλα πολυς χωματοδρομος) εχει (τουλαχιστον ειχε οταν ειχα παει εγω) δυο ταβερνες. Και οι δυο εχουν καλο φαγητο , καλυτερο αυτη που ειναι πιο κοντα στην παραλια. Επισης καλο φαγητο (κρεατα , μαγειρευτα) στη Χωρα (δεν θυμαμαι ονοματα). Για ψαρι στο Λιβαδι και στην Μαλτεζανα/Μαλετζανα
Οπως ειπε κι' ο drdino δεν τη λες και πρασινο νησι. Μ’ αρεσε η Αστυπαλαια.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Για διαμονή ενδιαφέρομαι για κάτι αξιοπρεπές, προσεγμένο, κτλ χωρίς περιττές πολυτέλειες.
Επίσης, έχουμε πληροφορίες για τη γειτονική Αμοργό; Είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας;
-
Yπάρχουν διάφορα δωμάτια, φάση μπάνγκαλοου κλπ, εξαρτάται από το πού θέλεις να μείνεις, αν έχεις μέσο μεταφοράς κλπ.
Για Αμοργό δεν ξέρω, παρόλο που είναι κοντά δεν έχω πάει ποτέ. Μόνο Κάλυμνο και Κω.
-
Καλη κι' Αμοργος. Ναι , αντιστοιχης φιλοσοφιας. Η Αστυπαλαια δεν ειναι κλασικο δωδεκανησο (φερνει αρκετα σε κυκλαδες).
Μαλλον περισσοτερες παραλιες η Αστυπαλαια και περισσοτερα πραγματα να κανεις στην Αστυπαλαια. Βεβαια, Αμοργο ειχα παει και 4-5 χρονια πριν απο την τελευταια φορα που πηγα Αστυπαλαια.
-
Αμοργό περαστικός (σκαφάτος) πριν από χρόνια θυμάμαι ότι είχε 2 μέρη, το ανατολικό και το δυτικό. Το ένα ήταν πιο κοσμικό και το άλλο πιο ήσυχο ψαγμένο. Καλά και τα δύο (δεν είμαι σίγουρος για το ποιο ήταν ποιο).
-
θα είναι κανείς από εδώ μέσα αρχές Αυγούστου στο Grecotel Oasis στην Κυλλήνη ?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
θα είναι κανείς από εδώ μέσα αρχές Αυγούστου στο Grecotel Oasis στην Κυλλήνη ?Όχι αλλά πες εντυπώσεις γιατί παίζει επίσκεψη Σεπτέμβρη
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αμοργό περαστικός (σκαφάτος) πριν από χρόνια θυμάμαι ότι είχε 2 μέρη, το ανατολικό και το δυτικό. Το ένα ήταν πιο κοσμικό και το άλλο πιο ήσυχο ψαγμένο. Καλά και τα δύο (δεν είμαι σίγουρος για το ποιο ήταν ποιο).Κατάπολα -πιο ήσυχο, Χοζοβιώτισσα, Χώρα, Αγ. Αννα - 'Απέραντο Γαλάζιο' παραλίες με βράχια κι έτσι
Αιγιάλη -πιο κοσμική, παραλία με άμμο, Θολάρια από πάνω για ρακόμελα κτλ.(Μέχρι σχετικά πρόσφατα δεν είχε δρόμο να ενώνει τα δύο και το καράβι της γραμμής έπιανε και στα δύο...)
Πολύ ιδιαίτερο νησί η Αμοργός.
-
Σύρος φέτος, για πείτε must visit/see/swim/eat/drink
-
Μπάνιο στο Δελφίνι (καλύτερη παραλία του νησιού), βόλτα στην Ανω Σύρο και φαί στο Σαν Μιχάλη (μετά την Ανω Σύρο, στο τέρμα του δρόμου πάνω στην κορυφογραμμή)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σύρος φέτος, για πείτε must visit/see/swim/eat/drinkΓια πόσο θα πάς; Σε ποιο μέρος θα μένεις; Μικρό νησί ειναι, θα τα βρεις ολα μόνος σου όλα σε 2 μέρες, εμένα τόσο μου πήρε
Δελφίνι πρόπερσι είχε μπόλικο χωματόδρομο, ελπίζω να το έφτιαξαν επιτέλους. Κι ο Γαλησσας μου άρεσε. Έχει ωραίες παραλίες γενικά. Για ανω Σύρο που εννοείται ότι θα πας, ετοιμάσου για πολύ ποδαρόδρομο, καλύτερα απογευματοβραδο.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σύρος φέτος, για πείτε must visit/see/swim/eat/drinkΔεν πας σε κανα αλλο νησι καλυτερα;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
θα είναι κανείς από εδώ μέσα αρχές Αυγούστου στο Grecotel Oasis στην Κυλλήνη ?
Όχι αλλά πες εντυπώσεις γιατί παίζει επίσκεψη Σεπτέμβρη
ο.κ θα ποστάρω απο εκεί την άλλη βδομάδα !!
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Δελφίνι πρόπερσι είχε μπόλικο χωματόδρομο, ελπίζω να το έφτιαξαν επιτέλους.Αντιθέτως εγώ ελπίζω να μην το έφτιαξαν Οπως πχ. και το Μαγγαναρι στην Ιο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σύρος φέτος, για πείτε must visit/see/swim/eat/drink
Δεν πας σε κανα αλλο νησι καλυτερα;
γιατί;
Αζόλιμνο θα μένω και θα 'χω τον κουβά μαζί μου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δελφίνι πρόπερσι είχε μπόλικο χωματόδρομο, ελπίζω να το έφτιαξαν επιτέλους.
Αντιθέτως εγώ ελπίζω να μην το έφτιαξαν Οπως πχ. και το Μαγγαναρι στην Ιο.
Εξαρτάται με τι πάει ο καθένας προφανώς
Εμένα το χαμηλό κουπέ μου με τα 18άρια λάστιχα το λυπήθηκα να κοπανιεται. Αν πας με κάνα τζιπ κάτι γίνεται.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)