-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ετσι,Μυρτος,Φυριπλάκα,Πορτο Κατσικι,το ναυαγιο στην Ζακυνθο ειναι οι κορυφαιες που μου ερχονται τωρα
Οι εγκρεμνοι δεν ειναι για οσους εχουν προβληματα με τα γονατα,350 σκαλια στο λιοπύρι ειναι για οσους το εχουν κανει τάμα χωρις αυτο να σημανει οτι οποιος παει δεν θα βρει κοσμο,τουναντιον.Επισης αν θυμαμαι καλα ειναι κοντα στο πορτο κατσικι, και σαν το πορτο κατσικι,δεν ειναι κατι διαφορετικο.
Έχει μεγάλη διαφορά στο μήκος, δε θυμάμαι αν η παραλία αυτή καθ'αυτή ήταν διαφορετική...
Χαλάλι όμως τα σκαλοπάτια, είναι άλλη εμπειρία, μπορεί να μην είναι κρυστάλλινα τα νερά αλλά το κολύμπι στο τυρκουάζ αυτής της παραλίας δεν έχει καταφέρει να συγκριθεί με τίποτα...
Ψηλότερα από όλους τους «εκπροσώπους» της Ελλάδας στον άτυπο διαγωνισμό είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, που είναι στη θέση 24 για τα «γαλάζια νερά της, τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και το γεγονός ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους», όπως επισημαίνεται.
Πηγή: CNN: 4 ελληνικές παραλίες στις 100 καλύτερες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr
Οι Εγκεμνοί @@μάνε.
Αλλά υπερτιμημένη η Λευκάδα, τι να λέμε τώρα. Ίδιες παραλίες έχει και στην
-
Ε καλα το τι ψηφιζουν καποιοι ξενοι προφανως εξαρταται
α) απο το που εχουν παει (δηλαδη απο το που ΔΕΝ εχουν πάει γιατι πχ δεν εχει τσαρτερς ή δεν εχει πακετα all inclusive ή δεν εχει τουριστικη προβολη στο ιντερνετ)
β)απο το ποιες παραλιες ειναι σε μια ψηφοφορια (και ποιες εχουν εξαιρεθει,σκοπιμα ή οχι)Η Λευκαδα παντως υπερτιμημενη δεν ειναι σε καμια περιπτωση
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ε καλα το τι ψηφιζουν καποιοι ξενοι προφανως εξαρταται
α) απο το που εχουν παει (δηλαδη απο το που ΔΕΝ εχουν πάει γιατι πχ δεν εχει τσαρτερς ή δεν εχει πακετα all inclusive ή δεν εχει τουριστικη προβολη στο ιντερνετ)
β)απο το ποιες παραλιες ειναι σε μια ψηφοφορια (και ποιες εχουν εξαιρεθει,σκοπιμα ή οχι)Η Λευκαδα παντως υπερτιμημενη δεν ειναι σε καμια περιπτωση
Η πιο γνωστή και προβεβλημένη είναι το Πόρτο Κατσίκι πάντως.
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
φαινεται απο google earth οτι ειναι βραχονησιδα, καμια παραλια, κανα μαγαζι?Βρεθηκα στη Φολεγανδρο το καλοκαιρι του 07.Μπορω να πω οτι το νησι το ερωτευτηκα.Ξερονησι,ναι...αλλα με μια απλοτητα,μια ομορφη ατμοσφαιρα ,μια οικιοτητα με ολους. Οποιον εβλεπες το πρωι για μπανιο , το απογευμα ετρωγες διπλαδιπλα στην ταβερνα και το βραδακι επεινες ποτα και ρακομελα στις πλατειες.Ακριβη,οντως η διαμονη.Ειχα την τυχη να μεινω εκτος χωρας στην Αγκαλη σε δωματιο που δεν ειχε φωτο στο internet ,το εκλεισα με πολυ μεγαλγη επιφυλαξη ,αλλα δεν ειχα και αλλη οικονομικη επιλογη.Τελικα αποδειχθηκε ενα ωραιο απλο δωματιο με φανταστικη θεα στην παραλια της Αγκαλης.Φωτο στο. Google earth.Βεβαια, περι ορεξεως...η γνωστη πιτα....
-
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρει, έχει ανέβει στο www.groopio.com μία δελεαστική πρόταση για ταξίδι 7 ημερών με ιστιοφόρο στις Κυκλάδες, στις 29 Ιουνίου 2013. Βρίσκεται στα projects film & video.
-
Σκυρος λεει τιποτα?Εχω τζαμπα χωρο να μεινω,οποτε μονο τα μεταφορικα θα πληρωσω.Αξιζει να παω κανα 2 νυχτες?
-
Ναι, αν και πήγα με φουσκωτό. Εχει όμορφη χώρα, με απέραντη αμμουδιά από κάτω ακριβώς και 2-3 καλά μέρη ακόμα (Ασίτσα θυμάμαι το ένα)
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Σκυρος λεει τιποτα?Εχω τζαμπα χωρο να μεινω,οποτε μονο τα μεταφορικα θα πληρωσω.Αξιζει να παω κανα 2 νυχτες?Δεν υπαρχει ελληνικο νησι που να μην αξιζει για 2 νυχτες (καλα ισως εξαιρειται η Υδρα για την οποια 10 λεπτα ειναι αρκετα).
-
Oμορφα,λογικα μεσα Ιουλη θα παω αν παω,οποτε θα ανεβασω υλικο
-
Ναι, αν και πήγα με φουσκωτό.
-
Like voulgarakis
-
Για μήνα του μέλιτος σκεφτόμαστε να πάμε Βαρκελώνη, φέτος τον Ιούλιο.
Τι προτείνετε, σε πρώτη φάση ως προς τη διαμονη;
-
Σκυρος λεει τιποτα?Εχω τζαμπα χωρο να μεινω,οποτε μονο τα μεταφορικα θα πληρωσω.Αξιζει να παω κανα 2 νυχτες?για 1 σκ θα ειναι ωραια. μην περιμενεις κλαμπ, ξυνηχτια και πατσα το πρωι.
θα παρασεις απλα ενα ηρεμο σκ χωρις facebook, ποτα και τετοια.
για περισσοτερες μερες δεν αξιζει. -
Σκυρος λεει τιποτα?Εχω τζαμπα χωρο να μεινω,οποτε μονο τα μεταφορικα θα πληρωσω.Αξιζει να παω κανα 2 νυχτες?Καλούλα είναι, για ηρεμία. Συμπαθητική η χώρα. Οι παραλίες μέτριες ως καλές, εξαιρουμένης μίας που είναι ξεχωριστή και πεντακάθαρη, ο Άγ. Πέτρος. Αξίζει να τον επισκεφθείς: λίγος γυμνισμός και ελεύθερο κάμπινγκ, καμιά 500ριά μέτρα χωματόδρομος, όχι δύσκολος, ΟΧΙ ΝΕΡΟ για ξέπλυμα. Μη φας στην κοντινή ομώνυμη ταβέρνα, μεγάλες μερίδες, μάπα γεύση.
Φαγητό έτσι κι έτσι, εκτός από το Ο Παππούς κι Εγώ, που είναι πολύ καλό με λογικές τιμές. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Για μήνα του μέλιτος σκεφτόμαστε να πάμε Βαρκελώνη, φέτος τον Ιούλιο.Τι προτείνετε, σε πρώτη φάση ως προς τη διαμονη;
εμεις ειχαμε μεινει σε 'dailyflats' , βεβαια αμα ειναι για χανιμουν.... παντως ειναι υπεροχη πολη
-
Σκυρος λεει τιποτα?Εχω τζαμπα χωρο να μεινω,οποτε μονο τα μεταφορικα θα πληρωσω.Αξιζει να παω κανα 2 νυχτες?Διαθέτει 2 πρόσωπα, το νότιο, ξερό σαν κυκλάδες και χωρίς κίνηση και το βόρειο, πράσινο σαν Σποράδες με πιο πολύ κόσμο. Γενικά η Σκύρος είναι ένα περίεργο ιδιαίτερο νησί με περίεργους ιδιαίτερους κατοίκους (με καλά και κακά). Είναι ένας διαφορετικός προορισμός που δεν κάνει για όλους.
Είναι αρκετά χρόνια πριν που πήγα, γύρω στο 2001-2002, 2 φορές μία σε φίλο με σπίτι και τζιπ (χρήσιμο για εξερευνήσεις και δύσκολες παραλίες) και μία με σκάφος οπότε από ξενοδοχεία δεν ξέρω. Θυμάμαι όμως ότι και καλά φάγαμε και πολύ ωραίες θάλασσες είχε και γενικά ηρεμία και ησυχία.
Νομίζω ότι άνετα πας για περισσότερο από 2 νύχτες και υποθέτω οι δρόμοι πρέπει να έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε. Αρκεί να σου ταιριάξει, αν όχι.... -
Δεν αφορά αποκλειστικά τις διακοπές, αλλά το ποστάρω εδώ, γιατί οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουμε κάτι παρόμοιο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και γενικά έχει σχέση με διακοπές/τουρισμό.
Φαγητό σε «ψαροταβέρνα» σε παραλία νότια από την Ηγουμενίτσα. Πρώτη φορά πηγαίνω εκεί, οπότε εμπιστεύομαι το κατάστημα στο οποίο βλέπω ότι τρώνε περισσότεροι ντόπιοι (αν και υπήρχε γενικά λίγος κόσμος και όλα τα φαγάδικα δεν είχαν ανοίξει ακόμη, οπότε το κριτήριο δε λειτουργεί αποτελεσματικά)
Το ψάρι δεν τρώγεται, μπαγιάτικο, και ο ιδιοκτήτης σε κοροϊδεύει λέγοντας με αθώο ύφος ότι «είναι σημερινό». Έλεος, για ποια ποιότητα τουρισμού μιλάμε. Τα γράφω, γιατί και πέρυσι στην ίδια περίπου περιοχή (κοντά στην Πάργα) σε ψαροταβέρνα τα ίδια χάλια. Δηλαδή, θες να πας στα μέρη τους, αλλά με τη συμπεριφορά τους σε διώχνουν.
Τελικά, φαγητό μακριά από το σπίτι σε περιοχή που δεν ξέρω μόνο αφού έχω συμβουλευτεί κάποιον που γνωρίζει που αξίζει να φας. Διαφορετικά, προτιμώ πατατάκια από το περίπτερο, ή παίρνω φαγητό από το σπίτι.Jacob
-
Υπάρχει και άλλη λύση. Τρως έξω ότι πιο απλό μπορείς, γκρικ σάλαντ, καμμιά πατάτα, αυγά, μακαρόνια (λευκά ή με κόκκινη σάλτσα), κανα γεμιστό χωρίς κιμά κ.ο.κ. Πράματα δηλαδή που πρέπει να προσπαθήσει πολύ κανείς για να τα κάνει μαντάρα. Και κυρίως αποφεύγεις κιμάδες, ψάρια, αστακομακαρονάδες, περίπλοκες συνταγές με κρέας ή περίεργες σάλτσες, διάφορες υπερπαραγωγές, πίτσες, σως κ.τ.λ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τρως έξω ότι πιο απλό μπορείς, γκρικ σάλαντθα στη χωσουν στο κεφαλι 8 ευρω και θα'ναι και απαισια. τα λαχανικα δε θα εχουν πλυθει με πιθανη συνεπεια τη γαστρεντεριτιδα που θα σου στοιχισει τις διακοπες σου. πλεον σε μερικα δεν παιζει καν η greek salad, σου λενε σαλατα ντοματα-αγγουρι (ενα πιατο) και φετα (δευτερο). I kid you not το εζησα στην Ευβοια κι αυτο. Greek salad? Den echi
καμμιά πατάτα, αυγά, μακαρόνια (λευκά ή με κόκκινη σάλτσα), κανα γεμιστό χωρίς κιμά κ.ο.κ.
τα μακαρονια σε τετοιες περιπτωσεις δεν τρωγονται. παραβρασμενα, νερουλα, με ετοιμη σαλτσα
τιποτα, μονο καμια τηγανιτη πατατα παιζει απο αυτα που λες. στα αλλα δεν εχεις ελπιδα. η καλυτερη λυση ειναι να ψαχνεις απο πριν πας σε ενα μερος τι παιζει ή να φτιαχνεις και μονος σου καποια, αλλα χανεις χρονο απ'τις διακοπες -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Δεν αφορά αποκλειστικά τις διακοπές, αλλά το ποστάρω εδώ, γιατί οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουμε κάτι παρόμοιο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και γενικά έχει σχέση με διακοπές/τουρισμό.
Φαγητό σε «ψαροταβέρνα» σε παραλία νότια από την Ηγουμενίτσα. Πρώτη φορά πηγαίνω εκεί, οπότε εμπιστεύομαι το κατάστημα στο οποίο βλέπω ότι τρώνε περισσότεροι ντόπιοι (αν και υπήρχε γενικά λίγος κόσμος και όλα τα φαγάδικα δεν είχαν ανοίξει ακόμη, οπότε το κριτήριο δε λειτουργεί αποτελεσματικά)
Το ψάρι δεν τρώγεται, μπαγιάτικο, και ο ιδιοκτήτης σε κοροϊδεύει λέγοντας με αθώο ύφος ότι «είναι σημερινό». Έλεος, για ποια ποιότητα τουρισμού μιλάμε. Τα γράφω, γιατί και πέρυσι στην ίδια περίπου περιοχή (κοντά στην Πάργα) σε ψαροταβέρνα τα ίδια χάλια. Δηλαδή, θες να πας στα μέρη τους, αλλά με τη συμπεριφορά τους σε διώχνουν.
Τελικά, φαγητό μακριά από το σπίτι σε περιοχή που δεν ξέρω μόνο αφού έχω συμβουλευτεί κάποιον που γνωρίζει που αξίζει να φας. Διαφορετικά, προτιμώ πατατάκια από το περίπτερο, ή παίρνω φαγητό από το σπίτι.Jacob
Yπάρχει το viewtopic.php?f=13&t=14858
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)