-
Θέλω να αγοράσω ένα μικρομεσαίο 1.6 μοντέλο 2006 5πορτο και είμαι ανάμεσα σε 5 μοντέλα...
Ποιό κατά την αποψή σας και από την εμπειρία που μπορεί να είχατε,(μιας και μιλάμε για δοκιμασμένα μοντέλα μεταχειρισμένα όλο και κάποιος θα τα έχει οδηγήσει η μπορεί να τα οδηγεί ακόμα και σήμερα) είναι το καλύτερο απο συνολικής άποψης.
Για μένα η σειρά στα κρητήρια αξιολόγισης είναι 1ο Αξιοπιστία, 2ο Κατανάλωση, 3ο Οδιγική Συμπεριφορά- Επιδώσεις, 4ο Εμφάνηση
Τα μοντέλα που έχω επιλέξη είναι 1- Seat Leon 2006 Μοντέλο 1.6cc, 16v 115 hp 2- Mazda 3 Sedan 1.6cc, 110 hp
3- Ford Focus 1.6cc 115 hp 4- Alfa Romeo 147 1.6 120hp 5- WV Golf 1.6cc FSI 110hpAυτό που έχω βάλει στο μάτι εγώ προσωπικά είναι το leon λόγο αξιοπιστίας και εμφάνησης αλλά διάβασα σε κάποια άρθρα τωρα τελευταία και γενικά έχω ακούσει ότι καταναλώνει αρκετή βενζίνη ακόμα και στην έκδωση του 8βαλβιδου στα 102 άλογα...
Οπότε μπορώ να φανταστό τι θα γίνετε στο 16βαλβιδο.....και στα 115 άλογα
Παρακαλώ να μου πείτε ποιό θα ταν η καλύτερη επιλογή..... και ότι σχόλιο έχετε να πείτε τα συν και τα πλύν για το καθε ένα.
Ευχαριστώ πολύ. -
Θέλω να αγοράσω ένα μικρομεσαίο 1.6 μοντέλο 2006 5πορτο και είμαι ανάμεσα σε 5 μοντέλα...
Ποιό κατά την αποψή σας και από την εμπειρία που μπορεί να είχατε,(μιας και μιλάμε για δοκιμασμένα μοντέλα μεταχειρισμένα όλο και κάποιος θα τα έχει οδηγήσει η μπορεί να τα οδηγεί ακόμα και σήμερα) είναι το καλύτερο απο συνολικής άποψης.
Για μένα η σειρά στα κρητήρια αξιολόγισης είναι 1ο Αξιοπιστία, 2ο Κατανάλωση, 3ο Οδιγική Συμπεριφορά- Επιδώσεις, 4ο Εμφάνηση
Τα μοντέλα που έχω επιλέξη είναι 1- Seat Leon 2006 Μοντέλο 1.6cc, 16v 115 hp 2- Mazda 3 Sedan 1.6cc, 110 hp
3- Ford Focus 1.6cc 115 hp 4- Alfa Romeo 147 1.6 120hp 5- WV Golf 1.6cc FSI 110hpAυτό που έχω βάλει στο μάτι εγώ προσωπικά είναι το leon λόγο αξιοπιστίας και εμφάνησης αλλά διάβασα σε κάποια άρθρα τωρα τελευταία και γενικά έχω ακούσει ότι καταναλώνει αρκετή βενζίνη ακόμα και στην έκδωση του 8βαλβιδου στα 102 άλογα...
Παρακαλώ να μου πείτε ποιό θα ταν η καλύτερη επιλογή..... και ότι σχόλιο έχετε να πείτε τα συν και τα πλύν για το καθε ένα.
Ευχαριστώ πολύ. -
Ευχαριστώ πολύ. -
Φιλε μου βγαλε απο τη λιστα σου τους fsi της vw, εχουν πολυ κακη φημη. Αν θες leon κοιτα για τον 8β με τα 102. Αξιοπιστος κι αρκετα ψυχωμενος μην ανησυχεις
αφου ομως σ'ενδιαφερει κυριως η αξιοπιστια θα σου προτεινα να κοιταξεις κ για hyundai i30/ kia ceed, αφου ψαχτεις ομως για καποιο καλο 3αρι/φοκους
οσο για την καταναλωση... τι νουμερα περιμενεις?? Κατω απο 8-9 παντως πολυ δυσκολα με αυτους τους κινητηρες...
-
H αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται και για τους πιο οικονομικούς κινητήρες... Παρόλα αυτά, επειδή δίνεις βάση στην αξιοπιστία, θα έλεγα το 3άρι(το Mazda ντε) ή τα δίδυμα i30 και KIA Cee'd (ή Pro_Cee'd). Ο κολλητός πάντως με το proCeed το 1.6 κάτω από 9,8 Lt δεν έχει γράψει ποτέ! Ο πατέρας του είδε με τρελή οικονομία στην εθνική και ένα 8,8 αλλα μέχρι εκεί!!
ΥΓ και για το Focus έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την αξιοπιστία του, οπότε +1 και για αυτό!! Πολλή προσοχή στα μεταχειρισμένα πάντως!!
-
Κι εγώ θα σου έλεγα Mazda 3 ή και i30 κλπ. Ίσως να προσθέσεις και κάτι από Honda, Toyota. Επίσης θα πρότεινα να οδηγήσεις όλα αυτά που λες. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να απορρίψεις μερικά μετά από δοκιμή.
Πόσο αυστηρός είσαι σε 1600, πόσο σε ατμοσφαιρικό, πόσο σε μικρομεσαίο; Και πόσα χρήματα είναι η οροφή σου;Συχνά ένας κινητήρας κάπως πιο δυνατός από τον βασικό μπορεί να είναι πιο οικονομικός....
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Φιλε μου βγαλε απο τη λιστα σου τους fsi της vw, εχουν πολυ κακη φημη. Αν θες leon κοιτα για τον 8β με τα 102. Αξιοπιστος κι αρκετα ψυχωμενος μην ανησυχειςΛογικά από τα μοντέλα που παρατίθενται μόνο το Golf πρέπει να έχει τον 1.6FSI.
Ο κινητήρας του εν λόγω Leon μπορεί να είναι οSeat Leon 2006 Μοντέλο 1.6cc, 16v 115 hp
δηλαδή μάλλον ο 1.600άρης 16βάλβιδος με τα 105 άλογα που φόρεσε το πρόγραμμα (115 ίππων) της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Όσο για την αξιοπιστία του Leon, η Dekra έβγαλε το Altea (=Leon MPV) το πιο αξιόπιστο MPV,
άρα δε νομίζω τίθεται αμφισβήτηση και για το 'απλό' Leon.
Όμως το εν λόγω Leon που πιθανότατα είναι 1.6 τσιπαρισμένο (έστω κι αν καλύπτονταν ως καινούριο από επίσημη εγγύηση)
δεν ξέρω αν είναι επίσης αρκετά αξιόπιστο όσο το κανονικό Leon 1.6 16V 105hp
(χωρίς να υποννοώ κάτι θετικά ή αρνητικά). -
Ο χρήστης georgetti21 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ.Φίλε, κοίτα και κανα corolla. Μπορεί να'χει κανα χρόνο ακόμα εργοστασιακή εγγύηση...
-
Hyundai i30 1600 δύσκολα θα βρει... Αμφιβάλλω αν υπάρχουν 3 ή 4 κομμάτια μεταχειρισμένα σε όλη την Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα, εγώ εκτός των άλλων θα κοίταζα και το Astra 1.6...
Και το Auris θα έβαζα στα υπόψην.
Αλλά και το Mazda 3 σε 1600...Στην κατηγορία υπάρχουν πολλές προτάσεις. Υπομονή χρειάζεται και ψάξιμο...
-
Το μαζντα 3 θα περνα εγω
-
Βγάλε το άλφα και τα φσι από την λίστα. ceed, i30 και 3 από εμένα...
-
Έχω το Seat Leon 1.6mpi 102hp, μοντέλο sport sunroof του 2006, έχω κάνει 65,000χλμ και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Το Leon 1,6 δεύτερης γενιάς δεν είχε ποτέ δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα, η έκδοση με τα (υποτιθέμενα) 115 άλογα είναι ο ίδιος κινητήρας με τα 102 (8v m.p.i) που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντιπροσωπεία μετά την εισαγωγή του μοντέλου μετέτρεπε σε '115' άλογα κάνοντας έναν επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και τοποθετώντας 'ελεύθερο' φίλτρο (βαρελάκι) BMC. Η έκδοση αυτή στις μετρήσεις κέρδιζε περίπου 3,5-4 άλογα σε σχέση με την κανονική, ανεβάζοντας την πραγματική ιπποδύναμη από τα 104hp στα 107 -108hp περίπου. Είχε φυσικά και κάποιο μικρό όφελος στη ροπή. Στην πράξη οι διαφορές στις επιδόσεις ήταν, σχεδόν, ανύπαρκτες αλλά υπήρχε όμως και μια μικρή επιβάρυνση στην κατανάλωση.
Για τα άλλα αυτοκίνητα που σκέφτεσαι δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά για το Leon μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Πάντως κάθε φορά που το οδηγώ το χαίρομαι...
-
Focus μακράν εκτός αν βρείς κάποια προσεγμένη 147 και σου κάνει πιο κλικ το στυλ/σουλούπι/μοτέρ κλπ της.
-
Από τη στιγμή που η αξιοπιστία και η κατανάλωση είναι τα σημαντικότερα ψάξε για 3, Civic ή Corolla. Επίσης και τα τρία προσφέρουν καλές επιδόσεις με τα Civic και Corolla να υπερέχουν στην ευθεία (πολύ γρήγορα για 1600) και το 3 στις στροφές (καλύτερο και από Focus).
-
Quiz 'βρείτε το 3ο' ήταν αυτό;
-
Ο χρήστης nikolas74 έγραψε:
Φίλε, κοίτα και κανα corolla. Μπορεί να'χει κανα χρόνο ακόμα εργοστασιακή εγγύηση...
γιατί, τι κακό σου έκανε ο άνθρωπος ;
-
και από κατανάλωση πως πάει το Leon?????
έχω ακούσει ότι καίει λιγάκι παραπάνω από άλλα μοντέλα της κατηγωρίας του.....εγω αρχικά για leon πήγαινα και σαν δευτερη επιλογή το mazda 3 σε περίπτωση δηλ που δεν με ικανοποιήσει το leon μετά από την δοκιμή...
αλλά επειδή η βενζίνη καλπάζει σε τρελά νούμερα και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει γιαυτο όλοι μας το ψάχνουμε λιγάκι παραπάνω για να μην χρειαστεί ξανά σε ενα χρόνο να ψάχνω να το πουλήσω...
Εγώ το αμάξι το χρειάζομαι κυρίος για να πηγαίνω δουλειά και λιγότερο για ταξίδια και διαδρομές εκτός πόλης...
δηλ σε ποσοστά 70% εντός πόλης και 30% ταξίδια αλλά απο την άλλη επιδή τώρα έχω ήδη ένα πολο 1400cc 16v 100 hp μοντέλο 1999 χρειάζομαι κάτι πιο σύγχρονο πιο άνετο και λιγάκι πιο δυνατό στα ταξίδια.....με το πόλο έχω φτάσει πλέον να καταναλώνει εντός πόλης 12 λ. στα 100 χλμ
Θέλω να αγοράσω Μεταχειρισμένο 1.6cc 2006 μοντέλο