-
Ο χρήστης MclarenFan1975 έγραψε:
Η λογκιη οτι αδικηθηκε ο Αλονσο θυμιζει την ιδια λογικη οτι αδικηθηκε ο Προστ το 1988.Και στις δυο περιπτωσεις δυο νεοτεροι οδηγοι ηταν ταχυτεροι και σε Αλονσο και Προστ εφταιγαν ολοι οι αλλοι.Δεν ειναι ετσι.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο ζήτημα...
To εχω ψαξει και κυριως το εχω προλαβει και το εχω ζησει δεν ειμαι 18 χρονων.Πες αυτο που θελεις και που θες να καταληξεις.
Καλά, δεν το είπα για να θιχτείς...
Ο Senna όντως έχει ευνοηθεί έναντι του Prost. Όχι μόνο σαν κλίμα και προσοχή μέσα στην ομάδα, αλλά τρέχοντας πρακτικά με άλλο κινητήρα από τη Honda για πάρα πολλούς αγώνες, μέχρι να το μάθει ο Prost.
Το ότι ήταν ταχύτερος δε σημαίνει ότι η μάχη έγινε με ίσους όρους. Απλά η διαφορά φάνηκε πολύ μεγαλύτερη απ' ότι ήταν. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ετσι και αλλιώς, τα λάστιχα της F1 ('μπαλόνια') δεν έχουν καμία σχέση με τα κανονικά και ως εκ τούτου κανένα όφελος για τον τελικό χρήστη. Εγώ στο σημείο αυτό θα έβλεπα το ανακάτεμα της τράπουλας, πχ. από το 2013 λάστιχα 17-19'' με χαμηλό προφίλ που να μοιάζουν δηλ. κατασκευαστικά με τα λάστιχα δρόμου. Και ας βρουν αναρτήσεις που να δουλεύουν με αυτά.+1
Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι πρόβλημα για τη Ferrari και όχι για τη McLaren ή τις άλλες 'παλιές' ομάδες
+1 Όλοι χρειάστηκε να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες απ'ότι είχαν συνηθισει, οπότε δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό για κάποια ομάδα. Η πολύ χαρακτηριστική καμπύλη απόδοσης των νέων ελαστικών, βοηθάει στο να μη γίνονται προβλέψιμοι οι αγώνες. Και όσο οι ομάδες ακόμα δεν έχουν επαρκή δεδομένα απ'όλες τις πίστες, δεν θα είναι εύκολο να προβλέψουν τη βέλτιστη τακτική και θα βλέπουμε ανατρεπτικούς αγώνες σαν κι αυτόν.
Είναι 1000 φορές καλύτερο από το χάλι των περασμένων ετών, των μαλακών Bridgestone που έβγαζαν σχεδόν έναν αγώνα, της απόλυτης προβλεψιμότητας και βαρεμάρας.
(δε μιλάω για NASCAR φάση!)
Ο Raikkonen έχει άλλη άποψη! ( )
Τον αγώνα τον είδα χτες τη νύχτα (περίμενα να ανέβει η μετάδοση του BBC) και πραγματικά άξιζε το ξενύχτι!
Hamilton: RESPEK
Το έχω ξαναγράψει ότι δεν τον συμπαθώ και πολύ, χτες όμως κέρδισε πολλούς πόντους για μένα.Vettel: Αγώνας στρατηγικής, κέρδισε το καλύτερο δυνατό από τη λάθος στρατηγική.
Webber: RESPEK ^2!
Απίστευτη οδήγηση και βραβείο Χρυσού Φοίνικα! Μήπως τον έπιασε κόψιμο και βιαζόταν να τερματίσει; Δεν εξηγείται αλλιώς.Button: H πατάτα της χρονιάς. Όχι μόνο του κόστισε πιθανώς τη νίκη, αλλά τελικά τον ξεπέρασε ακόμα και ο MBE στη διαχείριση των ελαστικών.
Britney Rosberg: thumbs-up για την οδήγηση, θα είχε σοβαρές πιθανότητες αν δεν τον έκλεβε ο βενζινάς στο γέμισμα.
Άξιος ο Massa, χάθηκε στη μετριότητα ο Alonso.
Schumacher: μου άρεσε η οδήγηση του χτες. Μπορεί να μην έχει πλέον τη ταχύτητα, αλλά εξακολουθεί να παραμένει αδίστακτη νυφίτσα, χώνεται όπου δει ευκαιρία και γενικώς δίνει απολαυστικούς αγώνες.
Ήρθε η ώρα όμως για να σχολιάσω την οδήγηση του φέτος. Μετά τη Μελβούρνη δεν το έκανα, λόγω των συνθηκών. Πλέον όμως έχουμε ικανοποιητικό δείγμα γραφής. Πέρσι λοιπόν, είχαμε μια διαφωνία με κάποιον ( ) που ισχυριζόταν ότι η κακή του εμφάνιση οφειλώταν στα λάστιχα που δεν τον βολεύουν και στο ότι το μονοθέσιο είχε σχεδιαστεί για τον Button που έχει εντελώς διαφορετικό στυλ οδήγησης. Και ότι το 2011, με τα Pirelli και τη συμμετοχή του από την αρχή στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου, θα ξαναλάμψει το άστρο του...
Λοιπόν, ήρθε το 2011, εδώ είμαστε τελικά και βλέπουμε ότι δεν είχες δίκιο.
Από εκεί και πέρα, οι Renault χαντακώθηκαν από το φιλόδοξο πρόγραμμα που είχαν στα δοκιμαστικά το Σάββατο και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν το μέγιστο. Παρ'όλα αυτά έχουν πολύ δυνατό μονοθέσιο. Οι νέες εξατμίσεις πάντως, έχουν αλλάξει εντελώς και τον ήχο του κινητήρα, που είναι πολύ διαφορετικός και εντυπωσιακός από τους άλλους!
-
Τον αγώνα τον είδα χτες τη νύχτα (περίμενα να ανέβει η μετάδοση του BBC) και πραγματικά άξιζε το ξενύχτι!
1μιση ,το πολυ 2 το μεσημερι ειχε ανεβει η μεταδοση βρε Ζορζ..Το ιδιο εκανα και γω αλλα 5 το απογευματακι ημουν ετοιμος με αγωνα και pre race ετοιμα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο κάτω-κάτω τι προτιμάς, 10 'USS Enterprise NCC1701' που γυρίζουν 'τρενάκι' και περιμένουν τα πιτ-στοπ ή 20 'Space Shuttle' που παλεύουν και λιγάκι και πέφτει και κανά προσπέρασμα, μάχη κτλ. (δε μιλάω για NASCAR φάση!)Enterprise!
Αλλά αντί για KERS και DRS, να επιτρέπονται phasers και photon torpedoes!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
1μιση ,το πολυ 2 το μεσημερι ειχε ανεβει η μεταδοση βρε Ζορζ..Το ιδιο εκανα και γω αλλα 5 το απογευματακι ημουν ετοιμος με αγωνα και pre race ετοιμα.
Γιώργο, την επόμενη φορά αν θέλεις περίμενε λίγες ώρες παραπάνω και κατέβασε τον σε HD. Είναι απόλαυση!
-
@ nass
Τα ελαστικά δεν αναπτύσσονται μόνον αν είναι στις 17 με 19 ίντσες που μας έχουν πείσει ότι χρειαζόμαστε στα τουτού μας. Ελαστικό σημαίνει γόμα και αυτή αναπτύσσεται είτε σε ένα ελαστικό 13 ιντσών είτε σε ένα 18. Εκεί που υπάρχει διαφορά και συμφωνώ μαζί σου, είναι στο σκελετό του ελαστικού. Αλλά πολλές τεχνολογίες που σήμερα θεωρούμε φυσιολογικές εξελίχθηκαν μέσα από αγώνες. Το πισωγύρισμα λοιπόν με ενοχλεί.
Περί Ferrari-Pirelli. Οι ομάδες έπαιζαν με πολύ διαφορετικές κατανομές βάρους. Είπα δεν ξέρω αν η Φερράρι επηρεάστηκε και πόσο. Αλλά η γενικότερη εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Και βλέποντας τα ως τώρα αποτελέσματα κρίνω ότι αυτός που έχασε είναι η Ferrari. Του χρόνου θα δούμε.
Ο λόγος που ο MS-Ferrari έτρεχαν 3000 χιλιόμετρα για μία βίδα ήταν απλά γιατί οι περιορισμοί ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν (και ακόμα δεν επιτρέπουν) λύσεις απλές, έξυπνες και γρήγορες. Κατ' εμέ η λύση θα ήταν ένας και μόνον περιορισμός που να αφορά την ποσότητα της διαθέσιμης ενέργειας ανά μονοθέσιο στον αγώνα. Καύσιμα νορμάλ και από εκεί και πέρα απόλυτη ελευθερία στους κανονισμούς. Θέλουν στροβίλους οκ, otto οκ, diesel οκ, Dies-Otto οκ. Και αυτό που κέρδισε τα πλήθη ήταν το απροσδόκητο. Δεν θα περάσουν πολλοί αγώνες που ο κόσμος θα συνηθίσει το προσπέρασμα και απλά μετά θα αρχίσει και πάλι να βαριέται.
@ kantoniou
Σωστός για μειοψηφία - πλειοψηφία mea culpa...
Για τη χρήση του Μ.... Ο παράδεισος ενός άνδρα κρύβεται συνήθως ανάμεσα στα σκέλια μίας γυναίκας ή στους γλουτούς ενός νεαρού σφριγηλού έφηβου. Οπότε κατ' εμέ γούστα....
-
@MclarenFan1975
Αν και ξεφεύγουμε ελαφρώς και θα ήταν καλύτερο να συνεχίζαμε στο καφενείο, να πω απλά ότι το 1988 ο Senna δεν ήταν απλά ένας νέος οδηγός και απείχε κάτι αιώνες από το να χαρακτηριστεί rookie, όπως ο Λούης το 2007. -
Αυτό το γυρισμα στα παλιά με πχ στροβιλους ή μη,λαστιχα φαρδυτερα,μεγαλυτερες αεροτομες και ελεύθερες απεριοριστες δοκιμες με περισσότερα ή λιγοτερα κυβικά,συστηματα μετάδοσης κλ,θα ήταν καλό αν υπήρχαν ισοδύναμες ομαδες σε θεμα κοστους εξελίξεων έτσι ώστε να έχουν εναν ικανοποιητικό ανταγωνισμό μεταξύ τους.
Σε καμιά περιπτωση δεν θα ηταν καλό για το θ'εαμα και το αθλημα να βλέπουμε αιώνες μπροστα μια ομάδα επειδή διαθέτει τα χρηματα να αγοραζει ειδικούς σχεδιαστες,αεροδυναμιστες,τεχικους διευθυντες, κτλ και οι υπόλοιποι να ακολουθούν αγοραζοντας ανταλακτικά απο αυτούς και αναζητώντας κινητηρες απλά για να τρέξουν.Θα μου πει καποιος,καλά αυτό ειναι αυτονόητο να συμβαίνει.Ναι οκ,αλλά θα βλέπουμε άλλο αθλημα μετά.
Ισως και να ακουγεται και άδικο αυτό αλλά εγω προτιμώ να υπάρχουν περιορισμοί και μεγαλος ανταγωνισμός.Στην σημερινή εποχη καλό ειναι πιστεύω για την f1.
Οσο για την Pirelli ,πάντα τα λάστιχά της ήταν για γρηγορο ''φάγωμα'' και καλό κράτημα.Τουλάχιστον έτσι ξέρω εγώ. Δεν μου ειναι παράξενο που συμβαίνει και στήν f1!
Οτι συμβαίνει στην φερραρι με τα λαστιχα συμβαίνει και στις αλλες ομάδες.Ας βρούν τροπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.Καλο θα τους κάνει. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Οτι συμβαίνει στην φερραρι με τα λαστιχα συμβαίνει και στις αλλες ομάδες.Ας βρούν τροπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.Καλο θα τους κάνει.
+1.
Apla h Ferrari epanapaf8hke stis dafnes twn xeimerinwn dokimwn kai thn pathsane san prwtarides..... -
Χωρίς ανταγωνισμό και με μόνο μία εταιρία να παρέχει ελαστικά δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη ή για να το πω πιο σωστά δεν προωθείται κανενός είδους ανάπτυξη. Ας είναι οι τροχοί 5 ή 35 ιντσών. Αν η FIA το ζητούσε η Pirelli ή οποιαδήποτε εταιρία τύγχανε να είναι ο προμηθευτής θα μπορούσε πολύ άνετα να παρέχει ελαστικά που θα είχαν διάρκεια 3 αγώνες, οι συσχετισμοί με λάστιχα δρόμου είναι εντελώς ανεδαφικοί.
ΥΓ. Αυτό το θέμα με τα greeklish δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
** Θέαμα **. Καλό το WWE αλλά είναι ακριβώς αυτό E (Entertainment). (World Wrestling Entertainment). Την F1 θα την ήθελα και technology. (...) Μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Φέτος προσπέρασμα στα ίσια δεν έχουμε δει. Είτε λόγω ελαστικών, είτε λόγω DRS, είτε λόγω δυσλειτουργειας του KERS τα προσπεράσματα είναι πολλά. Αλλά με τι κόστος? Τι σχέση έχει το προσπέρασμα το 2011 με το προσπέρασμα το 1984? Καμία απολύτως. Θέαμα αλα επαγγελματική πάλη και τα πλήθη να χύν@υν από ηδονή. Αυτό είναι το ζητούμενο?Πολυ ενδιαφερουσα τοποθετηση. Θα επανελθω αργοτερα.
Eπανηλθα.
Αυτα που γραφεις με απασχολησαν και εμενα πολυ. Το θεαμα ειναι πραγματι 'τεχνητο' υπο την εννοια οτι βασιζεται σε τρικ που εχουν αυτοσκοπο τις προσπερασεις. Υπο αυτην την εννοια, ολοι συμφωνουμε οτι το προσπερασμα του 2011 δεν εχει σχεση με αυτο του παρελθοντος. Δεν μπορουμε ομως να αγνοησουμε οτι ειχαμε καταντησει η σειρα των δοκιμαστικων να ειναι και αυτη του τερματισμου, αν δεν συνεβαιναν απροοπτα στον αγωνα. Απο το καθολου θεαμα λοιπον, εγω προτιμω το τεχνητο, αρκει να υπαρχει και μετρο. Μεχρι στιγμης τα λαστιχα και το DRS πιστευω λειτουργουν θετικα. Για το ΚΕRS συμφωνω οτι θα επρεπε να εχει μεγαλυτερο ρολο.
Για την τεχνολογια. Ειναι πραγματι παραλογο να παγωνουν οι κινητηρες (!) ή να υπαρχουν τοσοι περιορισμοι. Ολοι ομως οι κατασκευαστες ζητουν/απαιτουν περιορισμο του κοστους, και δεδομενων και των αποχωρησεων των 'θηριων' (ΤΟΥΟΤΑ, HONDA, BMW, RENAULT) η οικονομια ειναι μονοδρομος, οπως εγραψε και o nass. Το ιδιο ισχυει και για τον περιορισμο των δοκιμων, με τον οποιο προσωπικα συμφωνω, γιατι ειχαμε φτασει σε υπερβολες. Παμε θα μου πεις σε ενα 'ενιαιο' πολυτελειας ή σε ενα ιδιοτυπο 'salary cap'. Ετσι ειναι. Λυπηρο, αλλα αναγκαιο σημαδι των καιρων. Αφου λοιπον θα το λουστουμε ουτως ή αλλως, τουλαχιστον ας το απολαυσουμε, οπως φαινεται οτι θα γινει φετος. -
Πάντως θα μπορούσαν να βαλουν λαστιχα με μεγαλύτερη διάρκεια δύο αγώνων πχ έτσι οπως ειναι τωρα τα μονοθέσια .Τι θα άλλαζε δηλ.Αν αφηναν το DRS και το KERS χωρις περιορισμούς,στην κρίση δλ του οδηγού θα είχαμε και πιο καθαρές μάχες και προσπεράσματα.Λέω εγώ τώρα!
Μου τη σπάει που όταν κερδιζει σε προσπερασεις δυο τρεις θεσεις με λαστιχα φρεσκα μετα τους 12 γυρους θα τις χάσει! -
Bebaia na pros8esw, se ayto poy eipa prin, oti kaneis den kserei ti 8a ginei stis eyrwpaikes pistes. Isws ekei h Ferrari na boleyetai kalytera opws ton Xeimwna.... Eidwmen.....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Οτι συμβαίνει στην φερραρι με τα λαστιχα συμβαίνει και στις αλλες ομάδες.Ας βρούν τροπο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.Καλο θα τους κάνει.
+1.
Apla h Ferrari epanapaf8hke stis dafnes twn xeimerinwn dokimwn kai thn pathsane san prwtarides.....Μήπως στις χειμερινές δοκιμές δεν αποτυπωνόταν στους χρόνους ο παράγοντας 'φθορά των Pirelli';
Εγώ ξαναθυμίζω το πρώτο stint του αγώνα της Κυριακής. Ρίξτε μια ματιά στους χρόνους μέχρι και τα πρώτα pits και ξανασκεφτείτε πόσο πίσω είναι σε απόλυτη ταχύτητα η Ferrari.
Τις δηλώσεις του Αλόνζου τις προσπερνάω. Όταν εγώ δεν πάω καλά με συμφέρει να επικρατεί μια εικόνα μπάχαλου... μην παίρνει αέρα και ο Μασάκος. Απλά να προσέξει μην του γυρίσουν μπούμερανγκ οι δηλώσεις αυτές. -
θα βρούν τη λύση .Θα σηκώσουν ψηλότερα την πίσω πτερυγα του DRS κατα την ενεργοποίησή της.
Εγω πάντως για τρίτο τεταρτο καλα τον βλέπω .Τον Αλόνσο.Και ας μην τον ''πάω''. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Apla h Ferrari epanapaf8hke stis dafnes twn xeimerinwn dokimwn kai thn pathsane san prwtarides.....
H McLaren τότε μάλλον όντως είχε τα προβλήματά της, αλλά η Red Bull προφανώς έπαιζε τρελό κρυφτούλι. Ή μάλλον δοκίμαζε μόνο σε ρυθμούς αγώνα και δεν φάνηκε πουθενά η ταχύτητά της σε έναν γρήγορο γύρο. Μάλλον έτσι την πατήσανε και δεν καταλάβανε πόσο υστερούσαν αεροδυναμικά για να κάνουν από τότε κάτι. Έτσι χάσαμε ήδη τρεις αγώνες και πολύ αμφιβάλλω αν θα λειτουργήσουν οι αναβαθμίσεις της Τουρκίας.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
** Θέαμα **. Καλό το WWE αλλά είναι ακριβώς αυτό E (Entertainment). (World Wrestling Entertainment). Την F1 θα την ήθελα και technology. (...) Μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Φέτος προσπέρασμα στα ίσια δεν έχουμε δει. Είτε λόγω ελαστικών, είτε λόγω DRS, είτε λόγω δυσλειτουργειας του KERS τα προσπεράσματα είναι πολλά. Αλλά με τι κόστος? Τι σχέση έχει το προσπέρασμα το 2011 με το προσπέρασμα το 1984? Καμία απολύτως. Θέαμα αλα επαγγελματική πάλη και τα πλήθη να χύν@υν από ηδονή. Αυτό είναι το ζητούμενο?
Πολυ ενδιαφερουσα τοποθετηση. Θα επανελθω αργοτερα.
Eπανηλθα.
Αυτα που γραφεις με απασχολησαν και εμενα πολυ. Το θεαμα ειναι πραγματι 'τεχνητο' υπο την εννοια οτι βασιζεται σε τρικ που εχουν αυτοσκοπο τις προσπερασεις. Υπο αυτην την εννοια, ολοι συμφωνουμε οτι το προσπερασμα του 2011 δεν εχει σχεση με αυτο του παρελθοντος. Δεν μπορουμε ομως να αγνοησουμε οτι ειχαμε καταντησει η σειρα των δοκιμαστικων να ειναι και αυτη του τερματισμου, αν δεν συνεβαιναν απροοπτα στον αγωνα. Απο το καθολου θεαμα λοιπον, εγω προτιμω το τεχνητο, αρκει να υπαρχει και μετρο. Μεχρι στιγμης τα λαστιχα και το DRS πιστευω λειτουργουν θετικα. Για το ΚΕRS συμφωνω οτι θα επρεπε να εχει μεγαλυτερο ρολο.
Για την τεχνολογια. Ειναι πραγματι παραλογο να παγωνουν οι κινητηρες (!) ή να υπαρχουν τοσοι περιορισμοι. Ολοι ομως οι κατασκευαστες ζητουν/απαιτουν περιορισμο του κοστους, και δεδομενων και των αποχωρησεων των 'θηριων' (ΤΟΥΟΤΑ, HONDA, BMW, RENAULT) η οικονομια ειναι μονοδρομος, οπως εγραψε και o nass. Το ιδιο ισχυει και για τον περιορισμο των δοκιμων, με τον οποιο προσωπικα συμφωνω, γιατι ειχαμε φτασει σε υπερβολες. Παμε θα μου πεις σε ενα 'ενιαιο' πολυτελειας ή σε ενα ιδιοτυπο 'salary cap'. Ετσι ειναι. Λυπηρο, αλλα αναγκαιο σημαδι των καιρων. Αφου λοιπον θα το λουστουμε ουτως ή αλλως, τουλαχιστον ας το απολαυσουμε, οπως φαινεται οτι θα γινει φετος.Σωστός.
Να προσθέσω και κάτι που δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί. Έχω προσέξει πολλές φορές ο κόσμος ν' αναπολεί το παρελθόν σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα της F1. Να θυμίσω πως τότε τα ελαστικά ήταν παρόμοια σε διάρκεια με φέτος αλλά κυρίως η τεχνολογία ήταν πολύ λιγότερη με αποτέλεσμα τα μονοθέσια να είναι πιο απλά. Τότε υπήρχε θέαμα γιατί γινόντουσαν πολλά λάθη. Δεν υπήρχαν σειριακά κιβώτια, τα επίπεδα downforce ήταν πολύ χαμηλότερα, οι κινητήρες πιο δυνατοί και λιγότερο γραμμικοί, υπήρχε το ground effect, ήταν πάρα πολλά. Επίσης στην εποχή των turbo μπορούσαν ν' ανεβάσουν στιγμιαία την πίεση με αποτέλεσμα κάτι παρόμοιο με το KERS. Οπότε η F1 ήταν πιο θεαματική τότε γιατί ήταν πιο απλή. Αν γίνει προσπάθεια τα μονοθέσια να γίνουν όπως πχ του '80 θα είναι αργότερα και από το GP2. Πιστεύω δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Πρέπει να προσπαθούμε να βελτιώνουμε αυτό που έχουμε και όπως έχει αποδειχτεί στους δύο πρώτους αγώνες αυτοί οι κανονισμοί έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Δυστυχώς η φύση μας είναι τέτοια που σε ό,τι και να γίνει θα βρίσκουμε κάτι αρνητικό. Όσο τεχνητό και να γίνεται το προσπέρασμα με το DRS, σημασία έχει ότι ο ταχύτερος περνάει μπροστά και ακόμα υπάρχει άμυνα. Δεν είναι πχ NASCAR που συνέχεια αλλάζουν οι θέσεις.
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Apla h Ferrari epanapaf8hke stis dafnes twn xeimerinwn dokimwn kai thn pathsane san prwtarides.....
H McLaren τότε μάλλον όντως είχε τα προβλήματά της, αλλά η Red Bull προφανώς έπαιζε τρελό κρυφτούλι. Ή μάλλον δοκίμαζε μόνο σε ρυθμούς αγώνα και δεν φάνηκε πουθενά η ταχύτητά της σε έναν γρήγορο γύρο. Μάλλον έτσι την πατήσανε και δεν καταλάβανε πόσο υστερούσαν αεροδυναμικά για να κάνουν από τότε κάτι. Έτσι χάσαμε ήδη τρεις αγώνες και πολύ αμφιβάλλω αν θα λειτουργήσουν οι αναβαθμίσεις της Τουρκίας.
Προσωπικά αυτή την στιγμή πιστεύω ότι τα προβλήματα της McLaren τον χειμώνα ήταν πολύ μικρότερα απ' όσο ήθελαν να πιστεύουμε και περιορίζονταν μόνο στις εξατμίσεις. Ήξεραν ότι χωρίς αυτές όλα θα ήταν μια χαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος να είναι τόσο πίσω 2 εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα και ξαφνικά να λύνονται όλα.
Το πρόβλημα με εμάς είναι στην αεροδυναμική σήραγγα και στο correlation των αριθμών της με την πίστα. Αν λυθεί αυτό πιστεύω θα φτιάξουν όλα. Το θέμα είναι να λυθεί...
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Δηλαδη επρεπε να δουν οτι ειναι πισω απο τις αλλες ομαδες (αεροδυναμικα ή οτιδηποτε) για να κανουν κατι;
Την περιπτωση να ψαξουν τροπους να πανε ακομα πιο γρηγορα ετσι κι αλλιως; -
To 'επρεπε να δουν οτι ειναι πισω απο τις αλλες ομαδες (αεροδυναμικα ή οτιδηποτε) για να κανουν κατι' είναι παραμύθι για να έχουμε να λέμε ιστορίες με δράκους.
Όλες οι ομάδες της F1 δουλεύουν με παρανοϊκούς ρυθμούς για να εξελίξουν τα αυτοκίνητά τους όσο μπορούν. Αν κάποιος πιστεύει πως η ferrari είπε σαν ομάδα πως νταξ καλά είμαστε και μετά τρέχει ωσαν τον Βέγγο καλύτερα να παρακολουθήσει 'οικογενειακές ιστορίες' το οποίο είναι κορυφαίο σήριαλ btw.
2011 UBS Chinese Grand Prix