-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Άστα να πάν κι όμως είναι το αυτικίνητο ( μαζί με saxo ) που αγοράζουν κατ εξοχήν οι νέοι της περιοχής στα 18 - 19 μόλις αφήσουν το Ζ .
Έχουν μείνει λίγα πλέον. Τα περισσότερα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Άστα να πάν κι όμως είναι το αυτικίνητο ( μαζί με saxo ) που αγοράζουν κατ εξοχήν οι νέοι της περιοχής στα 18 - 19 μόλις αφήσουν το Ζ .
Μπα μη το λές υπάρχουν ακόμα αρκετά και αλλάζουν χέρια για αρκετά λεφτά .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Μπα μη το λές υπάρχουν ακόμα αρκετά και αλλάζουν χέρια για αρκετά λεφτά .
Ακριβώς!
Εχω συμμαθητή μου που πήρε το ΕVO X και το ραλλάκι του (GTi 1.6 16V για την ακρίβεια) δεν το πούλησε αλλά το κράτησε σε γκαράζ και το βγάζει μια στο τόσο.
Αλλά και στον δρόμο βλέπω αρκετά σαξόραλλα, όλα μη καγκουρεμένα και στην πένα. Κρατάνε την αξία τους ακόμα. -
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο επικίνδυνα, αν είναι καλοσυντηρημένα. Σίγουρα πάντως μπορούν να αποτέλεσουν σωστό 'σχολείο' για έναν νέο οδηγό τέτοια αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο επικίνδυνα, αν είναι καλοσυντηρημένα. Σίγουρα πάντως μπορούν να αποτέλεσουν σωστό 'σχολείο' για έναν νέο οδηγό τέτοια αυτοκίνητα!Δεν θα τρομάξεις ο άπειρος και θα φρενάρει πάνω σε στροφή; Το βλέπω για πολλές γυροβολιές τότε... Εδώ στον Χολομώντα αφήνεις σε μέτριες το γκάζι απλά και γυρνάει για πλάκα το κωλαράκι του...
-
Εγω ένα 106 που είχα οδηγήσει δεν ήταν και τόσο απόλυτο(νομίζω το 1300 όμως). Σίγουρα στα στροφιλίκια πιο ζωηρό από το Felicia, που γυρνάει κώλο μόνο όταν φοράει Michellin 2,5 χρόνων ή έχει ανάποδη κλίση ο δρόμος.
Παρόλα αυτά, ο άπειρος όπως όλοι όταν ξεκινήσαμε, να μην πηγαίνει γρήγορα για να μην τρομάξει, και κατα συνέπεια πατήσει φρένο πάνω στην στροφή. Νομίζω υπάρχει και μέσα σε αυτό το 'έντυπο' που δίνουν στις σχολές ότι πάνω στις στροφές δεν πατάμε φρένο γιατί το αμάξι ΧΑΝΕΙ πρόσφυση!!! Το αν θα αυτοσυγκρατηθεί ώστε να μην έρθει σε αυτήν την κατάσταση είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
Για να μην ήμαστε και offtopic όμως, εγώ θα πήγαινα για το ds3, αν και θα φοβόμουν μήπως αυτή η γυαλάδα στο ταμπλό με κουράσει μετά απο λίγο καιρό..
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Εγω ένα 106 που είχα οδηγήσει δεν ήταν και τόσο απόλυτο(νομίζω το 1300 όμως). Σίγουρα στα στροφιλίκια πιο ζωηρό από το Felicia, που γυρνάει κώλο μόνο όταν φοράει Michellin 2,5 χρόνων ή έχει ανάποδη κλίση ο δρόμος.Παρόλα αυτά, ο άπειρος όπως όλοι όταν ξεκινήσαμε, να μην πηγαίνει γρήγορα για να μην τρομάξει, και κατα συνέπεια πατήσει φρένο πάνω στην στροφή. Νομίζω υπάρχει και μέσα σε αυτό το 'έντυπο' που δίνουν στις σχολές ότι πάνω στις στροφές δεν πατάμε φρένο γιατί το αμάξι ΧΑΝΕΙ πρόσφυση!!! Το αν θα αυτοσυγκρατηθεί ώστε να μην έρθει σε αυτήν την κατάσταση είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
Για να μην ήμαστε και offtopic όμως, εγώ θα πήγαινα για το ds3, αν και θα φοβόμουν μήπως αυτή η γυαλάδα στο ταμπλό με κουράσει μετά απο λίγο καιρό..
Off topic αλλά χωρίς να θέλω να ειρωνευτώ επειδή δεν ξέρω, ειλικρινά αν σου γίνει η στραβή στην στροφή, αν δεν πρέπει να πατάς φρένο, τι κάνεις?
-
Ολα εξαρτώνται από το τι εννοεις στραβη, αλλά και προπάντων να αποσαφηνιστει οτι στα αυτοκινητα που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω(SAXO VTS και 106 GTI) οι αντιδράσεις είναι απότομες! Εχουν φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο ώστε ο πίσω άξονας παίζει πιο πολύ ρόλο και από το τιμόνι στην τοποθέτηση πάνω στις στροφές, έτσι ώστε να 'πετάνε κώλο'. Δηλαδή με την έννοια που το λέει ο REALZΕUS δεν είναι 'Στραβή' αλλά επιθυμητό φαινόμενο!!!
Υπο αυτήν την έννοια είναι απαιτητικά αυτοκίνητα, αλλά αν μάθει κάποιος να στρίβει με αυτά θα στρίβει απροβλημάτιστα με το 99% των υπόλοιπων αυτοκινήτων... Αυτό εννοώ εγώ όταν λέω την λέξη 'σχολείο'!!Στην ερώτηση σου, με σύγχρονο αυτοκίνητο αγνόησε τα παραπάνω ποστ, και τσαρούχωσε τα φρένα... ESP TCS ABS (ίσως και USB ) θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτία στο 99% των περιπτώσεων... Σε πιο παλιά αυτοκίνητα, εξαρτάται από το αυτοκίνητο, και από την στραβή;)
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Ολα εξαρτώνται από το τι εννοεις στραβη, αλλά και προπάντων να αποσαφηνιστει οτι στα αυτοκινητα που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω(SAXO VTS και 106 GTI) οι αντιδράσεις είναι απότομες! Εχουν φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο ώστε ο πίσω άξονας παίζει πιο πολύ ρόλο και από το τιμόνι στην τοποθέτηση πάνω στις στροφές, έτσι ώστε να 'πετάνε κώλο'. Δηλαδή με την έννοια που το λέει ο REALZΕUS δεν είναι 'Στραβή' αλλά επιθυμητό φαινόμενο!!!
Υπο αυτήν την έννοια είναι απαιτητικά αυτοκίνητα, αλλά αν μάθει κάποιος να στρίβει με αυτά θα στρίβει απροβλημάτιστα με το 99% των υπόλοιπων αυτοκινήτων... Αυτό εννοώ εγώ όταν λέω την λέξη 'σχολείο'!!Στην ερώτηση σου, με σύγχρονο αυτοκίνητο αγνόησε τα παραπάνω ποστ, και τσαρούχωσε τα φρένα... ESP TCS ABS (ίσως και USB ) θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτία στο 99% των περιπτώσεων... Σε πιο παλιά αυτοκίνητα, εξαρτάται από το αυτοκίνητο, και από την στραβή;)
Εννοώ να είναι μεγάλο αντικείμενο μέσα στο δρόμο(κομμάτι από λάστιχο νταλίκας τουλαχιστον μισό μέτρο μήκος ) μέσα στην στροφή, να μην μπορείς να το δεις( στροφή μεγαλύτερη από 50 μοίρες) και μέσα στην στροφή να σου εμφανιστεί ξαφνικά .
-
Εκεί πλέον προφανώς φρενάρεις, αλλά είσαι και σε ετοιμότητα για την αντίδραση του αυτοκινήτου...
Μετατόπιση του βάρους μπροστά, το οποίο κατα κύριο λόγο κάνει το πίσω μέρος να ελαφρύνει,άρα να αποσταθεροποιηθεί, οπότε ετοιμάζεσαι για να μην έχεις 'φιλάκι' με το εμπόδιο, να παλέψεις για να κρατήσεις το αυτοκίνητο σε τροχιά αποφεύγοντας και το αρχικό εμπόδιο! Οπλα σου η σωστή ανάρτηση και η κατάσταση των ελαστικών (όχι τα πεταμένα στον δρόμο, αυτά και τα pirelli του Hamilton να είναι δεν μας νοιάζει η κατασταση τους!!!), όπως επίσης και καλά φρένα στο αυτοκίνητο, καθώς με ένα σωστό σύστημα πέδησης το αμάξι θα φρενάρει πιο σωστά, με λιγότερη υπερστροφή, άρα λιγότερη διόρθωση μέσω του τιμονιού!Αλλες γνωστές τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον είναι το τσαρούχωμα των φρένων και η αποφυγη του εμποδίου αν οδηγούμε σύγχρονο αυτοκίνητο που έχει ESP, καθώς επίσης και η έκκληση σε όποιον θεό γνωρίζεις, αφήνοντας το τιμόνι για να κάνεις τον σταυρό σου αλά Κατακουζηνός!
Επίσης ειναι και θέμα ταχύτητας: αν στην ίδια στροφή πήγαινες με 40 δεν θα είχες πρόβλημα να στρίβεις τσιγάρο, να πίνεις φραπέ, να στέλνεις e-mail την πτυχιακή σου και να στέλνεις ταυτόχρονα sms στο γκομενάκι που ζαχαρώνεις αποφεύγοντας το εμπόδιο, ατσαλάκωτος
Off-topic, το DS-3 θα έπαιρνα!!
-
Αν εχεις....''βελτιωτικες'' ανησυχιες, τοτε το 207 ειναι μονοδρομος, καθως μπορεις με σχετικα λιγα χρηματα να βαλεις αρκετα παραπανω αλογα σε 1 αμαξι με τουρμπο, σε αντιθεση με 1 ατμοσφαιρικο..(Καλο θα ειναι βεβαια η βελτιωση να μην αφορα μονο την μηχανη αλλα γενικοτερα το ολο στησιμο του αυτοκινητου (φρενα, αναρτηση κτλ...).
Απο την αλλη παρα τα πολλα πλεονεκτηματα και την παραπανω ροπη του τουρμπο, οι ιδιοτροπιες του τουρμπο (αυξημενη καταναλωση, συντηρηση, και γενικα..''ειδικη'' μεταχειριση) προσωπικα θα με οδηγουσαν σε 1 ατμοσφαιρικο αμαξι με τα ιδια αλογα αλλα μεγαλυτερου κυβισμου, παρα στο ''τουρμπισιο'' που εχω τωρα..
Παντως πιστευω πως τα 120 ειναι αρκετα για 1 μικρο αμαξωμα αν θες να κινηθεις σβελτα.
Οποτε και απο μενα ds3 -
Αν η ταχύτητα εισόδου στην στροφή είναι τόση που δεν προλαβαίνεις να αποφύγεις το εμπόδιο το καλυτερο ειναι να το βάλεις απο κάτω και ενδιάμεσα τροχο κινητηρα και να είσαι stand by για ψάρεμα στο τιμόνι .Αν ειναι μεγαλο πάρτο σπίτι... Οκ οπως και να έχει ποτέ απότομο φρένο.
Επιλογή μου το rally.Συνχωρεί έτσι κι αλλιώς! -
Με αυξημένου κυβισμού-ίδιας απόδοσης τι σε κάνει να νομίζεις πως θα έχεις μικρότερη κατανάλωση;
-
@dridino
Στην καταναλωση εχεις δικιο..Στα υπολοιπα προτιμω τον ατμοσφαιρικο για την χαμηλοτερη συντηρηση, το στροφαρισμα ψηλα, και την... απουσια εγνοιας για κρυωμα και ζεσταμα αν με πιανεις..
Παντως στο συγκεκριμενο, το ds3 καιει λιγοτερα απο το 207.. -
Εγώ το πρόβλημα που έχω με το τούρμπο είναι ότι με παρασύρει και είδηση δεν το παίρνω...
Δεν έχω κινδυνέψει μέχρι στιγμής σε κάτι σοβαρό, ωστόσο θεωρώ ότι θέλει πολύ προσοχή, γιατί οι υπόλοιποι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται την σβελτάδα ενός άλλου οχήματος...Για αυτό το λόγο αρκετές φορές έχω έρθει σε δύσκολη οδηγική θέση και δεν το κρύβω ότι έχω φέρει και άλλους οδηγούς σε δύσκολη θέση...
Από την άλλη όμως αγοράζεις τούρμπο για να πηγαίνεις με ταχύτητες 'κότας' ;;; ...Αντιφατικό και αυτό....
Οπότε για χρήση στην Ελλάδα θεωρώ ότι ένα απλό ατμοσφαιρικό είναι μία χαρά... Το τούρμπο είναι πλεονασμός και άχρηστο για απλή καθημερινή χρήση και ταξίδια εντός χώρας.
-
Δηλαδή αν είχες ένα ατμοσφαιρικό 150 αλόγων τι θα άλλαζε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δηλαδή αν είχες ένα ατμοσφαιρικό 150 αλόγων τι θα άλλαζε;Για μένα είναι η ερώτηση;
Αν είναι για μένα, πραγματικά δεν ξέρω να απαντήσω. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ ατμοσφαιρικό με 150 άλογα.
Πάντως τα κλασσικά ατμοσφαιρικά 16βάλβιδα 1600άρια, για μένα, είναι υπεραρκετά... -
Άρα το 'πρόβλημα' για σένα δεν είναι το τούρμπο αυτό καθεαυτό αλλά η απόδοση.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ το πρόβλημα που έχω με το τούρμπο είναι ότι με παρασύρει και είδηση δεν το παίρνω...
Δεν έχω κινδυνέψει μέχρι στιγμής σε κάτι σοβαρό, ωστόσο θεωρώ ότι θέλει πολύ προσοχή, γιατί οι υπόλοιποι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται την σβελτάδα ενός άλλου οχήματος...Για αυτό το λόγο αρκετές φορές έχω έρθει σε δύσκολη οδηγική θέση και δεν το κρύβω ότι έχω φέρει και άλλους οδηγούς σε δύσκολη θέση...
Από την άλλη όμως αγοράζεις τούρμπο για να πηγαίνεις με ταχύτητες 'κότας' ;;; ...Αντιφατικό και αυτό....
Οπότε για χρήση στην Ελλάδα θεωρώ ότι ένα απλό ατμοσφαιρικό είναι μία χαρά... Το τούρμπο είναι πλεονασμός και άχρηστο για απλή καθημερινή χρήση και ταξίδια εντός χώρας.
οταν λες οτι εχεις ερθει αρκετες φορες σε δυσκολη οδηγικη θεση ; γιατι; τι συνεβη;
to τουρμπο πλεονασμος και αχρηστο ειδικα στα ταξιδια; εσυ εισαι ο χρηστης και οχειρισμος του απο εσενα εξαρταται
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άρα το 'πρόβλημα' για σένα δεν είναι το τούρμπο αυτό καθεαυτό αλλά η απόδοση.Πράγματι η απόδοση
Δηλ. η 'ίπποδύναμη + ροπή' που προσφέρεται γενναιόδωρα από τις χαμηλές στροφές ... και κινούν ιδιαίτερα γρήγορα το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα μεγάλες ταχύτητες να έρχονται πραγματικά πολύ γρήγορα.π.χ. εγώ δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ανέβαινα την Λεωφόρο Κηφισίας και θα είχα στο κοντέρ 160χλμ/ώρα...χωρίς να το έχω καταλάβει. Και όταν το πήρα είδηση ... έμεινα πραγματικά έκπληκτος (και θετικά αλλά και αρνητικά).
207 rallye vs ds3 1,6 vti