-
Καλησπέρα,
είμαι νέα στο forum και απελπισμένη.
Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα MERCEDES CLS 350 CGI, το οποίο παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Κάποιες φορές - όχι πάντα - δεν παίρνει μπροστά.
Βάζω το κλειδί (ένα με υπέρυθρες), το γυρνάω μια φορά, ανάβουν όλες οι ενδείξεις φυσιολογικά αλλά στο δεύτερο γύρισμα του κλειδιού κάποιες φορές δεν παίρνει μπροστά.
Αυτό μπορεί να το κάνει για 20 φορές π.χ. και μετά από πάρα πολλές προσπάθειες κάποια στιγμή παίρνει μπροστά.
Το έχει δει ολοκληρο το τεχνικό τμήμα εξουσιοδοτημένου service καθώς και τεχνικός της MBH.
Aκόμη δεν έχουν καταλήξει τι πρόβλημα υπάρχει και η δική μου υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται.
Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω πλέον και πως να κινηθώ.
Νομικά θα πρέπει να το ψάξω πλέον? (και τι μπορώ να πετύχω?)
Γιατί το να περιμένω μήπως βρουν τι έχει το αυτοκίνητο, το θεωρώ μάλλον αδύνατο.Ευχαριστώ
Κατερίνα
-
Καλησπέρα,
Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα MERCEDES CLS 350 CGI, το οποίο παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Βάζω το κλειδί (ένα με υπέρυθρες), το γυρνάω μια φορά, ανάβουν όλες οι ενδείξεις φυσιολογικά αλλά στο δεύτερο γύρισμα του κλειδιού κάποιες φορές δεν παίρνει μπροστά.
Αυτό μπορεί να το κάνει για 20 φορές π.χ. και μετά από πάρα πολλές προσπάθειες κάποια στιγμή παίρνει μπροστά.
Το έχει δει ολοκληρο το τεχνικό τμήμα εξουσιοδοτημένου service καθώς και τεχνικός της MBH.
Aκόμη δεν έχουν καταλήξει τι πρόβλημα υπάρχει και η δική μου υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται.
Γιατί το να περιμένω μήπως βρουν τι έχει το αυτοκίνητο, το θεωρώ μάλλον αδύνατο.Ευχαριστώ
Κατερίνα
-
Καλησπέρα,
Κατερίνα
-
κατερινα καλωσηρθες
η μηζα γυριζει η οχι? κανει καποιο περιεργο θορυβο οταν δεν παιρνει μπρος? -
Καλώς σας βρήκα!
Η μίζα γυρίζει κανονικά - και δεν κάνει κανένα περίεργο θόρυβο! Όταν γυρίζεις 2η φορά το κλειδί, κάνει σαν να πηγαίνει να πάρει αλλά δεν παίρνει. (σαν να έχει μην έχει δύναμη)
(Εννοώ δεν κάνει όπως όταν μένεις από μπαταρία, που δεν ακούγεται τίποτα)Όλα δείχνουν φυσιολογικά!
Και τα 2 κλειδιά τα έχουν ελέγξει - δεν είναι πρόβλημα κλειδιού.
Τη μίζα την έχουν τσεκάρει - δεν είναι μίζα.
Ανάφλεξη - Μπουζί και τέτοια επίσης τα έχουν τσεκάρει.Συγνώμη αν τα περιγράφω αστεία, αλλά δεν ξέρω τίποτα από τεχνικά θέματα.
-
Αν έχεις χαρτιά ότι προσπάθησαν 3 φορές να φτιάξουν το ίδιο πρόβλημα και δεν τα κατάφεραν, μπορείς νομικά να ζητήσεις αποζημίωση για το αυτοκίνητο.
-
Βραχυκυκλωμενα καλωδια;
-
@leonp
Eπίσημα δεν λένε ότι δεν το φτιάχνουν, ότι το ψάχνουν καθώς δεν ξέρουν από που προέρχεται το πρόβλημα.
Εδώ και 6 μήνες το αμάξι μπαινοβγαίνει στο service.
Mε αποκορύφωμα τους τελευταίους 2 μήνες που είναι σταθερά μέσα.
Το προηγούμενο διάστημα δοκιμάζαν κάτι, το έπαιρνα, το ξαναέκανε, το ξαναπήγαινα κ.ο.κ.
Τώρα πλέον το πρόβλημα έχει φτάσει στη Γερμανία, στην έρευνα λένε (μάλλον R&D εννοούν).
Επίσημα λοιπόν το ψάχνουν μου λένε.
Αλλά μέχρι πότε???
Eίμαι για δικηγόρο μάλλον
@Billopoulos
Θα τους το αναφέρω για βραχυκυκλωμένα καλώδια - αλλά όλες οι μετρήσεις (εγκέφαλοι και τέτοια δεν δείχνουν τίποτα)
Thank you both! -
.
-
Κυρία Βακαλάου;;
-
@kyr80
Excuse me? -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κυρία Βακαλάου;; -
Η μίζα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι 'αυτόματη' δηλαδή αν γυρίσεις ίσα ισα το κλειδί και το αφήσεις, η μίζα δέν θα σταματήσει αλλά θα συνεχίσει να γυρίζει μέχρι ο κινητήρας να πάρει μπροστά. Το σύστημα μετράει τις στροφές του κινητήρα και όταν δει οτι ανεβαίνουν τότε καταλαβαίνει οτι η μηχανή πήρε μπρός και δίνει εντολή να κόψει τη μίζα.
Πιθανόν οι αισθητήρες που μετράνε στροφές κινητήρα έχουν πρόβλημα και δίνουν λάθος ενδείξεις οπότε το σύστημα κόβει τη μίζα πρόωρα. Το στροφόμετρο στο καντράν τί δείχνει?
-
Δυστηχως, εμπειρια μηδεν οι αντιπροσωπειες! Μηχανικοι του γλυκου νερου.
Τι εχουν αλλαξει ως τωρα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η μίζα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι 'αυτόματη' δηλαδή αν γυρίσεις ίσα ισα το κλειδί και το αφήσεις, η μίζα δέν θα σταματήσει αλλά θα συνεχίσει να γυρίζει μέχρι ο κινητήρας να πάρει μπροστά. Το σύστημα μετράει τις στροφές του κινητήρα και όταν δει οτι ανεβαίνουν τότε καταλαβαίνει οτι η μηχανή πήρε μπρός και δίνει εντολή να κόψει τη μίζα.Πιθανόν οι αισθητήρες που μετράνε στροφές κινητήρα έχουν πρόβλημα και δίνουν λάθος ενδείξεις οπότε το σύστημα κόβει τη μίζα πρόωρα. Το στροφόμετρο στο καντράν τί δείχνει?
Κάτι τέτοιο ταιριάζει απόλυτα στην αίσθηση του παει να πάρει αλλα δεν τελικά δεν παιρνει.
Δεν εχω παρατηρήσει το στροφομετρο, τη δεδομένη στιγμη.
Αν έχουν προβλημα οι αισθητήρες ειναι πιθανό άλλες φορές να δίνουν λάθος ένδειξη και άλλες φορές σωστή; Γιατί δεν το κάνει πάντα; Και μετα απο 20-30' τι μεσολαβεί και τελικά παιρνει μπροστα; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δυστηχως, εμπειρια μηδεν οι αντιπροσωπειες! Μηχανικοι του γλυκου νερου.Τι εχουν αλλαξει ως τωρα?
Δεν έχουν αλλάξει τίποτα καθώς είμαστε ακόμη στο στάδιο του τι φταίει!
Όλες οι μετρήσεις στους εγκεφαλους δεν δείχνουν προβλημα πουθενά - και δεν ξέρουν τι να αλλάξουν !
Ή μάλλον τι να πρωτοαλλαξουν και απο που να το ξεκινήσουν - όλα (και το κλειδί ακόμα) μοιάζουν φυσιολογικά και δείχνουν τέλεια! (ή τουλαχιστον έτσι ξέρω εγώ-αν και δεν θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να γνωρίζουν τη λύση και απλά να μην τη δίνουν) -
Σε πόσα συνεργεία το έχεις πάει και δεν βρίσκουν λύση στο πρόβλημα;
Διότι από τα γραπτα σου συμπεραίνω ότι το πηγαίνεις μονο στο ίδιο, εδώ και 6 μήνες, κάτι που μου φαίνεται αν μη τι άλλο, ακαταννόητο. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
:hmmm: Σε πόσα συνεργεία το έχεις πάει και δεν βρίσκουν λύση στο πρόβλημα;
Διότι από τα γραπτα σου συμπεραίνω ότι το πηγαίνεις μονο στο ίδιο, εδώ και 6 μήνες, κάτι που μου φαίνεται αν μη τι άλλο, ακαταννόητο.Σε ένα μόνο συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο απο όπου και το αγορασα - το αμάξι έχει ακόμα εγγύηση επομένως μόνο σε άλλο εξουσιοδοτημένο μπορώ να το πάω.
Απο την ΜΒΗ όμως μου είπαν ότι αυτο δεν έχει νόημα καθώς πλέον το αμάξι βρίσκεται 'φυσικά' στο χώρο του εξουσιοδοτημενου συνεργείου αφού τώρα πια το 'επισκέπτεται' καθημερινά τεχνικός της MBH μιας και έχουν αναλάβει εκείνοι.
Να επιμεινω σε αλλαγή συνεργείου πιστεύεις; Θα κάνει διάφορα με αυτά τα δεδομένα; -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Διότι από τα γραπτα σου συμπεραίνω ότι το πηγαίνεις μονο στο ίδιο, εδώ και 6 μήνες, κάτι που μου φαίνεται αν μη τι άλλο, ακαταννόητο.Σωστος!
Δοκιμασε αλλα συνεργεια. Δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα, δεν σε δεσμευει να πηγαινεις στο συνεργειο του εμπορου απο οπου το πηρες.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Διότι από τα γραπτα σου συμπεραίνω ότι το πηγαίνεις μονο στο ίδιο, εδώ και 6 μήνες, κάτι που μου φαίνεται αν μη τι άλλο, ακαταννόητο.Σωστος!
Δοκιμασε αλλα συνεργεια. Δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα, δεν σε δεσμευει να πηγαινεις στο συνεργειο του εμπορου απο οπου το πηρες.
Του εμπόρου όχι αλλα και πάλι εξουσιοδοτημένο.
Πιστεύεις κι εσυ ότι θα έχει διαφορα; Πάλι δεν θα πηγαίνει ο ίδιος τεχνικός απο ΜΒΗ; Ή μήπως όχι;
ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ MERCEDES